Staart likken tot kale plak (Frontline?)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

"

Ik weet t echt niet meer. Het was net zo'n soort spuitfles als van frontline (de grote versie) met wit en roze/paars. aahrg ik kan daar niet tegen. Ik heb toen die fles uit geleend maar nooit terug gehad. Ik ga echt nog verder googlen..can't stand it "

Haha, kan ik ook niet tegen.
Je hebt ook nog ecostyle, maar die is niet wit/roze/paars...dacht ik.
Hoop dat je wel kunt slapen;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Staart likken tot kale plak (Frontline?)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Hallo

Ik had vermeld even niet hier te zijn...voor mijn eigen bestwil, forums zijn te ingewikkeld voor mij als het gaat om sociaal gedrag, opvoeding etc..Dus ik doe even een stap terug op het gebied van opvoeding..Even mijn eigen gevoel volgen..en over dat onderwerp niet meelezen...

Helaas heeft mijn meisje een agressieve Hotspot denk ik..en aangezien ..UUUhh..Iedereen die ik er over spreek weer een ander idee over heeft...

Ga ik hier nog meer verwarring vragen (Voor mezelf dan he)

Djee zit nu met dit op haar staart:





Ik had haar vandeweek een pan hutspot leeg laten likken, ik hoorde gisteren dat honden heel slecht kunnen reageren op aardappels, en dat dat ook hotspots of "brand' (Zelfde?) kunnen leiden.

Ik heb de haren rondom de plek weggeschoren, ontsmet met aangelende TeatreeOil..En ze heeft nu een hondenkraag,helaas kan ze er nog steeds bij..

Ga morgen wel even met haar informeren bij de DA..voor een onderzoek zijn de centjes op.

Ik heb hier veel maniere gelezen om hoe om te gaan met hotspots..zoveel, dat ik eigenlijk weer alles tegelijk probeer

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ai, Martine, da's een echte hotspot.
Ik snap dat zoveel adviezen verwarrend zijn, maar eigenlijk moet je er niet zoveel aandoen.
Het is een open wondje, dus goed schoonhouden, en droogmaken zodat er een korst kan vormen.
Hetzelfde als bij ons.
Ik vind het er redelijk uitzien hoor, de komende dagen zal er een donkere bloedkorst op gaan komen.



Dit was er eentje van Santa, zie je de gelijkenis?

Hotspots kunnen veel oorzaken hebben, maak je daar nu niet te druk over, ik kan me niet voorstellen dat het door hutspot komt, maar geef haar nu gewoon het eigen voer.
Nu is de hotspot belangrijk, de oorzaak achterhalen komt wel.
Laat je niet teveel in de war maken, kies waar jij je goed bij voelt.
Sterkte ermee.;-)

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

hoi Martine,

Ik heb bij Janouk ook een hotspot gehad die uit de klauwen liep.
Ik heb toen van de dierenarts 3 dagen steroiden gehad tegen de jeuk, antibiotica oraal (weet even niet meer welke) en een lokale emulsie Vetaderm. Dat is een combinatie van een antibioticum (Neomycine) en Hydrocortison. Het was toen bij hem in een week zo goed als over. Zijn hotspot was binnen een dag van de grootte van een euro naar een plek van 6-7 cm doorsnede bij de staartaanzet en nog een vergelijkbare plek over een van de testikels heen.
Het was een redelijk heftige behandeling, maar binnen een dag likte hij er nauwelijk meer aan (geen kap nodig gehad) en na 3 dagen deed het schoonmaken bijna geen pijn meer.
Behalve bovenstaande middelen, maakte ik ook 3x per dag schoon met Povidonjodium shampoo.

Als ik heel eerlijk ben, vind ik dat je hiermee naar de dierenarts moet. Of je meteen alle middelen in moet zetten die wij bij Janouk gehad hebben, weet ik ook niet. Het was voor mij de eerste ervaring met een hotspot, mijn manneke was toen echt beroerd ervan en het was binnen een week nadat onze oudste hond was overleden (wij denken ook dat het die stress was, zij waren in 10 jaar tijd nog geen nacht apart geweest) en ik was toen ook, wat zal ik zeggen, een tikkeltje van slag? Zit je daar na een week in hetzelfde kamertje als waar je eerst hond zijn spuitje heeft gekregen met weer een zieke hond... dus ik heb toen niet heel veel kritische vragen gesteld ;-).

Janouk heeft een half jaar later nog een keer een klein plekje gehad, dat leek op een beginnnende hotspot. Dat heb ik toen alleen met jodium schoon gehouden en de haren weg gehaald. Voor alle zekerheid heb ik toen wel de vetaderm in huis gehaald, maar niet meer gebruikt. Ik denk dat ik, als ik nu een hotspot zou ontdekken bij een van mijn honden, ik zou beginnen met lokale behandeling met dus desinfectie (povidon jood of tea tree oil, kan denk ik allebei) met daarnaast de Vetaderm. Ik ben niet zo bang voor een paar dagen lokale steroiden (heb het jaren zelf gebruikt, geen dunne huid gekregen en volgens de laatste inzichten krijg je ook geen dunne huid van lokale toepassingen,alleen bij hoge dosis tabletten, zie je dat optreden) en ik heb niet zo'n moeite met lokale antibiotica. Een emulsie koelt, belangrijkste is dat de jeuk minder wordt en ze stopt met likken, alles wat nu nat is, houdt de infectie in stand.

Maar nogmaal, eigenlijk vind ik dat je met haar naar de dierenarts moet.. ook al snap ik dat je financieel even krap zit, dit ziet er niet goed uit.

Succes en sterkte ermee,

Mireille

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Beetje vreemd, krijg nu, 3 weken later pas melding van reacties.

Djee's hotspot is inmiddels weg!
Ze heeft een paar dagen met een kap gelopen, heb het goed schoon en droog met (teatreeoil )gehouden en ingesmeerd een paar keer met pure uierzalf..creme, weet niet meer precies wat.

Het was na een week ongeveer genezen

Dus inmiddels is Djee weer een blij hondje!!

Vanwege financiele krapte heeft een dierenarts assistente het wel in de gaten gehouden, haar consult was gratis en ze had voor de zekerheid nog even bij haar werk geinformeerd. Ik kreeg zelfs een gratis kap van d'r!! ;-)

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Martine,
Djee weer helemaal blij doordat die hotspot weg is. Dat zijn zulke nare plekken.

Fijn dat de DA-assistente je ter wille was.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Djee heeft sinds 2 dagen een kale plek op haar staart.

Zelf kaalgelikt, vanovond krijgt ze een "lampekap"

Ik denk dat het een reactie is op frontline..
Het stomme is dat ik wou overstappen op betere alternatieve, maar ik had het nog liggen en vond het ook weer zo zonde om het weg te gooien want het was zo duur..en ik zit al even krap.

Ik weet nu natuurlijk al dat ik racties ga krijgen dat ik dat gif niet moet gebruiken als ik al weet dat het troep is
(voor ze bij mij kwam is ze er altijd mee behandelt geweest)
AUB maak mij niet af hierom..

Ik weet echter nog niet hoe ik van vlooien af moet komen wanneer ze er eenmaal zijn... Knoflook en lavendel olie en weet ik wat ik heb gelezen om ze weg te houden..maar om ze dood te krijgen??

Goed, daar ga ik ook vast wel achter komen.

Ik zet er een foto bij hoe haar staart eruit ziet nu..
Ik kan geen andere reden verzinnen dan de frontline..al vertoont ze vaker neurotisch gedrag wanneer ze even 2 uurtjes alleen is geweest. Toen ik haar kreeg was de top van haar staart kapot door het slaan tegen de muren..Tot bloedens toe dus haar vacht zat ook steeds onder het bloed.

Ik ben nu iig overtuigd dat ik geen chemische zooi meer ga gebruiken, maar zou graag een tip willen:

Is een hondenkraag goed, of moet ik er iets opsmeren?
(De staart niet de kraag)

Heb al naar haar laten kijken door een DA assistente, en die raade een hondekraag aan.

Ik maak dit onderwerp niet aan om afgezeken te worden dat ik het heb gebruikt, maar meer om mensen te waarschuwen wat Frontline kan doen..en vind het jammer dat het over de rug van mijn hond moet.

http://i49.tinypic.com/6yjnub.jpg "

Als vlooien er eenmaal zijn, dan zou ik in huis een chemische spray gebruiken en de honden zou ik wassen met TickFree (sprayen kan ook). Dat doodt vlooien en teken.
Een vlooienplaag heb ik in de 8 jaar dat ik geen chemie gebruik nog nooit gehad. Ik gebruik vrijwel nooit iets preventiefs voor vlooien, wel af en toe voor teken in de zomer zoals eucalyptusolie. Als je iets preventiefs zou willen gebruiken, dan is Knock Out van Espree ook een optie. Verzorgt en herstelt gelijkertijd de beschadigde huid van je hond.

Ik lees dat je hond van zijn hotspot af is. Fijn om te lezen.
Zelf heb ik goede ervaringen met groene leem en biologische onbewerkte kokosolie. De plekken zijn dan in notime weg.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Staart likken tot kale plak (Frontline?)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^