graag jullie mening alvast bedankt

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

hartmans (Gast)

hoi allemaal,
Wij zouden graag een havanezer willen maar zit in twijfel i.v.m
werktijden of het mogelijk is. Ik werk van dinsdag tot vrijdag van 8 tot 12 verder hebben
we geen hobby's wel een hele lieve dochter die gek op dieren is.

alvast bedankt

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "graag jullie mening alvast bedankt " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

honden foto van Eefje • Yuna

Dat moet goed te doen zijn mits je de tijd neemt de hond aan te leren 4 uur alleen te zijn.

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Dat moet prima te doen zijn. Ik zou wel de eerste paar weken vrij nemen. De hond moet inderdaad leren om alleen te kunnen zijn. Je zult het moeten opbouwen.

hartmans (Gast)

hoi eefje ik en mijn man kunnen een maand thuis zijn is dit voldoende??? en hoe kan je dat het beste
doen ik vraag dit omdat ik graag alles wil weten wat ons te wachten staat weet wel een hoop maar wist niet dat je een hond moest leren wennen om een paar uur alleen te zijn.

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Wil je met of zonder bench?

Als je het met bench gaat doen zul je eerst het pupje aan moeten leren dat dat zijn plekje is, en dat het daar FIJN is. Het is van hem, hij is er veilig, en kan daar heen voor zijn rust. Dat doe je met snoepjes, speeltjes, een gevulde kong, een lekker dekentje enz.

Daarna pas, als de pup dus helemaal op zijn gemak is in de bench (bij de ene hond gaat dat nu eenmaal sneller dan bij de andere) ga je het alleen zijn opbouwen. Ga eerst een kwartiertje weg, dan een halfuur, dan een uur enz. Doe dit niet te snel! Het punt van opbouwen is dat je er de tijd voor neemt, pas als je zeker weet dat het goed gaat ga je een stapje verder.

Laat het hondje goed uit voordat je hem/haar voor een tijdje in de bench stopt, voor de zekerheid.

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

honden foto van Eefje • Yuna

Ik denk dat een maand zeker voldoende kan zijn als je stap voor stap de hond alleen laat.
Je kunt bijvoorbeeld eerst 5 minuten weg gaan, en pas terug komen als de hond stil is.
Wanneer dit goed is ga je verder met 10 min, 20 min, 30 min, 60 min, en zo tot 4 uur.
Hier zou ik de eerste week al mee beginnen.
Wanneer je dit te overhaast doet, kan de hond hier lang last van hebben en gaan slopen of verlatingsangst creëren.

hartmans (Gast)

dat zal ik zeker gaan doen als we een hond nemen. Ik vind het belangrijk dat het beestje naar ze zijn zal hebben als ik werken ben en inderdaad niet gaat slopen of angstig is dat is echt zielig bedankt voor de tip

hartmans (Gast)

hoi suzanne,
Bedankt ik weet niet wat een hond fijner vind met of zonder bech of maakt dit niet uit??
ik heb al wel zitten kijken inderdaad je hebt zoveel leuke manden kussen enz. En het opbouwen zal ik zeker doen ik heb er alle tijd en ruimte voor en zal deze zeker benutten voor het opvoeden en mijn man kan ook vrij nemen zodat hij aan ons allemaal goed kan wennen ook heb ik gekeken voor een puppy curcus en dat je dit beter allebij kan volgen dan 1 persoon klopt dat??

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Het ligt niet aan wat de hond fijner vind, die vinden allemaal zonder bench fijner als je ze de bench niet aanleert ;-), maar aan wat je zelf als baas liever hebt. Wij hebben altijd een bench gehad in het begin. Meningen verschillen maar ik vind het (zeker met het ras dat ik heb: border collies) ideaal. Het maakt het zindelijk maken makkelijker (honden plassen over het algemeen niet waar ze slapen, dus als de hond in de bench zit houdt hij zijn plas wat langer op. Uiteraard wel uitlaten voor hij in de bench gaat en meteen erna als ze nog zo klein zijn), helpt de hond om rust te pakken en voorkomt dat ze gaan slopen als je er niet bent.

Als de hond dan wat ouder is kun je het deurtje van de bench af en toe open laten staan. Als blijkt dat de hond niks sloopt en zich keurig gedraagt kun je bench vervangen voor een leuke mand of mooi kussen. Dat is hoe wij het hebben gedaan :-)

Ik ken zelf geen cursussen waar je met 2 mensen en 1 hond mag lopen. Het zou best kunnen dat ze wel bestaan hoor, ik heb er nooit naar gezocht. Het lijkt mij dat er 1 baas met hond de cursus volgt en dat de ander meekijkt. Anders is het erg verwarrend voor het hondje denk ik..

hartmans (Gast)

oke ik denk dat ik ook dan gebruik zal maken van de bench omdat het makkelijker is en als inderdaad blijkt dat hij of zij niets doet dan laat ik het deurtje open staan als ik werken ben. Heb jij ook de ervaring met kinderen en honden?? en de curcus doen ze bij ons en je mag zelf weten hoe em wie er gaat wat ik overgens best raar vond vandaar dat ik het vroeg ik kende het namelijk ook niet.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Hoe oud is je dochter? Als ze 4 is kan ze er natuurlijk niet zoveel mee ;-)  
Goed dat je je al van tevoren inleest ;-) 

Vier dagen van 4 uurtjes moet, na aanleren van alleen zijn, prima kunnen hoor (ik werk 5 halve dagen). 

Wij hebben zelf wel voor een bench gekozen, vooral ook omdat we een (bejaarde) kat hadden.
Het was voor Mellow ook haar (soms verplichte) rustplek. Hoe moe ze ook was, ze ging níet slapen! Werd alleen maar vervelender, dus dan deed ik haar gewoon even in de bench. Even graven (naar China ofzo ;-)) en dan ging ze lekker slapen. 
Later waren dat soort verplichte rustmomenten nier meer nodig en sliep ze er alleen nog in als wij ook sliepen en als we weg waren.
 
Zij heeft nooit problemen gehad met de bench, zodra 's avonds de lampen uitgingen en het keukenkastje open ging zij er al in want dan kreeg ze wat lekkers :-)
Het was echt haar kamertje, ze was altijd stil, af en toe even een korte blaf.

Inmiddels is de bench ingeklapt (poes is er niet meer) en is ze iets minder stil; veel waakser nu ze niet meer in de bench zit ;-) 
Het afbouwen hebben we net als Suzanne gedaan. 's Avonds het deurtje steeds iets verder open laten staan. 
Ze heeft een week met een open deurtje geslapen maar kwam er niet uit. Daarna lag ze op de bank, maar ging er overdag nog wel in (omdat ik dan niet in de gaten kon houden hoe het ging). Het weekend voor de kerst gingen we even boodschappen doen, dus lieten het deurtje ook open. 
Uiteindelijk bleven we 3 uur weg en lag zij op de bank toen we terug kwamen ;-)

hartmans (Gast)

hoi cindy en mellow,
 onze dochter is 15 maanden oud hahah ze kan er inderdaad niet veel mee maar wij willen
graag een hond en ook een hond die kind vriendelijk is daar heb ik al een selectie in gemaakt
En wat fijn om te lezen dat het goed bij jullie gaat ondanks dat je halve dagen werkt dat doet me goed
ook is het wel fijn om te lezen over ervaringen en zo kan ik inderdaad kijken hoe het zal gaan als wij ook een bench doen in het begin en dan rustig kijken hoe het gaat met het deurtje open. Hahaha ik zou ook lekker op de bank gaan liggen heerlijk zacht en groot. Wij hebben in de zomer een keer mogen oppassen op de hond van mijn man´s oom en die lag s´nacht tussen ons in hahahahah die kroop er gezellig bij ook als het onweerde. bedankt voor je advies

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Nee, dan kan je dochter er nog helemáál niks mee haha ;-)  
Maar wel logisch dat je dan een hond wil die niet gelijk je kindje omver dendert. 
 
Inmiddels ligt ze haast niet meer op onze bank, ze heeft haar eigen hondenbank :-) 
Ik ben heel blij dat ze niet meer in de bench hoeft, het is toch een beperking.
En ik had er meer problemen mee dan zij  ;-) 

Nu ligt ze lekker zo: 

hartmans (Gast)

aaaaahhhh wat een leuke foto en wat een leuke bank. Ik zou er ook moeite mee hebben om ze is de bench te doen en ook heeeeeel blij zijn als dat niet meer hoeft

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Hoe de hond en het kind met elkaar omgaan hangt helemaal af van hoe je ze begeleid. Laat sowieso nooit hond en kind samen alleen. Zorg dat je altijd in de buurt bent om het contact tussen die twee te begeleiden. Zorg ook dat er voor de hond duidelijke regels zijn, de hond moet goed leren wat wel en niet mag met het kindje. Je dochter is nu nog wel erg jong maar als ze straks wat ouder is en meer contact met de hond gaat zoeken moet je ook haar daar in begeleiden. Maak ook aan haar duidelijk wat wel en niet kan.

hartmans (Gast)

dat zal ik ook zeker doen ik zal ze beide leren omgaan met elkaar bedankt voor al je advies vond het erg fijn

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "graag jullie mening alvast bedankt " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Ik ben een beetje zielig :(
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^