stront eten en voedselallergie hebben....

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Perry&BullyPerry&Bully

honden foto van Perry&Bully

Zoals het onderwerp al doet vermoeden heb ik een groot probleem ondanks dat ik aardig op weg ben te weten wat Bully wel en niet kan hebben qua voeding. Hij doet zich tijdens een wandeling tegoed aan alle ontlasting van andere honden die dus slechte commerciële voeding krijgen. Het vulmiddel in deze voeding die dus door de hond niet of onvoldoende wordt verbrandt, ligt daar heerlijk te dampen met een geur waarvan Bully denkt dat het zijn honger gevoel zal stillen. Die gedachte is goed alleen snapt hij niet dat het hem juist ziek maakt en het binnen een week zijn ribben weer laat zien door zijn vetlaag heen. Ik raak bijna wanhopig dus ontsier mijn hond al met een muilkorf tijdens losse wandelingen, staat mijn Pitbull niet!! Want hij kan geweldig los met andere honden, zelfs met diegene die nog niet helemaal in balans zijn.

Wie heeft voor mij een goede tip? Kom aub niet met eierkoeken want granen zijn uit den boze voor hem. En de trilband ligt te wachten op hem, maar niet eerder dan ik alles heb geprobeerd waar U of ikzelf opkom om te proberen. Alvast bedankt voor alle hulp....

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "stront eten en voedselallergie hebben...." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel lyannelyanne

honden foto van lyanne

ik heb di ook met mijn hond meegemaakt. en ook helaas voor een muilkorf moeten kiezen.


helaas werkt het wat minder goed als je hond ook zo slim is dat hij bedenkt dat je het er ook gewoon door de muilkorf heen kan drukken.

Ik heb meerdere dingen geprobeerd. fish disks?(geen idee hoe het precies heet) of gewoon bij een drol staan en hem corrigeren als hij er aandacht aan besteed.

Helaas isbij hem het enige wat werkt aan de riem hebben en goed opletten:S

ik hoop dat bij jou het echt opgelost kan worden.

honden page profiel Perry&BullyPerry&Bully

honden foto van Perry&Bully

Ik hoop dat er oplossingen komen op deze topic. Ik begrijp ook dat jij het zelf nog niet helemaal hebt opgelost. Hou de topic dus in de gaten wie weet komt er iemand met een geweldig idee. En mocht ik op straat iemand tegen komen die iets heeft om mee te werken deel ik het zo snel mogelijk met jullie. Al krijgt hij het al in mindere maten binnen ben ik iets gelukkiger, als ik nu op hem afloop is die drol hoe groot ook binnen 1 seconde weg. Met korf heb ik dus kans om de allergie iets meer de kop in te drukken.

ps. lyanne je hond loopt toch nog wel eens los?

honden page profiel lyannelyanne

honden foto van lyanne

dat was de hond die ik HAD maar ja hoor dat wel :-D ik hield hem vast met gebieden met veel poep :p

honden page profiel Anja en Naika, Shiva en FlynnAnja en Naika, Shiva en Flynnbijna goedgekeurde fokker

honden foto van Anja en Naika, Shiva en Flynn

ik heb dit ook meegemaakt.
had een slipketting in mijn zak en zodra ze wilde gaan eten gooide ik dat tegen haar kont aan (opletten dat hij niet ziet dat jij dat doet ) Na 2á3 weken had ik het eindelijk voorelkaar dat ze zo schrok van de slipketting dat ze nu om de drollen heen loopt.
het is idd wel heel moeilijk om af te leren.
succes

honden page profiel Marjolijn en JessieMarjolijn en Jessie

honden foto van Marjolijn en Jessie

Hier precies hetzelfde probleem, kan je er dus geen antwoord op geven, was zelf net op zoek naar een oplossing. Loslaten doe ik maar niet meer, ze gaat er gewoon naar op zoek. Heel smerig probleem bah! Ook ik hou het topic in de gaten, ben benieuwd!

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Chels deed het als pup ook, ik gooide dan me slippen of de riem of me sleutels naar de toe, niet om te raken, maar 'to snap him out of it', want ze kijken je vanuit de ooghoeken aan en nemen snel die hap.. Dit heeft super geholpen, maar Chels is dan ook heel stemgevoelig, Bully is hier niet van onder de indruk..

Ps wij zijn wandelmaatjes O-)

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Er zijn gevallen bekend waarbij het poepeten verdwijnt door meer voedingsvezels te geven. Is het proberen waard, lijkt me.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

FYSIEKE CORRECTIES/CORRIGERENDE HULPMIDDELEN en POSITIEVE OPVOEDING EN OMGANG MET DE HOND.

HondenPage hecht belang aan verantwoord en positief opvoeden en begeleiden van honden. Onder positieve opvoeding en omgang met de hond verstaan wij een wijze van opvoeden en omgang waarbij het welzijn, de veiligheid en de integriteit van de hond altijd gewaarborgd is.


LET OP!

Het adviseren, propageren en rechtvaardigen van opvoedtechnieken met als basis dwang, fysieke correcties en/of corrigerende hulpmiddelen of andere (fysiek) provocerende, intimiderende of overheersende handelingen is niet toegestaan op de HondenPage. Behalve dat het stress veroorzaakt bij de hond en beschadigend is voor de vertrouwensrelatie kunnen ze ook een serieus risico vormen voor de veiligheid en gezondheid van mens en dier.

Open vragen en gesprek hierover zijn toegestaan als middel tot informatie en kennis, maar herhaaldelijk adviseren of propageren van technieken en middelen die in strijd zijn met deze visie en beleid kunnen negatief gewaardeerd worden met een rode pijl en bij herhaling kan het moderatorteam een waarschuwing geven en/of een afkoelban.

Topics met als doel discussie over methodes waarin technieken gebruikt worden die niet binnen deze visie van de HondenPage passen gaan we niet op voorhand uit de weg, maar kunnen wel op ieder moment door het Moderatorteam gesloten worden wanneer zij van mening is dat alles gezegd is en/of wanneer de discussie een provocerend of verheerlijkend karakter krijgt of in strijd is met visie en beleid.

Link naar volledige uitleg van visie en beleid >>> http://www.hondenpage.com/faq/regels

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Je kunt zoiets ook zonder te straffen.Leer je hond een attentiesignaal, bijvoorbeeld klakken met je tong. 
Let op, je moet dit echt heel goed conditioneren! Niet een keer oefenen en dan zeggen dat he niet lukt, maar blijven oefenen.

Je kunt ook kiezen voor het commando "Laat dat"
Je kunt dat thuis oefenen met voer. Leg een voertje op de grond. Zeg "Laat dat" beloon als hij laat liggen met een nog lekkerder voertje.

Zoek uit wat je hond echt lekker vindt, maak een top 10 van beloninkjes. Gebruik voor het laten liggen van een drol alleen de nr1!

Als je dat goed oefent en je let goed op op straat, moet dat best lukken zonder muilkorf.

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

Ik heb wel eens gelezen dat het toch ook nog door bepaalde terkorten kan komen en dat mensen goede resultaten bereikten met Sanofor mineralen supplement, maar ik weet natuurlijk niet of dat bij jouw hond met zijn allergie kan.

Mireille

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Klikertraining kan ook goed helpen om een hond iets te leren om juist NIET te doen.Wilt je hond naar een drol toe lopen? Je roept je hond en deze reageerd gelijk...(Al zijn het de oortjes omhoog, je aankijken of gelijk naar jou toelopen.) Gelijk klikken en een koekje of andere kleine versnapering geven.

Na verloop van tijd gaat je hond snappen dat drollen betekend dat die een koekje van het baasje krijgt.
Dit kost tijd..ga echt uit van enige maanden...en hou vol.
(In jou geval zou ik dan wel een beloning kiezen die door de muilkorf heen past;-))

Betrek het hele gezin/andere mensen die haar uitlaten er ook bij zodat iedereen dit doet.
Op deze manier kan je in 2 a 3 maanden een gigantisch verschil zien.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

De oplossing van Janouk is een goed idee mits je hond dit mag ivm zijn voedselallergie. en het clickeren van Ilona is ook een goeie.
Je kunt het beste de hond afleiden op het moment dat hij een hap van een drol wil nemen,ga hem niet straffen voor het eten van poep want dat is aandacht er aan schenken en dat is nu juist niet de bedoeling.Maar VOOR je hond een hap wil nemen vraag je zijn aandacht en draait dan weg van de poep en ga iets anders doen met je hond.Begrijp dat het heel lastig is als je in een bos of op een veld loopt waar veel honden ontlasten maar toch blijven opletten.en steeds weer zijn aandacht vragen.

honden page profiel Perry&BullyPerry&Bully

honden foto van Perry&Bully

" Klikertraining kan ook goed helpen om een hond iets te leren om juist NIET te doen.Wilt je hond naar een drol toe lopen? Je roept je hond en deze reageerd gelijk...(Al zijn het de oortjes omhoog, je aankijken of gelijk naar jou toelopen.) Gelijk klikken en een koekje of andere kleine versnapering geven.

Na verloop van tijd gaat je hond snappen dat drollen betekend dat die een koekje van het baasje krijgt.
Dit kost tijd..ga echt uit van enige maanden...en hou vol.
(In jou geval zou ik dan wel een beloning kiezen die door de muilkorf heen past;-))

Betrek het hele gezin/andere mensen die haar uitlaten er ook bij zodat iedereen dit doet.
Op deze manier kan je in 2 a 3 maanden een gigantisch verschil zien. "

Dus je zegt eigenlijk elke keer als hij bij je komt na een speciaal geluidje dan beloon je hem? Ik denk dat ik hier wel wat mee kan! Of in ieder geval mee kan gaan werken. Bedankt Ilona&Sasja voor deze reactie ik laat jullie nog weten welk geluidje het voor bully wordt.

honden page profiel SiberienneSiberienne 3 doggies

honden foto van Siberienne

Oh ja, in het engels is dat het commando 'leave it' , goed uitgelegd in dit filmpje

http://youtu.be/zNAOe1djDyc

Mireille

Ps het werkt heel aardig bij Spot en de paardendrollen!

honden page profiel Perry&BullyPerry&Bully

honden foto van Perry&Bully

" Oh ja, in het engels is dat het commando 'leave it' , goed uitgelegd in dit filmpje

http://youtu.be/zNAOe1djDyc

Mireille

Ps het werkt heel aardig bij Spot en de paardendrollen! "

niks aan toe te voegen eerlijk gezegd, maar wou het wel even te lezen zetten...

honden page profiel MaxjeMaxje

honden foto van Maxje

Hier precies hetzelfde probleem gehad.
Ik heb het kunnen oplossen door een stukje lekkers naast een (Hoe vies het ook is) drol te leggen.
Nu was het aan mijn hond de keuze wat hij nu precies wou.
Later heb ik een apporteertasje aangeschaft. Daar gaat nu elke wandeling wat lekkers in, en dan mag hij hem dragen. Werkt uitstekend, hij kijkt niet meer op of om van welke drol dan ook.

honden page profiel lyannelyanne

honden foto van lyanne

mijn hond kon dit ook perfect alles laten staan wat ik hem vertelde kon hem helemaal versieren met voedsel op hem, om hem door het hele huis weglopen en terug lopen en hij heeft het NIET gepakt. Helaas werkt het met drollen niet. niks is lekkerder dan zon drol.

wat een tijdje heeft gewerkt is zijn favo spelletje een tennisbal in de bek.

honden page profiel *Luna**Luna*

honden foto van *Luna*

Wij hebben een goede ervaring met pet corrector...Dit maakt een sissend geluid waardoor je ze even uit de eet-bubbel haalt. Je doet het dus niet op de hond!! Als ze dan opkijken beloon je ze, en als ze bij de volgende alleen snuffelen beloon je ze echt SUPER. Na een week ik Luna gestopt met poep eten ;-) Ik kan dit dus erg aan raden ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "stront eten en voedselallergie hebben...." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Kauwbeen, gezond?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^