3 dingen die ik heel graag zou willen afleren!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel kevin baasje van yuki en lucakevin baasje van yuki en luca

honden foto van kevin baasje van yuki en luca

Mijn jongste hond doet het vrij goed, maar ze heeft 3 dingen dat me enorm storen en ik graag zou willen afleren..
1. Als ik iets vastheb van snoepje plakt ze aan mijn hand.. (op zich niet erg ik leer ze te stoppen het uit mijn handen proberen te bijten door niets te geven tot ze rustig is)   maar wat ik wel graag wil afleren is dat ze ineens mijn akita bijt als hij ook daar is... ik negeer haar nu als ze aanvalt naar de akita en beloon hem voor het rustig zijn en niet aan te vallen maar er is vast betere manier.

2de. Soms als ik het eten aan het voorbereiden ben dan is ze op afstand zoals ik haar wijs van niet aan mijn voeten te plakken en dat doet ze.. maar ze ligt dan soms zo  te grommen .. niet agressieve grom maar zo van (komaan man doe voort ik wil mijn eten nu!) Ik negeer dat dan en wacht tot ze hiermee stopt.. 

3de. ik krijg de kom niet eens op de grond gezet of ze zit er al bijna met haar hele kop in te peuzelen.. en dan dat gulzig en supersnel eten dat niet gezond kan zijn.... ik zet haar nu al op rustige plek om te eten enz maar ze eet alsof er geen tijd over is in de wereld... ze heeft nochtans geen agressie ofzo naar mij toe maar zou willen dat ze rustig is .. 

voor de rest gaat het heel goed eigenlijk, ik vind ze gewoon te agressief en ongeduldig met eten.. Wat kan ik hier aandoen?  

Bedankt

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "3 dingen die ik heel graag zou willen afleren!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Elien & Jerome & LascoElien & Jerome & Lasco

honden foto van Elien & Jerome & Lasco

Bij punt 3: mijn honden zouden ook direct in hun etensbak duiken nog voor ik het op de grond heb gezet, maar dit heb ik ze afgeleerd. Ze moeten eerst zitten en wachten tot ik zeg dat ze naar hun pot mogen gaan en beginnen eten. Zo heb ik tijd om hun pot neer te zetten. Voor de gulzigheid heb ik bij Lasco in het begin een grote tas in het midden van zijn pot gezet en daarrond het eten gestrooid. Hij kon dan niet anders dan minder gulzig eten.
Nu enkele maanden verder gaat dit prima.

Misschien heb je hier iets aan?
De andere 2 punten kan ik je niet echt mee helpen...

honden page profiel marieke en Sennemarieke en Senne

honden foto van marieke en Senne

Ook ik kan alleen bij punt 3 advies geven:

- hond laten zitten, voordat ze mag eten. Dit kun je eerst oefenen met een snoepje. Je laat haar zitten, als ze dit goed doet, eerst belonen met stem, dan snoepje. Daarna ga je de beloning met enkele seconden uitstellen. Doet ze dit goed, belonen. Daarna kun je dit met de etensbak gaan doen. Wil ze toch beginnen met eten, voordat jij toestemming hebt gegeven, dan snel hand op voerbak leggen en weer laten zitten. Net zo lang tot ze blijft zitten, totdat jij zegt dat ze mag gaan eten. Als je dit consequent doet, gaat ze na een poosje bij de voerbak zitten wachten totdat jij toestemming geeft dat ze mag eten. Bij ons is er ong. 1 week overheen gegaan.

- je kunt je hond ook eerst iets laten doen, voordat ze mag eten. Zoals: poot, zit (zoals hierboven beschreven), af, enz. Zo leert ze dat ze eerst iets moet doen voor haar eten en kijkt ze voordat ze gaat eten eerst jou aan, zo van: welk trucje moet ik nu weer doen?



Om het gulzig eten tegen te gaan, rol ik de brokjes (weet niet of je brokjes geeft) ook wel eens in een handdoek. Dan moet ze op zoek gaan en krijgt ze automatisch minder snel de brokjes binnen.
Hoop dat het bij jullie ook werkt! Succes ermee! Groetjes

honden page profiel Ziva †, Bullie †, en BandhuZiva †, Bullie †, en Bandhu

honden foto van Ziva †, Bullie †, en Bandhu

Mijn franse bulldog Bully is ook erg gulzig, dacht dus dat ik haar ook nooit kon leren dat ze moet gaan zitten en wachten tot ik zeg dat ze mag gaan eten, maar ze doet het goed, dus zou zeggen gewoon oefenen. Wat betreft het andere heb ik geen ervaring mee. Succes!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

1. Als ik iets vastheb van snoepje plakt ze aan mijn hand.. (op zich niet erg ik leer ze te stoppen het uit mijn handen proberen te bijten door niets te geven tot ze rustig is) maar wat ik wel graag wil afleren is dat ze ineens mijn akita bijt als hij ook daar is... ik negeer haar nu als ze aanvalt naar de akita en beloon hem voor het rustig zijn en niet aan te vallen maar er is vast betere manier.

Hoe is de situatie dan precies, wil jij beide honden een snoepje geven maar de kleine probeert het al uit je hand te graaien?
Het lijkt me dat ze zich bij eten nog niet echt kalm voelt en er veel opwinding bij haar is vanwege het snoepje, idd eerst maar rustig laten zitten. Ik zou dan zelf beide honden gelijk behandelen, dus beiden zitten en krijgen een snoepje. Zelf zou ik dan voorkomen dat ze uitvalt naar de akita ook al blijft hij nog zo braaf, ooit kan dit toch teveel zijn voor hem.

Het kan zijn dat dit voor nu nog teveel gevraagd is, misschien moet je even een tijdje rust in de tent brengen om het uitvalritueel te doorbreken door geen snoep te geven als de honden in 1 ruimte zijn en eerst apart met haar gaan oefenen totdat ze rustig een snoepje kan aannemen.


Als je haar eten voorbereid, is ze dan ook in de buurt van de andere hond?
Ze lijkt me gewoon met voedsel nog niet op haar gemak.  Je zou haar alvast op haar etensplek kunnen brengen zodat ze zich niet ongerust hoeft te maken of haar eten wel bij haar terechtkomt.':-)

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

Hi Kevin,
Ik heb mijn pup afgelopen weekend eindelijk zo ver gekregen dat hij eerst rustig gaat zitten voordat hij gaat eten. Mijn pup was inderdaad altijd al aan het eten voordat de bak stond. Ik heb dit gedaan door hem 'nee' te leren en hem dit als volgt aangeleerd; 

Leg een snoepje in je hand, laat hem dit pakken en herhaal dit een paar keer
Doe het dan nog een keer, maar zodra hij naar voren komt om het uit je hand te pakken sluit je je hand en zeg je nee. Als hij rustig zit, open je je hand weer en kijk je wat hij doet; blijft hij netjes zitten, zeg dan op vrolijke toon 'ok'. Mijn pup pakte toen netjes het snoepje uit mijn hand. 
Als hij het een paar keer goed doet, kun je het snoepje op de grond leggen, nee zeggen en op het moment dat hij netjes wacht, ok zeggen. Als hij dit onder controle heeft, kun je het uitbreiden. Ik heb bijvoorbeeld een keer een foldertje laten vallen (vindt hij heel interessant) en 'nee' gezegd toen hij het wilde pakken. 
Vervolgens heb ik het mijn zijn voerbak gedaan; als je de bak neer wilt zetten, zeg je 'nee'. Hij zal ongetwijfeld blijven proberen te eten, maar pak dan gewoon telkens de bak weer terug. Als de bak bijna staat en hij schiet toch naar voren, duw je 'm zachtjes even terug en zeg je rustig nee. Bij mijn pup werkte dit heel goed, hij gaat dan echt netjes zitten. Dan zeg ik 'ok'  en dan gaat hij rustig eten. 

Hopelijk werkt het! Wat betreft het 1e gedrag; geen idee. Het 2e gedrag zou je moeten negeren zoals je doet. Gromt hij? Geen aandacht, geen eten. Is hij stil? Belonen en eten. Al duurt dit een uur. Op een gegeven moment leert hij echt wel dat grommen gelijk staat aan geen eten. 

Succes

honden page profiel DD

honden foto van D

Punt 3:
Mijn honden eten in de keuken. Als het wordt klaargemaakt (maar ook als wij ons eigen eten klaarmaken), mogen ze NIET in de keuken komen.
Pas als we klaar zijn dan mag het en dan moeten ze ook nog eens gaan zitten, voordat ik de bakjes neerzet.
Dit heb ik gelijk aangeleerd toen Sophietje hier kwam, anderhalf jaar geleden. Dit omdat Sophie maar 1 missie in haar leven heeft en dat is eten. En dus moest ik er ook voor zorgen dat ze niet gelijk op DJ dook als zij al klaar was met eten en DJ nog niet.
Ik ben er weken tussen gaan zitten om Sophie weg te houden bij DJ zijn bak. Het heeft zijn vruchten afgeworpen en we hebben nu geen problemen meer.

Punt 1, als je wat in je hand hebt aan snoepjes en je beiden honden staan bij je, maar 1 mag er maar wat, dan is het logisch dat ze elkaar even laten weten wie het mag. Ik zou dus wat je doet met het snoepje in je hand, niet meer op die manier doen. In principe lok je het dus zelf uit.

Als je wilt dat ze allebei het zachtjes uit je hand pakken, dan ga je het commando zachtjes leren. Hier doe ik dat ook. Dan heb ik wat in mijn hand en dan heb ik het commando zachtjes zo aangeleerd dat ze het dus heel voorzichtig uit mijn hand moeten pakken. Op die manier kunnen ze het ook uit mijn mond pakken. Heel zachtjes dus.
Leer dit dus bij beide honden!!

Punt 2 is dus inderdaad negeren. En als ze wel dichtbij komt, dan geldt punt 3. Niet in de keuken komen (of waar je ook eten geeft) totdat het gemaakt is.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Punt 1
Begrijp ik de situatie niet helemaal, dus zeg ik even niks over.
Punt 2
Als hier eten wordt klaargemaakt mag Santa er best bij komen liggen, maar wel uit de keuken (open keuken), mocht hij naar me toe komen, dan stuur ik hem dus gewoon weg, en laat hem op de plek die ik aanwijs liggen.
Punt 3
Santa moet gaan zitten en wachten, dan doe ik de bak in de standaard, en geef ik een 'vrij'.
Soms wacht ik wat langer, of wil ik een pootje, of high five.

Volgens mij is het inderdaad het voedsel wat een beetje ongewenst gedrag bij je hond oproept.
En een stukje beheersing. Prima te oefenen hoor.

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Snif... snif... Santa!!!!!!
Waar is je neus???????

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Er bestaat een goede oefening: Iets lekkers in je hand houden voor de neus van je hond, op het moment dat hij het direct uit je hand wil happen, sluit je je hand en trek je die terug.. en dan zeg je ''nee''
Als je dit keer op keer herhaalt zal uiteindelijk je hond vanzelf een afwachtende houding aannemen en jou gaan aankijken van: ''wat is nu de bedoeling?''

Dan open jij je hand en zeg je ''Ja'' of ''pak maar'',  ''zachtjes'', ''toe maar'' etc,

Dit lijkt misschien een beetje op plagen, maar hiermee leert je hond wel dat 'voedsel' iets is dat hij van jou krijgt... niet iets wat hij hardhandig van jou afpakt.

Met deze oefening pak je meteen ook het punt aan van aanvallen op de voerbak, dat is nergens voor nodig 
Ze zijn niet uitgehongerd dus kunnen normaal aan hun eten beginnen.

Ook dan kun je ''nee'' gebruiken totdat jij zegt ''toe maar'' of wat je wilt, en dan kunnen ze gaan eten.

Iedereen zal er weer zijn eigen bevindingen en gebruiken op na houden, het is soms even zoeken wat het beste werkt. En het een sluit het ander weer niet uit.

Bij mij werkte dit in elk geval erg goed, ik merkte ook dat de honden het heel snel begrepen.

Succes!

honden page profiel Anja en Naika, Shiva en FlynnAnja en Naika, Shiva en Flynnbijna goedgekeurde fokker

honden foto van Anja en Naika, Shiva en Flynn

Voernijd??
1. clickertraining aanleren.
 Als ze dat kent dan zet je een bakje met dekseltje neer met koekjes er in.
zodra ze het bakje neggeert (niet aanraakt, rustig kijken mag wel) klikken, bakje open, koekje eruit en rustig op een open hand geven. dit kan je het beste doen met een zit of af commando zodat ze niet gelijk op je hand afstormt. 
hou wel even de andere hond nog weg.
2. doe je al goed.  Je zou ze ook uit zicht kunnen leggen of op de plaats. Of helemaal stoppen met klaar maken en pas verder gaan als ze gestopt is.
3. zit of af commando en dan de bak neer zetten waar ook iets van een kong inligt waar ze omheen moet eten.
Succes!

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep)

honden foto van Zita (Sep)

Punt 3. ben ik ook aan het oefenen ... Sep duikt ook meteen op zijn eten. Per dag gaat het een pietsie beter ... Ik moet misschien wat strenger zijn, als hij niet netjes wacht, dan geen eten, proberen we het over 5 minuten weer. Ik blijf nl. "blijf" zeggen als hij zit, en hij gaat dan toch weer op staan, dus dan weer zit en blijf ...

Maar ik denk oefenen, oefenen, oefenen, oefenen.

Trouwens, als ik op jouw naam klik, krijg ik staan dat het baasje verwijderd is ...

honden page profiel DD

honden foto van D

"
Trouwens, als ik op jouw naam klik, krijg ik staan dat het baasje verwijderd is ... "

Verhip, inderdaad. Is hij opeens vertrokken?

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Nee, er is iets niet goed gegaan met zijn profiel aanmaak, hij is volgens mij niet vertrokken.

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

" Mijn jongste hond doet het vrij goed, maar ze heeft 3 dingen dat me enorm storen en ik graag zou willen afleren..
1. Als ik iets vastheb van snoepje plakt ze aan mijn hand.. (op zich niet erg ik leer ze te stoppen het uit mijn handen proberen te bijten door niets te geven tot ze rustig is)   maar wat ik wel graag wil afleren is dat ze ineens mijn akita bijt als hij ook daar is... ik negeer haar nu als ze aanvalt naar de akita en beloon hem voor het rustig zijn en niet aan te vallen maar er is vast betere manier.

2de. Soms als ik het eten aan het voorbereiden ben dan is ze op afstand zoals ik haar wijs van niet aan mijn voeten te plakken en dat doet ze.. maar ze ligt dan soms zo  te grommen .. niet agressieve grom maar zo van (komaan man doe voort ik wil mijn eten nu!) Ik negeer dat dan en wacht tot ze hiermee stopt.. 

3de. ik krijg de kom niet eens op de grond gezet of ze zit er al bijna met haar hele kop in te peuzelen.. en dan dat gulzig en supersnel eten dat niet gezond kan zijn.... ik zet haar nu al op rustige plek om te eten enz maar ze eet alsof er geen tijd over is in de wereld... ze heeft nochtans geen agressie ofzo naar mij toe maar zou willen dat ze rustig is .. 

voor de rest gaat het heel goed eigenlijk, ik vind ze gewoon te agressief en ongeduldig met eten.. Wat kan ik hier aandoen?  

Bedankt "




Punt 1. Je akita blijven belonen, maar probeer de pup te corrigeren. Werkte hier heel goed.

punt 2. ga zo door zou ik zeggen

punt 3. Koda dook ook altijd gelijk in de bak. Ik heb ze het commando afblijven geleerd. Dan moeten ze overal afblijven. En dan gaan ze rustig zitten tot ik een commando geef dat ze mogen beginnen. Ik doe bij Koda (de gulziger eten) enorm veel water in de bak, en ik haal zijn vlees helemaal uit elkaar. Zo probeert hij snel te eten maar door het water kan dat niet. En dat werkt!

honden page profiel kevin baasje van yuki en lucakevin baasje van yuki en luca

honden foto van kevin baasje van yuki en luca

bij punt 3. het zitten voor ik kom neerzet doet ze wel.. maar dit werkt alleen als ik de kom nog boven haar houdt.. zodra ik het gelijke hoogte zet zal ze in de kom springen.

bij punt 2. Waarom ik haar niet in de keuken wil is omdat ze dan hele tijd tegen mijn been of kasten probeert op te kruipen en springen, terwijl yuki dan gewoon gaat liggen tot het klaar is.. (respect toont) 

bij punt 1. apart belonen  doe ik ook geregeld wel maar ook dan zal ze het uit mijn hand proberen bijten, ik kan misschien stoppen ze te belonen als ze samen in huis zijn maar ik hou in mijn achterhoofd dat als ik buiten ben er scenarios zijn waarbij ik de pup echt moet belonen of de akita en aangezien mijn vriendin nooit wilt meehelpen met wandelen moet ik dus beide honden wandelen tegelijkertijd en dat is dus ontzettend moeilijk. 
ps. gisteren nog succesvol geweest met de manier die ik eerst deed... nu hou ik mijn vuist toe met het snoepje in en zodra ze stopt met snuffelen en bijten en krabben aan mijn hand   beloonde ik haar.. nu doet ze het nog heel effe maar stopt ze na 5 seconden... ga dat nu doorzetten en dat van de hand toedoen  gebruiken.. dat zal nog een stapje moeilijker voor haar worden maar ben er van overtuigd dat het moet lukken..

bedankt voor de tips!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "3 dingen die ik heel graag zou willen afleren!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^