Vlooien - Karel vraagt om jullie hulp!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

Hoi allemaal,
Ik weet dat er al 8246389 topics over zijn, maar ik kan er even geen één vinden die precies bij mijn vraag aansluit en ik ben te lui om nog langer te zoeken.

Hét probleem:

Karel heeft regelmatig vlooitjes. En dan niet zodanig dat hij helemaal onder de vlooien zit, maar ik vind gewoon regelmatig een vlo op zijn lijfje. Waarschijnlijk neemt hij die van buiten mee. Hij is nogal van het graven in de muizenhollen. Op zich geen ramp, maar ook één vlo kan verschrikkelijk irritant zijn.


Bij Pepijn vind ik nooit iets. Blijkbaar is Karel gewoon erg aantrekkelijk. Maar goed, het lijkt me dus in ieder geval niet dat ik hier een plaag in huis heb ofzo, want dan had Peppie ze ook wel gehad en dan had Karel er heel veel gehad ipv regelmatig ééntje.

Anyway, ze krijgen hier al knoflook in hun groentemix en 's ochtends krijgen ze hier een lepel geitenyoghurt. (lijkt mij dat dat hetzelfde zou doen als karnemelk?) Dat werkt dus sowieso niet. Iig niet tegen vlooien. Chemische antivlooienmiddelen komen er hier niet in. Daar ga ik pas over nadenken als er ooit een echte plaag uitbreekt. Maar ik denk dat jullie dat wel snappen. O-)


Heb ook ooit het mengseltje van Willemijn geprobeerd (met azijn was dat geloof ik?), maar toen had ik hier een compleet geobsedeerde Pepijn die niet van Karel weg te sláán was. Was dus ook geen succesnummer.


Nu ben ik dus even aan het kijken naar iets homeopatisch, maar pfoe... dan heb ik nog een heleboel keuze zie ik! Daarom mijn vragen aan jullie: 

- Hebben jullie ooit natuurlijke middelen gebruikt en welke dan? 

- Hoe bevielen deze? (en dan het liefst ervaringen met honden die vaak vlooien hadden, want als ze ze al nooit hadden is het natuurlijk een beetje lastig beoordelen of het dankzij het middel is dat ze geen vlooien hebben)

- Wat is de werking van het middel? (gaan ze er vies door ruiken voor de vlo/teek of doet het bijv. iets met het bloed)

- Heb je toevallig nog andere tips? Zijn altijd welkom!


Karel is overigens een "pootjebader" en geen zwemmer dus het is geen ramp als het middel niet waterproof is. 

Ik hoop dat ik er met jullie hulp uit kom!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vlooien - Karel vraagt om jullie hulp!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

ik lees mee, heb hier t zelfde probleem. En wil niet aan de chemie als het echt niet hoeft. maar ja ook die verdwaalde vlooien zijn een ramp ;-)

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

http://www.catfactory.nl/kattenverzorging-shampoos-jean-peau-shampoo-p-164.html?osCsid=48h7bo6h53m0cu78991b3ehvs0
Deze al geprobeerd? Er staat in de link kattenverzorging, maar in de beschrijving staat dat ie ook voor honden is :-) En het is natuurlijk.. Heb m zelf onlangs ook gekocht, maar nog niet hoeven gebruiken..

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

" http://www.catfactory.nl/kattenverzorging-shampoos-jean-peau-shampoo-p-164.html?osCsid=48h7bo6h53m0cu78991b3ehvs0
Deze al geprobeerd? Er staat in de link kattenverzorging, maar in de beschrijving staat dat ie ook voor honden is :-) En het is natuurlijk.. Heb m zelf onlangs ook gekocht, maar nog niet hoeven gebruiken.. "

Weet je toevallig of deze shampoo preventief werkt of dat hij enkel werkt op de vlooien die op dat moment in de vacht zitten? Mij lijkt eigenlijk het laatste en dan zou het voor Karel geen optie zijn. Ik ga niet twee keer per weer staan knokken met een teckel die zich nog liever verhangt aan de doucheslang dan dat ie eens een keer nat wordt. O-)

Als het iets preventiefs is is het misschien nog wel het proberen waard, maar kan er verder niet echt iets over vinden...

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ik weet niet of hij ook preventief werkt. Denk het niet.Dit vond ik overigens wel op de site van het merk van die shampoo;

http://www.jeanpeau.com/paginas%20nl/tea%20tree%20producten%20nl.html

TEA TREE
De aromatherapie beschikt over een effectief middel tegen vlooien: TEA TREE OLIE. Deze olie komt voor in Australië en is al eeuwen bekend bij de Bundjabungt Aboriginals om zijn geneeskrachtige werking.  De bladeren van de Tea Tree (theeboom) werden samen  met klei fijngewreven en gebruikt voor het behandelen van ontstekingen en huid- aan­doeningen.  Tea Tree is in Australië erkend als natuurlijk geneesmiddel en sedert 1925 wordt dit reeds wetenschappelijk onderzocht. Voor een goede werking is het noodzakelijk dat u alleen Australische Tea Tree olie gebruikt, die aan de strenge norm A.S. 2782 - 1985 voldoet.
 
VLOOIEN  EN TEKEN.
Voorkomend: Dagelijks in elke oorschelp een druppel Tea Tree masseren gedurende 2  à  3  weken. Nadien de frequentie aanpassen, al naar gelang de vlogevoeligheid van uw huisdier. Deze behandeling start men bij voorkeur in het voorjaar.
Behandelend: Enkele druppels op het hoofd, in de nek, voor de staartinplanting en in de liezen. Op een vochtige spons doet u ongeveer 20 druppels Tea Tree, hiermee wordt de vacht in gewreven.
Omgeving: Om een vlovrije omgeving te creëren, mengt u ongeveer 20 druppels Tea Tree met een halve liter water die u dan via een plantenspuit kunt verstuiven.

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

Bedankt voor het zoeken!

Tea tree heb ik inderdaad ook al veel over gelezen en zit ook in producten als CDvet, maar ik moet heel eerlijk zeggen dat ik daar zelf niet zo snel zo mee aan de slag durf te gaan. Het is wel natuurlijk, maar voor zover ik weet toch ook niet compleet onschadelijk. Heb het zelf wel ooit gebruikt, maar kan me herinneren dat ik voor mezelf zelfs maar een paar druppels gebruikte. Maar dat is al lang geleden dus misschien vergis ik me wel...

Ik zal me er nog eens in verdiepen!

honden page profiel José • Rover José • Rover 3 doggies

honden foto van José • Rover

Ik zou persoonlijk geen Tea Tree in de oren druppelen, het zal niet de eerste hond zijn die er gehoorbeschadigingen en zelfs doofheid eraan overhoudt...
(het spul is voor katten zelfs dodelijk)

De geur van TT is absurd sterk, enkele druppels in de nek en 1tje aan de staartaanzet is genoeg voor Kareltje.

TT is homeophatisch en werkt ook super tegen wondjes, gewoon te koop bij Kruitvat bij de pleisters e.d. voor iets van €12. Je kan kiezen uit een spray of druppels, ik zou de druppels nemen, die zijn wat zuiniger in gebruik.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Nee, ik druppel het zelf ook niet in dr oren.. ik doe het ook net als bij vlooiendruppels een beetje in de nek en op de kont. Ik ben ook niet zo'n fan van oren druppelen..

honden page profiel Anja en Naika, Shiva en FlynnAnja en Naika, Shiva en Flynnbijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Anja en Naika, Shiva en Flynn

Ik zelf doe 2 druppels op een vochtig washandje en strijk dan 2 a 3 x van de nek tot de staartaanzet, maar ik gebruik het alleen om teken te voorkomen.
Ik doe dit normaal 1x in de week mits het veel regent  dan 2x in de week.

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

" Ik zou persoonlijk geen Tea Tree in de oren druppelen, het zal niet de eerste hond zijn die er gehoorbeschadigingen en zelfs doofheid eraan overhoudt...
(het spul is voor katten zelfs dodelijk)

De geur van TT is absurd sterk, enkele druppels in de nek en 1tje aan de staartaanzet is genoeg voor Kareltje.

TT is homeophatisch en werkt ook super tegen wondjes, gewoon te koop bij Kruitvat bij de pleisters e.d. voor iets van €12. Je kan kiezen uit een spray of druppels, ik zou de druppels nemen, die zijn wat zuiniger in gebruik. "

En hoe vaak zou jij dat dan geven? In de oren zou ik zelf idd ook niet zo'n prettig idee vinden. Merk ook dat ik sowieso een beetje huiverig tegenoven teatree sta. Las net ook weer over een onderzoek waaruit bleek dat het allergiën en huiduitslag kan veroorzaken. Beestje heeft al zoveel last van vanalles en nog wat en reageert overal zo sterk op....

Maar misschien gewoon eens even proberen en hem goed in de gaten houden. En dan gewoon ermee stoppen als ik het idee heb dat er ongewenste veranderingen optreden in zijn gezondheid. 

Denk iig wel (als ik me de geur goed herinner) dat Pepijn dit minder lekker vindt om af te likken dan de azijn.



Andere ideeën en ervaringen zijn overigens ook nog steeds welkom!

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Hoe makkelijk Tea Tree genoemd wordt om te gebruiken tegen allerlei kwalen en zelfs in onverdunde vorm, verbaast mij.
Tea Tree is geen onschuldig middel en zeker in onverdunde vorm kan het heftige reacties veroorzaken.
Ik ken iemand die dit tegen schimmelnagels gebruikte en de gevolgen waren afschuwelijk; honderden blaren die maar vocht bleven afgeven; weken niet kunnen lopen. Geen schoenen meer kunnen verdragen etc.
Kijk uit met Tea Tree.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

ooh dat wist ik niet... had wel wat research gedaan op internet maar zulke dingen niet gevonden.. Raar dat zo'n site van verzorgingsproducten voor honden dan zulk advies geeft..

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

" Hoe makkelijk Tea Tree genoemd wordt om te gebruiken tegen allerlei kwalen en zelfs in onverdunde vorm, verbaast mij.
Tea Tree is geen onschuldig middel en zeker in onverdunde vorm kan het heftige reacties veroorzaken.
Ik ken iemand die dit tegen schimmelnagels gebruikte en de gevolgen waren afschuwelijk; honderden blaren die maar vocht bleven afgeven; weken niet kunnen lopen. Geen schoenen meer kunnen verdragen etc.
Kijk uit met Tea Tree. "

Weet jij dan heel misschien wat een veilige (of zo veilig mogelijke) manier is om Tea Tree te gebruiken? Omdat Karel overal zo sterk op reageert ben ik bang dat dat hierbij ook het geval zou kunnen zijn.

honden page profiel José • Rover José • Rover 3 doggies

honden foto van José • Rover

"
En hoe vaak zou jij dat dan geven? In de oren zou ik zelf idd ook niet zo'n prettig idee vinden. Merk ook dat ik sowieso een beetje huiverig tegenoven teatree sta. Las net ook weer over een onderzoek waaruit bleek dat het allergiën en huiduitslag kan veroorzaken. Beestje heeft al zoveel last van vanalles en nog wat en reageert overal zo sterk op....

Maar misschien gewoon eens even proberen en hem goed in de gaten houden. En dan gewoon ermee stoppen als ik het idee heb dat er ongewenste veranderingen optreden in zijn gezondheid. 

Denk iig wel (als ik me de geur goed herinner) dat Pepijn dit minder lekker vindt om af te likken dan de azijn.



Andere ideeën en ervaringen zijn overigens ook nog steeds welkom! "


Ik gebruik het alleen in het hoogseizoen, ik denk dat ik het 1x per week deed ofzo. Ff ruiken.... Nope ruik niks meer, nieuw druppeltje.

Ik zou een klein druppeltje in de nek alleen proberen, aangezien Karel al eens die hotspot op zijn staartaanzet heeft gehad? Die plek blijft zwak, als hij er niet goed op reageerd en heb je op die plek meteen weer een mega probleem te pakken.

honden page profiel José • Rover José • Rover 3 doggies

honden foto van José • Rover

Desnoods verdund vernevelen over zijn vacht met een plantenspuit en hopen dat Peppie er met z'n lebbert vanaf blijft. O-)

De geur is voor vlooien genoeg, ook lavendelolie schijnen vlooien een pesthekel aan te hebben.

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

"

Ik gebruik het alleen in het hoogseizoen, ik denk dat ik het 1x per week deed ofzo. Ff ruiken.... Nope ruik niks meer, nieuw druppeltje.

Ik zou een klein druppeltje in de nek alleen proberen, aangezien Karel al eens die hotspot op zijn staartaanzet heeft gehad? Die plek blijft zwak, als hij er niet goed op reageerd en heb je op die plek meteen weer een mega probleem te pakken.

"

Haha ja dat "effe ruiken" is bij mij altijd een probleem want ik ruik bijna niets. Maar 1 keer per week dus... Op zijn staartaanzet spuit/druppel ik inderdaad liever niets. Nu sowieso niet, want hij heeft weer een hotspot. :'( Wel pas weer voor het eerst sinds de laatste keer (joh, das best logisch, maar je snapt welke keer ik bedoel haha) en ik weet ook wel waar het aan ligt (veel KVV gehad omdat ik me steeds nog te moe/ziek voel om te proportioneren :'(), maar hij zit er maar wel weer mee...

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ik gebruik CDvet vlo en teek exit. Dit is 100% natuurlijk. Mijn honden krijgen het alleen in de zomer. Ik ben goedkoper uit als met chemische pipetten en uiteraard is het veel gezonder voor de hond.

Vorig jaar heb ik een kat van een enorme verwaarloosde toestand gehaald. Zij zat onder de vlooien. Mijn hele huis zat onder de vlooien, maar mijn honden waren vlo vrij!

Als uw hond continu vlooien heeft en het gaat niet over met middelen, dan kan het zijn dat uw hond iets mankeert waardoor hij/zij een heerlijke gastheer is voor de vlooien.

Ik ben dus erg te spreken over CDvet ;-)

Let op: Net als bij andere natuurljike middelen dood CDvet de vlooien niet. Het zorgt er alleen voor dat de hond/kat minder aantrekkelijk is voor vooien waardoor vlooien (en teken) liever een andere gastheer gaan zoeken.
Voor de hond en de kat heeft CDvet verschillende flesjes. Neem voor de hond de honden versie en voor de kat de katten versie (mild).

honden foto van Paco, Muis,Vera, Papadopoulos, Odette en Annabelle (Terra+, Dinky+, Saltarin+, Sam+, Zara+)

Ga je toch nog een keer bij Willemijn ten rade moeten gaan, zij had die CD vet, iets natuurlijks was dat.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

"
Weet jij dan heel misschien wat een veilige (of zo veilig mogelijke) manier is om Tea Tree te gebruiken? Omdat Karel overal zo sterk op reageert ben ik bang dat dat hierbij ook het geval zou kunnen zijn. "

Ik ben zelf na b.g. bij een familielid te hebben meegemaakt zeer huiverig voor teatree oil.
 
Maar hieronder een waarschuwing en gebruiksaanwijzing.
Lees ook nog even via de link hoe je moet verdunnen.

De huid kan gevoelig reageren op onverdunde teatree-olie. Het is goed daarom eerst een kleine huidtest te doen. Dat kun je doen door een paar druppels een paar uur op de rug van je hand te laten inwerken. Als er sprake is van irritatie, dan spoel je goed af. Gebruik de teatree-olie voortaan alleen verdund met water of olijfolie. Test ook dat even uit.

Als teatree te geconcentreerd is kun je deze verdunnen met gedestilleerd water of alcohol.

Laat teatree-olie nooit in contact komen met de ogen.

Teatree-olie moet alleen uitwendig gebruikt worden.

Teatree-olie heeft een sterke werking. Tijdens de zwangerschap en bij baby's (tot 18 maanden) alleen verdund gebruiken.

Ook bij huisdieren de teatree alleen verdund gebruiken.

Let bij de aanschaf van teatree erop dat je goede kwaliteit koopt. Mindere kwaliteit kan goedkoper zijn, maar ook minder effectief.

Teatree mag bij gebruik geen vlekken achterlaten. Als dat wel gebeurt heb je waarschijnlijk geen zuivere teatree-olie
 
 
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/96460-tea-tree-oil-waarvoor-te-gebruiken.html
 

Kijk ook nog eens naar dit topic:
 
http://www.hondenpage.com/hondenforum/113726/natuurmiddelen....voor-vlo-en-teek..php

honden page profiel José • Rover José • Rover 3 doggies

honden foto van José • Rover

"
Haha ja dat "effe ruiken" is bij mij altijd een probleem want ik ruik bijna niets. Maar 1 keer per week dus... Op zijn staartaanzet spuit/druppel ik inderdaad liever niets. Nu sowieso niet, want hij heeft weer een hotspot. :'( Wel pas weer voor het eerst sinds de laatste keer (joh, das best logisch, maar je snapt welke keer ik bedoel haha) en ik weet ook wel waar het aan ligt (veel KVV gehad omdat ik me steeds nog te moe/ziek voel om te proportioneren :'(), maar hij zit er maar wel weer mee... "


Hmm, das balen idd! Ik kreeg van vrienden de tip voor hotspots om de druppels van "Puur" Hotspot te gebruiken, zij gaf dat ook altijd aan hun Rottie die er vaak last van had.

Rover is net weer een mega hotspot teboven, cadeautje van een mega oorinfectie helaas...

Toch denk ik dan beter de CDVet proberen, wellicht ook een idee om een probiotica kuurtje te geven?
Verhoogt toch weer de weerstand en ook de zuurgraad, dan is Kerl minder aantrekkelijk?

Met Rover ging het ook een stuk minder toen hij alleen weer kvv kreeg (en kip... zucht...) en dat resulteerde in die oorinfectie met bijbehorend hotspot. Na de AB kuur meteen een 2weekse probiotica forte kuur gegeven en zijn vacht glimt weer en hij is weer als vanouds. Heldere ogen, actief en zichzelf.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Probiotica zijn darm bacteriën. Geef daarvan alleen producten die voor een hond bedoeld zijn ,niet voor de mens. De mens en een hond hebben andere darmbacteriën nodig.

Over probiotica zijn de meningen ook verdeeld. Een te veel aan bepaalde darmbacteriën is niet goed. Het is een bepaald evenwicht wat de natuur eigenlijk zelf behoort te regelen. Dit is alleen niet in een paar dagen gebeurd natuurlijk ;-)
Er is ook een wetenschappelijk onderzoek geweest dat mensen met buik/darm klachten geen baat zouden hebben bij het gebruik van probiotica.

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

lavendelolie (verdund) over de flanken van de hond wrijven.
Appelazijn (met bezinksel) verdund over de flanken van de hond wrijven.

Ook den, euchaliptis (of hoe je het ook mag schrijven) werken ook. combineer de producten niet, maar gebruik ze afwisselend of maar één

Verder heb ik sinds dat we vers voeren geen last meer gehad van vlooien en teken :-D

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

Karel krijgt sowieso al probiotica ivm zijn lekkende darm syndroom. Hij is daardoor al een heel stuk opgeknapt, maar hij blijft "dingetjes" houden.

@ José: ooooh ja kip is hier ook een drama hoor! Bij allebei. Pepijn begint meteen met zijn oren te klapperen en Karel wordt hartstikke sloom = niet lekker. 

Heb nu toch maar weer vanalles uit de vriezer gehaald om een barfmenu'tje voor de komende paar weken in elkaar te zetten, maar mijn vorige levering klopte niet dus het is een beetje puzzelen en compromissen sluiten (K een beetje meer van dit, P een beetje meer van dit, ach dagje zonder orgaan kan ook wel tralala).

Hotspot ben ik nu weer met calendulan aan het behandelen en lijkt gelukkig alweer de goede kant op te gaan.

Zit nog te twijfelen tussen CDvet en zelf iets mixen met oliën. Komt eigenlijk op hetzelfde neer, want in CDvet zit ook gewoon Tea Tree. Denk dat ik het dan toch liever zelf doe. Dan heb ik meer in de hand wat er precies in zit.

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

" lavendelolie (verdund) over de flanken van de hond wrijven.
Appelazijn (met bezinksel) verdund over de flanken van de hond wrijven.

Ook den, euchaliptis (of hoe je het ook mag schrijven) werken ook. combineer de producten niet, maar gebruik ze afwisselend of maar één

Verder heb ik sinds dat we vers voeren geen last meer gehad van vlooien en teken :-D "

Oh ik wou dat dat hier ook zo was haha! Maar helaas... 

Rauwe appelazijn heb ik inderdaad ook over gelezen en dat leek me eigenlijk wel wat, maar ik denk dat Pepijn hem dan als lolly gaat gebruiken want dat doet hij ook bij gewone azijn. Ik hoop dat de oliën iets minder lekker zijn om aan te likken haha. 

Lavendel had ik inderdaad ook al op mijn lijstje. Samen met geranium, neem, citronella, ceder en dus de Tea Tree. Hier in de stad zit een winkeltje die het ook voor je kunnen mengen en advies geven. Denk dat ik daar maar even langs ga.

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

CDVet (die willemijn ooit heeft gepromoot) werkt uitstekend. Hier bij mijn hondjes begin ik er in de maand juni mee tot zeg maar, november.
De eerste 3 weken moet je 1 druppel in de nek en bji de staart implant inwrijven, dat elke dag dus 3 weken lang. Daarna 2 x in de week. Werkt echt hartstikke goed!

Nu moet ik zeggen dat afgelopen jaar onze kat is ingeslapen en katten hebben altijd vlootjes. Toen hij dus overleed hadden mijn hondjes dus geen vlooitjes meer. Maar in die tijd deed ik ook de CDVet.
Maar goed, het is natuurlijk spul, dus je kan het altijd uitproberen. Het zit in een klein potje en je doet er super lang mee.

honden page profiel J&JJ&J 3 doggies

honden foto van J&J

Mijn kleine Jasmine heeft helaas ook regelmatig last van vlooien en ook een vlooien allergie. Knoflook helpt hier niet. Heb het in het begin geprobeerd zonder chemie maar helaas werkte dit niet. Ik gebruik liever ook geen chemische middelen want ze kan ook niet goed tegen de meeste vlooien middelen, het beestje loopt regelmatig met een kale plek in haar nek. Nu krijgt ze advocate, daar doet ze het wel goed op. Maar zodra ik 1 week te laat ben met druppelen, zit ze gelijk weer onder de vlooien. Het zal denk ik ook wel aan de weerstand, immuunsysteem liggen heb ik weleens gelezen. Ze heeft zowieso veel last van allergieën, ook allergisch voor rund, kip, lam en koemelk...
Ik durf het gewoon niet aan om het zonder chemie te doen, want de laatste keer had ze echt heel erg last van die vlooien allergie, van de dierenarts hadden we cortisonzalf gekregen, en zelfs daar kon ze niet tegen, ze was erg echt ziek van!

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ik zou wel oppassen met allerlei olien op de vacht te smeren. Zoals bijvoorbeeld lavendel is een giftige plant. Ik zou niet willen dat mijn honden dat gingen oplikken..

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

Lavendelolie zit ook in CDVet...

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

CDVET:

Algemeen
CDVET Teek & Vlo exit is een natuurlijk alternatief voor de normale chemische middelen tegen teken, mijten vlooien en insecten. De lichaamsgeur van de hond wordt nauwelijks beïnvloed. De geur van cdVet Teek & Vlo exit is voor mens en dier niet waarneembaar, maar voor insecten en andere plaaggeesten onverdraaglijk.
Als de hond behandelt is kan hij gelijk weer aangeraakt worden. Het middel is totaal onschadelijk voor mensen.

Dosering
3 weken lang dagelijks 1 drup links of rechts in de gehoorgang van het oor inmasseren of 1 drup tussen de schouderbladen en aan het begin van de staart (direct op de huid aanbrengen).
Na drie weken worden de druppen 1 tot 2 keer per week gegeven. Bij consequent gebruik het hele jaar door beschermt cdVet Teek & Vlo exit ook goed tegen vlooien. Vlooien komen immers het hele jaar voor.

NIET VOOR KATTEN.

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

Ik heb het opgezocht inderdaad, maar het is ook gewoon een combi van verschillende oliën. Ik denk dat ik dan goedkoper uit ben als ik het zelf laat mengen. Dan heb ik het ook meer in de hand wat er in gaat en kan ik bijv. nog iets toevoegen als ik dat wil.

Denk wel dat ik dan iig ongeveer dezelfde dosering aan ga houden, want dat zal dan ook wel hetzelfde zijn ongeveer! Al zullen de mensen die in dat winkeltje werken me ook wel kunnen adviseren denk ik. Alhoewel, de laatste keer dat ik er was en ik zei dat ik voor mijn hond kwam moesten ze wel lachen want dat kwam niet zo vaak voor. Of mensen zeggen het gewoon niet dat het voor hun hond is haha.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vlooien - Karel vraagt om jullie hulp!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Balans training
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^