Wat moet ik doen?!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Alison&ShadoAlison&Shado

honden foto van Alison&Shado

Hallo hondenliefhebbers!
Ik weet dat er over dit onderwerp al veel topics geschreven zijn en ik heb ook al veel tips toegepast die ik op dit forum gelezen heb, maar helaas niks daarvan helpt. Mijn hond is ENORM enthousiast ten opzichte van andere honden. Als we onder het wandelen hondjes tegenkomen, trekt hij mijn arm half uit de kom om toch maar met die andere hond te kunnen spelen. 
Ik heb al van alles geprobeerd: afleiden met koekjes, laten zitten, grote bocht om de andere hond maken (wat niet altijd mogelijk is), gwn streng doorlopen,.. maar niks helpt hij wilt en zal met die andere hond spelen.
Van sommige baasjes mag hij dan snuffelen en dan is het weer goed, loopt hij met mij door. 
Nu had iemand mijn ouders een slipketting ;-)aangeraden, dat heb ik gelukkig uit hun hoofd kunnen praten. We hebben ons dan een gentle leader aangeschaft. In het begin ging dit heel goed (zeker toen mijn hond nog geen 30 kilo woog).. maar als hij nu een hond tegenkomt maakt hij zich vreselijk kwaad, kan ik best begrijpen als zo'n ding je snuit toeknijpt! Dus dat vind ik ook al niet de ideale oplossing .. want ik wil tenslotte dat mijn hond luistert omdat hij me respecteert en niet omdat ik hem elke keer hij een hondje ziet, 'straft'. Het is niet fijn voor hem en ook niet voor ons, ik kan me niet voorstellen dat we de volgende tien jaar steeds in de stress raken als een andere hond aankomt. Hij is trouwens helemaal niet agressief hoor, maar ik ben bang dat hij het wel wordt als we hem steeds straffen...
Alle tips en ideeën zijn welkom! Zou het misschien een idee zijn om met mijn probleem naar een hondenschool te gaan? Of iemand thuis te laten komen, bij onze DA liggen kaartjes van een vrouw die aan huis komt om problemen op te lossen. 

Alvast bedankt voor jullie hulp! 
Groetjes Alison en een likje van Shado (die diep in slaap is na een ochtendwandeling ;-))

Oja, Prettige feesten iedereen!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat moet ik doen?!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel FayFay 3 doggies

honden foto van Fay

Waarom pak je hem niet gewoon bij zijn halsband beet of zo'n speciaal tuig, dan dwing je hem door te lopen, dat doe ik met die van mij en die weegt maar 60 kilo tegenover mijn gewicht van 57 kilo.
Aan een riem heb je niet zoveel controle, met een tuig/halsband heb je veel meer.

En constant consequent herhalen, jij bent de baas, op den duur zal je hond inzien dat die het niet kan winnen.

honden page profiel JessicaJessica 3 doggies

honden foto van Jessica

Je hebt een pup, dit is normaal gedrag. Een gentle leader zou ik niet gebruiken, bij verkeerd gebruik kunnen honden er een hernia van krijgen. Een slipketting vind ik ook geen optie. Oefenen is het toverwoord en consequent zijn. Afleiden met een koekje vind ik een goede optie en gewoon doorlopen.

honden page profiel SiberienneSiberienne 3 doggies

honden foto van Siberienne

Weetje, eigenlijk zou je dit moeten gaan trainen in een veilige, voorop gezette situatie waarbij je onder de 'prikkelgrens' van je hond blijft. Dus je hond ziet een andere hond op een zodanige afstand dat hij nog zijn aandacht op jou kan vestiger. Je beloont elk goed, rustig gedrag. Je blijft op de afstand dat dit lukt. Langzaam, stapje voor stapje ga je dan de afstand verkleinen. Dit werkt niet binnen een dag. Wij doen dt nu in een cursus 'sociale wandelingen' en het werkt wel, hoewel wij er nog niet helemaal zijn hoor. Zeker niet als de andere hond wild of agressief doet..

In het echte leven heb je onverwachte momenten, als de afstand als te klein is en je hond is hyper, halsband of harnas pakken en meenemen zonder jouw hond of de andere hond een blik waardig te keuren.

Als je iets 'anti trek' wil gebruiken, dan zou ik voor een u-lead kiezen. Daar hebben ze het minste 'last' van, niet pijnlijk, geen effect op de kop en hooguit onhandig omdat ze zichzelf wat uit balans trekken.

Succes engoed dat je hieraan gaat werken.

Mireille

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Wat jullie kan helpen is BAT.

B.A.T. Veel honden weten tegenwoordig niet meer hoe ze een hond moeten benaderen en gaan daarom maar meteen grommen, uitvallen of trekken aan de lijn. Ze vergeten de hondentaal (kalmerende signalen). BAT is een techniek waarbij je de kalmerende signalen benadrukt (beloond) en zo de hond weer leert kijken naar een andere hond zonder agressie en dat de hond zelf een keuze maakt voor conflict vermijdend gedrag. Dit kan zijn door kijken naar de andere hond en daarna bv. te gaan snuffelen. Of na het kijken de kop te gaan draaien. We gaan het kijken naar de hond met een beloningswoord markeren en daarbij maak ik gebruik van een functionele beloning, nl. weglopen van de situatie. Door dit in scene te zetten en gebruik te maken van een stabiele hond ga je je hond zien veranderen. Mijn honden heb ik al vaak in kunnen zetten om andere honden weer fijne ontmoetingen te hebben. Veel mensen willen juist dat hun hond alleen maar kijkt maar hunzelf maar ik wil juist het tegenovergestelde, leren dat er een wereld is waar gewone ontmoetingen mogen plaatsvinden. Deze methode is ontwikkeld door Grisha Steward.

In welke provincie woon je? Misschien kan ik je doorsturen naar een collega.

honden page profiel daisydaisy 3 doggies

honden foto van daisy

Ja dat wat fay zegt doe ik ook want oef wat een karwei om haar met mij door te laten lopen als er een andere hond in zicht is.

De ene dag krijg ik der nu mee met nee kom en de andere x ja moet ik wel iets optillen met het tuig en haar zo mee laten wandelen.  Aan een halsband riem en dan doorlopen heeft bij deze geen zin ze zal hoe dan ook doorgaan ja ik heb het geprobeert in de hoop dat ze toch in zou zien dat ze met mij mee zou moeten lopen nee dat was niet het geval ze ging net zo lang door met achteruit lopen tot ze moest kotsen dus dat doen we niet meer.

gewoon kort begeleiden zodat er echt geen andere optie meer is.

Succes met de strijd en de aanhouder wint

honden page profiel Alison&ShadoAlison&Shado

honden foto van Alison&Shado

Dankjewel voor jullie reacties!
Zo'n cursus sociale wandelingen lijkt me wel wat!

honden page profiel Vito & Beba Vito & Beba 3 doggies

honden foto van Vito & Beba

Hier het zelfde..en ook 60 kilo.

Heb er laatst een topic over geopend,dat het ineens heel erg goed gaat.
Ik heb ontzettend veel geoefend,grote afstand bewaard,omgedraaid als ik iemand met los lopende honden aanzag komen,of als het een te smal pad was voor met z'n 2e langs te lopen. En ook zeker beloond.
Het gaat nu dus,na ongeveer een half jaar,goed. Hij wil nu nog wel heel erg achter om kijken als er bv een hond achter ons loopt of aan de overkant. Maar met een strenge stem lukt het aardig,en anders hou ik hem inderdaad ook even vast aan de halsband en dan kalmeert hij direct.

Echt,het komt goed!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat moet ik doen?!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Nieuwe lijn Tammenga: Spykie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^