Mn schatje is ziek :-( (overgeven, niet drinken)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NiennaNienna

honden foto van Nienna

Na een verrotte nacht en het ontdekken van meerdere kadootjes (poep en plasjes) 's morgens, zijn we gister naar de dierenarts geweest. Het hield namelijk niet op bij de nacht, maar ze bleef maar poepen (dun) en overgeven tijdens de ochtendwandeling, op het laatst zelfs bloed bij de ontlasting ontdekt. Volgens de dierenarts heeft ze waarschijnlijk een infectie te pakken (en wellicht wel van het varkensoortje dat ze heeft gehad van het weekend, die we in goed vertrouwen hebben gekocht en gegeven...nooit meer doen dus;-)). Dus na een dag vasten, vandaag beginnen met langzaam voeding en drinken opbouwen en aan de antibiotica. Maar ze heeft alweer gekotst :'( na de 2e dosis voer (2 theelepeltjes) en het tabletje, na een uur gooide ze zonder aankondiging een deel er weer uit. Verder wil ze ook maar niet drinken... aanreiken, op de vinger doen, nix helpt. Sinds gisteren heeft ze dus maar 2 slokjes/likjes hooguit binnengekregen.. Geen idee hoe ik dit nu wel voor elkaar krijg. Als ze zo blijft dan misschien toch maar weer mijn eigen dierenarts bellen voor tips. Dit is de (uiteraard) de eerste keer dat wij dit meemaken zolang hebben we haar nog niet en dus ook niet zoveel ervaring (helaas). Iemand misschien tips?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mn schatje is ziek :-( (overgeven, niet drinken)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Ik zou even de dierenarts bellen..Zeker als ze niet drinkt en haar ab niet binnenhoud..

Dan kan het zijn dat de da even een boost via infuus wil geven om haar weer even wat op krachten te helpen. Maar niet eten is niet gelijk zo'n ramp.. Niet drinken wel, dus ik zou even bellen;-)

Beterschap! En heel veel succes!

honden page profiel Merry & MeMerry & Me 2 doggies

honden foto van Merry & Me

Inderdaad dierenarts bellen, misschien kan je proberen wat geitenmelk door het water te mengen...

honden page profiel NiennaNienna

honden foto van Nienna

Ik heb helaas geen geitje in de tuin staan ;-) Even serieus; zou dat helpen? Nog nooit van gehoord en helaas kan ik er ook niet aan komen...

honden page profiel Sanne, Djyla en QuintoSanne, Djyla en Quinto 3 doggies

honden foto van Sanne, Djyla en Quinto

Misschien beginnen met een spuitje water zodat je het eerste uitdrogen tegengaat.. zo kun je haar toch wat vocht geven tot de tijd dat je bij de DA terechtkunt..
Succes en beterschap met dr!

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Heel vervelend dat je hondje ziek is.
Is de ontlasting nagekeken? Ook op Giardia?
Geef je hond nooit meer iets waar varken in zit.
Zorg dat je hondje blijft drinken, anders kan hij uitdrogen.
Als hij zelf niet wil drinken, geef dan wat water in de bek met een pipet.
Overleg nog even telefonisch met je dierenarts.
Beterschap.

honden page profiel Merry & MeMerry & Me 3 doggies

honden foto van Merry & Me

" Ik heb helaas geen geitje in de tuin staan ;-) Even serieus; zou dat helpen? Nog nooit van gehoord en helaas kan ik er ook niet aan komen... "

Wij hebben ook geen koe in de tuin maar wel gewoon koeienmelk in de koelkast.:-D
Of het helpt, geen idee. Ik weet alleen dat ik die tip eens kreeg toen Merry slecht dronk en het hielp..

honden page profiel NiennaNienna

honden foto van Nienna

Heel vreemd, vanmiddag had ik al een reactie getypt maar ik zie hem nergens meer terug.Hoe dan ook, ik ben nog even langs de dierenarts geweest. Ze heeft nog een prik gegeven tegen misselijkheid en heb wat tips gekregen, ook nog iets extra's voor de stoelgang en beschermen tegen wat er dan ook nog is achtergebleven van het oortje. Gelukkig heeft ze na dit bezoek en onze wandeling de eerste slokjes genomen! Het lijkt ondertussen dus al weer wat de goede kant op te gaan...een pak van mijn hart ;-);-) Bedankt allemaal voor jullie reacties en meedenken!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Ik heb altijd lege hulzen van spuitjes om medicijnen te geven.....ook heel geschikt om water te geven als ze zelf niet willen drinken.

honden page profiel Christel & DieksChristel & Dieks 3 doggies

honden foto van Christel & Dieks

Kip koken? En het kookvocht met water aanmengen en laten drinken? En de kip is lichtverteerbaar dus tevens goede voeding.........Hier vinden ze het heerlijk!! Hoe gaat het met de hummel?

Al beter? Heel veel beterschap!

honden page profiel elianne elianne 3 doggies

honden foto van elianne

een beetje gele vla aangelengd met wat water

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Fijn dat ze al wat slokjes gedronken heeft. Zo verder en het komt wel weer goed dan :-) Laat je nog iets weten ? Wij duimen voor spoedig herstel.

honden page profiel NiennaNienna

honden foto van Nienna

Nou gelukkig gaat het tot nu toe de goede kant op, ze houdt alles weer binnen en krijgt daar ook heel klein beetje vocht mee binnen. Echt gedronken zoals normaal heeft ze nog niet gedaan, maar dat kan ook komen doordat ze niet zoveel brokjes eet nog (wat ze nu krijgt aan brokjes week ik in een beetje water). Ze is ook weer wat levendiger en heeft alweer een paar keer ontlasting gehad, zag er nog niet helemaal normaal uit maar echt een stuk beter dan van het weekend.
Bedankt iedereen voor de interesse en ik zal binnenkort es op zoek gaan (of iemand ervoor sturen denk ik) naar een spuitje... voor de toekomst, je weet maar nooit! 

Weet iemand hier trouwens hoe het zit met allergieen voor voedsel, hoe lang dat kan duren eer het duidelijk naar buiten komt? Ik heb nl het vermoeden dat ze misschien ook wel gevoelig is voor het voer dat ze krijgt...we hebben dit hetzelfde gehouden als wat ze kreeg in het asiel maar ik weet niet of ze dat ook al kreeg voordat ze daar terecht kwam... Het feit is dat ze wel in goede conditie is verder, glanzende vacht etc maar ze krabt (en klappert) wel regelmatig aan haar oren en er beginnen nu ook zelfs wat kalere plekjes te ontstaan aan de achterkant, maar verder zijn ze perfect schoon (dierenarts heeft er ook even naar gekeken).

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mn schatje is ziek :-( (overgeven, niet drinken)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Problemen in het netwerk centrum
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^