Wat te doen als ...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Wat is nu de echte goede manier om 2 vechtende honden uit elkaar te halen? Ik wil het niet weer meemaken dat het zo lang moet duren eer ze Luca loslaten.

Ik heb hier ergens gelezen dat je de hond achteraan moet opheffen en dat ze het vervelend vinden omdat ze "zweven" en ze zouden dan lossen. Dat was hier dus geen succes.

Ze loste pas toen ik krachtig de neus helemaal dicht drukte en ze geen lucht meer kreeg.

Maar de meeste antwoorden die ik hier kreeg was "slaag erop". Maar dat wou ik dus absoluut niet doen want dan sloeg ik ook op mijn eigen hond. Nog iemand anders zei trek die voorpoten helemaal uit elkaar.

Dus ik weet het niet goed wat nu het beste is. Iemand hier ervaring of tips?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat te doen als ..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

Ik heb er geen ervaring mee...maar er is mij ooit verteld dat je dan het best een jas over de aanvallende hond kunt gooien..( over de kop )met de uitleg dat de aanvaller zou schrikken, even gedessorienteerd raakt, en los laat...
zodat het slachtoffer in veiligheid kan worden gebracht
Maar nogmaals..., ik heb er zelf geen ervaring mee dus ik weet niet of dit een goede tip is die in de praktijk ook echt zo werkt...

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

In dit geval was het zo dat de aanvallende hond mijn hond in zijn kaak vast had. Dus het was al moeilijk om (zoals sommige zeggen) op de neus te slaan.

Bij een aanval zien sommige baasjes totaal niet naar de andere hond en willen enkel hun hond redden. Bij mij was dit ook zo het geval maar hoe minder gedoe voor beide honden hoe beter zou ik denken.

honden page profiel SuzetjeSuzetje 3 doggies

honden foto van Suzetje

Ik heb eens even wat opgezocht voor je en kwam bij de volgende links uit.
Link 1
Link 2

De manieren die hier beschreven staan zijn zeker uit te proberen en dit zijn de manieren die ik ( als ik zou nadenken ) ook zou gebruiken.

honden page profiel SamSam 3 doggies

honden foto van Sam

Handig topic, ik volg even

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Ik dacht ook mij overkomt het nooit met zo een sociaal geval maar zo zie je maar weer. Hoe meer tips ik hier krijg hoe beter ik voorbereid ben op (hopelijk nooit) een toekomstige aanval.

honden page profiel SamSam 3 doggies

honden foto van Sam

Haha ja dat klopt. Sam is ook een sociale hond, maar sinds hij een keer is aangevallen is hij ook wat dominanter geworden naar andere reutjes.

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Ik vermoed dat Luca nu ook heviger reageert. Hij liet zich vorige keer nogal horen toen een andere hond naar hem uithaalde. Het is goed dat hij nu steviger op zijn pootjes staat maar agressie wil ik niet zien.

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Ik heb het even doorgelezen en het is ergens heel logisch.

Onze hond deed niets terug bij de aanval en niemand anders kon de hond opheffen dan ik. Dus het was fout van me om de ene (aanvallende) hond op te heffen. Misschien kan ik volgende keer dan inderdaad beter een emmer water of een jas erover gooien. Ik wist niet dat dit ook een optie was.

Het van elkaar trekken of aan de halsband trekken is inderdaad not done. Ik had al goed een redelijk helder hoofd tijdens het gevecht en kon nadenken over wat wel en wat niet.

Mijn DA zei ook dat je ze het best kan laten uitvechten maar dat zou ik nooit willen doen. Dan kan het toch verschrikkelijk eindigen.

honden page profiel Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest. 3 doggies

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Heb het nog maar weinig meegemaakt , maar de achterpoten beet pakken hielp meestal wel eenmaal heb ik de aanvallende hond die bleef in het rond bijten de sloot ingekiept zo over het brughek heen , meestal geef ik een enorme brul weg . laatsttwee chiuhahua,s die Lobke aan vielen heb de eigenaresse geroepen die liep gewoon door toen heb ik een megabrulgegeven die twee ettertjes liepen gelijk eeen kilometer verder het vrouwtje kwam mij vragen of ik ze had gezien nee niets gezien haha. Hein.

honden page profiel DorrieDorrie 3 doggies

honden foto van Dorrie

Nooit slaan...heel vreemd dat iemand dat als raad geeft ;-)
Dan krijg je alleen maar een nog agressievere hond.
Het optillen van het achterlijf voorkomt dat een hond(zoals een pitbull of stafford) niet verder gaat schudden met zijn kop.
Ik heb t meegemaakt en ik klemde het achterlijf tussen mijn benen en heel voorzichtig mijn hand over de bovenkant van de snuit en kneep op die manier zijn neus af. 1 hap naar lucht en de hond is los en dit gaat vrij snel zonder al te veel schade.

Anoniem (Gast)

Je kan het beste de honden nat gooien ( als je toevallig een tuinslang in de buurt heb, of een sloot )  
Zo niet kun je ze het beste de luchtpijpen dicht knijpen, kan me voorstellen dat dat niet altijd lukt ;-)  je moet nooit aan de honden gaan trekken, dan kan het zijn dat je de hond kapot trekt :S

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Ik vind slaan ook echt niet logisch. Maar toch kreeg ik dit van verschillende mensen te horen. Oké die zijn razend wat er met Luca gebeurd is maar je moet niet gaan liggen slaan omdat de hond dan inderdaad kwader zal worden.

Het was een pitbull kruising en ze schudde gelukkig niet met haar kop. Mijn moeder hield ook Luca vast zodat hij niet in paniek zou gaan schudden om los te komen.

Hier hielp het (hard) dichtknijpen van de neus. Ik zag op een gegeven moment haar lippen omhoog gaan en beginnen happen naar lucht en dan liet ze los.

honden page profiel DorrieDorrie 3 doggies

honden foto van Dorrie

Ik vind dat je het heel netjes hebt gedaan hoor.
Is Luca zijn wang al wat minder dik trouwens?
geef m maar een dikke knuffel op die heerlijke platte snuit ;-)
En voor de volgende keer, gewoon weer hetzelfde doen

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Het was niet zo simpel en was eigenlijk blij dat ik rustig was. Ik dacht altijd dat ik volledig in paniek zou slaan. Ik stond wel nog serieus te beven erna. Maar ik moest me meteen herstellen en er zijn voor Luca'tje.

Het is al minder dik maar het ziet er echt lelijk uit. Zijn kaak is momenteel praktisch één dikke harde korst met hier en daar wat kale plekjes. Hij heeft gisteren de grootste korst er half af gekrabt en het was opnieuw een open rauwe wond met veel bloed. Zo gaat het dus lang duren voor het genezen is. Zijn AB-kuur is gedaan maar ik moet het nog wel ontsmetten.

Een kap rond zijn hoofd of een sok om zijn poot zijn echt geen opties. Die dingen leven niet lang :-D

honden page profiel KyraKyra 3 doggies

honden foto van Kyra

Mijn schoonbroer heeft 2 pit's die heel goed overeen kwamen...Op een stil moment, vlogen ze elkaar de haren in...
2 pit's moet je zeker niet proberen te stoppen, dus nam een emmer water en goot het erover..
Het doet ze geen pijn maar ze verschieten en ze laten eventjes los. Dan hebben we de ene vastgebonden.. Dit doet hij nu altijd wanneer er ruzie gemaakt word. Slaan doet hun toch geen pijn en roepen maakt het nog erger. Daarna zijn ze wel helemaal nat, maar daar kunnen ze tegen.

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Deze ga ik zeker onthouden voor de volgende keer. Maar dan moet je het uiteraard in de buurt hebben :-) Het gebeurde in de garage van mijn overgrootmoeder. Dus daar weet ik ook niet meteen iets staan zoals een emmer of dergelijke. Het gevecht is trouwens helemaal aan haar voorbij gegaan. Ze heeft niets gehoord en ik ben er ook niet over begonnen. Anders laat ze toch maar in paniek en is slecht voor haar. Ze is er bijna 90 :-) Ze vroeg zich wel af of Luca altijd zo hevig hijgde en dacht bij mezelf "neen enkel als hij juist aangevallen is" :-)

honden page profiel KyraKyra 3 doggies

honden foto van Kyra

" Deze ga ik zeker onthouden voor de volgende keer. Maar dan moet je het uiteraard in de buurt hebben :-) Het gebeurde in de garage van mijn overgrootmoeder. Dus daar weet ik ook niet meteen iets staan zoals een emmer of dergelijke. Het gevecht is trouwens helemaal aan haar voorbij gegaan. Ze heeft niets gehoord en ik ben er ook niet over begonnen. Anders laat ze toch maar in paniek en is slecht voor haar. Ze is er bijna 90 :-) Ze vroeg zich wel af of Luca altijd zo hevig hijgde en dacht bij mezelf "neen enkel als hij juist aangevallen is" :-) "
héhé grappig !! Ja zeker eens proberen ! Natuurlijk weet ik niet of Luca bang is van water?
Maar het zal haar zeker afschrikken, en voor je het doet misschien al haar leiband bij de hand hebben want als ze loslaten is het maar voor 3 seconden :-D Gelukkig wanneer de hel losbarst was ik er altijd bij voor te helpen. Met 2 ben je sterker hé ;-)

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Luca is gek op water. Caro (de aanvallende hond) had geen leiband aan. Want toen ze uiteindelijk los liet toen ik haar neus dicht had wou mijn moeder Luca oppakken maar dat kon ze niet (25kg) en tegen dat ik hem overnam had ze zijn achterpoot al vast. Maar die loste ze gelukkige snel.

Mijn tante en mijn moeder waren erbij maar ze hadden beide de kracht er niet voor. Ik was de enigste vrouw aanwezig die de honden (ongeveer) aan kon. Luca oppakken is voor mij een eitje zeg maar :-D Maar ik kan me wel voorstellen dat voor sommige die 25kg oppakken geen lachertje is.

honden page profiel IsalindeIsalinde 3 doggies

honden foto van Isalinde

Zeker een goede vraag.. Ik heb het jammer genoeg een keer meegemaakt dat Toby heel plots werd aangevallen door twee grote honden. In een beschermpoging heb ik mezelf ertussen gezet net voordat een van de honden een hap uit mijn hond wilde nemen (hij zat klem), resultaat dat ik een tripje naar het ziekenhuis kon maken (gelukkig niet al te erg), maar gelukkig had Toby niks, behalve heeel  erg geschrokken.
Een paar tips hier betreffen water, maar dat heb je natuurlijk niet altijd bij je :/
De vrouw wiens honden mijne aanvielen ("dat hebben ze nog nooit gedaan") deed niet zoveel, maar ik zou graag weten hoe dit (mocht het ooit nog eens gebeuren, hopelijk niet) op te lossen valt.
Voor de honden die aanvielen was geen gevaar, want Toby vocht niet terug en ik dacht alleen maar hoe krijg ik hem daar weg.
Hoe los je het op als meerdere honden de jouwe aanvallen? En hun baasje niet veel doet? In mijn geval hadden ze hem nog niet 'vastgepakt' zegmaar, dus het punt was voornamelijk: hoe haal je het snelst en veiligst de hond uit de situatie?

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Ik heb gelezen dat sommige zichzelf rond de hond "wikkelen". Ze laten liever zichzelf bijten dan de hond. Maar meestal is het met een puppy. Ik zou dit eerlijk gezegd ook doen. Luca is niet zo groot en ik zou hem makkelijk in bescherming kunnen nemen. Maar met een grotere hond zal dit moeilijk worden.

Ik denk dat het moeilijk is om een "algemene regel" te gebruiken omdat het steeds anders kan uitdraaien. Wat voor hond, hoe en waar gebeurd het, hoe is je eigen hond, ... Teveel factoren. Daarom vind ik het wel handig om veel tips te krijgen :-)

Oei, toch goed dat het ergens "goed" af gelopen is. Want 2 honden is nog erger als 1 hond die aanvalt :S

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat te doen als ..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^