's nachts niet zindelijk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NadjaNadja

Onze Jack Russell Milo van 9 maanden is 's nachts niet zindelijk.
Wij hebben al vanalles geprobeerd en hopen via deze forum nog wat tips te krijgen, zodat we dat kunnen proberen.

Wij hebben Milo gekregen toen ze 7,5 week oud was. Het was toen lekker weer dus de achterdeur stond de hele dag open. Milo had al snel door dat ze buiten moest poepen en plassen. Overdag gaat dit ook goed en loopt ze naar de achterdeur als ze iets moet doen. In het begin bleef Milo in de bench als ik ging werken (ik werk 20 uur per week) en woon tegenover mijn werk. Ik mocht van mijn baas om het uur even naar huis om dat zo op te bouwen. Dit ging heel goed. 's nachts zetten we om de 2 uur de wekker en gingen we eruit om haar te laten plassen. De dierenarts vond dat we dit niet moesten doen. Hij zei dat Milo er dan aan gaat wennen dat je er 's nachts uit gaat. We hebben dit dus best snel afgebouwd. Milo ging toen in de bench plassen (niet poepen). De dierenarts zei dat ze vanzelf wel zindelijk zou worden, maar dit gebeurt dus niet.

Ondertussen hebben we verschillende andere dingen geprobeerd. Milo in de bijkeuken laten slapen, omdat ze de bench misschien niet fijn vond. Maar dan plast ze binnen. Milo na 20.00 uur geen water meer geven en nog plast ze binnen. Ze kan het wel, want ze heeft wel eens een week dat ze niet binnen plast en dan weer wel. We hebben nu de bench op de overloop staan en gaan eruit als ze gaat piepen (meestal rond 3 of 4 uur in de nacht) dan moet ze gaan plassen. Wij gaan rond 11 uur in de avond naar bed en mijn vriend moet er om 5 uur weer uit.

Ik laat haar om 4 uur in de middag uit (grote ronde in het bos, wij wonen naast het bos), na het eten laat mijn vriend haar een kwartier uit en dan gaat ze rond 9 uur nog naar buiten en om 11 uur voordat we gaan slapen.

Hebben jullie nog tips of dingen die wij kunnen proberen.
Of moeten wij inderdaad wachten tot ze vanzelf zindelijk word.
En hoe kunnen we dat het beste doen.
Er 's nachts uit blijven gaan of binnen laten plassen.
De dierenarts zegt binnen laten plassen, maar ik ben bang dat dat een gewenning gaat worden. En hij zegt dat eruit gaan juist een gewenning gaat worden.

Alvast bedankt

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "'s nachts niet zindelijk" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

Ik denk dat je het 's nachts gewoon weer moet gaan afbouwen. Weer op een bepaalde tijd er uit, voordat je hond geplast heeft in de bench. En dat elke week een half uur later, net zolang tot dat je hond droog blijft. Met de pubertijd willen ze nog weleens wat vergeten he? En wat betreft de dierenarts zegt, vind ik persoonlijk onzin. Als je het elke week een half uur later doet en dan langzaam aan afbouwd, ga ik er vanuit dat het mee valt. Ze raken er op den duur juist aan gewend dat ze het in de bench mogen doen, lijkt mij. Kyra deed het de eerste twee weken toen ze hier was ook in de bench 's nachts, daarna niet meer. Maar ik zou gewoon weer opnieuw beginnen en weer gaan afbouwen. Dan leer je je hond toch aan dat hij de boel langer moet ophouden. En natuurlijk uitbundig belonen als hij droog is en buiten zijn.haar plasje doet.

Succes er mee...

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Soms heb je pech, vrienden van me hadden een hond die heel zijn leven er 's nachts een keer uit moest.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "'s nachts niet zindelijk" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Drunese duinen met de Goldens
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^