even 'gezellig' fietsen en wandelen.. GRR

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LisanneLisanne

honden foto van Lisanne

Pff het moet me van het hart want ik ben nogsteeds boos ;-) ;-)

Vanmiddag zouden we even gezellig fietsen en wandelen met Swiff.. Bíjna op plek van bestemming was het fietspad afgesloten, dus moesten we via het pad aan de andere kant van de sloot. (stond ook aangegeven met borden)

baalde er een beetje van want daar zit een knpv club, en alle honden slaan dan aan.. (ook niet leuk voor hun ) maargoed.. daar voorbij en bijna aan het eind mochten we weer op het fietspad..

Zie in de verte al 2 honden loslopen, een langharige (teckel?) en een grote berner.. Niks aan de hand Swiff reageerd amper op andere honden naast de fiets.. Maar op t moment dat die teckel ons in de gaten kreeg begon hij te blaffen, en richting ons te rennen.. ook de berner draaide zich om en kwam in volle vaart richting ons gerend. Ik dus direct van mijn fiets gesprongen want

1 - Swiff kan zich bezeren aan mijn fiets als ze achterom gaat kijken naar die honden, helaas al een keer eerder gehad..
2 - ze kan zich helemaal niet verdedigen..

Dus ik sta daar, (zit mezelf al op te vreten die vrouw deed niets om haar honden terug te krijgen.. Swiff omhoog houden aan de lijn die honden er bovenop.. (niet zozeer aanvallen, gewoon héél asso!!)

Komt ze aanlopen, roept ze, is ze loops??

Dus ik roep terug NEE ze houd niet van andere honden!!

Krijg ik direct te horen dat ik maar op cursus moet?? Dat het een losloop gebied is enz enz ... WAT??????

Toen was ik helemaal kwaad, Swiff heeft ze niets gedaan, geen grom geen snauw geen beet geen blaf.. en die 2 stonden maar te blaffen en te ruiken en asso te doen!!

dus ik roep terug JOU honden horen te luisteren en bij je te blijven!! MIJN hond is DOOF EN GAAT NAAR CURSUS

ik zeg nog Ik MOEST via die weg, omdat het fietspad is afgesloten ( kan ze zelf ook zien, staan mega grote hekken nog geen 3 meter verder met gele borden dat we over het andere pad moeten. )

loopt ze weg, en steekt gelijk dr middelvinger naar me op.

BAH wat was ik boos zeg, aso mens... ! En ik zal vast ook aso zijn want heb een vechthond en naar dr geroepen dat ze een k.u.t was.. Maar dat neem ik maar voor lief..

Daarna doorgefietst en nog even met dr in de modder gespeeld maar ben er nogsteeds boos om.. echt waar haalt ze het lef vandaan!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "even 'gezellig' fietsen en wandelen.. GRR" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SiberienneSiberienne 3 doggies

honden foto van Siberienne

Knuffel voor Swiff en haar zelfbeheersing... Balen, zulk soort dingen..

Groet, Mireille

honden page profiel LisanneLisanne

honden foto van Lisanne

Nouja,.. het rotte is op het moment zelf is het dus niet fout gegaan ( das wel heel fijn )
Maar de rest van de dag is ze gewoon over de zeik.. er hoeft maar weinig te gebeuren en ze schiet gewoon in angst/blaffen enz..

En dat zal aankomende paar dagen wel zo zijn.. en daar baal ik van, want zij weet niet dat ze het voor mij aankomende paar dagen verziekt heeft.

... sorry het kan dan wel/niet een losloop gebied zijn, (staat trouwens ook niet aangegeven daar dus vraag het me af) maar dan nog horen je honden niet achter een fietser aan te gaan in mijn ogen...

honden page profiel Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie) 3 doggies

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

Oooooohhhhh, Lisanne, ik weet zoooo goed wat je bedoelt. Ik maak het hier zo vaak mee. Als ik er aan kom met Denzel langs de fiets bel ik al van te voren zodat ze merken dat ik eraan kom. Ik vraag altijd: " kan ik er langs?" Ja hoor, is dan het antwoord en dan nog presteren ze het om hun hond voor mijn fiets langs  te laten vliegen naar Denzel, die vast zit aan een springer.......;-)En als ik er dan wat van zeg, "ik vraag het nog en je ziet me aankomen waarom hou je je hond dan niet even bij je"  dan kijken ze je aan alsof je gek bent......:'( En dan krijg ik een antwoord van : " nou hij wou alleen maar even bij jou kijken hoor...."  Ja, tuurlijk, vandaar dat hij voor mijn fiets langs vloog, ik daarom tegen hem aan reed en bijna op mijn giechel op de weg lag en daarom vliegt hij bovenop Denzel die geen kant op kan en gaat grommen.........zucht.... nee, tuurlijk, hij wou alleen maar even bij mij komen kijken...........EN DAN NOG, ik zit op de fiets.........levens gevaarlijk.......

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Als je je honden los hebt lopen en je ziet dat ze naar een fietser met hond toerennen, dan roep je je honden toch gewoon bij je lijkt mij? En als ze niet luisteren, dan moet je je honden maar niet los laten lopen :-)

Jammer dat het zo gelopen is...

honden page profiel Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie) 3 doggies

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

Ik vind ook, ondanks dat het een losloop gebied is, als je ziet dat de andere hond of wordt terug geroepen, of toch aan de riem zit of langs de fiets loopt, hou dan je hond even bij je. Wat is daar nou zo moeilijk aan? Het voorkomt toch een hoop problemen niet?
Laatst ook, loop in in het donker met Denzel aan de riem in het park idd op het strookje wat ze tot " "losloopgebied" hebben benoemd, komt er uit het niets een losse Tervurense herder op ons af gestormd. Ik kon nog net voor Denzel gaan staan en stuur de herder weg. In de verte loopt het baasje dus ik vraag: " wil je even je hond bij je houden dan kan ik je passeren" Krijg ik de reactie: "waarom, het is hier toch losloopgebied. Ik ga mijn hond niet aanlijnen" "Dat vraag ik niet, ik vraag of je hem even bij je wil houden zodat ik er even langs kan. Mijn hond loopt aan de riem omdat er hier veel katten lopen en als hij aan de riem zit wil ik niet dat vreemde honden hem zo benaderen zoals jouw hond net deed. Ik wil je alleen maar even passeren, meer niet." Nou, dat was dan lekker mijn probleem en ik moest mijn bek gewoon houden......
;-)

Dan denk ik, waarom moet dat nou zo. Een beetje begrip en gezond verstand zou zoveel schelen of ligt dat nou aan mij?

En idd, Lisanne, jouw hond staat de rest van de dag weer strak van de stress. Lekker weer.....

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Ooohhhhhh ....., dat is zooooo irritant.


Mijn hond luistert ook niet hoor, nou eigenlijk luistert ze wel..., alleen selectief O-)...., maar die loopt dan ook absoluut niet los waar ze ongelukken zou kunnen veroorzaken...., zelfs vanochtend op het immens grote noordzee-losloopstrand roep ik nog 'sorry' naar een verdwaalde mountenbiker die haar pad kruiste...., Misty zag die man absoluut niet aankomen..., wie verwacht er dan ook een fiets op het strand :-D

Maar als je gewoon in de bewoonde wereld met je hond fietst en er komen van die ongeleide projectielen op je afgestormd, vind ik zooooo aso.
Misty zit altijd aan een springer als ik met haar fiets...., die kan dan dus geen kant op op dat moment...., ik heb vorig jaar dus ook 1 keer heel onaardig tegen een vreselijk opdringerige hond gedaan...., en later ook tegen de baas.

Kijk, perongeluk kan er altijd iets gebeuren...., maar er naar staan kijken terwijl je hond zo onopgevoed doet, begrijp ik dus niets van..., grijp op zijn minst in als baas zijnde..., maar sta niet stom te kijken alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

honden page profiel ~~ 3 doggies

honden foto van ~

Snap heel goed dat je boos bent. En die middelvinger slaat echt nergers op,je verteld haar alleen de reden waarom jou hond niet met andere kan en dan gaat ze zo reageren ;-)Ik vind losloop veld of niet je moet ALTIJD rekening houden met andere honden en hun baasjes.

honden page profiel SiberienneSiberienne 3 doggies

honden foto van Siberienne

" Nouja,.. het rotte is op het moment zelf is het dus niet fout gegaan ( das wel heel fijn )
Maar de rest van de dag is ze gewoon over de zeik.. er hoeft maar weinig te gebeuren en ze schiet gewoon in angst/blaffen enz..

En dat zal aankomende paar dagen wel zo zijn.. en daar baal ik van, want zij weet niet dat ze het voor mij aankomende paar dagen verziekt heeft.

... sorry het kan dan wel/niet een losloop gebied zijn, (staat trouwens ook niet aangegeven daar dus vraag het me af) maar dan nog horen je honden niet achter een fietser aan te gaan in mijn ogen... "


Ja, ik ken het, mijn vorige hond had dat ook. Diepe zucht, ontspan en weer doorgaan maar... In mijn ervaring begin je niet weer helemaal bij af,'t is meer drie stappen vooruit, twee achteruit.. Misschien wat extra fietsen? Of iets anders waar ze de stress mee kwijt kan? Succes ermee!

Groet, Mireille

Ps massage? Eigenlijk voor jou en Swiff nodig dan.... Ik doe wel eens wat t touch achtigs. Helpt wel een beetje, verder veel snuffelspelletjes, ook bv stapeltje 'troep' maken; van plastic tot handdoek tot oude schoenen en daar wat lekkers in verstoppen.
Er is trouwens ook een theorie dat fructose zou werken, houdt ze van fruit? Extra appeltje??

honden page profiel LisanneLisanne

honden foto van Lisanne

bedankt voor de reacties. jammer genoeg is het dus herkenbaar!

Ik fiets heel veel met haar, maar op deze manier ( wel honden die achter ons aanrennen ) maar nog nooit zo aso reactie gehad..

Janouk, nee aankomende paar dagen niet fietsen, niet in t park wandelen zo min mogelijk dingen die stress triggeren gaan doen.. Jammer maar het is nu eenmaal zo.. Kan wel een extra stukje fruit proberen! Kan nooit kwaad ;-) :-D

honden page profiel LisanneLisanne

honden foto van Lisanne

Na fruit werkt helaas tot dusver weinig.. Wordt helaas weer een rustig weekje!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "even 'gezellig' fietsen en wandelen.. GRR" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Na 68 dagen dracht...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^