agressieve hond van de buren!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LauraLaura

honden foto van Laura

hallo

wij hebben 2 kleine hondjes een shitzu en een jackrussel
de buren van ons hebben een herders hond,, al van pup af aan kunnen ze niet met elkaar over weg de shitzu en herder zijn even oud.

nu staat er tussen de tuinen een gammelen schutiing die van de buren is , hun doen er niks aan..
(als de hond even er tegen springt ligt die om)

3 weken geleden is onze jackrussel dus gebeten geworden door de herder ook is mijn moeder bedreigt geworden met de dood door de buurman,, daarbij zou hij ook de hondjes doden.. aangiften tegen gedaan maar politie doet niks! liggen dus nu 2 aangiftes op het politie buro en word niks aan gedaan.

mijn moeder is als de doods dat de herder een deze dagen door breekt, en dat er een flink gevecht uitbreekt waarvan onze hondjes er niet heel huids uitkomen.

vandaag was voor ons het kookpunt,, onze shitzu blafte even en de buurvrouw deed de deur open en liet de herder buiten,, ondertussen zei ze,, regeer maar... als die zijn kop door de schutting steekt mag je hem wel bijten ,, dat mag jij jongen , bijt hem maar de kop eraf!
zoiets ga je toch niet zeggen tegen je hond!!??

dit gaat toch nergens over... wij zitten met de handen in het haar,, dit moet opgelost worden maar wij weten niet hoe, als de politie ,woningbouw enzo ons niet wil helpen..

iemand misschien ideeen??

heel erg bedankt,

laura ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "agressieve hond van de buren!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Quincy, Bailey & NovaQuincy, Bailey & Nova

honden foto van Quincy, Bailey & Nova

vraag de wijk agent langs te komen om te bemiddelen leg uit dat je ook vrees voor jouw leven en de leven van je hondjes aangezien je al aangifte heb gedaan.
zelf schutting zetten moet je zeker doen veiligheid van je hond gaat voor maar je heb nog steeds last als je ze buiten ziet neem ik aan. politie wilt wel helpen maar als hun niet zien waarom je het niet zelf kan regelen dan bemoeien hun niet ermee.

honden page profiel Truida, Kenzo & Rocky (RIP)Truida, Kenzo & Rocky (RIP)

honden foto van Truida, Kenzo & Rocky (RIP)

Laura, dat is een heel vervelende situatie voor jullie.
Ik ben bang dat de politie pas actief wordt als er echt iets naars gebeurd.

Ik zou zelf in mijn eigen tuin dan nog een schutting plaatsen vlak naast de schutting van de buren.
Dat lijkt mij de enige oplossing.
En ik zou mijn honden niet meer zonder toezicht in de tuin laten en nog beter binnen houden tot er een schutting is geplaatst.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Die hond die snapt echt niet wat de buurvrouw zegt. Ik zou zelf idd een schutting neerzetten en de honden niet meer alleen in de tuin laten.

Evt. kan je het gaan filmen zodat je bewijsmateriaal hebt tegen je buurvrouw.

honden page profiel LupiLupi

honden foto van Lupi

Ik weet niet of je van Nederland of België bent?
In België kan je naar de vrederechter stappen. Deze kan bemiddelen bij bv. burenruzies en dergelijke.

honden page profiel LauraLaura

honden foto van Laura

dankjullie wel.

is indd een goeie oplossing,

we proberen het te filmen en wachten tot de honden politie de aangiften overneemt mja dat kan nog even duren,

honden gaan indd niet meer alleen de tuin in, is altijd iemand bij en mijn moeder heeft altijd iets bij de hand mocht er iets gebeuren dat ze de honden uit elkaar kan halen,

wat een drama allemaal, is erg als je zelf dinge wilt oplossen maar de buren gewoon helemaal nergens aan mee werken,

honden page profiel LauraLaura

honden foto van Laura

woon in nederland, hier doen ze buurtbemiddeling, maar hun zouden verhuizen dus is dit stopgezet na 1 gesprek alleen met de buren

" Ik weet niet of je van Nederland of België bent?
In België kan je naar de vrederechter stappen. Deze kan bemiddelen bij bv. burenruzies en dergelijke. "


honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Een goede schutting neerzetten op je eigen grond? Dan zijn je honden in ieder geval veilig en is dat weer een zorg minder:-D

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

ik zou in de eerste plaats een goede stevige schutting zetten, 1 waar de honden elkaar ook niet door kunnen zien. je kan beter voorkomen dat die herder bij je honden kan dan dat er iemand is om hem eraf te halen.

honden page profiel Baasjes van HarrieBaasjes van Harrie

honden foto van Baasjes van Harrie

Ik denk dat de politie weinig kan doen!De politie moet altijd uitgaan van twee partijen, jullie staan dus tegenover elkaar en zolang de hond in eigne tuin blijft en jullie ook bevoegd zijn om de schutting te repareren zal dit dus de enige oplossing zijn.
Heel vervelend maar het is jullie woord tegen die van de buren!!!
Als er nu meerdere klachten zijn (dus ook van andere mensen in de buurt of andere kant buren) dan liggen er dus meerdere aangiftes en kunnen ze wat meer voor jullie betekenen! Met meerderen sta je sterk!
Een aangifte van 1 persoon is dan niet afdoende dus misschien willen buren ook klagen of iets dergelijks?

Soms is het zo met dat soort mensen dat moet negeren net als onze viervoeters doen!
Probeer je hondjes veilig uit te laten en probeer de schutting te maken of te versterken want je moet dit risico niet willen nemen!
Dit soort mensen zullen altijd anders denken (asociaal), dus ze hebben er gewoon lol in, laat ze geen lol hebben en negeer ze.
Het rechtssysteem is soms niet eerlijk, maar ik denk echt dat het niet anders is!

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

ik zou gewoon een schutting zetten aan jouw kant van de tuin. En dan een degelijke zodat er niks of niemand door kan of overheen kan of elkaar echt kunnen zien!

honden page profiel LauraLaura

honden foto van Laura

zullen we zeker naar gaan kijken voor die schutting, inmiddels ook al even een berichtje gestuurd na juridisch loket om te kijken of er nog iets zodat de buren wat meer verantwoording nemen.

we hebben al zoveel verhalen gehoort over de hond van de buren mochten die waar zijn is het een heel zielig beestje magoed dat weten wij natuurlijk niet of alles klopt..

snap niet dat mensen zo onrespect vol kunnen doen tegen andere,, is hun hond en dus ook hun verantwoordelijkheid,, magoed maar hopen op het beste en dat er niks ergs gebeurt

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Ik zou gewoon blijven klagen als de klachten zich maar blijven opstapelen moeten ze op een gegeven moment toch iets doen? Heb je andere buren er al eens op aangesproken, misschien ervaren zij hetzelfde..

Ik zou sowieso de schutting ook even verstevigen ja..

honden page profiel Baasjes van HarrieBaasjes van Harrie

honden foto van Baasjes van Harrie

Ja best wel erg! Mensen zijn soms zo raar, soms snap je er niks van!Hoe kan het toch dat mensen zo moeilijk gaan doen en niet gewoon fatsoenlijk praten en dingen bespreekbaar maken en blijven!

honden page profiel LauraLaura

honden foto van Laura

er zijn meerder die last hebben van deze hond, die er bang voor zijn maar durven niks te doen, omdat deze mensen wat ouder zijn,

van de zomer is de hond ontsnapt gewees en wij hebben achterom een speelplein waar veel kindere spelen, toen heeft hij bijna een kind aangevallen. de meeste zijn hier dus gewoon bang voor hun,,
we hebben gehoort dat er bij hun veel over drug speelt en de hond hier ook de dupe van word, ( lijkt me vrij logisch dat dat beesie de weg kwijt is) ma wat hier van waar is ,, tja dat weten we niet, ik denk trouwens dat we een muurtje gaan metselen , zo kunnen ze zeker niet bij elkaar komen.

de honden politie zou hem gaan testen of het indd een gevaarlijke hond zou zijn,, zodat hij bijv een muilkorf om moes in de tuin ofzo maar die laten behoorlijk lang op zich wachten.

honden page profiel LauraLaura

honden foto van Laura

de politie heeft bij de 1ste aangiften gezegt dat hun nu niet lnags gingen bij de buren omdat dan alles zou escaleren.. en hun hebben toen gezien dat de schutting van hun achterstallig onderhoud had. dit moesten hun dus vervangen, maar alleen hier heeft de politie nooit melding van gemaakt bij hun,

mijn moeder wilt best helft helft doen, maar alleen met die man valt niet te praten.. dan zegt die dit,, en een uur laten zegt die heel wat anders.

" vraag de wijk agent langs te komen om te bemiddelen leg uit dat je ook vrees voor jouw leven en de leven van je hondjes aangezien je al aangifte heb gedaan.
zelf schutting zetten moet je zeker doen veiligheid van je hond gaat voor maar je heb nog steeds last als je ze buiten ziet neem ik aan. politie wilt wel helpen maar als hun niet zien waarom je het niet zelf kan regelen dan bemoeien hun niet ermee. "


Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "agressieve hond van de buren!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^