Homeopathie: Karakter van een hond van belang bij het bepalen van medicijn?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Een tijdje geleden opende ik een topic over Dobber omdat ze veel krabt. Ik dacht aan Demodex maar daar is ze eigenlijk te oud voor. Bovendien verdween het toen ik geen kip meer gaf maar inmiddels is het alweer een tijdje terug. 

Nu heb ik contact met een homeopathe bij mij in de buurt. Echter, ze gaf aan tijdens een consult alles te willen weten van Dobber. Niet alleen wat betreft het jeuken (hoe lang al, hoe vaak etc.) maar ook qua karakter en de relatie tussen ons. Nu heb ik er geen probleem mee om over Dobber te praten maar ik vraag me ten zeerste af wat de meerwaarde is van die kennis bij het uitzoeken van een medicijn. Is er iemand die daar wat meer ligt over kan laten schijnen? 

Dat een homeopaat geïnteresseerd is in het dagelijks patroon kan ik in komen, maar dat ze ook wil weten hoe Dobber bijvoorbeeld reageert op vuurwerk etc. vind ik vreemd. Ik zie de link niet tussen het jeuken (fysiek) en hoe onze relatie/haar karakter is. Lichaam en geest zijn 1, dat snap ik. Maar ik begrijp niet waarom het ene middel wel geschikt zou kunnen zijn voor Dobber omdat ze een bepaald karakter heeft en datzelfde middel niet voor een andere hond met dezelfde symptomen puur omdat die hond een ander karakter heeft. Wat heeft karakter te maken met het fysieke probleem? Omdat Dobber koppig is gaat ze ook koppig blijven jeuken oid? Ik vind het echt heel vaag. En ook wat onze relatie voor verschil kan maken in het medicijn, vind ik ook raar. 

Iemand die me er wat meer uitleg over kan geven? Ik ben totaal een voorstander van homeopathie maar als ik 'erin moet geloven anders werkt het niet' oid dan blijf ik er ver vandaan...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Homeopathie: Karakter van een hond van belang bij het bepalen van medicijn?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Cheeky BoomerCheeky Boomer 3 doggies

honden foto van Cheeky Boomer

Boomer is ook ruim 2jaar homeopatisch behandeld.

Ook mijn behandelend homeopaat vroeg juist heel veel over het karakter van de hond.
En het is idd een beetje vaag, maar zoals ik het begrepen kunnen sommige middelen het 'negatieve' gedrag/ probleem juist verergeren, terwijl een ander middel dat voor hetzelfde probleem kan worden ingezet juist de 'negatieve' kant ondersteunen en helpen verbeteren.

Boomer is een vrij gevoelig hondje voor prikkels en stress...
Er is een middel dat voor heel veel honden helpt, maar door Boomer z'n karakter/ gedrag werkte het wel voor tegen de klachten die hij had, maar hij werd er ook erg angstig en onzeker van.
Na het zoeken naar de juiste combinatie van middelen zijn al zijn klachten verdwenen, en is zijn gedrag en zelfvertrouwen ook enorm gegroeid.

Vandaar de vraag naar karakter... ;-)

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Zelf heb ik heel veel gehad aan homeopathie en heb hier over een boek.
Hond en homeopathie.
In dit boek wordt heel goed uitgelegd hoe e.e.a in zijn werk gaat.
Een homeopaath kijkt naar in dit geval de hond maar ook bij de mens,naar het complete plaatje.lichamelijke en geestelijke gesteldheid en invloeden van buitenaf.
Om dus een zo compleet mogelijk plaatje te krijgen wordt er veel tijd getoken in een gesprek met de baas om duidelijk te krijgen hoe het dier in elkaar steekt en wat de omstandigheden zijn enzv
Hierdoor onstaat er dus een totaal beeld.Dit heeft een homeopaath nodig om tot een behandeling over te gaan en zeker te zijn van voldoende gelijkenis tussen patient en middel.Type diagnose.
Dit is in een notendop iets over homeopathie.Het heeft dus niets te maken met nieuwsgierigheid,een lekker lang consult of er in geloven.
Dus puur om het juiste middel(len) bij de juiste hond te vinden om de klacht ( ten) te genezen.En soms spelen wij als baas een rol in het welzijn van de hond.
Soms zit e.e.a complex in elkaar en moet er eerst aan het één gewerkt worden om verder te kunnen gaan met de behandeling voor het ander en soms kan er pas in een later stadium iets bereikt worden met de daadwerkelijke klacht. Ben zelf geen homeopaath,maar zo begrijp ik het.
vr gr

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Volgens mij heeft dat te maken met een soort holistische visie, het zien van lichaam en geest als 1 geheel. Ik denk dat hij daarom wil weten hoe zijn karakter is, omdat dat naar zijn idee samengaat met lichamelijke gezondheid.Verder heb ik niet echt een opinie op deze visie, ik denk alleen dat dit de reden is dat hij al die dingen wil weten :-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

vind het niet raar dat er naar gevraagd wordt, maar in bepaalde omstandigheden is er geen karakter bepalend voor een medicatie.

voorbeeld, bamse heeft 21 pillen per dag moeten slikken voor haar operatie, daar werd toch echt niet gevraagd hoe haar karakter is, slikken, daar ging het om, niet goedschiks dan maar kwaadschiks, maar ze moesten erin.

misschien is het nodig voor een lichte irritatie zoals jeuk, maar medicatie voor een operatie waar je niet onderuit kan, is karakter toch niet bepalend ?

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Zelfde uitleg als Cheeky Boomer geeft, ook hier bij Santa een anamnese van ruim 2 uur, waarin dit soort vragen aan de orde kwamen.
Als er 3 honden jeukklachten hebben, kan een homepoaat totaal verschillende middelen inzetten.
Het boek waar Eurasier op doelt, is zo ontzettend verhelderend, echt een aanrader.
(geschreven door Atjo Westerhuis)
Ik denk dat het goed is, dat je deze vraag ook aan je homeopaat stelt.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Precies,het gaat om het boek van Atjo Westerhuis.Voor mij een heel goed naslag werk.En zoals s@nt @ aangeeft heel verhelderend en ook voor mij thuis heel goed bruikbaar en interessant.
Onze Berner is heel goed geholpen door de schrijver/arts van dit boek.
Homeopathie gaat nu juist wel om de hele hond/mens en dus ook het karakter in tegenstelling tot de reguliere behandel methodes.
Sorry Willemijn een operatie welke Bamse heeft ondergaan  en haar medicijnen zijn niet te vergelijken met de behandeling op homeopatische basis.
Een homeopaath schrijft geen antibiotica als zodanig voor b.v O-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dank voor de uitleg eurasier. :-D
heb ik het verkeerd begrepen. !

honden page profiel IljaIlja 3 doggies

honden foto van Ilja

Meer weten over KLASSIEKE homeopathie... In de linkerkolom staat onderaan hoe klassieke homeopathie werkt..
NIET te verwarren met KLINISCHE homeopathie..

http://www.hondenpage.com/baasjes/36209/ilja.php

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Bedankt voor de reacties. Ik zie niet ook dat ik een gruwelijke schrijffout gemaakt heb in mijn OP, oeps ;-)

Dus als ik het goed begrijp kunnen bepaalde middelen invloed hebben op de gemoedstoestand. Dus een felle hond (zoals Dobber) zou dan geen medicijnen moeten hebben die ervoor zorgen dat testosteron e.d omhoog gaan. Heb ik dat goed begrepen? 

Wat ik me ook nog afvraag is, zoekt een homeopaat alleen een middel dat bij de persoon/hond past door vragen te stellen of komt er ook nog apparatuur bij kijken. De homeopaat waar wij altijd naar toe gaan voor ons zelf heeft meerdere apparaten staan die het lichaam meten (o.a. met 'draadjes naar de organen' e.d.) op ontstekingen en zo. En ze test bijvoorbeeld een allergie door via die banen te testen of je allergisch bent voor (noem maar op). Hoe zit dat bij een dieren homeopaat? Want als die het alleen baseert op mijn antwoorden weet ik niet of er een goed medicijn uit komt. Dus dan vind ik het nogal vaagjes of het medicijn nu wel of niet goed werkt. 

Ilja, die linker kolom vind ik wel erg lang ;-). Kun je ook een korte uitleg geven over het verschil tussen klassieke en klinische homeopathie?

honden page profiel Cheeky BoomerCheeky Boomer 3 doggies

honden foto van Cheeky Boomer

Zit ik een heel verhaal te typen, is het weg ;-)
Poging 2

Dus als ik het goed begrijp kunnen bepaalde middelen invloed hebben op de gemoedstoestand. Dus een felle hond (zoals Dobber) zou dan geen medicijnen moeten hebben die ervoor zorgen dat testosteron e.d omhoog gaan. Heb ik dat goed begrepen?
Of het testosteron en daarwerkelijk van omhoog gaat durf ik niet te zeggen, maar wanneer Dobber de verkeerde middeltjes zou krijgen kan het wel zo zijn dat dit felle gedrag word versterkt.

De homeopaath die Boomer behandelde kwam aan huis en heeft hem helemaal behandeld aan de had van de info die ze van mij kreeg, is nooit een apparaat aan te pas geweest.

Even een voorbeeldje van Boomer;
Puls is een middel dat veel word gebruikt voor veel verschillende klachten.
Boomer reageerde hier dus totaal verkeerd op, hij werd  angstig en nog onzekerder dan hij al was. Toen ik deze veranderingen zag heb ik direct contact opgenomen met de homeopaath en zij heeft andere middeltjes opgestuurd. Op deze middelen waren zijn klachten nog sneller onder controlle maar qua karakter en gedrag zag je hem ook enorm groeien :-D

Dus wanneer jij een goede homeopaath in de arm neemt en besluit om Dobber te homeopatisch te gaan behandelen en je merkt ook maar kleine 'negatieve' veranderingen in de klachten of qua gedrag, direct contact opnemen met je homeopaath en die zal dan opzoek gaan naar andere middelen voor de behandeling.

Vandaar ook de vele vragen over gedrag en karakter ;-)

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marit

Waarom vraag je het de homeopaat niet?

Je behandelt het dier, en niet de kwaal.

Bij een trauma als een gebroken poot, kan je wél op kwaal/beeld behandelen. Maar bij klachten als jeuk/huid niet omdat de oorzaak van de verstoring dieper gelegen is.

Ga je op enkel de kwaal/klacht voorschrijven, dan ben je net zo goed aan het onderdrukkken. Net als met alopathische middelen. Weg klacht = gezond? Gaat zeker niet op bij dergelijke klachten.

honden page profiel Jessie en Eli Jessie en Eli 3 doggies

honden foto van Jessie en Eli

Eli heeft sinds dinsdag ook homeopathisch druppels om hem zekerder te maken. Maar op het flesje staat niet wat erin zit, ook geen naam. En ik moet het een week geven dan een week stoppen en dan contact opnemen. Werkt het dan zo snel? Tot op heden merk ik geen verschil in zijn gedrag, of ben ik te ongeduldig.

honden page profiel IljaIlja 3 doggies

honden foto van Ilja

" Precies,het gaat om het boek van Atjo Westerhuis.Voor mij een heel goed naslag werk.En zoals s@nt@ aangeeft heel verhelderend en ook voor mij thuis heel goed bruikbaar en interessant.
Onze Berner is heel goed geholpen door de schrijver/arts van dit boek.
Homeopathie gaat nu juist wel om de hele hond/mens en dus ook het karakter in tegenstelling tot de reguliere behandel methodes.
Sorry Willemijn een operatie welke Bamse heeft ondergaan  en haar medicijnen zijn niet te vergelijken met de behandeling op homeopatische basis.
Een homeopaath schrijft geen antibiotica als zodanig voor b.v O-) "

Dr. Atja Westerhuis werkt met D. potenties.. De kant en klare flesjes van de plank. Ik heb zijn boek al vele jaren in de kast staat, nog vóór ik bij een klassiek werkende homeopaat in contact kwam.

Een klassiek veterinair homeopaat werkt heel anders - met hoofdzakelijk met duurzame LM. potenties of soms met een C. potentie. 
De klassiek homeopaten waar ik naar verwijs zijn de klassiek homeopaten zij werken met ziekteclassificaties en met de 6de Organon der chronische ziekten.
Er is een zéér groot verschil in werken/behandelen tussen deze twee manier van homeopathie.
Er is dus de klassieke homeopathie en de klinische manier van werken met homeopathie.

Zou je meer willen weten over het behandelen met klassieke manier van homeopathie stuur mij een pb dan help ik je verder.

EHBO cursus

Voor belangstellenden in de klassiek homeopathie er is binnenkort weer een EHBO cursus van 4 dagen. Waarin - je de werking van de klassieke homeopathie wordt uitgelegd en het verschil tussen de klinische homeopathie en de klassieke homeopathie uitgelegd zal worden. Maar uiteraard ook zeer uitgebreid de acute trauma middelen uitgelegd worden die je kan inzetten bij acute gevallen.
IK heb vele jaren geleden deze cursus zelf gevolgd. Je kan met het ehbo kitje en het daarbij behoordende boekwerk met de behandelde/doorgesproken middelen - wat je na de cursus kan kopen, veilig je dier zelf voor acute - bij ongevalletjes behandelen..
Dit kan levensreddend werken zoals bij een insectensteken in de keel/bek e.d. 

Maar ook kan je kleine verwondingen, brandblaren, diarree, borrelde buiken, misselijkheid, kneuzingen, verrekkingen, oogtrauma zelf behandelen. Of alvast een behandeling opstarten in bijvoorbeeld een weekend, om later - eventueel - verder te laten behandelen/advies te vragen aan je homeopaat. Of je dierenarts als je verder regulier wil laten behandelen..
Meer weten over de EHBO cursus laat het mij weten dan help ik je verder..

Vriendelijke groet, Ilja

honden page profiel IljaIlja 3 doggies

honden foto van Ilja

" Eli heeft sinds dinsdag ook homeopathisch druppels om hem zekerder te maken. Maar op het flesje staat niet wat erin zit, ook geen naam. En ik moet het een week geven dan een week stoppen en dan contact opnemen. Werkt het dan zo snel? Tot op heden merk ik geen verschil in zijn gedrag, of ben ik te ongeduldig. "

honden page profiel IljaIlja 3 doggies

honden foto van Ilja

Ja, Elli zó snel kan het werken.. Homeopathie bestaat uit stoffen die zéér snel door het lichaam herkend worden. Het hoeft dus niet zoals een chemisch/regulier middel eerst omgezet te worden zodat de hond er iets mee kan.  Heel vaak denken mensen dat homeopathie niet ingezet kan worden waarvoor je anders bij een dierenarts zou gaan. Het tegendeel is waar.. Met de KLASSIEKE vorm van homeopathie kan je zeer snel en heel gericht werken.. klassieke homeopathie is MAATWERK.. Afgestemd - qua middel, posologie en potentie op het desbetreffende dier..  Zet je tien honden met ogenschijnlijk de zelfde klachten bij een klassiek homeopaat dan zal iedere hond/dier/mens een EIGEN middel krijgen.. Geen dier noch mens het het zelfde.. En dat is wat de klassieke manier van behandelen zo uniek maakt..
Het heeft geen enkele zin voor een leek te weten welk middel je geeft. Je kan er verder niets mee.. Dit middel is uitsluitend voor jouw hondje geschikt.. 

Zou iemand vragen wat heb jij je hond gegeven dan kan je - als je de naam het middel zou weten  - dit beter ook niet kunnen doorgeven.
Dit zou een ander dier juist ziek kunnen maken, of het dier zou er totaal niet op kunnen reageren. Dan lees je al snel; "zie je wel dat homeopathie niet werkt"..
De klassieke vorm van behandelen werkt ALTIJD.. Mits je door de juiste mensen een erkende, een zeer gedegen opleiding van 5/6 jaar achtrer de rug hebben.  Helaas komen veel mensen die niet weten hoe homeopathie werkt en waar je op moet letten eer je een juiste keuze kan maken vaak bij fröbelaars terecht..

Ik weet niet welke manier van homeopathie jij je hond geeft, of bij wie de hond behandeld word.
Als het middel het juiste middel is en er geen blokkades zijn kan een dier binnen een minuut reactie geven..
In het geval van een constitutiemiddel zal het wat langer duren op dat dit op een ander niveau werkzaam is.
Ik laat al mijn dieren reeds 25 jaar op constitutie,  in de juiste balans houden..
Dit maakt hen zeer stabiel en en sterk,  zijn nooit ziek..

Ik hoop dat je er wat aan hebt..
Vriendelijke groet, Ilja

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Voor "medicijn" moeten ze inderdaad veel te weten komen over de hond, om zo een specifieke behandeling toe te passen. Je moet wel bewust zijn dat bij een gezond mens/dier kan een stof (dat gebruikt word bij homeopathie) symptomen oproepen, dat dan weer voor een ziek dier/mens genezend zou werken (ikzelf geloof niet echt in deze "geneeskunde", ik ben eerder voor de allopathie en kruidengeneeskunde (als deze in goede handen terecht komt, natuurlijk). Ik zou nooit een homeopaath iets laten toedienen aan mijn hond zonder te weten wat er in zit, deze geneeskunde is nog geen officieel onderzoek naar gedaan dus die persoon kan eender wat aan je hond geven. Ik zal pas in deze geneeskunde geloven als er werkelijke bewijzen zijn:-D

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

dus bij homeopathie :  werkt met uitermate sterke verdunningen van de stof die de ziekte zou kunnen oproepen bij gezonde mensen
en hier enkele vergelijkingen van hoe ver ze verdunnenD12-> 1 druppel in 25 olympische zwembaden
D60 -> 1 molecuulin al het water van 20biljoen oceaam
D80->1 enkele molecuul in alle materie in universum
en dan nog de D400 maar daar valt zelfs geen voorbeeld aan te geven

honden page profiel IljaIlja 3 doggies

honden foto van Ilja

Hoi Elli,

Ik heb je nog een pb terug geschreven ik hoop dat je er iets aan hebt... Mocht je vragen hebben dan lees ik het graag..

Vriendelijk groet, Ilja

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Homeopathie: Karakter van een hond van belang bij het bepalen van medicijn?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Honden en dode dieren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^