Stoppen puppycursus maar geen geld terug?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Fleur en hondje BansheeFleur en hondje Banshee

honden foto van Fleur en hondje Banshee

Ik wil stoppen met de puppycursus omdat ik er geen fijn gevoel bij heb.
De school is best oké, les geven ook maar ik voel me er niet prettig.
Nu hebben we in het begin getekend voor geen geld terug van contributie.
Nu roept mij dit toch vraagtekens op... Mag dit?
We hebben contributie betaald voor een heel jaar maar willen nu dus stoppen..
Iemand hier ervaring mee of iemand die rechten studeert of gestudeerd heeft?

honden page profiel InaIna

honden foto van Ina

Ja dat is altijd lastig, en ik denk dat het er aan ligt welke redenen je ervoor hebt.
Heb je de reden doorgegeven en heb je ze de kans gegeven het te verbeteren/of een goede uitleg gehad over hetgene waar je moeite mee hebt/niet prettig bij voelt?

Bij ons krijgen ze ook alleen geld terug als ze een goede reden hebben. Vaak gebeurt het dat cursisten gewoon geen zin meer hebben o.i.d. Nu zijn onze cursussen maar 8 of 10 lessen dus dan valt het wel mee.
Als er lessen gemist worden door loopsheid of ziekte o.i.d. dan mogen ze de lessen op andere dagen inhalen maar doen ze dat niet dan krijgen ze voor die gemiste lessen ook hun geld niet terug.

honden page profiel stipstip

honden foto van stip

bij ons betaal je voor 15 lessen, in de voorwaarden stond dat je aan het eind van de eerste les mocht besluiten om te stoppen en dan kreeg je geld terug....daarna niet meer....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

voor een heel jaar inschrijven is niet zo handig natuurlijk, maar zou er naar toe gaan, en uitleggen waarom je wilt stoppen, misschien is de reden van jou dat er wel degelijk een teruggave kan gedaan worden.

is de reden niet aan de orde, ja je hebt getekend.

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Heb je geen rechtsbijstandverzekering?, of vraag het anders eens aan het juridisch loket of zo. Ik denk zelf dat er wel wat te regelen valt, bijvoorbeeld, ik ben lid van een sportschool, betaal voor een heel jaar vooruit, maar ik kan het wel opzeggen met een opzegtermijn van 1 maand.

honden page profiel CarmenCarmen

honden foto van Carmen

je stopt toch zelf? waarom dan geld terug?

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

ik ben het eens met Carmen.
je hebt zelf gekozen voor deze hondenschool, zelfs getekend voor geen geld terug. en dan wil je nu terugkrabbelen?
je hebt betaald voor een dienst van zoveel lessen. als jij zelf nu eerder wilt stoppen is dat niet het probleem van de hondenschool. en zul je je geld ook niet terugkrijgen. zo werkt het op de meeste hondenscholen. als je zelf lid wordt van een sportclub of school betaal je ook gewoon voor een termijn, en als je eerder stopt krijg je ook geen geld terug

honden page profiel maartjemaartjegoedgekeurde fokker

honden foto van maartje

ja snap ik ook niet als je hebt getekend voor een jaar, dan moet je gewoon voor dat jaar betalen, je wilt zelf weg...

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Ik zou gewoon doorzetten met de cursus.
Er zijn zoveel momenten geweest dat ik me even niet prettig voelde.
Of het even niet meer zag zitten. Dat een persoon iets tegen mij zei waar ik het niet mee eens was. Maar goed, volgende keer beter. Of praat er gewoon over met die persoon of iemand ander van de hondenschool.

Als je nu stopt is de kans groot dat je qua cursussen niets meer met de hond gaat/kunt doen omdat de basis al gemist is. Dat zou toch enorm zonde zijn? Je hebt een jack russel. Een werkhondje. Flyball, behendigheid, speuren. Allemaal leuke dingen om naar toe te werken.

Je zult zien dat als je doorzet, je hier straks veel profijt van hebt. Ook al lukt het nu niet allemaal direct en voel je je er niet top onder. En dan heb je ook het gedoe van geld terug niet. Gewoon lekker volhouden.

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Het is wel zo dat je getekend hebt voor een jaar, kijk maar eena naar Tros radar, bedrijven stellen regelmatig voorwaarden op die helemaal niet rechtsgeldig zijn. Het hangt ook af hoe je betaald, heb je vooruit betaald, of betaal je voor een bepaalde periode.
Ik zou wel proberen uit te zoeken of er iets mogelijk is.

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

" Ik zou gewoon doorzetten met de cursus.
Er zijn zoveel momenten geweest dat ik me even niet prettig voelde.
Of het even niet meer zag zitten. Dat een persoon iets tegen mij zei waar ik het niet mee eens was. Maar goed, volgende keer beter. Of praat er gewoon over met die persoon of iemand ander van de hondenschool.

Als je nu stopt is de kans groot dat je qua cursussen niets meer met de hond gaat/kunt doen omdat de basis al gemist is. Dat zou toch enorm zonde zijn? Je hebt een jack russel. Een werkhondje. Flyball, behendigheid, speuren. Allemaal leuke dingen om naar toe te werken.

Je zult zien dat als je doorzet, je hier straks veel profijt van hebt. Ook al lukt het nu niet allemaal direct en voel je je er niet top onder. En dan heb je ook het gedoe van geld terug niet. Gewoon lekker volhouden.
"

helemaal eens !

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Ook eens met Carmen.
Ik weet niet hoe je het hebt aangepakt in het begin..
Maar het lijkt me dat je voor je je laat inschrijven bij een school gaat informeren naar werkwijze e.d. van de school en eventueel ook een keer langs gaat om te kijken hoe het in de praktijk gaat!
Dan kun je zelf zien en bedenken,hier wil ik met mn pup naar toe,of ik zoek liever verder naar iets dat beter bij me past!

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Ik ben ook halverwege de cursus gestopt, m.i. met goede redenen ( ;-) ), maar heb ook geen geld terug gekregen. Heb daar ook niet mee gezeten trouwens, was tenslotte mijn eigen beslissing om halverwege te stoppen. Ik kan het wel begrijpen hoor dat je geen geld terug krijgt, je hebt namelijk een aantal lessen in principe een plek bezet gehouden die ze halverwege niet maar zo met een ander kunnen opvullen.

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

Je koopt een plek in een groep die - zoals José al zei - niet zomaar opgevuld kan worden. Logisch dat jij je geld dan niet terug krijgt. Bovendien heb je daar ook nog voor getekend. Beetje vreemd om dan zonder goede reden te vertrekken en ook nog je geld terug te willen. Gewoon je eigen gevoel even aan de kant zetten en voor je hondje doorzetten met de cursus. Als de school goed is en de lessen ook, dan zou ik gewoon doorzetten.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Je hebt ervoor getekend, zij zijn niet in gebreke, als ik het zo lees gaat het alleen om jouw gevoel.
Dat ze niet voldoen aan je verwachting is iets waar zij niks aan kunnen doen.
Je kunt het daar aankaarten, misschien kunnen zij je van dit gevoel afhelpen, anders vrees ik dat je je geld kwijt bent.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Toen ik met de kerels bij een kynologen club middels jaarlijkse contributie trainden waren we er geheel vrij in om wel of niet iedere les te komen. Daar waren ook geen vaste groepen deelnemers per klas(se). Je had mensen die alle 4 de uren per week meededen maar ook genoeg die maar 1 uur per week trainden.

Indien je op een soortgelijke club zit en je je op het moment gewoon even niet prettig voelt daar kun je ook gewoon een tijdje niet gaan. En het wanneer je er weer klaar voor bent/zin in hebt oppakkken. Ik heb er destijds ook maar een paar maanden gebruik van gemaakt. Dat wist ik echter vantevoren want ik was alleen id winter een paar maanden in Nederland.

Of je legaal recht hebt om je geld deels terug te vragen weet ik niet maar zelf zou ik geen geld terugvragen als ik daar ook nog eens voor getekend had..........maar dat is jouw beslissing.....

honden page profiel sensationsensation

honden foto van sensation

hey,

Ik weet niet of je het geld terug kunt krijgen. Je hebt tenslotte getekend. Maar ik heb niet zoveel verstand van de wet ;-)
Maar kun je geen andere oplossing vinden? Misschien iemand anders die wil gaan trainen met zijn hond en jouw lessen kan overkopen?

honden page profiel Maris & Bodhi Maris & Bodhi

honden foto van Maris & Bodhi

http://www.hondenpage.com/hondenforum/145301/weggelopen-bij-puppycurus.php

Gewoon doorzetten joh, het gaat vanzelf beter!

honden page profiel snuitjesnuitje

honden foto van snuitje

hoi fleur,
misschien is het handig als je even de kleine letters doorleest in het contract dat je heb afgesloten.
bij voorwaarden dan vind je zelf de antwoorden.

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik zou als jullie die tenminste hebben, de rechtsbijstandsverzekering inschakelen. Je hebt wel getekend, maar misschien is er een manier om het geld terug te vorderen. Zijn er geen voorwaarden die je na kunt zien ? Op een faktuur staan vaak aan de achterzijde hun voorwaarden of op de faktuur een branche-organisatie waar ze bij aangesloten zijn. Die zou ik eerst zoeken en dan de rechtshulp inschakelen.Heb je geen rechtsbijstand is er nog altijd een Buro voor Rechtshulp, die het eerste uur sowieso gratis consult geven. Succes.

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

Waarom zou dat niet mogen? Je hebt toch zelf getekend?

honden foto van Patricia & de Musketiers

volgens mij heb je gewoon pech in dit geval.
Een hondenschool doet alles via een notaris (wat dus ook moet) en dan is het wel rechts geldig.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Wat ik me trouwens, nav het antwoord van Machtel afvraag.
Heb je dit al besproken met de hondenschool? Kon ik niet terugvinden namelijk.

Misschien willen ze je tegemoet komen en het zoveelste deel terugbetalen, dat je alleen betaalt voor de keren dat je geweest bent.

honden page profiel Jenneke88Jenneke88

honden foto van Jenneke88

Ik denk dat je pech hebt. Ik heb toen ook bij mijn hondenschool aangekaart dat ik hun manier van lesgeven niet juist achtte, dat het niet deed bijdrage aan het welzijn van mijn pup, en dat ik om die reden wilde stoppen. Maar geen geld terug. Je koopt de complete cursus in, en als je zelf dan besluit hem niet af te maken is dat geen grond om geld terug te krijgen. Ten minste, zo werd het mij toen gezegd. Om eerlijk te zijn, ze mogen zich die 80 euro van die cursus naar hun !@#$$%^&* insteken.

Als jij er geen goed gevoel bij hebt dan moet je idd stoppen, geld of geen geld. Het is natuurlijk zonde, maar als jij je er niet goed bij voelt dan merkt jouw pupje dat ook, en dat is niet bevorderlijk voor jullie relatie.

Marike (Gast)

Hey Fleur,
Ik studeer nu rechten. 
Zover ik weet kan je je geld gewoon terugkrijgen, het product wat je hebt gekocht (de lessen) voldoen niet aan je verwachtingen. Ik adviseer je eens bij een universiteit/ hogeschool langs te gaan waar rechten gegeven wordt, ze hebben hier vaak spreekuren waar je gratis advies kan vragen.

Groetjes, Marike

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Eerlijk gezegt snap ik sowieso niet waarover je je druk maakt. je hebt zelf dat formulier getekend. je besluit zelf te stoppen. waarom wil je dan nu opeens alles eraan doen om dat geld terug te krijgen?
en dat er dan allerlei tips worden gegeven voor rechters, adviseurs en dergelijke.. sorry maar snap dat gewoon niet O-)

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

" Hey Fleur,
Ik studeer nu rechten. 
Zover ik weet kan je je geld gewoon terugkrijgen, het product wat je hebt gekocht (de lessen) voldoen niet aan je verwachtingen. Ik adviseer je eens bij een universiteit/ hogeschool langs te gaan waar rechten gegeven wordt, ze hebben hier vaak spreekuren waar je gratis advies kan vragen.

Groetjes, Marike "


Zo werkt dat? Vind ik best vreemd, na één les oké, maar na een aantal lessen moet dat toch niet kunnen? Ik kan toch ook niet mijn broek terugbrengen en geld terugvragen omdat die na een aantal keren dragen toch niet meer zo lekker zit (niet aan mijn verwachtingen voldoet)? Het is toch geen defect product?

Marike (Gast)

Ik weet niet wat de redenen zijn achter het stoppen, ik geef alleen mee dat als ze haar geld echt terug wilt ze advies kan vragen in een spreekuur. Misschien komt daar wel iets uit en anders hebben die studenten weer een goede oefening gehad met het uitpluizen van zo'n situatie ;-)Natuurlijk is een broek anders dan een cursus. Met een broek weet je precies wat je koopt, met een cursus niet..

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

" Eerlijk gezegt snap ik sowieso niet waarover je je druk maakt. je hebt zelf dat formulier getekend. je besluit zelf te stoppen. waarom wil je dan nu opeens alles eraan doen om dat geld terug te krijgen?
en dat er dan allerlei tips worden gegeven voor rechters, adviseurs en dergelijke.. sorry maar snap dat gewoon niet O-) "


Dat ten eerste al inderdaad. ;-)

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Eens met Judith.;-)
En ook met Jose, trouwens...;-)

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Puppy bewust niet inenten?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^