Bedenkingen tijdens de ochtendwandeling...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LupiLupi

honden foto van Lupi

Vandaag gingen Lupi en ik naar de hondenweide om nog eens goed met de bal te kunnen spelen.
Komt er een man met een hond aangewandeld, een Dobermann. Ik gooide de bal voor Lupi maar hij miste, waardoor de andere hond hem te pakken kreeg.
Op zich vind ik dat niet erg, maar ik ben wel voorzichtig omdat sommige honden onder elkaar jaloers reageren voor een bal, heb ik al gemerkt.

Ik stap wat richting man en hond, in de hoop toch mijn bal te kunnen bemachtigen. Zegt die op een nogal onverschillige manier, 'ja daar begin ik niet aan om die af te nemen, mijn hond laat die niet meer los'. Hij deed zelfs de moeite niet om te proberen. Ik heb van de man dan de bal van zijn hond gekregen :-D!

Op zich ben ik blij dat ik een andere bal kreeg, maar ik had er toch mijn vragen bij.
Ik vind los kunnen laten op bevel namelijk een van de belangrijkste bevelen van een hond om te kennen. Het kwam me nogal raar over dat mensen er blijkbaar niet om geven. En de verhouding baas-hond was hier duidelijk wat ontwricht :'(

Of overdrijf ik nu gewoon? :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bedenkingen tijdens de ochtendwandeling..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel jacqueline en bacojacqueline en baco

honden foto van jacqueline en baco

hier is het ook zo, mijn baco laat alles los als ik het vraag.
maar nee een bal laat hij neit los wat je ook probeert, zijn balletje is heilig. zolang ik met 2 ballen werk dan laat hij hem wel los. maar 1 balletje dan kan ik het vergeten.

honden page profiel Peter & DinosPeter & Dinos

honden foto van Peter & Dinos

Nee je overdrijft niet is heel erg vreemd, had wel mijn eigen bal terug geeist??

honden page profiel Miss CMiss C

honden foto van Miss C

Ik denk dat je daar helemaal gelijk in hebt.. naar mijn mening is het juist belangrijk om een dobermann goed af te richten aangezien het  karakter van deze honden... maar ja blijkbaar denkt niet iedereen er zo over

honden page profiel MarindaMarinda 3 doggies

honden foto van Marinda

Ik neem eerlijk gezegd nooit iets van mijn honden mee om op een openbare weide, speciaal voor honden mee te spelen. De meeste gevechten die ik mee heb gemaakt zijn ontstaan juist door een van de speeltjes. Hier blijven de speeltjes dan ook thuis of het moet zo vouwbaar zijn dat ik het in mijn jaszak kan steken als er een andere hond in zicht is.

honden page profiel LupiLupi

honden foto van Lupi

Bwa, het was een identiek dezelfde tennisbal, even afgeleefd ook...
Ik steek lupi's speelgoed, ook de tennisballen, regelmatig in de machine, dus het maakt me niet zo uit eigenlijk :-)

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

speelgoed is bij meerdere honden wel een probleem, kan wel begrijpen dat als die hond nogal bezitterig is over zijn speelgoed, en de baas misschien zelfs al gebeten heeft toen ie wou afpakken, dat de baas dat niet meer durft. Veel mensen weten ook niet hoe ze dat moeten aanpakken. Of dat een goede situatie is, is iets anders, maar ik kan het wel begrijpen, een dobberman die naar je uitvalt is ook niet niets :-)

wel netjes dat je een andere bal hebt gekregen :-D

honden page profiel Peter & DinosPeter & Dinos 3 doggies

honden foto van Peter & Dinos

" Bwa, het was een identiek dezelfde tennisbal, even afgeleefd ook...
Ik steek lupi's speelgoed, ook de tennisballen, regelmatig in de machine, dus het maakt me niet zo uit eigenlijk :-) "

Gaat er ook niet om of je gehecht bent aan je bal ,maar had toch willen zien hoe meneer dit had opgelost, voor het zelfde geld had je balletje met diamantjes;-)

honden page profiel LupiLupi

honden foto van Lupi

" Ik neem eerlijk gezegd nooit iets van mijn honden mee om op een openbare weide, speciaal voor honden mee te spelen. De meeste gevechten die ik mee heb gemaakt zijn ontstaan juist door een van de speeltjes. Hier blijven de speeltjes dan ook thuis of het moet zo vouwbaar zijn dat ik het in mijn jaszak kan steken als er een andere hond in zicht is. "


Je hebt gelijk hoor! Maar in België is dat niet zo evident.. Hondenweides zijn vrij zeldzaam, en de meeste zijn zo klein dat ik van de enige kant de bal over het hek van de andere kant kan gooien ;-) Bij deze hondenweide is er meer ruimte, maar ook veel honden.
Het is simpel in ons landje: ballen gooien op de hondenweide, of in het bos en een serieuze boete riskeren...

honden page profiel SophieSophie

honden foto van Sophie

Ja ik zou zelf als eigenaar dat willen, dat je hond op commando dingen los laat. Daarbij, ook al is het maar een bal, het was wel jou bal.. Wel aardig dat je dan zijn bal hebt gekregen maar ook zeker terecht!
Maarja, ik weet verder ook niet hoe de situatie bij die man en zijn hond was.
Bij mij op de hondentraining zit een vrouw met haar parson russeltje, leuk hondje niks mee aan de hand, ook de relatie baas-hond goed. Maar hij heeft dus echt een ballenfetischj! Als hij er eenmaal een heeft laatie hem dus NIET meer los. maar dan ook echt niet!
Dus ik denk niet dat het in alle gevallen wat met de baas-hond relatie te maken heeft, meer met hoe je het hebt aangeleerd.

honden page profiel Anja en Naika, Shiva en FlynnAnja en Naika, Shiva en Flynnbijna goedgekeurde fokker

honden foto van Anja en Naika, Shiva en Flynn

Nee je overdrijft niet.
Mijn hond is ook gek op ballen maar ik heb haar wel geleerd om van een andere hond zijn bal af te blijven, pakt ze er toch een keer 1 hoef ik haar alleen maar aan te kijken en ze laat hem los.
Maar haar bal zal ze blijven volgen tot de ander hem los laat ;-).
Ik speel dus met haar als er geen andere hond in de buurt is omdat je idd niet altijd weet of die ander ook de bal los laat en ruzie tussen honden te voorkomen.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Bink kent het commando 'los' heel goed. Ook als er een gevecht plaatsvindt waarin Bink betrokken is, laat hij los als dat commando gegeven wordt. Ook een tennisbal laat hij wel los, maar weet je wat nou het probleem is? O-) Zodra hij de tennisbal in zijn mond heeft, is het meteen -hap!- kapot. Gaten erin, lek.

Dan krijgt de eigenaar wel een nieuwe bal de volgende keer. Loslaten is inderdaad een belangrijk commando, jammer dat sommige mensen er niet zo veel aandacht aan besteden. Is het je eigen bal, tot daar aantoe, maar als het de bal van iemand anders is vind ik het een ander verhaal.

honden page profiel Peter & DinosPeter & Dinos

honden foto van Peter & Dinos

" Bink kent het commando 'los' heel goed. Ook als er een gevecht plaatsvindt waarin Bink betrokken is, laat hij los als dat commando gegeven wordt. Ook een tennisbal laat hij wel los, maar weet je wat nou het probleem is? O-) Zodra hij de tennisbal in zijn mond heeft, is het meteen -hap!-  kapot. Gaten erin, lek.

Dan krijgt de eigenaar wel een nieuwe bal de volgende keer. Loslaten is inderdaad een belangrijk commando, jammer dat sommige mensen er niet zo veel aandacht aan besteden. Is het je eigen bal, tot daar aantoe, maar als het de bal van iemand anders is vind ik het een ander verhaal. "
Heel bekend 6x knauwen en tennisbal is door de helft;-) Misschien moet ik bij tennisbaan gaan wonen:-D

honden page profiel MarindaMarinda

honden foto van Marinda

Ja haha.. hier is dat ook een probleem: Hap, slik, tennisbal weg... Hihi

honden page profiel Judith en SammieJudith en Sammie

honden foto van Judith en Sammie

hier in het bos is er ook zo een, de mevrouw meld het altijd als er mensen met een bal willen gaan gooien. als hij hem heeft krijg ik hem niet meer zegt ze. en de hond gaat in het water staan en laat zich niet vangen. ze loopt altijd door als er al ballende mensen zijn. alleen ballen, stokken is dan weer geen probleem...

honden page profiel LupiLupi

honden foto van Lupi

Ik vind het commando los niet alleen belangrijk tijdens het spelen met de bal, maar ook wanneer idd bij een gevecht (ik heb het met Lupi nog nooit moeten gebruiken gelukkig), maar ook als slimmerik ineens met een dood konijn van achter de bosjes komt, bv....

honden page profiel HollandsMecheltje.HollandsMecheltje.

honden foto van HollandsMecheltje.

Nee je overdrijft niet
Dat is het eerste wat ik mijn honden leer ':-)
Want ze zouden maar iets verkeerds of wat dan ook pakken
en je hond zou niet los laten 
Gelukkig pakt mijn oudste teefje geen ballen van andere of iets anders dan haar eigen bal
Maar Kaylee pakt alles wat ze kan pakken haha

honden page profiel BipkeBipke 3 doggies

honden foto van Bipke

Dat laatste is voor mij dus ook hoofdzaak.
Enkele jaren terug was er een man met een Duitse herder en die mand had die nooit helemaal in de hand. Op een dag komt hij weer,op mijn Rusty af, om te gaan vechten. Maar als ik aan Rusty stop zeg dan doet die dat ook alleen die andere hond pakte hem in zijn nek en halsband en liet niet los. Dus ik er naartoe en Rusty vasthouden dat die niet zou wegtrekken, en die man had zijn hond strak aan de lijn dus ik roep naar 'm "zeg dan los, zeg dat ie los moet laten" zegt die man "en jij denkt dat die dat zomaar doet, je zal moeten wachten tot ie zelf loslaat" :(
Ik heb z'n halsband hier nog altijd liggen, ben zo blij dat het een volle leren was, de beschadgingen van de tanden zitten er nog in, maar zo bleef zijn nek tenminste gespaard....
Los en Stop zijn zowiso met zit en nee de eerste dingen die hier altijd aangeleerd worden...

honden page profiel MarindaMarinda 3 doggies

honden foto van Marinda

Commando 'los' kennen ze hier ook erg goed... máár wanneer er een serieuze matpartij is om een bal'oid, dan wordt er hier die bal echt niet losgelaten hoor. Ik roep ze dan terug bij me en loop een heel eind weg van de andere honden, daar lukt 'los' dan wel..

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Hier een puber die het heel mooi vindt om de balletjes van andere honden te pakken te krijgen. We zijn nog steeds aan het oefenen met het commando "los" maar daar luistert hij nog niet altijd naar. Komt wel met de tijd maar je kan ook niet verwachten dat een puber altijd alles meteen perfect onthoudt ;-). We proberen de situatie dus een beetje te vermijden door Luan af te leiden als er een andere hond met een balletje aankomt. Ook nemen we tegenwoordig standaard  twee ballen mee, waar we Luan altijd wel mee kunnen verleiden het andere balletje los te laten...

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

En dan komt er ook nog eens bij dat hij er gewoon niet eens meer moeite voor deed.. m.a.w. laat hem maar gewoon zn gang gaan, baas bungelt ergens onderaan de rangorde haha
Aghja soms vraag ik me toch af waarom sommige mensen voor een hond kiezen hoor..

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

Ik vind het ook heel belangrijk, juist omdat ik een hond heb gehad bij wie ik prroi niet afgepakt kreeg. Een bal zou nog wel lukken, want daar gaf hij niets om maa een dood konijn....
Chenak was een hrplaatser van vier met flinke prooinijd, we zijn een heel eind gekomen (niet meer grommen naar ons, iedereen kon vlakbij hem komen als hij wat te knagen had, maar wat van hem was, was van hem... En daar te veel het conflict over aangaan zou juist averechts werken.

Dus tja, hoewel niet wenselijk, weet je de achtergtond van de man met de doberman niet.....

Mireille

honden page profiel Inge, baasje van Sasha en Myra <3Inge, baasje van Sasha en Myra <3

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

Hoe hard myra en ik ook trainen een bal loslaten is enorm moeilijk voor haar! Ze is er enorm op gefocust! Binnen jat ze beter los dan buiten , teveel prikkels! Geloof me sommige honden leer je niet zo makkelijk los, mr dat is maandenlange training voor nodig!

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Mijn hond heeft ook dat probleem om ballen niet te lossen.
Andere voorwerpen wel.
Komt omdat iemand de bal steeds uit zijn bek trok, tja dan krijg je dat probleem.
Dat was overgins niet mijn probleem.
Ik neem altijd een tas vol tennis ballen mee. En de mensen zijn helemaal blij als ze een splinternieuwe helemaal gele bal er voor terug krijgen.
Ik ben het mijn hond wel aan het leren te lossen, maar het is makkelijker gezegd dan gedaan.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bedenkingen tijdens de ochtendwandeling..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^