hond kiezen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BellaBella

honden foto van Bella

" Alsof je niet meerdere honden kan hebben? "

Hij wil iets anders...?
Sorry, vind het een beetje raar dat je al zo fanatiek naar een nieuwe hond gaat kijken terwijl je andere hond nog leeft.

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

"
Hij wil iets anders...?
Sorry, vind het een beetje raar dat je al zo fanatiek naar een nieuwe hond gaat kijken terwijl je andere hond nog leeft. "


Volgens mij bedoelt Jules dat hij hun huidige hond hartstikke leuk vind, maar dat hij in de volgende hond net wat andere eigenschappen zoekt. Het kan toch zijn dat bepaalde trekjes je toch wat tegenvallen in een ras, dat hoeft toch niet te betekenen dat hij niet van zijn huidige hond houdt? Sommige mensen zijn niet zo rasvast.
En fanatiek kijken? Volgens mij is hij puur aan het oriënteren en leren. En dat valt toch enkel aan te moedigen.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Waaksheid vind ik een beetje een vaag begrip.. het heeft namelijk ook met de ouders en met de opvoeding te maken. Van aard zijn Goldens helemaal niet waaks, maar als iemand mij echt pijn doet wil Evy nog wel eens grommen (afhankelijk van wie het is, hoe mijn stem klinkt, enz). Bij het woord "klaar" gaat ze weer weg, dus ze is er niet volhardend in. Mocht iemand mij echt wat doen wanneer Evy in de buurt is dan kan die dus een beet verwachten.
Aantal rassen die denk ik wel aansluiten:

Keeshond

Keeshonden zijn wakers over de familie en zijn/haar eigendommen. Het zijn leergierige en slimme honden met een zachtaardig karakter. Geweldig met kinderen en ze hebben geen tot nauwelijks jachtinstinct. Ze hechten zich erg aan het gezin.
De keeshond is er in verschillende maten en kleuren. Volgens mij zitten er bij de kleuren en de maten ook nog wat karakterverschillen, maar dat weet ik niet zeker. Het is een gevoelig ras voor onder andere HD en de kleinere variant voor PL. Het is daarom aan te raden om een hond van geteste ouderdieren aan te schaffen.

Hollandse Smoushond

De Smoushond is een open, aanhankelijke, vrolijke en vrij hond. Ze zijn erg intelligent, grote will to please en gemakkelijk op te voeden. Dit ras verkeerd graag in het gezelschap van zijn roedel en zal naar vreemden terughoudend en gereserveerd reageren. Als de Hollandse Smoushond genoeg activiteit aangeboden krijgt (cursus, zwemmen, wandelen) zal deze binnen rustig zijn. Waaksheid komt voor in het ras, maar niet bij iedere hond.

Markiesje

Het Markiesje is een intelligent gezelschapshondje dat voor alles in is. Dit kan cursus of een hondensport zijn, maar ook heerlijk rustig knuffelen. Het Markiesje is waaks, maar zal iedere bezoeker vriendelijk begroeten. Dit ras hecht zich sterk aan de roedel. Het Markiesje is een vriendelijk, rustig en intelligent hondje dat geen vorm van agressie mag vertonen.

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Keeshond is een minder goede optie door de wel overvloedige vacht..Ik woon in België, en een Smoushond mag je alleen hebben als je een Nederlandse nationaliteit hebt 
En een Markiesje is wel leuk, worden ze niet gebruikt om de tulpenvelden te bewaken? Maar ze zien er zo fragiel uit.. Hebben ze een sterk jachtinstinct?

honden page profiel EmmentaljuustoEmmentaljuusto

"
Hij wil iets anders...?
Sorry, vind het een beetje raar dat je al zo fanatiek naar een nieuwe hond gaat kijken terwijl je andere hond nog leeft. "

Hij zoekt gewoon een ander ras voor erbij, ik snap niet wat daar mis mee kan zijn.
Of moet een tweede hond perse van het zelfde ras zijn?
Kan toch best zijn dat je iets anders wil doen met je hond, bijvoorbeeld sporten, en dat de hond/het ras wat je hebt liever in zijn mandje voor de kachel ligt en je die daar niet blij mee zult maken? Dan kun je prima een andere hond er bij nemen hoor, hij woont niet alleen dus beide honden zullen genoeg aandacht kunnen krijgen.
Ook zijn eerste hond zal hij heus niet vergeten, daar zal hij alleen andere dingen mee doen omdat die niet geschikt is voor bepaald activiteiten.

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

"
Je bent nu al aan het kijken voor een nieuwe hond terwijl je nog een hond hebt?
Als je je "droomhond" gevonden hebt, wat gebeurt er dan met de huidige? "


Ze hebben als gezin al een hond en hij zou er graag een eigen hond, met de karaktereigenschapen die hij graag ziet, bij willen. Althans dat is hoe ik het begrepen had...

honden page profiel Maxine, Mira en TuurMaxine, Mira en Tuur

honden foto van Maxine, Mira en Tuur

Misschien is een Drentsche patrijshond wel iets voor jullie ? Het is ook wel een jachthond, maar in welke maten hangt af van de opvoeding. 

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

leuke hond, qua uiterlijk en karakter wel mijn ding, maar jachtinstinct he.. dat wil ik er liefst zo weinig mogelijk in.. heb trouwens konijnen en mijn labradorxteckel heeft er 1gepakt toen mijn moeder vergeten was dat , mijn konijnen buiten losliepen en ze liet mijn hond toen los gevolg, dierenartskosten van 500euro voor mijn konijntje

honden page profiel BellaBella

honden foto van Bella

"

Ze hebben als gezin al een hond en hij zou er graag een eigen hond, met de karaktereigenschapen die hij graag ziet, bij willen. Althans dat is hoe ik het begrepen had... "

Ik begreep het juist anders omdat Jules het heeft over HIERNA.
En orienteren is altijd prima, juist hartstikke goed zodat het geen impuls-aankoop is.
Misschien ligt het aan de manier van schrijven dat ik het nogal raar over vind komen maar ik lees eruit dat; als deze kruising teckel dood is, neem ik een....

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

aan alle mensen die iets van nut hebben gezegd ( geen negatieve en afbrekende commentaar) en Em in het speciaal, want zij heeft me toch al op zeer veel topics geholpenverder vind ik waaksheid indd belangrijk, en ja voor als het jullie zaakjes waren , ik ben al 2maal in zo'n situatie geweest en mijn hond was aan't kwispelen ;-) 
en geloof me als ik en m'n hond een sterke band hebben
En Em, ik vind het beide prachtige honden maar is de wetterhound niet wat moeilijk op te voeden en met een sterk jachtinstinct?

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

Een toller? Of sheltie? Asielhondje? O-) veel suc6! ;-)

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

"
En Em, ik vind het beide prachtige honden maar is de wetterhound niet wat moeilijk op te voeden en met een sterk jachtinstinct? "


Nee hoor, Wetters kunnen wel wat koppig zijn maar weglopers zijn het niet. Ze zijn vrij erfvast en hebben juist de neiging de baas erg goed in de gaten te houden en in de buurt te blijven. Ze zijn niet zo enorm werklustig als de Schotse Herdershond, ze zijn wat kalmer en stoïcijnser en mogelijk wat eigenwijzer. Maar dat maakt ze nog niet echt moeilijk op te voeden, ze zijn niet moeilijk in de omgang. Tevens houden ze van zwemmen, en ze hebben natuurlijk een heel handige vacht.

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

oke daar ga ik wat research over doen !hun kop lijkt wat op dat van een Newfy :-D
mijn ening :p

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

En ik hoor nu steeds over het jachtinstinkt?
en dat jouw huidige lab x teckel een konijn heeft gepakt,.,
Ligt dat niet gewoon heeel erg aan opvoeding?
Als je nu voor een patrijs/'jacht'hond gaat, hoeft hij dit helemaal neit te doen, mits je hem goed opvoed.

Bijv.. mijn border heeft in het begin een aantal keer de kat proberen te drijven, maar dit heb ik er zonder te veel moeite uit gekregen, en misschien nog belangrijker.. ik ben aan de behoefte van mijn hond gaan werken door iedere week te gaan schapendrijven!

Is het dan niet een idee om te gaan speuren o.i.d. met jouw huidige hond?
Zo heeft iedere hond instincten (in ieder geval, wel iedere hond waarnaar jij op zoek bent) waar je dus aan moet voldoen..

Dit is overigens niet rot bedoeld hoor, maar ik denk dat het wel een beetje aan de opvoeding van jouw huidige hond ligt en het niet voldoen van de behoefte van jouw hond.

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep

honden foto van Merp & Miep

Jules je weet dat ik het niet met een bepaalde eis eens ben. Ik zou niet voor een hond gaan die van nature waaks is. Je kan naar mijn idee beter voor een ras gaan dat gereserveerd reageerd op vreemden. Brody is heel sociaal, maar hij reageert erg gereserveerd op vreemde mensen en blaft zo nu en dan ook naar bepaalde types. Ik heb het liever niet, maar het is toch fijn om te weten dat je hond aanvoelt wanneer er iets vreemds gaande is.

Wat betreft mogelijk rassen, ik zou niet voor een Australian Shepherd gaan. Australian Shepherds zijn nogal eigenwijs, wat volgens mij niet echt binnen jouw ideale plaatje past. Ook heb ik mij laten vertellen dat de Aussen van deze tijd, niet meer zo gereserveerd reageren op vreemde maar ze eerder met open poten onthalen. Ik zie wel verschillen in vachttypes, ik heb momenteel twee fokkers op het oog waarvan een, een Aus heeft met een lange volle vacht en de andere fokker haar hond heeft wel een lange vacht maar die lijkt op de foto's een stuk minder vol.

Ook lijkt een Keeshond mij niet echt passen. Kezen zijn ook eigenwijs en ze hebben ook nog veel vachtverzorging nodig. Ik denk dat je dan ook rekening moet houden met het feit dat de meeste Nederlandse fokkers (ik weet het niet voor België) niet veel testen uitvoeren op de Dwerg variant, volgens mij zijn de Middenslag en Grote Kezen er een stuk beter aan toe qua gezondheid.

Ik zou als ik jou was toch aan een Poedel gaan denken, want die past naar mijn idee goed bij jullie.

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Ja, dat weet ik, maar dan gebruik ik het woord waaks verkeerd, maar ik bedoel een hond die ingrijpt als het nodig is en gereserveerd is! niet één die alle mensen van het hof wegblaft! zoals de newfoundlander dus :p
en heb je verschillende soorten poedels buiten de groottes?
en hoe zit het met die kapsels?

honden page profiel Andrea en BillyAndrea en Billy

honden foto van Andrea en Billy

Een Barbet! Alleen zijn ze niet echt waaks te noemen. Wel zijn ze erg makkelijk te trainen met een enorme will to please. Ook verhaart een Barbet niet maar heeft hij wel elke week een grondige borstelbeurt nodig van 1 a 2 uur. Ze worden door de meeste mensen met allergie goed verdragen.

Ik heb een zoontje van 5 jaar en Billy ziet hem echt als zijn kameraad. Ze zijn erg vriendelijk en enthousiast naar kinderen toe! Ikzelf hardloop met de hond en ben van plan om in de zomer ook te gaan fietsen.

En je hebt een zwembad! Ah daar zal een Barbet graag gebruik van maken, het is tenslotte een franse waterhond ;-) De mijne zwemt erg graag en apporteert nog liever in het water.

Afgezien van het waakse de ideale hond als je het mij vraagt :-)

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

" En ik hoor nu steeds over het jachtinstinkt?
en dat jouw huidige lab x teckel een konijn heeft gepakt,.,
Ligt dat niet gewoon heeel erg aan opvoeding?
Als je nu voor een patrijs/'jacht'hond gaat, hoeft hij dit helemaal neit te doen, mits je hem goed opvoed.

Bijv.. mijn border heeft in het begin een aantal keer de kat proberen te drijven, maar dit heb ik er zonder te veel moeite uit gekregen, en misschien nog belangrijker.. ik ben aan de behoefte van mijn hond gaan werken door iedere week te gaan schapendrijven!

Is het dan niet een idee om te gaan speuren o.i.d. met jouw huidige hond?
Zo heeft iedere hond instincten (in ieder geval, wel iedere hond waarnaar jij op zoek bent) waar je dus aan moet voldoen..

Dit is overigens niet rot bedoeld hoor, maar ik denk dat het wel een beetje aan de opvoeding van jouw huidige hond ligt en het niet voldoen van de behoefte van jouw hond. "

heb mijn huidige hond sinds hij 6jaar was dus hij was al in een vrij ver stadion om dit nog te corrigeren, en teckels zijn konijnenhonden en het jachtinstinct zit er bij de mijne zeer sterk in !

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

" Een Barbet! Alleen zijn ze niet echt waaks te noemen. Wel zijn ze erg makkelijk te trainen met een enorme will to please. Ook verhaart een Barbet niet maar heeft hij wel elke week een grondige borstelbeurt nodig van 1 a 2 uur. Ze worden door de meeste mensen met allergie goed verdragen.

Ik heb een zoontje van 5 jaar en Billy ziet hem echt als zijn kameraad. Ze zijn erg vriendelijk en enthousiast naar kinderen toe! Ikzelf hardloop met de hond en ben van plan om in de zomer ook te gaan fietsen.

En je hebt een zwembad! Ah daar zal een Barbet graag gebruik van maken, het is tenslotte een franse waterhond ;-) De mijne zwemt erg graag en apporteert nog liever in het water.

Afgezien van het waakse de ideale hond als je het mij vraagt :-) "
ja da lijkt wel een goede combi, maar ik hecht wel veel belang aan het beschermen als het nodig is!
gereserveerd zijn zoals Brody het verwoord ! 
vind ze ook mooi qua bouw!

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

" Een toller? Of sheltie? Asielhondje?  O-)  veel suc6!  ;-) "

beiden zéér mooie honden, en hebben wel wat ervaring met retrievers, heb er nu 1 en de reden dat z'n jachtinstinct zo sterk is, is omdat er teckel in zit en het was een teckel uit werklijnen dus zeer sterk jachtinstinct!

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

De Poedel zou inderdaad ook een hele goede optie kunnen zijn. Extreem intelligent, leergierig, gehoorzaam, makkelijk trainbaar, volgzaam, vriendelijk, sociaal, ietwat waaks, weinig jachtinstinct, aanhankelijk, attent, speels, gek op water, actief en sportief, en bovendien een ideale vacht (geen haren in huis én veel minder kans op allergie).

En het is natuurlijk helemaal aan jou welke 'coupe' je je Poedel geeft. Zó kunnen ze er namelijk ook uitzien, plots toch wel hele stoere honden!



honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

ja, ik vind zeker dat ze er stoer uitzien, zeker op de laatste afbeelding!maarja waar vindt je ze zo ?

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep

honden foto van Merp & Miep

Alle Poedels zijn zo, ze worden alleen in verschillende modellen geschoren.

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

" ja, ik vind zeker dat ze er stoer uitzien, zeker op de laatste afbeelding!maarja waar vindt je ze zo ? "


De vacht van een poedel groeit door, en die vreemde poedelmodellen zijn natuurlijk niet puur natuur, zo worden ze niet gefokt hoor haha. Dat wordt expres zo geschoren. Als jij je poedels vacht meer op één lengte scheert (of laat scheren) ziet het er gewoon zo uit als op bovenstaande foto's.

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

oke, da's interessant ! maar is de standaard-maat niet minder voorkomend dan de toy en miniatuur?

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Volgens de FCI zijn er vier formaten:
- Toy Poedel
- Dwerg Poedel
- Middenslag Poedel
- Grote Poedel

En ze worden dus allemaal apart gefokt. Van ieder formaat en kleur zijn wel fokkers te vinden in Nederland en België.

honden page profiel leslylesly

honden foto van lesly

alleen blijven knippen he , maandelijks naar de trimmer , of je doet het zelf :-)
maar ja vind zelf alle poedels leuk, volgens mij is de toy minder voorkomend en  de dwerg het meest.

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" Keeshond is een minder goede optie door de wel overvloedige vacht..Ik woon in België, en een Smoushond mag je alleen hebben als je een Nederlandse nationaliteit hebt 
En een Markiesje is wel leuk, worden ze niet gebruikt om de tulpenvelden te bewaken? Maar ze zien er zo fragiel uit.. Hebben ze een sterk jachtinstinct? "

Keeshond: ja, twijfelde een beetje. Vond het goed in jouw beschrijving passen, maar inderdaad die vacht. Had zoiets van: ik laat het gewoon zien, jij ziet wel of de vacht nog wel of niet kan.
Hollandse Smoushond: echt waar? Mogen die Nederland niet uit? Bizar. Las het nu ook net op Google.
Markies je: officieel stammen ze af van de spaniëls, maar ze horen niet tot nauwelijks jachtinstinct te hebben. De hondjes werden gehouden door de rijkere families als gezelschapshondje, "kruik" in bed en om ongedierte te vangen. Ik kan niets vinden over tulpenbollen bewaken. Zou goed kunnen hoor. ;-) Volgens mij zijn ze niet echt fragiel. Het zijn hele behendige en lenige hondjes.

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Ben eens aan het kijken tussen de continentale staande honden, ze zijn waaks/gereserveerd (de meeste rassen) hebben een ideale vacht, zijn gehoorzaam, kindvriendelijk , wel een jachtinstinct maar ze moesten ook nawerk doen, dus moesten ze goed onder appel staan en gehoorzamenen m'n moeder had er 1 als kind, cartouche heette hij, een kortharige, prachtig beest!

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

en valt nog aardig mee qua grootte, poedel en labradorgrootte komen overeen

pagina 2 van 5 123 4 5
Volgende forumvraag: Dierenarts eerste entingen Woef
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^