Hond hapt tijdens spelen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NikkyNikky

honden foto van Nikky

Ik heb een hond uit het asiel gehaald ze is een kruising tussen een herder en een huski en is 5 jaar oud.
Maar ze is ontzettend dominant maar als er soms kinderen op visite komen dan wilt daar naar happen en als onverwachts rennen wil ze blaffend achteraan.
Ik roep dan haar naam en dan is het wel over. Maar de volgende keer doet ze het weer.
Iemand tips hoe ik dat kan afleren??
Net als ze buiten als ze losloopt en graag wil spelen wil ze wel eens in je arm happen of in je schoenen maar ook bij vreemde die voorbij lopen maar vooral hardlopers en fietsers ik probeer al af te leiden vaak met een stok en als hapt in me arm haar tot rust te laten komen.
Maar hoe ken ik dit voorkomen??

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond hapt tijdens spelen " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Buiten nog aanlijnen als je renners/fietsers ziet,zo kun je voorkomen dat het voor haar normaal wordt dat ze er achter aan mag rennen.En ga binnenshuis(prikkel arme omgeving) goed oefenen met haar aandacht krijgen( naam zeggen=koekje,elke dag 2 x 1 minuutje oefenen.Daarna naam zeggen; wachten op oogcontact= koekje,dit ook elke dag oefenen,2/3 weken elke dag 2 x1 minuutje,zodat het normaal wordt.Daarna 3 keer per week 1 minuutje oefenen om het scherp te houden)
Binnen de kinderen echt niet laten rennen,elke hond zou daar druk van worden,er achter aangaan,happerig worden.
Een hond spiegelt zich ook aan de omgeving,is die druk dan is de hond ook vaak druk of onrustig,nerveus.Is alles kalm dan is de hond ook in rust.
Laat de kinderen binnen,haar op een rustige plek,zodat de kinderen naar de kinderkamer kunnen gaan en daar spelen.

Wat goed dat je een asiel hond hebt genomen.Ze zal vast nog wat moeten wennen een aarden bij haar nieuwe huis.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Vergat ik nog als ze spontaan in jou arm wilt bijten,dat wijst op drukte,overprikkeling.Maak de wandeling korter en saaier.Zodra zij zo gaat happen ,weet je dat op dat moment al te veel prikkels heeft gehad en het niet meer trekt eigenlijk,erg is spanning in dat lijf en dat probeert ze zo kwijt te raken.


Als het gebeurd,kun je het beste,je armen meteen slap laten hangen,je rug toekeren en naar buiten turen.Dat kalmeert een hond.
Je mag ook tot haar niveau komen,hurken,armen bij je houden en haar kalm toespreken(doe maar rustig) of ze nu weet wat je zegt of niet,als jij een hele kalme stem gebruikt dan overtuig je een hond om kalmer te worden.

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Als de hond tegen je opspringt en echt te wild uit enthousiasme in je hand hapt of in je arm of zo nooit terugdeinsen of terugtrekken met je hand of arm. Juist stap naar voren. Zeg 1 keer kort beslist nee. Stop het spel.
Loop daarna beslist door en verder negeren, Niet omdraaien aaien, tegen praten, niet aankijken. Ga even wat anders doen. Klusje of zo.

Nooit achteruit te vaak auu nee nee zeggen opgewonden maken door hoog gilletje. Dan ben je zwak en "prooi".

Consequent volhouden. Te wild betekend einde spel en negeren.

Is het tijdens de wandeling ook stap naar voren. Zeg Nee. Stil staan en wachten tot de hond rustig is. Dan pas verder lopen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond hapt tijdens spelen " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Welke kruizing is Anko?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^