balou wordt maar niet zindelijk!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

michelle (Gast)

Mijn pup is 20 weken en sinds hij zijn 3e enting heeft gehad ga ik met hem naar buiten, ik ga iedere dag om de 2 a 3 uur met hem naar buiten dus bij elkaar zn 8 a 10 x per dag ! Best veel , alleen tog plast en poept hij nog binnen ik dacht eerst ongelukje kan gebeuren maar ik ga nu al 2 maanden met hem naar buiten en bij ieder plasje en grootte behoefte beloon ik hem met een koekje en roep ik "goed zooo " ik ben sinds 3 weken hem echt aan het straffen als hij wat binnen doet en dat doet ik als volgt: ik pak hem onder mij arm en loopt naar de plek waar hij zijn plasje heeft gedaan roep tegen hem "NEEE BALOU FOEII" en breng hem vervolgens naar mijn bench daar laat ik hem dan 5 min inzitten. Ik weet niet wat ik fout doe en ik hoop dat iemand mij kan helpen gr michelle

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "balou wordt maar niet zindelijk!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

Ik weet niet of ik je verhaal goed lees, maar ik vraag me af waar de pup zich voor de 3e enting zich mocht ontlasten?

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Geduld en nog vaker met hem naar buiten...Hem onder je arm nemen en wijzen naar de plaats waar hij boodschap achtergelaten heeft snapt een hond niet, raakt alleen maar van slag daardoor.Je moet dus elk uur terug naar buiten, niet leuk maar de aanhouder wint. Je pup is nog jong, geef hem wat tijd...de ene is wat vlugger dan de andere. Bedenk dat het een aantal maanden kan duren, ben je meteen ook wat minder gefrustreerd als hij ongelukje heeft, komt wel goed ;-)

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

je zegt dat je je pup oppakt en naar de plek waar hij binnen zijn behoefte deed gaat en m dan straft.
Dit is voor een pup erg stress vol, en verwarrend.

Probeer te negeren als er foutjes gebeuren. Gewoon opruimen zonder wat te zeggen. En m extra belonen als ze buiten zijn en dan wat doen.

Hier had ik op deze manier mijn pup binnen een maand zindelijk!

honden page profiel ..

honden foto van .

ik lees dat je een 20 week oud pupje hebt, dit is echt nog wel heel jong. Ik denk dat je je verwachtingen bij moet stellen. sommige pups zijn gewoon iets langzamer dan de ander. niks raars aan. de sluitspieren ontwikkelen ook nog tot een maand of 7. en met een jaar zijn ze helemaal ontwikkelt. Dus echt heb nog wat geduld.

Ook stoppen met boos worden/ straffen als je hondje wat binnen doet. Hij snapt echt niet dat je boos bent om dat hij binnen plast. Hij snapt alleen dat je boos bent omdat hij plast. Wat je creert hiermee is dat je hond bang wordt om zijn behoeftes te doen in jou buurt, en zich straks gaat verstoppen als hij wat moet want dan kan de baas niet boos worden als het niet gezien wordt. 
Dat maakt het zindelijk worden echt nog moeilijker,

Ik snap heel goed dat je er af en toe moedeloos van kan worden, dat had ik ook wel eens, vooral als ik voor de 5e x in een half uur de dweil kon pakken. Maar als je pupje eenmaal zindelijk is denk je vaak nog terug van goh wat ging het eigenlijk snel ':-).

Dus echt geduld geduld geduld... beloon wanneer hij zijn plasje en poepje buiten doet, wordt super blij, doe gek, spring, dans, beloon (ben hier regelmatig in de puppyperiode van Gaya aangekeken als of ik compleet gestoord was geworden als Gaaytje braaf haar plasje buiten deed O-)). . En negeer als hij het binnen doet. gewoon opruimen en niks zeggen. En even daarna hop naar buiten. Het kwartje gaat vallen echt waar

honden foto van Astrid,Dodge..Bono .. † 5 jaar.   Ciro..† 11 jaar.

probeer hem bijvoorbeeld meer buiten te zetten,bijvoorbeeld om het uur.
afhankelijk van wat hij drinkt.
onze pup is nu 13 weken en gaat nu zelf bij de keukendeur staan,als hij eruit moet,maar hij piept niet.
aangezien de bank,om de hoek in de kamer staat,kan ik niet altijd zien,wat hij in de keuken aan het doen is.
soms ligt er dan een plasje..
die plasjes binnen wat af en toe gebeurt,is niet de pup zijn schuld..
dit is onze eigen schuld,omdat we niet altijd opletten,wat de pup doet of wil
dus straffen is onzin,dat werkt averechts.
misschien moet je gewoon helemaal overnieuw beginnen.
en zet hem niet buiten,maar laat hem zelf naar buiten gaan,dan heeft hij de weg naar buiten sneller door.

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky

honden foto van De rode Husky

die van mij hadden ook regelmatig tot hun 7e maand een ongelukje hoor. dus maak je niet druk. na die 7e maand werd het bij mij ook steeds minder. ik heb nu nog maar nauwelijks ongelukjes in huis. en mijn jongste is 10 maanden

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

De ene pup is sneller zindelijk dan de andere. 20 weken is nog jong en bedenk je zelf inprincipe is hij nog maar een peuter.

Die hebben ook regelmatig ongelukjes. Maar je spreek dat je pas na de 3e enting naar buiten bent gegaan. Maar waarom eigenlijk? En waar deed je pup voor die 3e enting zijn behoeftes?

Maar straf je pup vooral niet, negeer hem gewoon en zet hem buiten. Doet hij buiten iets ga gewoon uit je dag 'GOEDZO!!!!!' en verwen hem met lekkernijen. Als jij zegt 'Nee Foei!' dan krijg je pup negatieve aandacht.

Gewoon volhouden!

honden page profiel kevin baasje van yuki en lucakevin baasje van yuki en luca

honden foto van kevin baasje van yuki en luca

" Ik weet niet of ik je verhaal goed lees, maar ik vraag me af waar de pup zich voor de 3e enting zich mocht ontlasten? "

Om eerlijk te zijn en omdat ik snachts niet naar buiten kon had ik zo'n soort kattenbak maar dan voor pups de eerste 2 maanden, en daar deed mijn akita het flink op.. op den duur kon hij het langer ophouden als een uur en ik beloonde hem ook buiten bij zijn behoefte te doen.. op een dag kon ik het weghalen.. heb wel eerst heel goed gepoetst dat er geen eten meer zou zijn.. en hij deed nauwelijks nog iets in huis, enkel nog de gang vond hij het leuk om stiekem zijn behoefte te legen.. toen kwam ik op het idee om zijn eten te geven in de gang omdat ik dacht bij mezelf.. een hond plast of poept niet waar hij eet en inderdaad nooit meer voorgehad.. voor alle duidelijkheid    de gang was al wel helemaal proper gemaakt en ontsmet en ik gaf het dan ter preventie... dan anderhalve maand geleden begon hij wel ineens terug alles onder te plassen... soms was ik boos vanbinnen maar ik hield er rekening mee dat hij wellicht begint te puberen.. heb het genegeert en na een week was het weer over... nu met de kleinste pup doe ik hetzelfde methode.. elk plasje en poepje wordt wel meteen van de puppydoek verwijdert.. binnen een maand of 1 a 2 kan ook zij alles langer ophouden en zal de doek er ook enkel nog snachts voor haar liggen..  aan TS, :  ik zou je echt niet zorgen maken komt goed.. hoe meer je boos wordt enz hoe meer ze het zullen doen heb ik al gemerkt.. negeren en buiten goed belonen, maar dat is mijn point of view natuurlijk

honden page profiel kevin baasje van yuki en lucakevin baasje van yuki en luca

honden foto van kevin baasje van yuki en luca

ohja laat me ook nog reden vermelde waarom ik niet elk uur of om 2 uur naar buiten ging... ik woonde die tijd nog op een appartement (16de) verdieping.. en dus was het niet zo makkelijk om elk uurtje even naar beneden te hollen of bij elke keer ze aan het snuffelen was... daardoor koos ik die methode eerst en het lukte goed en heb dus ook nooit moeten boos worden. Waar ik nu woon kan ik het wel veel makkelijker en let ik er wel op maar is niet altijd mogelijk en zeker niet als lieve vriendin nooit wil meehelpen.. en ik heb erg veel last gehad van mijn gewrichten waarbij ik zelfs amper nog kon stappen of knie strekken.. buigen..

honden page profiel ManjaManja

honden foto van Manja

Ik zou elk uur naar buiten gaan je moet het ongelukje voor zijn.

En inderdaad de pup niet straffen of betrekken bij het ongelukje, zorg juist dat je pup uit het zicht is als je het opruimt op die manier voorkom je dat hij het gaat koppelen aan aandacht (negatieve aandacht is ook aandacht). Hij doet het namelijk niet expres. Als hij door krijgt dat het baasje in zijn ogen gek gaat doen (schoonmaken) denkt hij oh als ik binnen een plasje doe dan gaat baasje gek doen dat is leuk :-). Hoeft natuurlijk niet maar dit kan gebeuren.

Als je ziet dat je pup aan het plassen is kun je hem optillen (zonder wat te zeggen) met je handen onder zijn buikje dan stopt het plassen, dan kun je hem buiten in het gras zetten. Als hij dan verder plast kun je heel blij doen :-)

En het is belangrijk dat je leert hoe je kunt zien wanneer je pup moet plassen, er zijn pups die het duidelijk aangeven maar ook pups waarbij je het amper opmerkt.

Toby mijn pup van nu 6 maanden ging altijd een beetje rond lopen.. Hebben vorige week nog een ongelukje gehad, hij had net buiten geplast en binnen ging hij na een half uur nog een keer, kan ook door enthousiasme komen.

Succes!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "balou wordt maar niet zindelijk!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: hondentrimmer
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^