mijn kruising stabij/wetterhoun Sammi is erg eigenwijs (10mnd)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Sammi (Gast)

Hallo,
vraagje voor mensen die ervaring hebben met stabij of wetterhoun.
Mijn kruising stabij/wetterhoun van 10 maanden is een hele drukke, enthausiaste/vrolijke hond, ik laat hem dagelijks 4 keer uit en loop dan best wel eind, tussen wandelingen is hij graag in de tuin aan het tuinnieren. hij krijgt dus genoeg beweging, op een puppiedag is hij bekeken door keurmeester en die vond dat hij voor zn ras een erg open karakter had, hij vind iedereen lief en leuk en springt dus tegen iedereen maar op, van alles al geprobeerd maar blijft het doen ook op de cursus lukt het de trainers niet om hem te focussen hij doet wat hij zelf wil en als hij geen zin heeft blokkert hij, mede denk ik omdat hij een echt standvaste eigen wil heeft. voor de rest leert hij andere dingen wel weer snel was snel zindellijk enzo en luisterd hij naar de meeste commandos ook heel goed, nu kan het zijn dat het drukke normaal is voor deze rassen als ze pup zijn vandaar dat ik graag wat tips zou willen krijgen van mensen die ervaring hebben met 1 van deze of beide rassen

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "mijn kruising stabij/wetterhoun Sammi is erg eigenwijs (10mnd)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Nu is 10 maanden ook wel net de leeftijd dat hondjes iets lastiger kunnen zijn. Je zegt dat hij goed luistert dus daarmee moet het wel mogelijk zijn om het alles een beetje in goede banen te leiden (zoals bijvoorbeeld laten zitten voordat hij aandacht krijgt van iemand i.p.v. op iemand af te stormen en er tegen op te springen).
Ik kan je helaas niet helpen met een ervaringsverhaal van een soortgelijke kruising maar bedenk ook dat elk hondje ook al zijn ze van hetzelfde ras/kruising weer anders is.

honden page profiel AnjaAnja

honden foto van Anja


dank je voor reactie, ja idd is 10 mnd net de puberleeftijd, hij is dus wel wat dover dan anders haha, heb eerst zelf geprobeerd het springen in te dammen ,omdat hij verder de dingen wel doet wat ik van hem vraag vond ik het vreemd dat dit nou net helemaal niet op te lossen was, dus heb op de cursus naar voren gebracht en die zouden mij laten zien wat ik moest doen........na vele pogingen om sam zn aandacht op trainer te krijgen (wat sam niet wil doet sam dus gewoon helemaal niet wat je ook probeert) werdt mij dus mee gedeelt dat ik hem niet onder apel had en teveel aan hem toegaf (nouja) , alles gaat verder goed en 1 dingetje niet en dan zou ik het niet goed doen, omdat de trainer met wat hij ook probeerde sam zn aandacht niet kreeg, sam bleef mij in de gaten houden. dus ik was benieuwd of er baasjes waren met dergelijke probleempjes en miss een tip hadden wat ik nog kon doen

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Wat heeft de trainer dan gedaan? Als ik je goed begrijp gaat het om het springen? Wat heb je zelf geprobeerd? Wat doen de mensen waardoor de hond springt?

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Misschien is het volgende wel een oude methode i.v.m. huidige inzichten op het gebied van opvoeden hond; mijn Kooiker sprong ook regelmatig tegen mij en anderen op. Ik heb op de kynologenclub eind jaren '90 geleerd om indien de hond aangelijnd is en gaat springen met je voet op de lijn te gaan staan, zodat je hond nog wel goed kan staan, maar geen ruimte krijgt om te springen. Tegelijkertijd gaf ik het commando "laag". Na korte tijd was bij mijn makkelijk trainbare Kooiker met een grote will to please , het op de lijn staan niet meer nodig en voldeed het commando "laag".

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Wat doe je tegen het opspringen?

En doet idd veel met je hond. Hoeveel rust krijgt hij op een dag?

honden page profiel WijnaWijna

honden foto van Wijna

Hij heeft idd de moeilijke leeftijd , dan zijn ze dus oostindisch doof , ik gebruik altijd het commando LAAG van pup af aan !

Mss. Heb je hier iets aan .

http://www.dogweb.nl/gedrag/opspring.html

http://www.vanpuppytothond.nl/opspringen-afleren/

Hoe moed en blijf consequent , komt goed !

honden page profiel arzuarzu

honden foto van arzu

wij hadden ook een stabij me adhd! zelfs de hondenfluisteraar kon hem nie temmen :-)

ik denk dat het komt omdat je hondje nog zo jong is

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Arzu, als de hondenfluisteraar een stabij niet kan temmen dan heeft hij een verkeerde methode uitgezocht. Iedere hond is te helpen als de eigenaar maar mee wil werken!

honden page profiel arzuarzu

honden foto van arzu

sorry maar wij kennen onze hond heel goed. hij had echt ADHD en was hyperdepiep.
we hebben hem naar de hondenfluisteraar gebracht alleen die zei dat we hem zo moesten laten en er niets aab konden doen.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hij kan wel hyperdepiep zijn maar dit heeft een achterliggende oorzaak. veel honden hebben baat bij een balans tussen geestelijk moe maken, lichamelijk moe maken en rust. En veel honden hebben baat bij 18 uren rust op een dag.

Ik heb hier al veel staby's gezien en ook adhd volgens de eigenaar. Met een balans in de dagindeling zagen we een verschil qua gedrag.

honden page profiel Lilian en JoepLilian en Joep

honden foto van Lilian en Joep

Ik heb een labrador/stabij. Hij is ook heel erg druk. Ik heb hem een aantal woorden en tekens geleerd die laten zien dat ik vind dat hij te druk is. De dierenarts heeft tegen mij gezegd, dat ik ervoor moest zorgen dat hij leert netjes te lopen, maar niet te veel fietsen e.d. want dan wordt zijn conditie 'te goed' en dan gaat ie om steeds meer beweging vragen. Kan je het hem dan niet geven, dan wordt hij heel vervelend.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Hier een herplaatser stuiterbal, maar met inderdaad de juiste methode en een gezinsverpakking geduld en doorzettingsvermogen kom je heeeel ver.;-)
Wij draaiden om bij het opspringen, en dit vroeg ik ook anderen te doen, ja, ook vreemden op straat.
Verder heel veel rust bieden, juist minder doen als je hond zo actief is.

Anja (Gast)

als er mensen bij mij over de vloer komen, dan zeg ik altijd niet tegen hem praten, niet aankijken en vooral niet aanhalen, de eerste paar minuten springt hij en dan houdt hij ook wel weer op, maar dus de eerste paar minuten van de ontmoeting gaat het om, heb aangelijnt geprobeert en dus laag houden, maar dat gaat goed zolang ik hem laag hou, zo gauw beetje speling op lijn komt dan gaan die springveren weer aan, heb met belonen geprobeert ,maar hij vindt het bezoek dan toch net iets leuker dan eten. buiten als hij springt en ik roep hard nee dan is hij even rustig maar mensen snappen niet dat je de hond wat probeert te leren dus die praten dan tegen hem of geven aai over bol, 1 keer heb ik vervolgens heel hard nee (want was bezig hem rustig te houden en dus geirriteerd dat zij het verpesten)tegen de mensen die hem aandacht gaven geroepen en die keken mij vervolgens aan of ik mn verstand niet had haha. maar goed de nee methode helpt in huis dus niet. en ik weet dat sam het kan leren omdat hij andere dingen wel na paar keer het goed doet. miss doe ik onbewust toch iets waardoor hij denkt dat hij dit niet serieus hoeft te nemen. en de trainer op de cursus pakte hem stevig aan(heb bewust niets gezegt denk miss helpt het) maar dit resulteerde dus in het feit dat sam helemaal niets meer voor hem wou doen, trainer wou door gaan ,maar ik zei vervolgens die methode leidt tot niets alleen maar dat sam gaat blokeren en toen vondt die man dus dat ik sam niet onder apel had en teveel toegaf. terwijl bij opvoeden van deze honden ook staat dat harde opvoeding tot niets leidt. maar ik geef niet op dit is denk ik gewoon iets wat met heeeeeeeeeeeeeel veeeeeeeeeel geduld en oefenen op den duur wel goed zal komen;-)

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Bij visite zou ik hem wel aan de lijn houden en dan kun je afstand innemen en zo je hond rustig krijgen.

Nee werkt idd niet. Bij veel honden werkt het niet. Bij mensen op straat kun je het als volgt gaan oplossen. Zodra je mensen een beweging van aaien ziet maken ga jij achteruit lopen. Zo creër je ruimte en rust en dan kun je later uitleggen op een rustige toon dat je je hond aan het opvoeden bent.

In welke provincie woon je? Want de hondenschool waar je naartoe gaat lijkt me niet de goede plek voor jullie. Misschien kunnen wij een hondenschool aanbevelen.

Anja (Gast)

Ik woon in Drenthe en over twee weken begin ik bij een andere hondenschool, maar sta natuurlijk open voor sugesties over hondenscholen

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Bij welke hondenschool ga je trainen en heb je daar ook gekeken welke trainingsmethode ze hanteren?

honden page profiel AnjaAnja

honden foto van Anja

Bij hondenschool Drenthe die zit in Klijndijk en ga zaterdagochtend een gratis les meelopen

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Op zich kan ik niets vinden over een methode op de site dus daar kan ik niets over zeggen. Kijk naar de groepsgroote, ik zie 6 puppen op de groep die redelijk dicht bijelkaar staan en zelf zou ik er voor kiezen dat de puppen onderling nog niet veel contact hebben.

Belangrijk om te leren is dat jij als baas een band mag krijgen met je hond. Je hond vind het heel lastig en is snel gestresst en dan kan een groep van 6 teveel zijn voor jullie.

honden page profiel AnjaAnja

honden foto van Anja

Ik ga het ook eerst even bekijken voor ik definitief besluit. Sam is al erg gericht op mij, en hij hoeft niet meer gesocialiseerd te worden ,hij kan alle basis technieken al, net dit ene opspring dingetje. Dus als er niets is wat bijdraagt naast wat hij allemaal al kan en doet, is het miss niet de oplossing om nog naar een hondenschool weer te gaan. En is het gewoon een kwestie van tijd en doorgaan tot hij stopt met opspringen

honden page profiel AnjaAnja

honden foto van Anja

Maar alvast iedereen bedankt ook namens sam, voor hun reacties en tips, is voor mij eerste keer dat ik op een forum zit en vind dit erg leuk en blijf ook zeker hier terug komen om miss een ander ook te kunnen helpen, en natuurlijk iedereen op de hoogte te houden hoe het met sam zn avonturen en zn vooruitgang gaat.
nu ligt hij onschuldig en van geen kwaad bewust op zijn kussen te dromen, dus iedereen weltrusten van mij en Sammi

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Verstandig dat je eerst gaat kijken. Maar als ik je openingspost zo lees dan is er meer aan de hand dan het springen alleen. Naar een hondenschool ga je in mijn ogen voor oplossingen, leren samenwerken en niet alleen maar de oefeningen. Samen ruggespraak houden en zorgen voor een optimale samenwerking tussen baas en hond.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "mijn kruising stabij/wetterhoun Sammi is erg eigenwijs (10mnd)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^