Graag advies,inzicht hierin vers voer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BTBT

honden foto van BT

Beste 2 voeters,

Ik heb zeker een en ander op dit forum doorgenomen echter blijf ik nog met een aantal vraagjes zitten en hoop advies/inzicht te verkrijgen van mensen die langer/beter al bezig zijn met rauw vlees/eten serveren aan de geliefde 4 voetertjes.
ik heb ;-) een boston terrier;-) van bijna 4 jaar, teefje. geheel gezond vrolijk hondje. bijna 7 kilo.
Deze zit sinds begin Oktober vorig jaar op ZiwiPeak luchtgedroogd voer, meestal Lam, soms de Hert variant. ( de andere lust ze niet zo de venison-fish versie)
(af en toe een blikje ziwipeak nat, meng ik er doorheen wat lepels gemixt met droog)
voorheen heeft ze altijd brok gegeten.
ze doet het geweldig op ziwipeak, ben er heel tevreden over.
enkel, de variatie...daar begin ik me toch na wat meer gelezen te hebben twijfels over te hebben.
kort  gezegd heeft ze nu dus lam of hert, en klein beetje hoki-vis wat er standaard inzit en ruim orgaanvlees van de lam of hert, ook standaard erin., buiten de rest van de ingr. om dus in principe 2 vlees varianten maar.
Ik vermoed dat ik er goed aan kan gaan doen om naast de ziwipeak , een ander afwisselingsprogramma erbij te doen..maar ik heb eerst heel graag advies hierover van jullie.
zie ik het verkeerd wellicht?
en kan het wel uberhaubt samen gaan ?
ziwipeak stelt dat het raw meat is, enkel luchtgedroogd om het vocht eruit te halen maar dus wel rauw.
zit mijn hondje lang genoeg met deze 5 maanden op deze nieuwe manier van verteren om nu er een darf ofzo naast te geven in andere vleesbronnen die ze nu  dan ontvangt? ik denk aan, eend, wild, konijn, fazant ect.
kan ik bv. 3 of 4 dagen ziwipeak doen en de andere dagen een  barf/darf product?
of kan het om de dag zelfs?
ik zou het niet willen mengen met het ziwipeak, wel echt gescheiden houden qua dag.(ze eet 2 keer daags)
ik wil het graag goed doen voor haar, en vind biologisch wel  belangrijk, ziwipeak is dat....daarmee neig ik naar Darf , biologische van wat ik begreep ?,maar maak me wel wat zorgen om het hoge bot gehalte.
Haaks barf leek me ook een mooi product maar dat is niet biologisch vermoed ik ? ik kan niets daarover vinden uit welk land de dieren komen en of het scharrel is of bio of anders...ik zou dat heel graag weten eerst. Mocht iemand daar info over hebben!
het hormoon/anti biotica (enkel als nodig) en bio voerleven vd dieren aspect trekt mij erg als punt om dat te geven maar ik weet niet of daar andere keuzes in zijn buiten Darf ? zonder granen/rijst of aardappelen?
als het kan zou ik ziwipeak niet geheel willen verlaten omdat het handig is voor onderweg ect. en ze doet het er goed op ect. maar het lijkt me zo saai voor haar op langere termijn altijd maar lam of hert . Ik ben bang dat het te weinig afwisseling gaat zijn in wat ze binnenkrijgt..
tevens zit er geen groeten in ziwipeak op peterselie na maar is dat een kruid?naja, is die 10 of 15 % groenten in een darf of ander product echt nodig voor je hond? want dan mist ze dat ook in ZPeak.
excuses voor het lange verhaal...
ik hoop dat iemand mij hierin wat kan helpen....
mvg en bedankt alvast!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Graag advies,inzicht hierin vers voer" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ..

honden foto van .

honden page profiel PasQPasQ

honden foto van PasQ

Onze Bulldogs krijgen sinds kort Darf (naast Kivo en Tammenga) en ik ben zeer tevreden!

Als je geen complete kvv geeft, moet je tenminste 4 diersoorten in 3 weken tijd geven om te zorgen dat ze niets te kort komen. Klinkt lastiger dan het is hoor, je bent er zo aan.

Wat Darf betreft, hieronder een voorbeeld van één van de varianten (je hebt allerlei oa wild, kalkoen, eend, actief, puppy etc):


DARF KVV bestaat uit:

biologische kipkarkassen ( vlees bot verhouding 50-50)
biologisch rund spiervlees
biologisch lams en geitenvlees
biologische lamslong en lamspens
biologisch runderhart
biologische rund lever & nieren

Aangezien er volgens het BARF principe op deze wijze voldoende vitaminen en mineralen binnen zouden moeten komen, wordt er geen premix of iets dergelijks toegevoegd aan DARF. Dit is namelijk in een biologische productie niet toegestaan, daar deze producten vaak niet van biologische origine zijn.

(bron: www.darf.info)

Ik vind Darf betaalbaar voor biologisch vlees, van mij hoeven de honden niet 100% bio te eten, doe ik zelf ook niet. Maar als het kan is het natuurlijk mooi meegenomen!


honden page profiel Chantal » Jessy «Chantal » Jessy «

honden foto van Chantal » Jessy «

Hoe een hond reageert op een hoger bot gehalte is altijd even uitproberen.De ene hond heeft er totaal geen last van de andere gaat er van krijt poepen maar dat weet je pas als je het geprobeerd hebt ;-)
DARF is verder een goed merk, probeer het gewoon zou ik zeggen.
Bandit is trouwens ook biologisch maar bevat 2% biologische zilvervliesrijst.
Daarnaast kun je van alle merken wild voeren zoals hert, fazant, haas etc

Ik heb geen verstand van ziwipeak, vind het te duur O-) Dat kost voor mij per dag ongeveer net zoveel als waar ze nu 5 dagen van kan eten.
Maar om de dag zou volgens mij gewoon moeten kunnen. Alleen het is niet echt nodig om het echt wekelijks te geven voor het geval dat. Het is op een andere manier houdbaar gemaakt maar verder kun je dat gerust enkel geven als je echt weg gaat.

In hoeverre groentes echt nodig zijn daar zijn de meningen over verdeeld.
Er zijn sowieso al 2 visies op het rauw voeren BARF en NRV, BARF geeft standaard groentes in het menu omdat een huishond meer met luchtvervuiling te maken heeft dan een wolf en daarom wel wat extra vitamines uit groentes kan gebruiken NRV niet want die vinden het niet nodig.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Dat voer dat je nu geeft is onwijs duur.. Ik zou je hond lekker overzetten op kvv en/of barf. Kvv zijn kant en klare rolletjes. Met Barf stel je zelf het menu samen en weet je dus precies wat erin zit (biologisch of niet).

Van de kvv weet ik dat Ropadog een Eko lijn heeft (oa lam en geit), maar ik ben niet zo wild van dat merk.

Darf lijkt me wel een goed merk, maar ik heb er geen ervaring mee omdat het allemaal rund en kip bevat. De wild versie bevat geen rund of kip, maar is weer erg prijzig.

Verder kun je naar Alaska kijken. Dat is een goed merk die ook wild varianten heeft.

Als de ontlasting van je hond te hard word, kun je extra vlees, groente of gezuiverde visolie toevoegen.

honden page profiel BTBT

honden foto van BT

wat ontzettend fijn dit forum en de adviezen en tips die jullie me hebben gegeven zijn zeer welkom en leerzaam.Handige voerwijzer site bedankt!

@PasQ OEI ZEG, dan heeft mijn hondje zeker te weinig diersoorten! oh jeetje. ja nee dan moet ik toch begrijp ik nu echt iets gaan aanpassen zeg...jeetje
@chantal Jessy, ik weet het is zeker prijzig maar mijn hondje eet niet zoveel, ongeveer 65 gram totaal per dag in 2 keer verdeeld over de dag. Ze wil niet meer dan dat, het is officieel wat te weinig volgens richtlijnen op hun verpakking zou ze rond de 90 gram moeten. maar ze wil geen 90 gram eten..ze is prima qua gewicht verder.
maar het is daarmee dat het wel te doen is qua kosten.
ik moet eerlijk zeggen ik was destijds even in paniek geschoten toen ik erachter kwam hoe slecht dat de brokken waren die ik gaf.ik had geen idee...ik kwam toen op ZP uit en dat leek me perfect als oplossing maar nu toch erg weinig smaak keuzes.
Bandit net bekeken, erg intressant, ik hoop dat ze dat in overijssel hebben.

@Roosje Ik ben nu ook aan het twijfelen over de Ropadog eko lijn want ik lees daarnet van mensen op het forum dat het merendeel alleen maar hart zou zijn wat erin zit aan spiervlees.
dat zou ik erg jammer vinden.
Alaska ga ik meteen bekijken thanks!
Ik durf niet te barfen lol..dan moet je toch zelf alle beestjes in hun geheel mixen enzo??.ik ben bang dan dat ik het niet goed bereid en dat mijn hondje mss. stikt in een botje of dat ze het niet snapt..echt kauwen doet ze niet in volle overtuiging dus dan slikt ze een botje door ...oei...en visueel lijkt het me te heftig...ik eet zelf geen vlees.
maar ik besef dat mijn hondje wel vlees moet hebben en daar vind ik ook niets mis mee en ik gun haar dat en wil dat graag doen voor haar! eerst dus altijd in brok versie, nu ziwipeak maar dan daarmee toch het liefst bio toevoegen vers vlees. Darf en Bandit alaska zie ik zitten toch gewoon kant en klaar toch? dat vind ik geen probleem dan.
zou ik het gelijdelijk aan moeten introduceren  denken jullie? of is mijn hondje wel al voorbereid op het rauwe vlees qua vertering omdat ze ziwipeak heeft gegeten?
of is het toch iets heel anders/nieuws qua verwerking?
mijn dierenwinkel hier verkoopt geheel niets uit vers vlees vriezers...erg jammer kan daar niet bij terecht, ze vonden ziwipeak al onzin daar hun dat ook niet verkochten was het geen belang.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Je kunt hele prooidieren voeren, maar dat hoeft niet. Ik ben ook een held op sokken en moet echt niet kunnen zien welk dier het geweest is. Veel bloed moet ik ook niet. Dit alles is te omzeilen ;-)
Ik zelf ben ook met kvv begonnen. Ik gaf eens een eendennekje erbij en wat pens. De geur van pens is niet fijn, maar het was niet bloederig ofzo. En pens hoef je niet alle dagen te geven.

Maar dat eendennekje met pens was mijn begin van Barf. Ik had toen echt zoiets van 'Is dit alles?'. Nu heb ik me volledig verdiept in de hoeveelheden van barf (orgaan, vlees, bot, groente) en zelf een menu samengesteld waar ik me in kan vinden (dus geen vieze dingen en geen konijn). Over een paar weken ga ik dat bestellen (eerst de kvv op) en ik zie er echt niet tegenop :-)

Van iets wat gedroogd is naar rauw is wel een overstap, dus het kan zijn dat je hond eraan moet wennen. Dat is afwachten. Ik zou het niet mengen omdat het op verschillende manieren verteerd word en je dan juist problemen kunt krijgen.

Rauw kun je op veel plaatsen verkrijgen of bestellen. Oa bij www.caroba.nl, www.versvoer.nl, www.degomeat.nl, www.lupa-diervoeding.nl etc etc.

Op www.voerwijzer.com vind je veel info over brokken, kvv en barf. Het is echt aan te bevelen om je op die pagina in te lezen. Dan weet je het hoog nodige, zoals hoeveel dieren en de percentages.

honden page profiel Chantal » Jessy «Chantal » Jessy «

honden foto van Chantal » Jessy «

Ik snap ook dat het voor jou wel te doen is, het is ook een groot verschil 7 kilo of 33,5 kilo hond te moeten voeren ;-)
Je kan op de site van bandit vragen of er een verkooppunt in de buurt zit
http://www.banditvoeding.nl/contact.htm
DARF en Alaska zou je nog bij caroba.nl kunnen bestellen, vanaf 25 euro word het gratis bezorgt.

Bandit, DARF en Alaska zijn inderdaad kant en klaar, niks meer aan toe voegen alleen even rekening houden dat je 4 diersoorten per 3 weken voert.
Ik zou vanaf ziwipeak gewoon de overstap op kvv maken, echt een groot verschil is het niet. Eventueel kan je het de eerste dagen met gekookt water overgieten even af laten koelen en dan geven.

BARF hoeft ook echt niet hoor, met kvv zit je ook gewoon goed. Het enige voordeel van BARF is dat je echt voor 100% weet wat je je hond geeft. Het is niet gemalen en je kan zelf kiezen waar je het koopt. Bij de kippenslachter op de hoek of een echte biologische kip ;-) 
Een biologisch keurmerk krijg je alleen als het volledige biologisch is dus kvv zoals DARF en Bandit kun je zeker van zijn dat het volledig biologisch is.

honden page profiel PasQPasQ

honden foto van PasQ

Ik zou gewoon 2 of meer merken kiezen en dat gaan geven, 20-30 gram per kilo lichaamsgewicht is de algemene richtlijn, maar voer gewoon op het oog.

Ik vind Alaska persoonlijk te duur, met 2 bullen hier voeren we 1 kilo per dag dus dat tikt dan wel aan...Tinlo is ook een goede kvv, daar kun je combinatiedozen van 10 kilo bestellen, heb je al 5 verschillende soorten in zitten. Maar ligt er helemaal aan wat je zoekt, welke merken je hond goed bevallen etc.

Zorg gewoon dat je voldoende afwisselt met diersoorten, of voer compleet (daar zit alles in). 1x per week vis en 1x per week pens is ook een aanrader (dit tel je niet mee bij het aantal diersoorten)

honden page profiel pippa en ikpippa en ik

honden foto van pippa en ik

hoi,

Ik keek net op de ziwipeak site. Ik ken het voer wel van hebben zien liggen maar had het nog nooit gevoerd.

Maak je geen zorgen het is een complete voeding! je doet je diertje geen tekorten ...alles zit erin en het lijkt een prachtvoer te zijn.

Je hebt in deze zweer ook Renske
http://www.renske.com/

Er zijn bij zooplus bijvo ook wel mooie vakantie biologische blikvoeding die ik wel geef. Zo lust pippa niet zo graag vis...ja gerookte makreel van de markt wel:-) maar dat is wel zout dus ze krijgt van mij regelmatig vis van ALmo dat bestel ik dan online.

Ik voer graag Bandit echt in mijn ogen een van de mooiste merken. Uitvinding van Tannetje Koning de holistische arts waar je hier op het forum over zult lezen.
Je hoeft van Bandit minder te voeren dus ben je niet heel duur uit...hoewel het een van de duurste is. Maar je ruikt het meteen en ziet het aan de ontlasting! (zit in de geit mix bijv wel ook vis)

Daarnaast vond ik ropadog juist wel een prachtige voeding: reageert pip ook perfect op. Ook wat duurder.

Carnibest heeft een eko rol een mooi complete kvv zit wel wat rijst in.

farmfood vind ik ook een mooi product....hebben niet echt een eko lijn geloof ik.

peterselie is trouwens goed voor je nieren...
der zijn vele groenten en kruiden voor hondjes...
Leuk om mee te werken!
Met een complete kvv dus een van een premix in zit zit je goed. Maar op een gegeven moment is dat varieren harstikke uitdagend en makkelijk! tenmindste zo ging het bij mij.

http://www.hetbestevoormijnhond.nl/voeding/groente-en-fruit/

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik wil even op je peterselie reageren mbt je nieren:

Peterselie (Kruid)
Bloedarmoede, vochtafdrijvend, nieren, blaas, reuma, astma, keel, eetlustbevorderend, lever.
Niet bij zwangerschap of nierproblemen. Vitaminen; Bètacaroteen (plantaardige vit. A), C, E.
Mineralen en sporenelementen: ijzer, calcium, foliumzuur, vanadium, magnesium.
 

Bron: http://www.hetbestevoormijnhond.nl/voeding/groente-en-fruit/

Verder is oa peterselie vochtafdrijvend. Dit soort groenten/kruiden mag je niet te veel geven aan een hond met nierproblemen.
Bepaalde groenten ed zijn ook om andere redenen niet goed voor honden met nierproblemen.

Nu had het hondje van TS dacht ik geen nierproblemen, maar aangezien heel de wereld dit topic mee kan lezen en dus eigenaren met een hond met nierproblemen die zien staan dat peterselie goed is voor de nieren..

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Farmfood is echt niet EKO.
Prijs/kwaliteit klopt niet, het is veel te duur voor wat je krijgt.

Overeenkomst Ziwipeak en Renske zie ik echt niet.
Ziwipeak is gedroogd rauw vlees, Renske is gestoomd dus niet meer rauw.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Gedroogd rauw vlees is ook niet rauw..

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

" Gedroogd rauw vlees is ook niet rauw.. "

Dat vind ik een moeilijke. Iets wat rauw is en waar je het vocht uit haalt blijft volgens mij rauw. De structuur van de eiwitten blijft behouden. Het ziet er wel heel anders uit dan rauw. Best wel groot verschil met Renkse, dat heeft een garingsproces ondergaan.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Renske is ook niet 100% gaar.. De binnenkant is nogsteeds rood.

honden page profiel BTBT

honden foto van BT

rauw..dat was ook mijn twijfeltje hierin...natuurlijk zou ik het gauw genoeg te weten komen zodra mijn hondje aan de Bandit/Darf ect. gaat.. ..(hopelijk volgende week)
als het niet goed gaat dan zal ik het snel weten haha ;-) maar..liever zou ik het willen voorkomen daarmee dat ik niet zeker ben...is ze genoeg voorbereid al in haar verterings maag darm geheel op rauw..of eet ze toch al rauw dmv de Ziwipeak. ZP zegt dat
''a fresh, natural, raw meat, just air-dried for convenience''
''ZiwiPeak is as close as it comes to a raw, natural, wild diet, without freezing and thawing''
maar kom het dus echt wel overeen...ik heb ze een email gezonden maar nog geen reply.

hm...misschien dan toch beter zoals tip voorgesteld is hier om kokend water erover heen te gieten?

@Pippa, Farmfood brokken had ik bekeken destijds maar was toch op de ZP beland, vond die persoonlijk ''beter'' voor mijn hondje als match..ik was nog niet zover om de andere manier van voeren te bedenken/op te zoeken lol...de farmfood Fresh niet eens bekeken toen.nu klinkt het allemaal heel logisch maar ik ken niemand die zo voert en ook nooit vanuit huis, altijd brokken.
bedankt voor de info..en geruststelling, je hebt mijn gedachten aangevoeld denk ik want was wel bang daarvoor dat het niet goed is geweest de afgelopen 5 maanden. niet dat mijn hondje iets aangaf daarin hoor, dat niet, is gezond maar tja inwendig weet ik natuurlijk nooit helemaal.
wel een wereld van verschil van de brokken naar de ziwipeak toe, echt te merken. ik ga persoonlijk nooit meer terug naar een brok (tenzij het moet ergens voor)

*peterselie geen probleem dan hondje hier heeft geen nierproblemen.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Toen ik van een granen brok op kvv over probeerde te stappen, lukte dat niet. Mijn honden waren echt onwijs ziek.
Toen ik van Orijen (80% vis, 0% graan) naar kvv overstapte was er niets aan het handje. De ontlasting was zelfs aan de harde kant. Wel moesten ze wennen aan sommige smaken. Zo wilde mijn herder geen groente en geen vis. Mijn bouvier wilde geen fazant. Ik mengde die 3 dingen al vrij lang door elkaar heen en van de week heb ik het naast elkaar gegeven. Ze aten alles op..

Ik verwacht geen problemen bij jouw hondje omdat ZP geen slecht merk is (voor zo ver ik kan beoordelen). Maar het kan maar zo zijn dat jouw hondje er toch diarree van krijgt omdat ze er eraan moet wennen. Geef in dat geval niet te snel op.

honden page profiel pippa en ikpippa en ik

honden foto van pippa en ik

er zijn mensen die bij het overstappen een tijdje rijst koken erbij...dus papperige rijst en dan daar de kvv door.

en dan steeds minder rijst.

Ikzelf kan nu rustig van kvv op brok overgaan als we bijv op stap gaan.

vers voeders moeten afwisselen tenzij je een complete kvv hebt.

zodra jij en je doggie gewend zijn durf je makkelijk af te wisselen en dat is het hele plezier aan kvv.

en ja er zijn hier ook smaken die mevrouw niet lekker vindt...dna gooi ik er biet door of vuile pens...smmmmmmmmakelijk eten

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Graag advies,inzicht hierin vers voer" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^