wat vinden jullie van KNPV....?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LisjeLisje

honden foto van Lisje

dat is idd gevaarlijk je kan niet zomaar een bijt arm of pak gebruiken. Ik heb me erg eers heel goed in verdiept voordat ik zo'n mouw kocht toen ik zag dat mijn pup het leuk von ben ik naar KNPV gegaan. mijn pup hing bij 16 weken al in een arm. nu train ik alleen nog met ED(x hollander) op de arm.

Toen mijn pup ongeveer 6 maanden oud was beet hij al goed op comando dit heeft 1 keer zijn leven gered als ik zij VAST dan wist hij dat hij mocht bijten. we liepen in het park en er kwam een meneer aan lopen met een hele grote hond x denk ik ik kende het ras niet de hond liep aan een langloop riem toen de hond mijn pup zag draaide hij helemaal door en begon te trekken aan de riem waardoor de man hem niet meer kon houden en de hond dus los schoot het enige wat de man riep was dat zijn hond mijn hond zou bijten en dat ik mijn hond op moets tillen ik zag de hond aan komen rennen en de man begon steeds harder te gillen omdat hij het al helemaal fout zag gaan ik kon niets doen ik stond veel te ver weg van mijn hond ik heb toen keihard gegilt VAST ..... en mijn pup beet op commando dit heeft zijn leven gered ....

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wat vinden jullie van KNPV....?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Ik weet zelf ook vrij weinig van knpv af, maar ik zie ze hier in het park bij ons afentoe trainen.

Nou ik kan je vertellen dat ik daar echt heel verdrietig van wordt als ik zie hoe die honden dan getraind worden :'( :'( .

Ze komen hier dan met ongeveer 3 auto's met van die hondenaanhangertjes. In elke aanhanger passen 2 honden, die dan in principe ook altijd allemaal vol zitten. Tot nu toe heb ik alleen duitse herders hierin gezien.

Die mannen hoor je bij mij thuis al naar hun honden schreeuwen en echt niet vriendelijk hoor :'( .

Een tijdje geleden had ik niet gezien dat ze er weer stonden en kwam ik net het hoekje om. Tja toen moest ik er wel langs met mijn honden.
1 herder zag Storm en begon heel vrolijk wat te blaffen en nam een speelhouding aan terwijl hij in zijn aanhangertje zat. Storm vond het allemaal maar vreemd en liep door samen met mij. De trainer was er niet van gediend dat de hond aan het blaffen was (het was echt maar een paar blafjes en vriendelijke blafjes ook) dus ik zie die man een kastje uit zijn zak pakken en ergens op drukken.
Die hond begon te janken en ging plat op de grond liggen, werkelijk het ging door merg en been :'( :'( .
Die hond kreeg dus een elektrische shok via zijn halsband.

Dus nee mij kan je niet zo ver krijgen hoor om een politie training te doen.
Er zijn genoeg andere cursussen die ik met mijn hond kan doen.

honden page profiel maschamascha

honden foto van mascha

ik weet nog niet zoveel van knpv want wij zijn ook maar beginners maar de groep waar wij mogen trainen die willen geen valse honden ze moeten zelfs sociaal zijn opgevoed geslagen word er niet en afbeulen al helemaal niet.
het gaat er bij ons vooral om om het beste van je hond eruit tehalen en dat is toch een goed streven.
en terug komend mijn mechels zijn GEEN huishonden
het opleiden van de hond is de hobby niet de hond en als je daarmee klaar bent moet hij/zij de functie uit gaan voeren dus word hij/zij verkocht. ik ben gek op mijn honden enig idee hoeveel tijd en energie je er in moet steken om je hond dat telaten doen wat hij/zij moet doen.elke dag trainen geen dag kan je overslaan tuurlijk hou ik van ze anders zouden ze niet willen werken met en voor mij

Johan (Gast)

beste ralf ik wil je even zeggen dat die honden hard worden aangepakt maar daar zijn ze op gefokt op hardheid die voelen weinig tot niets van wat ze aangedaan worden en deze honden zijn ook veelal niet geschikt voor in huis en worden dan ook verkocht voor puur en alleen werk en dat vinden die honden prachtig.wat ik even uit de wereld wil helpen deze honden kennen geen angst dat zit niet in hun genen als ze dat wel vertonen stopt de training en koopt zo,n geleider een nieuwe die wel geschikt is.

als een demonstrant of een verdachte zo,n hond schopt voelt die daar echt weinig van jammer dat mensen deze manier van trainen nog steeds verafschuwen maar voor een politieman is het vaak zijn beste en betrouwbaarste maat.en buiten leven?een wolf leeft toch ook buiten en dat is nog steeds de stamvader van al onze honden.


mvg Johan

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Oeh Johan(de gast) daar raak jij een hele gevoelige snaar zeg!! De hond is er op getraind en voelt weinig tot niets!!!!!!!Met jij je eens voorstellen dat je als mens generatie op generatie wordt mishandeld,dan kun je het normaal gaan vinden dat er in jou gezin mishandeld wordt en raak je gewend aan het feit dat je klappen krijgt,maar dat wil niet zeggen dat je de pijn niet voelt.Echt de meest grote onzin die ik ooit heb gehoord.En ik wordt er ook ECHT pis link van,dat het allemaal maar weer zomaar kan dat een hond doodleuk legaal wordt mishandeld omdat hij voor de politie gaat weken,gebruik lekker je eigen lijf,i.p.v die van een hond(of ander dier).En ik vind jou echt een waardeloze vent dat het je op deze manier durft te brengen,alsof het normaal is.Nu moet je je toch echt gaan schamen.Rare mensen!!(die legaal mishandelen)
Doen alsof die hond je partner is en onder tussen sla hem helemaal gaar en moet hij vervolgens wel doen wat jij wilt.Dit kunnen alleen mensen die graag de baas willen zijn over iets of iemand en als dit dan niet lukt gaan we lekker op een dier zitten inbeuken.

viva (Gast)

Ik train ook knpv et mijn mechelaar en deze leeft ook buiten sterker nog ze wil niet naar binnen omdat ze buiten kan doen en laten wat ze wil en swinters is het veel te warm binnen.
maar hier lopen de honden dan wel los in de tuin.

Een politiehond word niet geleerd hard te worden mar is dit al de hond mag niet bang zijn voor drijgingen, dus een gillend persoon oid anders zouden ze niet ingezet kunnen worden.
Als deze honden mogen bijten zijn ze zo hoog in drift dat ze geen pijn meer voelen dit kan je vergelijken als iemand die in gevecht is (adrenaliene).
Helaas is het zo dat de honden getest moeten worden of ze de echte wereld aan kunnen, ze zijn er om op dat moment de agent of de burger te bescheremen en dan kan je het niet verorloven om een hond te hebben die met de staart tussen de poten wegrent als er geschopt word.

Op mijn club word er trouwens niet geschopt of geslagen de honden worden beloont als ze iets goed gedaan hebben en ook gestraft als ze het niet goed doen en dan wel alleen als de geleider zeker weet dat de hond hem of haar uitprobeerd door b.v niet los te laten als ze vast hebben. Dat kan in het echte werk natuurlijk niet gebeurden.
Deze honden worden zeker niet vals gemaakt maar er word eerder geleerd niet te bijten waneer het niet kan/mag dan dat het bijten word aangeleerd.
Alleen doordat de honden zo hoog in drft kunnen zijn is het noodzakelijk om ze veel harder te corrigeren dan je bij een andere hond zou doen.
Mijn border collie hoef ik maar letterlijk boos aan te kijen of ze duikt in elkaar en die heb ik echt nooit geschopt of geslagen. Mij mechel is echt niet onder de indruk van een trap of een klap sterker nog dan word ze nog feller.
Daarbij zal ik persoonlijk nooit mijn honden te hard aanpakken ik werk namelijk met mijn honden we vormen een taem we vertrouwen elkaar anders kan je nooit zo ver komen, en dat zouden we niet hebben berijkt als ik haar verot zou trappen oid.

Het is niet vreemd voor een hond uit knpv lijnen dat deze met 7 weken als gromt en bijt naar vreemde en een bijtrol vasthoud en niet meer wil loslaten. nou er zullen niet veel andere honden dit doen.
Je moet er dus wel wat mee doen als deze honden zonder werk in huis/gezin terecht komen dan draaien ze door en worden ze wel vals.

Mensen kennen het verschil niet tussen een huishond en een dienst/politiehond en denken dat ze allemaal het zelfde in elkaar zitten en op de zlefde manier moeten worden opgevoed, dat is helaas ook de rede waarom er ieder jaar weer voor de opleiding geschikte honden uit het asiel worden gehaald die uit werklijnen komen maar al meerder mensen hebben gebeten en aangevallen of onhandelbaar zijn en dus hebben gebeten. deze honden hebben nooit meer gebeten zins ze met de opleining zijn gestart.
En zijn in het asiel terecht gekomen, en vele zelfs afgemaakt, vanwegen een voor een hond uit werklijnen te zachte opvoeding.

Ik hoop het zo wat duidelijker gemaakt te hebben...

honden page profiel jaap houtjaap hout



beste mensen,

Ik wil ook even iets zeggen over de knpv.
de hond moet op het juiste moment gecorigeerd worden.
maar er zijn heel veel mensen in de knpv die gewoon niet kunnen africhten omdat ze er gewoon geen verstand van hebben.
waarom zeg ik dat als je een pup alles goed leer en goed met de pup omgaat zijn die harde correcties vaak niet nodig.
zelf ben ik 23 jaar lid van de knpv ik hou zelf ook van directheid naar de hond maar ik heb nog nooit stroom gebruikt in de 23 jaar dat ik lid ben en heb toch 14 honden afgericht met certificaat allemaal met lof kijk ook eens op www.dickstaal.nl zo richt ik ook mijn honden af puup op beloning dan wil de hond graag voor je werken

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Dit topic is opslot gezet omdat het al een heel oud topic is
Moderatorteam

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wat vinden jullie van KNPV....?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Wat is er nou weer gebeurt:(
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^