toch gestopt met schapendrijven, wat hadden jullie gedaan?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Inge, baasje van Sasha en Myra <3Inge, baasje van Sasha en Myra <3

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

" Niet anders reageren dan anders ;-). Juist zo normaal mogelijk doen dus. Niet aaien, niet gaan rennen, niet lief gaan praten of zo. Gewoon 'kom maar, Myra, doorlopen' op een normale toon zoals ik anders ook tegen Dobber zou doen. In elk geval moet je niet zelfverzekerd gaan doen als je het niet bent want dat ruikt Myra. Ze ruikt letterlijk of jouw fysieke houding overeen komt met je 'geurentaal'. Wees puur in je emoties en doe je niet anders voor dan dat je je voelt want een hond prikt daar feilloos door heen. Dus ja, de enige tip die ik je verder kan geven is: gewoon normaal doen zoals anders. En als ze echt heel erg bang is mag je natuurlijk even al lopende een aai geven oid maar ik zou er echt niet te veel aandacht aan schenken. En als ze echt heel erg onder de indruk is geweest niet meer het commando down gebruiken maar bijvoorbeeld 'lig'. En ook even aan het commando down een leuke ervaring koppelen. Niet met snoepjes want dan verwacht ze van iedereen die 'down' zegt een snoepje. Maar gewoon door 'down' te zeggen en dan even lekker te knuffelen oid. "
dankje ik ga ermee aan de slag! ik doe thuis al down lief zeggen en haar dan een heerlijke massage geven, of een balletje als beloning gooien!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "toch gestopt met schapendrijven, wat hadden jullie gedaan?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Gerrit (Gast)

uh nou schaapsherders of boeren zijn heus niet BOERS.
pff zeker stadsmensen die dat zeggen he.

niet zo generaliseren graag.
en nee de meeste herders die hun honden trainen zijn niet GROF, je moet idd wel eens doorpakken, maar zoals dit is gegaan, een jonge onervaren hond op deze manier behandelen is belachelijk.
een goeie herder traint zijn honden zeker niet zo,  ten eerste moeten honden al een jaar oud zijn, dan wordt er gekeken of ze wel interresse hebben, daar gaat echt wel een paar kennismakingen over heen, dan wordt er veel geoefend aan de lange lijn, waarin ook bekeken wordt hoe de hond werkt, want ook niet alle borders werken puur op het oog, sommige gebruiken ook hun stem.

er wordt juist vanuit de rust gewerkt, want een gestressde hond levert ook gestressde schapen op, en dan wil je niet, want dan verliezen ze gewicht, en gewicht is geld. plus veel stress maakt ze gevoeliger voor ziektes.   een goeie trainer neemt er juist dus de tijd voor, kan wel meer dan een jaar duren voor de hond de basis door heeft.   het af laten liggen oefen je eerst nooit in de buurt van de schapen, maar juist gewoon thuis en tijdens het wandelen, dat moet je ook opbouwen, pas als het thuis en tijdens het wandelen bevestigd is, doe je het in de buurt van de schapen maar nog wel op afstand, en steeds wat dichterbij.

had een buurman die erg goeie borders had, de man is schaapsherder in drenthe nu, heb de beste man al in geen 10 jaar gezien, maar ik heb het aardig onthouden, daarnaast nog tijdens mijn schooltijd in engeland bij een schapenboer geweest en een hele uitleg ook gehad.


nou ben ik eerlijk, ik ben wat een boer, ik ben niet altijd de zachtste in de aanpak, maar in mijn ogen is de persoon waar jij deze training had, niet bezig met trainen maar met mishandelen,  een hond die voor de 2e x bij schapen komt, is nog helemaal niet toe aan commando's opvolgen in de buurt van schapen.   die moet juist eerst over zijn dat er toch aandacht is voor de schapen, maar toch ook een bepaalde rust in de hond komen.

heel goed dat je bij dit figuur bent gestopt, ben bang dat het moeilijk zal zijn om een goeie trainer hier voor te vinden.  die meneer die ik kende heet Terpstra, maar ik weet niet of die trainingen geeft. en drente is miss ook wat ver weg.

Jacqueline (Gast)

Hier ben ik het grotendeels eens met Gerrit.
Zo train je geen jonge hond aan de schapen (ook een oude niet)
Ik ben een paar weken geleden begonnen met mijn youngster, en dat was echt wel een hele hand vol, happen in de schapen, plukken wol eruit.
Tja, met zo een exemplaar ben je dan wel strenger, maar ook die moest niet al bij de 2e keer lie down.
En ook niet bij de 4e of 5e keer...heb steeds gekeken wat kan en daarop ingespeeld.
Ik vind ook dat je de eerste keren nog helemaal geen commando's gebruikt bij een jonge hond.
En na een keer of 10 begint ze al netjes te stoppen, als je dan op het goeie moment (balanspunt) een lie down geeft gaat dat bijna als vanzelf, die hond begrijpt je dan ook.
Jammer dat jij bij een verkeerd iemand terecht gekomen bent!

honden page profiel JMJJMJgoedgekeurde fokker

honden foto van JMJ

Ik houd ook niet van die harde praktijken. Goed dat je niet meer terug gaat.

Borders zijn best wel gevoelig en je 'verknoeit' ze gauw als je echt iets verkeerds doet.
Mijn Jace dreef als pup/puber heel erg auto's. Er was een trainer bij de hondenclub die dat wel zou verhelpen. Dus pup van 5 maanden slipketting om, maar de drukke weg en maar over de kop trekken (letterlijk dus) als hij op een auto reageerde.
Ik heb daar zo'n spijt van dat ik dat heb laten gebeuren. Maar wist ik veel, ik had helemaal geen ervaring met borders en trainingen en dacht dat dat de manier was.
DUS NIET. Sinds die tijd was Jace bang voor de riem. Jace is nu 8 jaar en sinds enkele jaren kan ik hem pas weer normaal aanlijnen.
Ik probeer zo positief mogelijk te trainen, ik zal nooit slaan of schoppen. Dan zal je hond misschien wel luisteren, maar dan wel omdat hij bang is om weer slaag te krijgen.
Dan luisteren ze maar iets minder, maar ik en mijn honden hebben wel plezier.
gelukkig hebben wij onze eigen schapen en daar oefen ik wat met mijn honden. Ze kunnen daar heerlijk hun energie kwijt.

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Mijn hond reageerde ook op auto's en mij werd ook aangeraden om te trainen met de slipketting bij de auto's had ik ook nooit moeten doen elke keer als er een rukje kwam nadat ik de slipketting afgeschaft had omdat het niet werkte kwam er meer stress bij mijn hond. Overigens doet hij het nu wel goed bij de schapen.

honden page profiel JacquelineJacqueline

honden foto van Jacqueline

Hey Odi,

jij ook hier?

Gr. Jacqueline

honden page profiel JMJJMJgoedgekeurde fokker

honden foto van JMJ

Ha Jacqueline,
Ja, volgens mij al jaren.

honden page profiel HankaHanka

Myra zal er wel overheen komen, maar wat is dat voor onzin "een week geen leuke dingen doen"?Moet ze week aan de ketting ofzo? Zou er idd maar snel wegwezen. Sterkte!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "toch gestopt met schapendrijven, wat hadden jullie gedaan?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Leven met een puberhond..
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^