Oproep! Wandelen omgeving Wageningen!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel VanitaVanita

honden foto van Vanita

Hallo!

Een tijdje geleden alweer voor mij hier op HP maar ik ben de site zeker niet vergeten, sterker nog ik heb een verzoek!

Ik woon inmiddels samen met mijn vriend en wij hebben er een hondje bij. Nou ja hondje.. Een flinke, een halve Ridgeback (de moeder is rashond) en een vader waarvan we niets weten, hij komt namelijk uit Roemenië. Bespaar me aub alle vooroordelen, ik had ze ook en ik ben er vanaf! Shiro is de meest lieve hond die ik me maar kon wensen, lief lief.. Zit vol met goodwill en heeft de lust om te leren!

Het enige wat mij af en toe stoort is dat hij aan de lijn bij het uitlaten weleens kan uitvallen naar andere honden, dit varieert van een enkele blaf tot een aantal diepe blaffen. Soms gegrom en soms niet. Hij wilt graag spelen, maar bij sommige honden LIJKT het alsof hij ze niet mag. Hij is verder geen ruziezoeker want als de hond nadert is alles meestal goed na een snuffelbeurt. Echter zijn imposante uiterlijk laat menig hond-eigenaar denken dat hij gevaarlijk is, vooral als hij een aantal keer geluid maakt. Dit is natuurlijk niet zo, Shiro is NIET gevaarlijk en alles behalve agressief. Wel weet ik dat hij in het donker in Roemenie heeft moeten vechten voor zijn eten en daarom 's nachts dus extra alert is.

Nou ja al met al was mijn vraag, wie wilt er met ons (Shiro en mij) wandelen! Ik heb expres zijn gedrag boven beschreven zodat jullie een beetje een idee hebben hoe de eerste ontmoeting ZOU kunnen verlopen ;-) wees vooral niet geschrokken! Ik bedoel het namelijk goed, voor mij lijkt het gewoon fijn als Shiro een aantal keer een wandeling met een andere hond (of honden) zou mogen maken zodat hij weet dat dat super leuk is! Er wonen hier in de buurt vooral kleine hondjes waarvan de eigenaren vak banger zijn voor Shiro als het hondje in kwestie zelf :'( Wat ik natuurlijk erg jammer vind..

Mijn verzoek dus, woon jij in de omgeving van Wageningen en lijkt het je leuk om eens te wandelen met een spontaan meisje (ik O-) haha) en met een stoere leuke hond, laat mij het dan weten wie weet kunnen we afspreken!

Groetjes Vanita!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Oproep! Wandelen omgeving Wageningen!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Waar wil je precies wandelen? ik woon in barneveld en wil best eens met je wandelen.
maar hoe is je hond met onderdanige teefjes? gaat dat ook goed?
want jayla is erg onderdanig.

honden page profiel VanitaVanita

honden foto van Vanita

Hier in Wageningen kunnen we wandelen bij het arboretum of in het bos richting Renkum! We kunnen ook halverwege afspreken, heb jij suggesties?


Shiro is over het algemeen prima met andere honden, grote dominante reuen laat hij liever met rust maar wilt er ook mee spelen. Met teven gaat het 9 van de 10 keer altijd goed, eerst een hoop geblaf (doet hij ook naar een reu) en daarna is het meestal snuffelen en klaar, tijd om te spelen!


Ik kan wel schetsen hoe mijn hond zich zal gedragen maar 100% zeker weten doe ik natuurlijk niet, dat ligt aan de situatie en aan de andere hond. Begrijp me niet verkeerd, dit is nooit een excuus om slecht gedrag van een hond goed te praten! Maar het beschrijft een beetje hoe ik het bekijk, hoe benadert jou hond andere honden?

honden page profiel TZNTZN

Binnenkort is Pim ook weer bij mij in Wageningen...Kunnen we ook wandelen???

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

nee dat snap ik. misschien kunnen we eens afspreken op de edese hei?

Ik weet alleen niet of je echt iemand zoekt met een hond die graag speelt?! want jayla gaat ook graag haar eigen gang.
maar het lijkt mij wel erg gezellig om een keertje te wandelen.

honden page profiel VanitaVanita

honden foto van Vanita

Hoi Manon!

Wat leuk, ja lijkt me geweldig voor Shiro. De meeste eigenaren durven het niet aan, Shiro maakt soms veel geluid maar er zit geen kwaad in. Lijkt me leuk. Shiro kan wel de kat uit de boom gaan kijken als er een andere reu in zijn nabijheid is ;-) maar lijkt mij goed voor zijn ontwikkeling!

Laat me maar weten wanneer Pim er is, kunnen we eens naar het Arboretum of naar het bos ;-)!!

Groetjes

honden page profiel VanitaVanita

honden foto van Vanita

Dag Judith,

Het is meer gezellig kletsen voor ons natuurlijk haha en voor Shiro een manier om een maatje te hebben. Shiro speelt wel graag! Hij zal Jayla absoluut uitdagen om te spelen continu, maar als Jayla aangeeft dat zij er geen zin in heeft zal Shiro dit respecteren!

Groetjes

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Nou, lijkt me leuk een keer!
misschien kunnen we zelfs wel met een groepje gaan wandelen daar.
ik kan alleen enkel in het weekend omdat ik doordeweeks geen auto heb.

honden page profiel SabineSabine

honden foto van Sabine

Als het de bedoeling is om Shiro los te laten met een hond dan kan ik je niet helpen maar als het je bedoeling is om samen aangelijnd te wandelen zonder dat de honden direct in contact komen dan wil ik wel een keer met je wandelen, ik woon in Bennekom. Mijn hond kan niet overweg met andere reutjes dus samen loslaten is geen optie, samen aangelijnd wandelen wel.

honden page profiel VanitaVanita

honden foto van Vanita

Judith!

Lijkt me super het weekend komt mij ook het beste uit, doordeweeks kan ik ook hoor daar niet van (voor andere belanghebbenden!)

Is het mogelijk op HP om jou mijn gegevens te sturen?


Sabine!

Shiro kan los vaak beter als aangelijnd, maar het verschilt. De ene keer is het met snuffelen goed en de andere keer voelt Shiro zich zelfverzekerder dan de andere hond en gaat deze negeren. Het kan ook dat Shiro het niet ziet zitten maar goed dat hangt van jou hond en de situatie af!
Ik wil best een samen lopen aan de lijn met je hoor! Ik heb vertrouwen in Shiro en jij vast ook in jou mooierd ;-) Hoe reageert hij bij het uitlaten op andere honden?
Groetjes

honden page profiel SabineSabine

honden foto van Sabine

De mijne is voornamelijk erg druk... Sinds hij 10 maanden oud was heeft hij agressie naar de meeste reutjes, met name naar degene die in zijn ogen een te dominante houding hebben.
Omdat hij als pup veel heeft gespeeld met honden wil hij nog steeds elke hond benaderen maar omdat dat niet meer kan en mag wil hij nog weleens gaan krijsen en aan de lijn trekken en op zijn achterpoten gaan lopen als een grizzlybeer. Ik vermijd dus zoveel mogelijk reutjes om het lopen zo prettig mogelijk te maken, voor mij rustig en voor hem niet frustrerend. Hij gaat alleen los als er geen honden in de buurt zijn. Omgang met reutjes zal nooit meer goed komen, dat ga ik ook niet eens proberen want hij bijt en laat nooit meer los maar normaal wandelen met een reu moet voor hem haalbaar zijn, ik kan ze namelijk ook op een normale manier passeren tijdens het wandelen. Op shows krijst hij de eerste 10 minuten de boel bij elkaar en daarna legt hij zich erbij neer dat er niet gespeeld of gevochten kan worden....

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Hoi Vanita!

Ik woon ook in wageningen, heb je een PB gestuurd!!

honden page profiel VanitaVanita

honden foto van Vanita

Sabine!

Haha helaas een herkenbaar verhaal maar hier met een andere wending. Shiro is in juni naar Nederland gekomen en heeft toen in een roedel van maar liefst 6 honden gewoond. Nu is hij in zijn eentje en blaft enorm naar honden op straat. Het is meer machogedrag wat hij vertoont want bijten zal hij niet! Misschien is het juist een goede ontwikkeling voor zowel jou hond als de mijne om toch zijnde twee reutjes met een imposant uiterlijk naast elkaar te lopen. Wel een uitdaging want Shiro laat zich niet makkelijk de les lezen MAAR mocht jou hond op dat moment DOMINANT zijn (dus NIET agressief) dan zal Shiro dit pikken van hem en mak als een schaap meelopen ;-)
Het is te proberen, zal zeker een uitdaging voor jou hond zijn maar ergens ook wel goed!

Loslaten is geen optie want ik ken hier weinig plekken waar ze los mogen dus dat was al niet mijn eerste insteek na jou bericht!

Lijkt me leuk om eens te wandelen, honden zullen ons gedrag nabootsen dus als wij elkaar gewoon de hand schudden en veel glimlachen zullen onze honden dit (als het goed is) volgen en accepteren. Maar hond tegenover hond is altijd spannend!

Laat mij maar weten wat jij ervan vind :-) mij lijkt het iniedergeval leuk, Shiro is geen agressieve hond, wel dominant maar als iemand hem domineert dan is het meestal ook oke.

honden page profiel TZNTZN

Het wordt nog gezellig!!!
Pim loopt wel los overigens (sowieso wel met spelen)...
Hij houdt ook erg van spelen, maar als de andere hond niet wil, blijft hij niet continue uitdagen....

Ik ben wel benieuwd hoe het zou gaan tussen Pim en Shiro. Pim is ook zo'n kat uit de boom kijker bij andere reuen, maar goed, zolang de andere hond niet gaat bijten, doet hij niks;-)

honden page profiel VanitaVanita

honden foto van Vanita

Hoi Manon!
Ik stuur je een PB ;-):-D

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Erg leuke kennismaking gahad met Vanita en Shiro..Djee ook helemaal happy en ik ook. Helaas was Spot en Shiro nog iets too much...Maar Shiro en Djee gaan maatjes worden!!!




Echt heel leuk om op deze manier hondjes en hun baasjes te ontmoeten!!! ;-)

honden page profiel VaniMVaniM

honden foto van VaniM

Jaaaaa oeeehh het was ZO leuk! Ze hebben flink gerend met z'n tweeën. Spot en Shiro ging nog niet maar dit komt nog wel als de tijd daartoe is. Shiro met Djee is als het kijken naar een toneelstukje :-D superleuk gewoon. En ik heb er een ''af en toe'' oppashondje bij (A) en natuurlijk een vriendin!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Oproep! Wandelen omgeving Wageningen!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Spaanse waterhondjes.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^