Pup 8 wk plast op kussen, mandje en bench HELP HELP HELP!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sjors112012Sjors112012

Wij hebben sinds afgelopen zaterdag onze pup (Mopshond reu) Sjors opgehaald. Hij is nu 8 weken. Helemaal leuk natuurlijk.

Maar.... wat een beetje raar is, hij plast op zijn kussen, mandje, en bench? Ik ga ieder half uur naar buiten en prijs hem de hemel in als hij het buiten doet. Maar toch plast hij op zijn kussen en mand, bench?

Tips zijn zeker welkom!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup 8 wk plast op kussen, mandje en bench HELP HELP HELP!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel PumbaPumba

honden foto van Pumba

Oooo hij is pas 8 weken!!! Bij mijn pup was dat ook zo. Het ging al heel snel veel beter. Blijf hem lekker belonen! Het komt echt wel goed.

honden page profiel Sjors112012Sjors112012

Dank voor je snelle berichtje terug!

Maar is het niet raar dat een pup zijn eigen nest vies maakt? Hij gaat gerust op het vol geplaste kussen liggen. De fokker was heel netjes en schoon, dus daar kan het niet aan liggen.

Het is dus gewoon zijn leeftijd (8 weken)???

honden page profiel PumbaPumba

honden foto van Pumba

Dat wordt wel eens gezegd, maar ik had blijkbaar een viezerikje haha. Ik denk echt dat het de leeftijd is. Wij gingen zelfs af en toe om de tien minuten naar buiten echt gek werd ik er van. Het belangrijkste is heb geduld!

honden page profiel MarijnMarijn

honden foto van Marijn

Prijzen in de hemel is waarschijnlijk niet genoeg!
Probeer hem wat lekkers te geven als hij plast, zodat hij gaat leren: als ik buiten plas, is dat leuk!
Als hij binnen plast, krijgt hij niks, en kan u boos op hem worden (wat ook terecht is..)

Als laatste:

Als hij voer en eten in zijn bench heeft staan, dan gaat hij zijn bench bevuilen! (plassen in de bench bijv.)
Haal dat dus weg!

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Precies, elk plasje en poepje met lekkers belonen.

Jij moet hem nog leren kennen, je moet de tekenen voor een plasje nog leren zien en hij moet nog aan jou en het nieuwe huis wennen.
Verder geduld hebben, hij is een baby!
Straks als het voorjaar wordt en de deuren weer open kunnen, gaat het zeker weten goed komen.

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Eigen geur is veiligheid in een omgeving waar alles vreemd is ;-). Niet te veel aandacht geven bij het buiten plassen, een braaf en een aai is goed genoeg. Anders krijg je kans op hyper gedrag en dat hij nog niet eens uitgeplast is. Doet hij het binnen, dan ook niet te veel aandacht geven. Het is een pup, hij moet het nog leren. Dus als hij plast, ruim het dan gewoon op. Verder niks over zeggen of erger nog, hem met de snuit er doorheen halen. Pas op het moment dat hij gaat plassen en jullie aankijken is de kans groot dat het plassen is om grenzen op te zoeken. In dat geval kun je hem zonder aan te kijken een verbale correctie geven ('foei') en opruimen. 
Niet de hond uit de ruimte halen. Die geur is er al dus waarom zou je doen alsof de hond niet mag weten dat hij daar geplast heeft. En ook al maak je het schoon, die geur blijft er in zitten. Hoe vaag het ook is. Dus plassen om grenzen te bepalen: 'foei' en de plas opruimen. Eventueel al mopperend (zonder aankijken). En voor de rest is het weer klaar. 

Houd in de gaten dat je een pup hebt die alles nog moet leren. En leren doen ze als jij duidelijk maakt wat je wilt en wat je niet wilt. .

honden page profiel Truida, Kenzo & Rocky (RIP)Truida, Kenzo & Rocky (RIP)

honden foto van Truida, Kenzo & Rocky (RIP)

Een pup van 8 weken is nog een baby.
Je wordt toch niet boos op een baby die in zijn bed plast.

Dus niet boos worden, de boel rustig schoonmaken en als hij buiten iets doet hem idd de hemel in prijzen en iets heel lekkers als beloning geven.
Pups zijn schattig maar de eerste weken nogal bewerkelijk, succes ':-)

honden page profiel Sjors112012Sjors112012

Ik dacht dat dit ongewoon was voor een hond.... En word ook niet boos op hem hoor! Ik zeg alleen heel streng (bij een "heterdaadje") wat doe jij?!!! Vervolgens zet ik hem buiten en prijs hem als hij alsnog plast.

Maar ben vooral benieuwd waarom een hond zijn nest beplast? Want hij gaat er vervolgens gewoon in liggen. Hij ruikt inmiddels niet heel prettig meer....

Anoniem (Gast)

Ik beloon hem nog nog met alleen 'woorden'. Zelfs de kleinste snoepjes zijn nog te groot voor hem (ook door midden gebroken). Ik zal gedudlig moeten zijn.... Dat is voor ons mensen tegenwoordig best lastig!
Ik ben stapel gek op hem! En ben gelukkig in de gelegenheid om veel tijd met hem door te brengen.

honden page profiel MarijnMarijn

honden foto van Marijn

" Ik dacht dat dit ongewoon was voor een hond.... En word ook niet boos op hem hoor! Ik zeg alleen heel streng (bij een "heterdaadje") wat doe jij?!!! Vervolgens zet ik hem buiten en prijs hem als hij alsnog plast.

Maar ben vooral benieuwd waarom een hond zijn nest beplast? Want hij gaat er vervolgens gewoon in liggen. Hij ruikt inmiddels niet heel prettig meer....
"
Precies goed..
Geeft je ook wat lekkers als hij plast?
Dat is juist het leuke!

honden page profiel jolienjolien

honden foto van jolien

aaaaaaah puppy's :-) ook meegemaakt met Bass vooral de eerst maand :-) heb me nooit boos gemaakt (heeft tg geen zin) gewoon gezorgt dat alles weer netjes is en overal puppy matjes gelegt voor als er een ongelukje zou gebeuren

ik liet hem om de 2 uur buiten of als ik hem zag snuffelen en rondjes draaien wist ik ook wel dat het bijna het moment was dus dan zette ik hem buiten ... maar dat helpte ook niet altijd  dus heb ik hem omde 2 uur buiten gezet  met de deur dicht  en als hij een plasje gedaan had mocht hij binnen wat voor hem een geweldige beloning was ... na 3 dagen dit volharden was hij plots volledig zindelijk als ik dat eerder had geweten :p

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Tja dit kan die wel tot een jaar doen als je pech hebt, de meeste baasjes vertellen je dat niet.

Honden en kinderen zijn vrijwel direct zindelijk als je de verhalen moet geloven, maar in praktijk blijkt dat zowel hondenbaasjes als ouders namate de hond/kind ouder word in het verhaal steeds jonger zindelijk was.

Mijn schotse terrier was pas met 7 maand zindelijk en de kruizing basset pas met een jaar, gewoon je best doen en meer kun je niet doen, het is immers de hond die bepaald waar die plast

honden page profiel JudeJude

honden foto van Jude

Nou, de mijne was pas zindelijk met 6 maanden... Die van ons plaste ook in zijn bench, op het kussen, op zijn kleedjes.... En als hij kon, poepte ie er ook nog eens op..
Het hoort er allemaal bij, en blijven werken aan de zindelijkheid, gaat vanzelf over!

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Sorry maar je hebt echt geen reden om boos te worden. Je hondje moet dit nog leren toch... Hij is pas 8 weekjes!
Hij zal ook niet snappen dat je boos wordt/streng wordt en kan hier zelfs onzeker van worden omdat hij kan denken dat hij niet mag plassen! Als je dan buiten aan de riem staat durft hij ook niets meer te doen omdat hij denkt dat plassen niet mag. Dan krijg je een hondje dat buiten niets doet en binnen stiekum plekjes gaat zoeken.. dus echt niet boos worden, ook niet streng, dat is nergens goed voor! :-)
Het zal echt nog wel een paar maandjes duren voordat hij volledig de controle heeft en niets meer binnen doet. Tot die tijd is het zo vaak mogelijk even naar buiten. In ieder geval om de 2 uur en daarbij extra na het eten, na het slapen en na het druk spelen. Hoe vaker je naar buiten gaat en hem daar prijst wanneer er wat is gedaan, hoe sneller hij de bedoeling snapt.

En plassen om grenzen aan te geven is nog lang niet aan de orde. Als je zorgt dat hij zich veilig en vertrouwd gaat voelen is het zelfs heel onwaarschijnlijk dat hij gaat plassen om grenzen aan te geven.

@ Marijn
Wat beteft voer in de bench, ik heb nog nooit gehoord dat een hondje gaat plassen omdat er voer in de bench staat..

Juist is het goed om zijn eten in de bench te geven zodat hij de bench leuk gaat vinden. Stel dat hij het laat staan kun je het natuurlijk wel weghalen, maar voeren in de bench is zeker aan te raden. Ook een lekker kauwstokje in de bench geven of een kong vullen met wat lekkers kan alleen maar bijdragen aan een positieve associatie met de bench. (Wel na het eten gelijk even naar buiten ;-) )

Plassen in de bench, mandje is niet raar. Hij kan het nog niet ophouden. Hij wordt wakker en moet plassen. Niet over 2 minuten, maar gelijk.. en ja, dan heb je dus een ongelukje. Ligt je hondje en merk je dat hij wakker wordt, dan GELIJK naar buiten :-) Waarschijnlijk moet je er 's nachts ook nog een keer uit. Stel dat je de wekker zet op 3 uur en de bench is droog dan kun je de wekker iedere keer een kwartiertje later zetten. Mocht de bench nat zijn dan juist een kwartiertje eerder.

Heb wat meer geduld :-) Succes.

Gr. Alexandra

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Kleine aanvulling, Mikey snapte binnen 2 weken wat de bedoeling was. Maar ze werd pas met 5 a 6 maanden echt zindelijk. .. Dus je hebt echt nog wel even te gaan ;-)

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Een pup moet leren dat hij in huis niet plassen mag want bij honden zijn geen regels van 'hier mag je wel en hier mag je niet plassen'. Maar zelfs een pup die uit het nest komt is al tot op bepaalde hoogte zinlijk en is totaal niet te vergelijken met een baby. Een baby loopt toch ook al niet op 3 weken? Waarom dan wel de vergelijking trekken met het plassen. Een pup is veel verder in die ontwikkeling en de moeder heeft ze in het nest al geleerd wat plassen en poepen binnen de communicatie kan betekenen. Dat de pup nog moet leren waar het wel en niet mag is duidelijk, maar laten we het ook niet overdrijven en al dat wat de moeder de pup geleerd heeft opnieuw aan willen leren.

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Nou ik als fokker vind het zeker wel raar dat een pup zn nest vervuild!
Natuurlijk kan het als het de hele nacht in de bench heeft gelegen en nodig gemoeten heeft.....
Splits je bench op met een doosje....daar een soort mandje van maken en daarvoor een krantje leggen.
Als je pup uit een vies nest komt dan is het niks raars.

Mijn pups zullen nooit zomaar het nest vervuilen.
Dit begint al met 3 wkn ik hoef er niks voor te doen....instinct.

Ieder half uur is miss niet nodig.
Maar na het slapen eten en spelen meteen buiten zetten....soms is dat dan eens in de 3 uur de andere keer 2 x in een half uur.....

honden page profiel Sjors112012Sjors112012

Even voor de duidelijkheid.... Hij gaat bewust naar zijn mandje/kussen toe en plast erop! Het is dus niet zo dat hin wakker wordt en begint te plassen. Ik heb geen eten in de bench maar hij krijgt wel een lekker kluifje als hij er in moet.

Mijn vraag is echter, waarom op dat kussentje en in zijn mandje en bench? Bij de fokker lagen er kranten in de werpkist.

Ik vind het niet erg dat hij zo nu dan plasje doet, wel dat hij dat doet op zijn 'fijne plekjes'.

Ik straf hem niet hoor! Ik zet hem na het ongelukje direct buiten.

honden page profiel JudeJude

honden foto van Jude

Een kussen is heerlijk zacht en absorberend, de urine trekt er gelijk in. Mijn hond wil alleen maar zijn behoefte doen op iets wat zacht is (gras, zand, bloemetjes). Een soort van hond-eigen.
Doorgaan waar je mee bezig bent, op pakken en buiten zetten en uitbundig belonen voor zijn fantastische prestatie wanneer ie buiten zijn behoefte doet.

honden page profiel Joeri & TeddyJoeri & Teddy

honden foto van Joeri & Teddy

Dan doet 'ie het feitelijk wel goed: hij trekt zich terug op een stukje waarop 'ie denkt dat 'ie mag plassen, net als in het nest.
Het concept 'fijne plekjes' bij jou ontgaat hem nog een beetje. Gaat vanzelf beter.

Wat bij mij goed geholpen heeft was een puppypad buiten, vlak naast de tuindeur. Daar kon ik pup zo snel als nodig opzetten, soms deed ik dat elk kwartier. Al vrij snel liep 'ie naar de tuindeur als 'ie moest. Je bent dan wel de hele dag bezig hem in de gaten te houden om vooral maar op tijd te zijn.
En omdat ik 's-nachts vaak nog op de bank bij de bench sliep was ik de eerste maand letterlijk 24 uur met pup bezig.

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Als snoepjes om te belonen te groot zijn, kan je ook hele kleine stukjes kaas snijden, echt maar kleine flintertjes.
Gaat dan meer om neus bevrediging dan om het lekkers, zal je zien hoe snel hij leert :-D

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

"
Als hij binnen plast, krijgt hij niks, en kan u boos op hem worden (wat ook terecht is..)
"


Dat is helemaal niet terecht.. :'(
Het beestje is pas 8 weken..
En ook pas een paar dagen bij TS..

Gewoon geduld hebben..
Kussen weg..
mandje weg..
Alleen de bench..
En gebruik desnoods puppypads..
Leg deze eerst bij de deur en leer hem daar op te plassen..
Zodra hij ergens plast METEEN oppakken en op de puppypad zetten..
Niet boos worden..
Daarna kan je de puppypad verplaatsen naar buiten..
Maar haal de spullen weg zoals het kussen en het mandje om die 2 verleidingen alvast weg te nemen.
Dan word het voor jou ook wat makkelijker..
Je hebt nu 3 plekken om steeds in de gaten te houden en dan nog maar 1..
Kijk naar zijn lichaamstaal..
Hij zal een klein signaal afgeven waaruit blijkt dat ie gaat plassen..
Hijgen..Snuffelen..Rondjes draaien..

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

ik zou hem na een ongelukje helemaal niet buiten zetten
want het is toch al gebeurd, ik denk zelf niet dat een hondje dan de combi legt van
"ik heb geplast" en nu sta ik buiten dus het had daar gemoeten.......
integendeel eigenlijk, nu denkt pup: ik doe een plas en dan mag ik naar buiten !!!
honden denken heel eenvoudig en recht toe rechtaan

je geeft het trouwens zelf aan: hij doet het heel bewust
maw: eigenlijk is de pup "zindelijk" (en dat zijn ze ook, als je ze oppakt beheersen ze hun sluitspieren prima) alleen moet hij leren dat het jullie huis het hele nest is, en het nest moet altijd schoonblijven van urine en ontlasting, dat brengt mamma hond al heel duidelijk bij bij de pups.

wat je zou kunnen doen is, als het niet te erg is, gewoon het dekentje met wat urine in de bench laten liggen, of nog liever, een dekentje met veel geur van jullie en de pup, maar zonder urine. Dobber tipt het al aan, de pup probeert door zijn eigen geur zo te zetten zich veilig te voelen, en merkt dat dat werkt, en dan versterkt het 1 het ander en blijft de pup het doen.

gaat vanzelf beter, als hij meer zelfvertrouwen krijgt
telkens prijzen als het buiten is (maar niks overdrevens wat mij betreft)
binnen geen aandacht aanschenken en rustig opruimen
haal bv zo'n kussen helemaal weg, dit heeft zo geen zin en de pup leert het verkeerde aan.
of in ieder geval dingen laten liggen die al erg naar de pup en jullie ruiken
te veel schoonmaken kan het omgekeerde effect hebben

dat hij denkt dat hij "in het nest" mag plassen is eigenlijk onzin
zn moeder zou dat helemaal niet goed gevonden hebben, pups leren al heel snel dat het nest schoon dient te blijven, echter, dat nest bij mams, is wel super veilig en helemaal in de geur van mams en de broertjes en zusjes.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Tja kleine pupewup die weet helemaal nog niet wat goed en fout is.

Hij heeft toch bij de fokker geleerd in de werpkist (veilige plek)op de kranten te plassen en ja bij jou geen werpkist maar daar is de veilige plek de benche dus plast hij daar eigenlijk heel logische hij gaat verder van wat hij geleerd heeft in z'n 1e periode bij de fokker.

Ga goed op je pup letten vaak zie je heel goed waneer ze moeten plassen.
Het mooie van een pup is als je die onder z'n kont vast pakt hij meestal stopt met plassen zo kun je h'm buiten zetten en belonen als hij buiten heeft geplast.
Hou die beloningen rustig en wacht echt tot je pup goed is uitgeplast.

Hou voor je zelf een beetje aan na het eten, slapen en spelen naar buiten en dan zeker ieder uur even de tuin in.
De ene hond is super snel zindelijk en bij de ander kan het wel een jaar duren.
Maar als je consequent blijft gaat het zeker snel lukken.

Bij ongelukjes in huis niet op reageren negatieve aandacht is ook aandacht gewoon negeren en opruimen.

Blijft hij op z'n kleedje/mandje plassen gewoon weghalen dan maar geen kleedje.

Verder sluit ik me volledig aan bij Goja.

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep)

honden foto van Zita (Sep)

Sep deed dat ook. Nu hebben we de bench een pietsie verkleind en sindsdien gaat het goed. Maar pff, we hadden elke dag wel zijn kleedje en een paar handdoeken in de was ... Sep is nu 11 weken en woont 2,5 week bij ons.

Misschien is je bench te groot? En idd belonen (snoepje, stem) als hij het buiten doet. Binnen negeren en gewoon opruimen. Hier vaak in de avond een paar ongelukjes binnen. Dan kan hij wel 3x in een uur moeten en wij zijn dan waarschijnlijk toch minder alert ...

honden page profiel Sjors112012Sjors112012

Haha onze zoon heet ook Sep!!! Leuk

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Geen paniek...het gaat echt wel over. Het waarom heb ik ook opgezocht, een begeleidster van de puppyklas wist mij te vertellen dat een jonge pup dat doet omdat hij zijn plaats nog niet kent binnen het gezin. Overal dus kleine plasjes achterlaten om zijn eigen geur een beetje te gaan verdelen en de omgeving wat vertrouwder te maken. ( wij decoreren onze woning dus de pup ook ;-) ) Mijn pup is nu drie maand en het gedrag is gewoon weggegaan, nog even geduld dus,succes met je kleintje ;-)

honden page profiel Sjors112012Sjors112012

Ik jullie allemaal alvast heel erg bedanken voor het meedenken!

Dit geeft mij een goed gevoel en vertrouwen in alles!

Dank lieve mensen!!!!

honden page profiel xxx Skye xxxxxx Skye xxx

honden foto van xxx Skye xxx

Toen Skye dat als jong pupje deed, kreeg ik de tip steeds het ongelukje goed schoon te maken met schoonmaakazijn. Dit neutraliseert namelijk de urinegeur. Andere schoonmaakmiddelen doen dat voor hondenneuzen niet.

 Hun eigen urinegeur kan namelijk het plasgedrag weer oproepen, zodat ze op dezelfde plekken steeds opnieuw plassen. De geur stimuleert het plassen dan dus. Met schoonmaakazijn elimineer je in ieder geval die kans.
Bij ons heeft dat toen goed geholpen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup 8 wk plast op kussen, mandje en bench HELP HELP HELP!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^