Maylo blijft maar van alles van de grond plukken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Urg soms zijn pups net als kleine kinderen en dan 100x erger...want kinderen luisteren nog teminste na 3x zeggen dat ze nergens aan mogen komen.

We worden er hondsdol van, Maylo raap van alles op buiten. Is het wel geen blaadje dan zijn het wel graspollen of andere vieze dingen.

Nu was ik net aan het lopen, meneer loopt tegenwoordig een stukje los. Gaat hardstikke prima, maar waar wij lopen is een hele grote weide.

Nu staan daar dus regelmatig schapen...en die laten een hoop uit hun achterwerk vallen...Jep poep en volgens Maylo is dit dus iets heel lekkers, ik wil gewoon niet dat hij dit op eet omdat ik niet weet wat die schapen te eten krijgen. Geld ook voor wilde konijnenkeutels.

Maylo liep dus los en had dus al een lekkere hoop in zijn mond en ik wilde hem aan zijn halsband pakken om die rotzooi uit zijn mond te halen maar helaas meneer schoot er vandoor...die dacht leuk! Vrouwtje wil met me spelen! Nee ik wil die rotzooi uit je mond halen! Nadat ik hem dus te pakken had, was de rotzooi al doorgeslikt. Ik hem meteen aangelijnd met dus volle ongenoegen van hem.

Hoe kan ik hem dus leren om niet dat op te rapen? Ik wil dit gewoon echt niet....omdat ik bang ben dat hij er ziek van wordt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Maylo blijft maar van alles van de grond plukken " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel GiesGies 3 doggies

honden foto van Gies

Ik heb een beetje hetzelfde probleem met mijn puppy, Loes.Voorlopig blijft het beperkt tot haar eigen poep. Ik ben er toch mee naar de dierenarts geweest. Ze zei dat er weinig aan te doen valt (buiten de geur van de poep te veranderen). Honden zijn er nu eenmaal dol op!

Misschien is het een goed idee om je hond voorlopig nog niet los te laten, dan ben je er meteen bij als het nog eens gebeurt!
Probeer hem te bestraffen als hij er naar kijkt, door bijvoorbeeld 'foei!' te roepen. Zo begrijpt hij snel dat je het niet wil. Natuurlijk belonen als hij een hoop links laat liggen! Wandelen moet immers leuk blijven.

honden page profiel EsraBEsraB 3 doggies

honden foto van EsraB

Die van mij is ook een beste stofzuiger.
Ben binnen begonnen met het commando 'laat' te leren. Eerst met lekkers, dat ze dus niet mocht pakken ookal lag het op de grond. Liet ze het liggen, kreeg ze alsnog wat lekkers (en beters meestal).
Vervolgens met favoriete speeltjes die ik achteloos op de grond liet vallen en die ze dan moest laten liggen. Deed ze dit, kreeg ze wat lekkers of gaf ik haar alsnog het speeltje aan en speelden we wat als beloning.
Op die manier het commando 'laat' er goed in gekregen en nu reageert ze daar buiten ook heel goed op.
Ik zorg dat ik meestal wat lekkers bij me heb om te belonen als ze inderdaad wat laat liggen, maar inmiddels beloon ik niet iedere keer meer met eten (wel nog met de stem iedere keer).

honden page profiel Christel & DieksChristel & Dieks 3 doggies

honden foto van Christel & Dieks

Hier ook een goudzoeker HahahaIk zeg iedere x opnieuw nee bah! En dan kijkt Dieks me aan, zo van.. Ohja? 
Soms eet ie t op, meestal laat ie t los of laat t liggen... Misschien helpt dat?

honden page profiel pippa en ikpippa en ik 3 doggies

honden foto van pippa en ik

oorzaak en gevolg snapt die kleine niet hoor: dus aanlijnen nadat hij iets heeft doorgeslikt is meer een straf voor jou: je laat hem toch liever spelen? dan voor hem...

maarrrr om je gerust te stellen: konijnenpoep en meestal ook schapenpoep kunnen geen kwaad. Paardenpoep daarentegen wel want als het paard net ontwormd is krijgt jouw kleine narigheid binnen.

Ja het is een spel. Jij gaat lekker achterna zitten.

Plus als jij boos wordt...is het van je pup wel zo beleefd om even afstand te nemen: daarmee probeert hij jou te kalmeren...Dus het foei en nee en stampvoeten...gaat weinig opleveren.
Ik heb het pip afgeleerd door haar te lokken met een koekje...en vragen oooo wat heb je daar? wat mooi...mag ik dat...kijk koekje...
Poep eten of andere dingen is zelfbelonend dus ontzettend moeilijk af te leren. Door meer aan te lijnen en weg te trekken leer je het m.i niet af...je maakt wel nieuwsgierig en hebt allebei stress.

Het meeste succes bereik je door te ruilen...Heel nieuwsgierig vragen...wat het is....dan laat hij het trots zien! daar moet je heen! want dan is baasje blij en krijg je koekje! Pip en ik ruimen zo het park op: voor een flesje of rommeltje krijgt ze een koekje! jippie dat is leuk.

Daarnaast moet je ja en nee aanleren:
twee handen twee koekjes...de ene hand is open JA de andere dicht...nee...je legt een koekje op je hand en zegt voor maylo...je legt een koekje en zegt voor maylo...je legt een koekje...hij wil het pakken en je sluit je hand...nee..opent en zegt voor maylo...Dat is een spelletje...na een paar dagen dat doen snapt hij het: dán kan je buiten ook de nee proberen.
Edoch...hoe gestresster jij over dat gevreet bent hoe dubbeler de signalen worden...Stel je op als leukste baas ever: alles is leuk intressant en mooi en lekker...deel die belangstelling...Maar ruil opgeraapte producten om voor koekjes!
(ja ik heb ook een aantal weken met een plastic handschoentje pippa uitgelaten want gadverdamme gadverdamme gadverdamme...en maar zeggen ooooooooo wat mooi dank je wel zeg...koekje!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Maylo blijft maar van alles van de grond plukken " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Welke kruising is dit?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^