de term 'broodfok'

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MAxime - Guusje, Demi & Tommie MAxime - Guusje, Demi & Tommie

honden foto van MAxime - Guusje, Demi & Tommie

Geen idee waar jullie dit willen hebben, maar ik zet het
even onder de term 'rashonden'.

Hier op het forum word altijd zo gesteigerd en tekeer gegaan bij de term broodfok.

Maar ik vind dat eigenlijk een lelijke naam voor iedereen die
zijn 'brood' verdiend door dieren te fokken. En dan in dit geval honden.

Maar is het niet zo, dat mensen die 'groot' rashonden fokken, met stambomen, testen.. alles erop en eraan.. net zo goed hun eten verdienen door het fokken van die honden..

Is het niet zo, dat iemand die met honden fokt op een boerderij, maar goed is voor zijn ouderdieren, ze alle zorgen biedt waaronder natuurlijk medische zorg, goed voer, aandacht en ruime kennels.. ook gewoon een goed mens is..

Als de pups hartstikke goed verzorgt worden en alles hebben gekregen wat hun nodig hadden.. zelfs meer dan dat.. is iemand dan de nederlaag van de term 'broodfok' waard?

Ik persoonlijk vind dit niet.. Mijn teckel komt bij een boer vandaan met tig honden, tig rassen, in een schuur, met kennels.. maar de man is ZOOOO goed voor zijn beesten. Ze lopen allen op schema los over het terrein, ze hebben allemaal hun eigen naampje, kennels met buitenrennen, groter dan je wensen kunt.. kraakgezonde pups, en praktisch overal garantie op.. hij is zo vreselijk begaan met zijn honden...

Ik vraag me dan vaak af.. moet er zó vreselijk lelijk naar hem gewezen worden.. terwijl er ook bijv. op internet ALLEEN maar positieve reacties staan.. en zoals jullie weten, het internet is groooots!! er is geen enkele ontevreden koper te vinden..

Goed.. ik ben gewoon benieuwd hoe jullie hier over denken..
Word vooral niet boos, want dan doe ik gewoon mijn ogen dicht haha ;-) ;-) ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "de term 'broodfok' " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya 3 doggies

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

ik snap je punt,

maar ik wil er eentje van ontkrachten:
fokkers van rashonden met testen, stamboom, etc, maken er vaak maar zo weinig winst op dat ze er niet van kunnen leven. Het is dan een hobby.

En natuurlijk heb je gelijk. Niet elke broodfokkers is slecht, maar het zijn de rotte appels in de mand die de reputatie maken.
kijk maar naar turken en marokanen, die 3 rotte appels in die mand verpesten het voor de anderen. Ze kunnen ontzettend aardig en vriendelijk zijn, maar er zijn ook een paar die misdaden begaan en die verpesten het voor de rest.

Negatieve dingen steken vaak boven positieve dingen uit. En dat komt eigenlijk door ons oerinstinkt, klinkt raar he? Ik zal het uitleggen.

Vroeger, toen wij nog in sabeltandtijgerpakjes liepen, moesten we uitkijken voor negatieve dingen (gevaarlijke dieren, giftige besjes, etc) want daar kon je van dood gaan. Positieve waren leuk, maar niet zo belangrijk, omdat het niet levenbedrijgend was.
Om te overleven moesten we die negatieve dingen onthouden en mijden of uitschakelen, positieve dingen onthouden was niet nodig. En dat hebben we nog steeds.
Als jij 9 positieve comments krijgt en 1 gemene, zul jij die gemene onthouden. Zo zitten onze hersentjes nou eenmaal in elkaar.

honden page profiel MAxime - Guusje, Demi & Tommie MAxime - Guusje, Demi & Tommie

honden foto van MAxime - Guusje, Demi & Tommie

Hée Marloes, tsja, men zegt inderdaad dat ze er haast niets aan verdienen.. al kocht mijn beste vriendin vorige zomer een herder voor 1000 euro, en gaf de fokker simpelweg aan dat ze wist dat ze hartstikke duur was en dat mijn vriendin en de andere kopers wel lekker haar vakantie zouden betalen etc...

stambomen en testen kosten uiteraard een stuk meer dan een nestje waarbij dat allemaal terzijde blijft, maar als het gedaan is vragen fokkers wel gemakkelijk 600 euro meer voor een pup.. en dat dekt veeeeeeeeeel meer dan alleen die kosten natuurlijk.

verder, hahahaha jou laatste beschreiving! heerlijk!! ;-)

honden page profiel FayFay 3 doggies

honden foto van Fay

Tja momenteel maar ik me meer druk om de nesten pups die worden gefokt om rekeningen te kunnen betalen.
Mensen zoeken er een leuke reu bij en hoppa, zo min mogelijk kosten maken zodat de huur betaald kan worden.
En dit gaat nog extremer worden, 46 procent van de Nederlanders heeft moeite met rekeningen betalen.

Deze mensen weten niets van erfelijkheidsleer, dus gedrag, gezondheid, kleurcombinatie's nergens kijkt men naar.

De term broodfok word ook altijd verkeerd gebruikt, broodfok is gewoon leven van je honden.
Maar zoals je soms op tv ziet, dat is gewoon goed betaald dierenmishandeling, daar heb ik echt geen woorden voor.

honden page profiel MAxime - Guusje, Demi & Tommie MAxime - Guusje, Demi & Tommie

honden foto van MAxime - Guusje, Demi & Tommie

daar ben ik het absoluut mee eens.. wat ik alleen met dit topic probeer te zeggen is dat ik vind dat deze term helaas ook mensen kan beledigen die WEL hun best doen, en goed zijn voor de beestjes.

Maar inderdaad, wat je zegt, er zullen heel wat extra
'ik kan mijn rekeningen gewoon niet meer betalen' nestjes volgen!!

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz 3 doggies

honden foto van Sem en yinz

Misschien zorgt hij wel goed voor de honden.
Maar het lijkt me erg stressvol zoveel honden bij elkaar.
Lijkt me niet goed voor moeders en de pups.
Bovendien vind ik het belangrijk dat de pup de huishoudelijke sfeer kent.
En als die eerst opgroeit in een kennel.. Zou ik daar niet zo blij mee zijn.
Ik vind het belangrijk dat een moeder hond een rustig plekje op kan zoeken.
Hoe goed jou "brood" fokker misschien wel niet is voor de honden.
Ik vind het geen gezonde situatie.

honden page profiel MAxime - Guusje, Demi & Tommie MAxime - Guusje, Demi & Tommie

honden foto van MAxime - Guusje, Demi & Tommie

bedankt voor je reactie. zoals jij reageert vind ik alleen maar heel erg fijn! we denken er allemaal anders over en hebben allemaal een eigen reden voor die denkwijze, maar ik wist dat ik met dit topic ook een stel heethoofden aan zou trekken!

ik zelf vond de omstandigheden en plekken van de ouderhonden erg goed geregeld bij de fokker van mijn teckel, de moeders hadden
lekker hun eigen plekje met de pups, zelfs een soort bunker hok
erin, waarin ze zich helemaal terug kon trekken, maar ze kon ook
gewoon open en bloot in de werpkist liggen als je snapt wat ik bedoel hahah.. het was dus een soort hele grote werpkist met een dicht hok erin..

Anoniem (Gast)

broodfok is iets totaal anders dan een verantwoord gekweekte hond!! een degelijke fokker doet dit uit liefde voor het ras, om het ras te verbeteren en iets bij te dragen aan de gezondheid van een specifiek ras. Een broodfokker doet dit alleen om winst te maken, die heeft geen oog voor de gezondheid maar alleen voor zijn geldbeugel. Als je een broodfokhondje koopt dan moet je niet mekkeren over de slechte gezondheid, ik denk alleen aan de mensonterende omstandigheden van de ouders.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Broodfok is sowieso een foute term. Het meeste gaat over hondenhandel. Vaak gepaard met illegale import, qua leeftijd en/of inentingen.

Ja, er zijn fokkers die een aantal teven en reuen in stallen hebben zitten, maar het gros is gewoon import van puppyfarms in het Oostblok.

Ik denk dat mensen op het forum gewoon een zeer duidelijke scheidslijn willen trekken. Hondenhandel kan al moeilijk te herkennen zijn voor de leek, want leg er een teef bij en wie zegt dat dat de moeder is. Stambomen maken het wat duidelijker qua testen e.d.. Maar het herkennen van een niet-stamboom fokker die géén foute handelaar of fokker is, is alweer een stuk moeilijker.

Ik denk ook dat sommige stamboomfokkers geluk zullen hebben en wel winst zullen maken. Maar als je pech hebt (weinig pups, complicaties, niet meer kunnen/durven fokken) leg je er veel op toe. Met wat geluk speel je quitte voor de kosten, maar niet de tijdsinvestering. Maar om dat te suggereren dat stamboom fokkers erop verdienen? Neuh.

Misschien is die teckelfokker wel goed bezig. Hadden het werkhonden geweest, dan zou niemand opkijken van dieren in kennels. Bij teckels ligt dat voor het gevoel van veel mensen al anders.

Ik denk dat de term broodfok, zoals die veel gebruikt word, vooral bedoeld word om uitbuiting voor geldelijk gewin aan te duiden. En de meeste goede fokkers zullen hun dieren niet uitbuiten.

honden page profiel MAxime - Guusje, Demi & Tommie MAxime - Guusje, Demi & Tommie

honden foto van MAxime - Guusje, Demi & Tommie

Ja daar ben ik het ook wel mee eens :-) ik snap helemaal wat je
bedoeld.. maar vandaar ook dit topic.. soms mag men niets vragen of zeggen op dit forum als ze niet zo bekend zijn in de hele wereld als een ander.. en dan begint iedereen weer te steigeren over broodfok dit en dat blabla... dat vind ik gewoon jammer..
niet iedereen die zijn hond in een schuur houd is een slecht mens of een slechte fokker.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

" Mijn teckel komt bij een boer vandaan met tig honden, tig rassen, in een schuur, met kennels.. maar de man is ZOOOO goed voor zijn beesten.  "

Tja, sorry hoor, maar dat roep bij mij grote vraagtekens op. Boer zijn is een arbeidsintensief beroep, die mensen werken de hele dag erg hard. Hoe kan je dan tijd en energie hebben om bezig te zijn met tig honden, tig rassen en dan nog in tig kennels?
Niet de plaats waar ik een hond vandaan wil hebben, da's wel zeker.

honden page profiel MAxime - Guusje, Demi & Tommie MAxime - Guusje, Demi & Tommie

honden foto van MAxime - Guusje, Demi & Tommie

Hij heeft koeien, en mais velden geloof ik.. daarnaast doet hij
het allemaal niet alleen en lopen er een aantal meiden rond om goed voor de dieren te zorgen samen met hem.

Het is ook begrijpelijk dat niet iedereen daar een hond van
wil hebben.. ik wilde het in eerste instantie ook niet, had en
teckel met stamboom etc gereserveerd staan, het meissie was net
2 dagen oud.. maar toen ging ik voor een vriendin van me met haar mee om bij deze man een pup te bekijken en toen zat mijn
guusje daar.

Guusje is voor mij een hondje waarvan je zegt:

qua uiterlijk was zij precies niet wat ik zocht haha, maar haar innerlijk kon mij niet meer loslaten. Guusje en ik hebben een onbeschrijfelijke band sinds de eerste keer dat we elkaar zagen. vandaar dt ik haar toen daar heb gekocht en de andere pup heb moeten annuleren.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ik vind van wel, omdat deze dieren dan alsnog niet in huis kunnen leven. Vind ik wel belangrijk voor de pups, dat ze niet een soort 'wereldvreemd' worden en bijvoorbeeld nog nooit een tafel hebben gezien.
Een fokker met bijvoorbeeld 20 volwassen ouderhonden en 60 pups, kan nooit voor 20 honden en 60 pups tegelijk zorgen. Voor één nest kun je best zorgen, maar voor misschien wel 20 nesten niet.
Een br**dfokker is toch juist iemand die puur zijn inkomen heeft aan het fokken van honden? Een fokker die test, met stambomen, met alle entingen etc. houdt er lang niet zo veel aan over als hij een pup verkoopt, dan een br**dfokker.

Maar ik ben ook geen expert
O-)

honden page profiel HondenbaasjeHondenbaasje 3 doggies

honden foto van Hondenbaasje

Dit wordt inderdaad nog een leuke discussie ;-)

Ik kende de term broodfokker eigenlijk uit de rattenwereld (jaja) waarbij er honderden beestjes in te kleine kooitjes zitten, moeder rat zijn hele leven alleen maar werpt. Zus en broertjes op elkaar gaan zitten, zoon mama weer bevrucht etc etc.

En dit gebeurt in de hondenwereld ook.

En dit hoeft natuurlijk niet in deze extreme te zijn, maar ik vind broodfokkerij puur het onverantwoordelijk fokken en geld verdienen.
Er wordt niet gekeken naar gezondheid.

Een fokker met een boerderij daarentegen, dat kan prima.
Ik kan me namelijk voorstellen dat deze beestjes juist alle ruimte krijgen.

Mijn pup komt uit het hoge noorden en ook daar komt hij van een boerderij.
Dat de hond buiten in de "stal" zit vind ik niet gek. De honden lopen sowieso veel buiten, net als andere dieren. Het is een boerderij..
Maar ik weet ook dat de pups straks naar binnen gaan waar ze alle aandacht krijgen.
Trouwens, onze oude beagle kwam bij een bekende barones vandaag. Die stond ontzettend hoog aangeschreven. Daar lagen de honden ook in de stal/kennel en liepen buiten rond.

Zolang de honden en pups goed verzorgd worden en men weet waar hij/zij mee bezig is, dan is er niks mis met boerderij pups.

Want eerlijk is eerlijk, er wordt soms zo ontzettend fel gereageerd als een TS een vraag stelt en er het woord boerderij oid valt.
En dat is zó jammer.

En vergeet niet dat echt niet iedereen op de hoogte is van broodfokkers.
Wees blij dat ze tenminste op internet nog hulp gaan zoeken als ze problemen onder vinden met hun pup.

Maar sowieso al super dat broodfokkers onder de aandacht komen zodat men straks wél onderscheid kan maken tussen goed en slecht.
Want inderdaad de goede lijden altijd onder de kwade..

(Edit: even wat autocorrectie foutjes eruit gehaald, iPad hè. En ik kan niet typen zie ik net)

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah 3 doggies

honden foto van Rox & Farah

Ik heb een bepaald beeld over hoe honden moeten leven en wat ik goed genoeg vind, met ze allen in een kennel in een schuur, hoe ruim ook, voldoet hier niet aan. Ook het feit dat ze volgens een schema los mogen lopen vind ik niet goed genoeg. 

Ik houd mijn honden zelf in huis met veel aandacht, ik doe ontzettend veel met ze, elke dag lopen ze los en mogen ze spelen, kortom, ze zijn familie. Ons leven draait grotendeels om de honden. Als een boer dan 20+ honden in een kennel houd en ze enkel op het erf laat lopen vind ik dat die honden heel veel tekort komen. Je gaat me niet vertellen dat hij elke dag met alle honden lekker naar een bos, strand of park rijd en tussendoor ook met elke hond individueel iets onderneemt. Worden ze allemaal 3-4 keer per dag uitgelaten of doen ze hun behoefte allemaal ergens op het erf of in een kennel..? 

Ik vind dat de honden in huis horen te leven, of in ieder geval in een ruimte die bij de woning hoort. Dat ze overdag lekker naar buiten kunnen prima, maar de nachten moeten ze gewoon comfortabel in een warm bedje door kunnen brengen, desnoods in de gang oid als je bang bent voor je interieur. Ook ben ik bang voor het gebrek aan socialisatie met alles buiten een boerderij, de stad, winkelcentra, massa's mensen ed. Honden zal wel goed komen maar in de stad gebeurt altijd zo veel, het is een ramp als je een hond hebt die niets gewend is.

En dat je zegt dat elke hond "zelfs" zijn eigen naam heeft vind ik lachwekkend... Dat is voor mij vanzelfsprekend, als dat niet zo is dan is het gewoon massaproductie. 

Mijn honden zijn beide stamboomhonden die ik gekocht heb van hardwerkende mensen die alles voor hun honden over hebben. De honden fokken is bijzaak, ze verdienen hun echte geld in de gewone maatschappij en bij alles wat ze doen staan de honden bovenaan. Ze hebben beide dan ook ongeveer eens in de 2-3 jaar een nestje. De fokker van mijn oudste fokt momenteel helemaal niet en Farah haar fokker die fokte dit nest alleen omdat zij en haar man beide een hond wilde hebben uit de combinatie. Ze is meerdere keren op en neer gereden naar Frankrijk voor de reu, omdat hij perfect was in hun ogen. Nog steeds heb ik contact met de fokker, naast de foto's gaan we er ook heen om samen te trainen en de hondjes te laten zien. Ze trainen en werken met alle honden en dit was het eerste en laatste nest van Farah haar moeder. Zo vind ik dat een fokker met zijn honden om hoort te gaan.

honden page profiel HondenbaasjeHondenbaasje 3 doggies

honden foto van Hondenbaasje

Maar dat betekent toch niet dat het op elke zogenaamde boerderij zo gaat?
Tuurlijk zijn er mensen die inderdaad goede bedoelingen hebben met de honden en pups, maar die er weinig aandacht aan besteden.
Daar ben ik het ook zeker niet mee eens. Een goede fokker socialiseert de pups en is er veel mee bezig. Het is een hobby van ze en ze vinden het dan ook leuk.
Die mensen kunnen ook een boerderij hebben natuurlijk. Maar misschien verschillen zij van mening en vinden ze dat een hond prima ook veel buiten kan zijn. Want het blijft natuurlijk een mening.
Maar goed, ik geef je gelijk want pups continue buiten volgens schema's en die nier binnen komen, daar wordt ik ook een beetje kribbig van.
Ik wil alleen laten zien dat er ook goede fokkers zijn die het wel goed doen en nadenken... Op een boerderij :-)

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah 3 doggies

honden foto van Rox & Farah

Ik basseer mijn stukje op wat ik van de topicstarter lees;
tig honden
tig rassen
alles in kennels met buitenverblijven
een schema voor welke honden wanneer loslopen
dat het als bijzonder wordt gezien dat de hond een eigen naam heeft

Daarom begin ik ook met "ik vind", het is inderdaad mijn mening, hoe ik vind dat je goed voor je honden bent. :-) Ik heb een bepaalde visie en ik kan zelf bepalen of een fokker (of dat nu op een boerderij is of niet) in mijn beeld past of niet. 

Als iemand bijvoorbeeld actief is in de hondensport, lekker elke dag met de honden gaat wandelen en dan toevallig op een boerderij woont dan heb ik daar verder geen probleem mee. Nog steeds vind ik dan dat de honden in de winter niet in een kennel in een schuur horen te leven. Overdag naar buiten is niets mis mee als het mooi weer is, ik mocht willen dat mijn honden de hele dag lekker over hun eigen terrein konden banjeren. 

Dan heb je ook weer het verschil tussen mensen die op een boerderij wonen en echte boeren. Mijn oudtante woont op een boerderij, de moeder van mijn vriend woont bij een boer. Het verschil met betrekking tot hoe zij hun dieren zien is ook zeer verschillend. Tante op een boerderij heeft verschillende soorten kipjes, die hebben een eigen "bos" met een eigen weilandje erbij. Ze hebben een groot ruim nachthok waar ze zelf de hele dag in en uit kunnen lopen. Kippen blijven tot ze dood gaan. 
Dan de stiefvader van mijn vriend: Kippen zitten de hele dag in een kippenschuur, een soort scharrelhok waar ze best dicht op elkaar moeten leven. Hij heeft alleen legkippen en ze moeten ook eieren leggen voor het geld. Leggen ze niet meer worden ze verkocht/afgemaakt en worden er weer nieuwe kippen bijgehaald. Soms mogen ze even op het erf rondwandelen. Ze pikken elkaar en hun verenkleed ziet er niet geweldig uit, terwijl die van mijn tante allemaal glanzend in hun vel zitten. Als ik dan mag kiezen waar ik mijn eitjes haal, dan snap je wel voor welke manier van houden ik kies? 

Zelfde geld voor het fokken en houden van honden, ook op een boerderij is het een kwestie van keuzes maken.

honden page profiel HondenbaasjeHondenbaasje

honden foto van Hondenbaasje

Dat is zeker waar. De ene boerderij is de ander ook niet.
Waar mijn hond vandaan kwam had paarden kippen en een heel stuk eigen terrein, maar ze was geen "boer"
Dus het is inderdaad wel zo dat het maar net is wat voor boerderij het is.
Ik denk namelijk ook dat een echte boer geen tijd heeft voor verantwoordelijk fokken, want daar gaat veel energie in zitten en in een nestje ook.
Maar hou me ten goede, want wie weet zijn er hier echte boeren die dat wél kunnen ;-)

honden page profiel MAxime - Guusje, Demi & Tommie MAxime - Guusje, Demi & Tommie

honden foto van MAxime - Guusje, Demi & Tommie

ik begrijp je reactie wel.. maar over dat 'zelfs' een eigen naam.. geloof me.. ik ken heeeeeeeeeeeeeeel veel boeren die zelfs maar 2 terrein honden hebben die niet eens namen hebben..

vaak zie je dan ook dat boeren met een grote groep honden de beestjes helemaal geen naam geven. dus ik probeerde meer te zeggen van goh, hij geeft echt wel om zijn honden.. het zijn voor hem niet 'zomaar honden'

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah 3 doggies

honden foto van Rox & Farah

Ja dat snap ik wel maar wat voor een boer bijzonder is, is voor mij vanzelfsprekend en daarom vind ik dat geen plus maar een minimum. In sommige landen zijn stormend water en stroom iets bijzonders maar in Nederland vind je niemand die dat als een plus ziet, dat moet er gewoon zijn. Dat het voor die boeren al heel wat is maakt het niet meteen "goed".

honden page profiel MAxime - Guusje, Demi & Tommie MAxime - Guusje, Demi & Tommie

honden foto van MAxime - Guusje, Demi & Tommie

nee dat begrijp ik.. ik vind ook wel dat je je mening gewoon goed als een mening neerzet! dat absoluut.. maar ik was gewoon heel benieuwd waar jullie de grens trekken van wel of geen broodfok...

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

ow dit is leuk 

ik heb een keer eerder in ander topic de stel vraag gesteld :

Stel: Ik heb een teef met stamboom en de hele reute meteut en ik laat haar dekken door reu met ook alles erop en eraan maar ..... 

Ik besluit om de pups zonder stamboom te verkopen dus .... goedkoper en tot overmaat van ramp :-)  zet ik ze ook nog eens op marktplaats en op 2dehands te koop. 

Behoor ik tot de broodfokkes, slechte fokker of wat? Want in principe komen de pups uit een combi van echte rashonden. 

dus ja ben het met TS eens niet iedereen behoort tot wat men verstaat onder broodfokkers.

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah 3 doggies

honden foto van Rox & Farah

Ik zou dan de vraag stellen, waarom dan niet de laatse stap nemen en een stamboom aanvragen? Heel veel meer kost dat niet, je kunt meer voor de pups vragen en je bent meteen een stuk geloofwaardiger.
Via stamboom mag een teef maar een bepaald aantal nesten krijgen dus als ze zonder worden verkocht kan het verdacht lijken, fokkers die meer nesten van hun teef willen dan toegestaan kunnen het op deze manier doen.

honden page profiel MAxime - Guusje, Demi & Tommie MAxime - Guusje, Demi & Tommie

honden foto van MAxime - Guusje, Demi & Tommie

thanks! dat is inderdaad wat ik bedoel!!!!!!!
ik vind het zo vreselijk bot om iedereen over 1 kant te
scheren.. ze zoeken altijd de slechtste dingen uit je
bericht op, om je daarop af te branden.

honden page profiel Jamil en RoosJamil en Roos 3 doggies

honden foto van Jamil en Roos

" Ik persoonlijk vind dit niet.. Mijn teckel komt bij een boer vandaan met tig honden, tig rassen, in een schuur, met kennels.. maar de man is ZOOOO goed voor zijn beesten. Ze lopen allen op schema los over het terrein, ze hebben allemaal hun eigen naampje, kennels met buitenrennen, groter dan je wensen kunt.. kraakgezonde pups, en praktisch overal garantie op.. hij is zo vreselijk begaan met zijn honden... "


Tig honden en tig rassen en toch is die man vreselijk begaan? Sorry maar dat komt er bij mij niet in.
Ik vind het een omgekeerd evenredig probleem. Hoe meer begaan je met de beesten bent hoe kleinschaliger je het houd. Al helemaal niet met veel verschillende soorten tegelijk.
Op die schaal kan een fokker simpelweg alle raseigenschappen niet uit elkaar houden. Of wat dacht je van het uitzoeken van geschikte baasjes, waarschijnlijk verkoopt deze man ook gewoon aan jan en alleman; de asielhond is een feit.

Zomaar even wat vragen:
Waar haalt hij zijn ouderdieren vandaan? Hoe worden die geselecteerd? Hoeveel nestjes krijgen deze ouderdieren en wat gebeurt er met ze als de ouderdieren niet meer"bruikbaar" zijn?

Dat de puppies gezond zijn (en mensen tevreden) zegt voor mij niet zoveel. Uit India komt ook kwalitatief kledingspul, betekent niet dat de slaafjes daar goed behandelt worden.

Als deze man werkelijk zo begaan is met zijn honden, dan zou hij waarschijnlijk meer winst kunnen maken met iets anders maar dit niet doet omdat hij honden zo ontzettend leuk vind => geen broodfok.

Ik zou er in ieder geval never nooit niet een pup kopen. Kleinschalig, veel aandacht aan de individueele pup en een garandeert goed leven voor de ouderdieren zijn bij mij belangerijke prioriteiten.

honden page profiel FayFay 3 doggies

honden foto van Fay

Determ broodfok wordaljaren verkeerd gebruikt, broodfok wil niets meer zeggen alsje geld verdienen aan honden, katten enz enz.

Bij een broodfokker kun je ook vaak beide ouderdieren zien, die lopen gewoon bij het nest, dieren zitten in kennels, tja voor socialisatie is het misschien niet de beste basis, maar met 7 a 8 week kun je er aardig nog wat aan kneden om er een stabiel hondje van temaken.
Helaas is wel zo hoe meer dieren, hoe groter de kans op ziektes, maar dit is bij mensen ook zo, kijk maar eens als je kind voor het eerst naar school gaat, je maakt elk griepje en snotje mee, dat wil natuurlijk niet zeggen dat school meteen een slechte plek is,maar is gewoon zo waar grote groepen leven samenkomt is gewoon meer kans op ziektes.

Wat betrefd ik al zei de goed betaalde dierenmishandeling, dat is puur alleen maar voor het geld, deze mensen zijn echt niet de hele dag met de honden bezig zoals een hobby/rashonden fokker of broodfokker, dezen kijken helemaal nergens naar, zolang de honden maar puppy's werpen, deze pups gaan vaak naar handelaren of tussen personen.
Dit gebeurd overigens dichterbij dan je denkt want de gemiddelde dierenwinkel zit vol met dit soort dieren.

En de rekening nestjes zijn echt op het moment een van de slechtste pups die je kan krijgen, ze zijn als noodsprong gefokt, vaak gaan ze voor een normale prijs weg maar hebben geen wormkuurof entingen gehad, ze zijn immers gefokt om de rekeningen te betalen, er word alleen gezegd dat ze super zijn gesocialiseerd,logisch want waarschijnlijk was tv en dergelijke al afgesneden vanwege betalings achterstand dus veel anders dan met de pups pieren was er toch niet te doen.

gast (Gast)

ik vind fokken voor brood normaal! Sommige fokkers kunnen leven van hun ''rashonden'' als een teef 18 maanden is mag je fokken
dus als je 5 teefjes heb die om de beurt loops zijn bij wijze van 6 pups werpen alla 1000 euro ja dan hoef je niet te werken..........( 6 keer 1000 is 6000 keer 5 is 30 duizend euro per jaar ik heb 13 duizend per jaar)

ik vind dat honden die in het buitenland geboren zijn zin het buitenland pups krijgen en hier heen gehaald worden schandalig
de asiels hier zitten vol
en dan officieele fokkers.....ja ach ieder zn ding
het is allemaal geldklopperij

vroeger had je vuilnisbakken nu heten het boomers......
zolang de wet er niks over zegt gebeurd er ook niks hoeveel mensen er ook tegen zijn

honden page profiel Jamil en RoosJamil en Roos

honden foto van Jamil en Roos

6 pups alla 1000 euro... want voor een pup waar 1000 euro voor word gerekend zijn er helemaal geen extra onkosten gemaakt ofzo(eten, medisch, testen). En de ouderhonden kosten ook niets. Netzoals  het opvoeden van de pups die dan weer ouderhonden worden nadat de gebruikte ouderhonden 3-4 nestjes hebben gehad. Of  de kosten die je maakt om de ouderhonden die geen nestjes meer mogen krijgen te verzorgen.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

@ Gast: dat is natuurlijk een volstrekt naieve redenering.
Ten eerste ga je ervan uit dat een pup van 1000 euro dus ook betekent dat de fokker 1000 euro 'overhoudt'. Een fokker heeft uiteraard veel kosten aan het houden van een nestje, dat moet je wel even aftrekken van dat bedrag. Plus als dit z'n inkomen is, hij daar ook nog belastingen op betaalt.
Ten tweede vergeet je dat die teefjes niet hun hele leven lang elk jaar 6 pups baren. Dat gebeurt maximaal 3 keer in hun leven, en ze leven zelf 12 jaar. Dus je hebt meer jaren dat je 5 honden moet voeren en verzorgen terwijl die voor geen 'inkomsten' zorgen, dan omgekeerd.

En ieder die een hond heeft, weet dat ie geld kost... dus reken je maar es uit wat het houden van 5 honden gedurende 12 jaar jou zou kosten... en waar je dan nog staat met het geld van je paar nestjes...

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

"

Tig honden en tig rassen en toch is die man vreselijk begaan? Sorry maar dat komt er bij mij niet in.
Ik vind het een omgekeerd evenredig probleem. Hoe meer begaan je met de beesten bent hoe kleinschaliger je het houd. Al helemaal niet met veel verschillende soorten tegelijk.
Op die schaal kan een fokker simpelweg alle raseigenschappen niet uit elkaar houden. Of wat dacht je van het uitzoeken van geschikte baasjes, waarschijnlijk verkoopt deze man ook gewoon aan jan en alleman; de asielhond is een feit.

Zomaar even wat vragen:
Waar haalt hij zijn ouderdieren vandaan? Hoe worden die geselecteerd? Hoeveel nestjes krijgen deze ouderdieren en wat gebeurt er met ze als de ouderdieren niet meer"bruikbaar" zijn?

Dat de puppies gezond zijn (en mensen tevreden) zegt voor mij niet zoveel. Uit India komt ook kwalitatief kledingspul, betekent niet dat de slaafjes daar goed behandelt worden.

Als deze man werkelijk zo begaan is met zijn honden, dan zou hij waarschijnlijk meer winst kunnen maken met iets anders maar dit niet doet omdat hij honden zo ontzettend leuk vind => geen broodfok.

Ik zou er in ieder geval never nooit niet een pup kopen. Kleinschalig, veel aandacht aan de individueele pup en een garandeert goed leven voor de ouderdieren zijn bij mij belangerijke prioriteiten. "

Hier sluit ik me volledig bij aan.(betreffende het voorbeeld van de TS)


Ik wil daar uiteraard niet mee beweren dat een boerderij gelijk staat aan broodfok. Ik denk dat als een goede fokker de keus zou hebben tussen een rijtjeshuis en een vrijstaande woning/boerderij, er voor dat laatste gekozen wordt.

Onder broodfok versta ik persoonlijk, zoals het woord al aangeeft het fokken om brood op tafel te krijgen. En buiten de al eerder genoemde handelaren  vallen daar voor mij ook een klein percentage fokkers onder die wel alles 'volgens de regels doen' en (FCI) stambomen bij hun pups afleveren. Als ik zie dat een bep. fokker echt van zijn honden leeft (enige bron van inkomsten), meerdere teven en dekreuen zelf houdt en meer dan 2 nesten per jaar heeft, oudere generaties herplaatst worden om plaats te maken voor de nieuwe (al is het in een heel goed 'thuis'), dan hoef ik daar ook geen pup van. Het kan me dan weinig interresseren hoeveel bekers ze al met hun honden hebben gewonnen. 

Daarnaast geeft het fokken als hobby, zoals het vaak genoemd wordt ook een bittere smaak bij mij. Het is maar net hoe ieder dat persoonlijk opvat en wat hij ermee wil verwoorden. Waarsschijnlijk willen de meesten ermee aangeven dat ze het niet beroepsmatig, dus voor het geld doen. Ik zou het zelf liever een passie noemen. Een hobby kun je samen met je hond(en) beoefenen zolang je er ook daadwerkelijk samen plezier aan beleeft en niet alleen de eigenaar. Dan maakt het mij bitter weinig uit of dat showen, speuren, jagen, obedience of wat dan ook is.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "de term 'broodfok' " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: honden naam
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^