Wat 'toestanden' van mijn nieuwe pup. Iemand raad?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PriscillaPriscilla

honden foto van Priscilla

Lieve dames en heren,

Allereerst wat fijn dat er een site bestaat zoals deze waar ik met een gerust hart wat vragen kan stellen en mensen hun vragen wellicht kan beantwoorden.

Waar zal k eens beginnen.

Al een enige tijd zijn mijn vriend en ik aan het kijken voor een tweede hondje, aangezien we dit zelf natuurlijk super leuk vinden maar ook voor onze andere hond die eigenlijk altijd met z'n tweeen is geweest.

Via een kennis hoorde ik dat een kennis van haar perongeluk een nestje had gekregen een kruising chihuahua en een dwerg pincher .. Wij zochten een klein hondje en niet specifiek een ras omdat, wij wel echt van de tja 'mengelmoesjes' zijn. We zijn gaan kijken toen (Marley) 6 weken jong was , die mevrouw had er nog 2 en daaruit hebben wij dus haar gekozen. Ze vertelde netjes dat ze een aantal vlooitjes hadden wat ze die dag had ontdekt en ze zou gelijk raad vragen aan de DA omdat, ze die dag erna gelijk een prikje kregen.

In mijn ogen geen probleem althans zielig voor de pups / andere honden maar mijn hond (angel) had ik er pas nog voor beschermd dus hoopte voor de pups dat ze er snel af waren..

Verder alles nagekeken zelf ogen , oren , nagels , kontje etc etc je kent het wel.. Dit zag er allemaal keurig uit.

De volgende dag zou ze me bellen om te vertellen wanneer ze weg mochten en aangezien ze heel zelfstandig zijn / waren mochten de pups met 7 weken weg.

Dat was eerste kerstdag, wij afgesproken om haar tweede kerstdag op te gaan halen .. Toen we daar dus gister aankwamen weer niks aan de hand weer dubbel check paspoortje met prikjes erin.. Ze waren klinisch onderzocht etc etc nou ik geloof het allemaal wel aangezien de band tussen ons erg goed was geworden..

Bij thuis komst allemaal leuk lief en aardig maar toen begon het kleine marley begon met af en toe te niezen/hoesten hmm nou oke kan nog is voorkomen stofdeeltjes of wat dan ook...

Alleen gister avond lach ze bij me en hoeste ze weer dus ik voelde bij haar tja ongeveer longen (zo ongeveer) dat het borrelde als ze aan t hoesten was. (eerlijk gezegd durf ik dus niet precies te zeggen of het nu hoesten is maar dat is wat ik ervan kan maken).  Oogjes zien er verder helemaal netjes uit en is niks aan op te merken..

Daarna zat ik methaar bij me en zag ik dus een vlooitje 'lopen' ja potverdrie als ze ,ze die dag dus van 6 weken een 'kuurtje' hebben gehad dan zou het nu toch wel zo'n beetje weg moeten zijn of zie ik dat nu helemaal verkeerd?

Strakjes bel ik sowieso even naar mijn dierenarts om een algehele controle uit tevoeren wat ik overigens altijd doe om even aan de DA te laten wennen .. En ook even de dierenarts bellen waar ze toen is geweest aangezien er dus een handtekening in het paspoortje staat met een sticker bij de klinische onderzoek maar verder niks aangekruisd van goed , niet goed etc  heel raar.

Ik maak me nu best wel zorgen , naar de DA ga ik sowieso maar kan iemand mij misschien vertellen wat dit mogelijk kan zijn of tja wat ik eraan kan doen of wat dan ook .... Momenteel voel k me erg verdrietig omdat, ik dus bang ben dat er wat aan de  hand is .. Gelukkig kan ik om 12u mijn dierenarts bellen voor een afspraak.. Maar wie weet of dit ergens misschien bij hoort ofdat ze misschien dan toch ziek is..

1 ding weet ik zeker het is geen broodfock dat kan ik met 1000 procent zekerheid zeggen moeder was aanwezig , vader was aanwezig , zagen er allemaal super goed verzorgd uit al de diertjes die ze hadden en tis een kennis van een vriendin van mij die zeker weet dat het een ongeluk was aangezien dat 'ongelukje' per ongeluk door haar is gekomen tijdens een vakantie dat zij oppaste en daar het niet helemaal 'goed' is gegaan..

Alvast bedankt voor jullie reacties ik kijk naar de reacties uit.

Groetjes Priscilla

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat 'toestanden' van mijn nieuwe pup. Iemand raad?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel JolandamarietteJolandamariette

honden foto van Jolandamariette

Sorry, geen wijze woorden of raad. Alleen maar dat ik het goed en slim vind dat je met hem naar DA gaat. Ach, vlooien is ie zo van af. Dat is het ergste niet. Die hoest is naar. Maar daar kan straks de da je van alles over vertellen lijkt me. Hou je ons op de hoogte ? En verder ook vooral veel genieten van je lieve pup! Die boft maar met jou als baas.;-)

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

Hopelijk is het geen broodfokker, broodfokkers heb je in alle soorten en maten. Missischien is de weerstand van het hondje aangetast door verandering van omgeving en van de vlooien. Goed dat je naar de dierenarts gaat. Met een puppy moet je niet te lang afwachten.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Goed dat je naar de dierenarts gaat,
zou ik ook zo snel mogelijk doen.
Kijk ook even in het boekje naar de stempel van de dierenarts waar hij zijn pupvaccin heeft gehad en vraag of de pup al iets gehad heeft tegen de vlooien.
Is belangrijk om te weten wat te doen in opvolging.

Maar,
een kleine pup,
- op 7 weken laten gaan
- met vlooien
- en een hoest

mag dan geen "broodfok" zijn omdat moeder en vader aanwezig waren en het een "ongelukje" was.

is voor mij wel broodfok.

Een liefhebben fokker, en ook wanneer het een ongelukje is, ben je een fokker.
zou er 100% zeker van willen zijn dat zijn pupje prima in orde is voor het mag vertrekken.

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

" Goed dat je naar de dierenarts gaat,
zou ik ook zo snel mogelijk doen.
Kijk ook even in het boekje naar de stempel van de dierenarts waar hij zijn pupvaccin heeft gehad en vraag of de pup al iets gehad heeft tegen de vlooien.
Is belangrijk om te weten wat te doen in opvolging.

Maar,
een kleine pup,
- op 7 weken laten gaan
- met vlooien
- en een hoest

mag dan geen "broodfok" zijn omdat moeder en vader aanwezig waren en het een "ongelukje" was.

is voor mij wel broodfok.

Een liefhebben fokker, en ook wanneer het een ongelukje is, ben je een fokker.
zou er 100% zeker van willen zijn dat zijn pupje prima in orde is voor het mag vertrekken. "


helemaal mee eens

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

sterkte met je pupje !
hoe was het bij de de dierenarts ?

honden page profiel davendaven

honden foto van daven

ja op het oog kunnen het gezonde pups lijen ,maar door de stress van de verhuizing kan dit een aanslag op de weerstand zijn .Die hoest zou ik zeker even naar laten kijken ,vlooien is idd te verhelpen (hou wel rekening met leeftijd )

weet niet of je pup dicht bij radiator slaapt ,maar dit is ook niet zo goed .Hier drogen de slijmvliezen neus van uit waardoor sneller luchtweginfecties ;-)

sterkte ermee ;-)

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

ik zou inderdaad snel met je pupje naar de dierenarts gaan. dat hoestje kan verschillende dingen zijn, maar vanachter de computer kunnen wij niet zien wat.

jammer dat de pups niet zo goed verzorgd zijn, ook vind ik het wel een beetje opmerkelijk dat ze zo vroeg weg gaan....... kleine hondjes zoals de chihuahua worden meestal tot 10-13 weken gehouden...... juist omdat ze zo klein en kwetsbaar zijn.

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Hi, wat ik dacht is dat pups altijd wel vlooien hebben. Volgens mij is dat ook niet erg. Wat ik zou doen is bijvoorbeeld knoflook bon bons halen en hier iedere dag (een stukje, lees even op de verpakking voor het gewicht!) van geven. Dat maakt het voor vlooien veeel minder aantrekkelijk en een paar vlooitjes is niet erg. Zolang er maar geen hele plaag ontstaat. Ik zou nog niet ontvlooien aangezien je zegt dat dat pas gebeurt is. Dit kun je later natuurlijk wel doen, maar het blijft gif en je pupje heeft nog zo weining weerstand dat ik het niet zo dicht op elkaar zou doen.
Weet je zeker dat het hoesten is? Er zijn honden die 'reversed sneezen'. Ze niezen/snuifen dan op een bepaalde manier lucht naar binnen. Dit klinkt ook wel als hoesten (het hondje van me moeder doet dit ook, vooral bij opwinding of spanning). Misschien kan je d.a. hier antwoord opgeven, want ook bij chihuahua's schijnt dit veel voor te komen. Stel dat dit het is dan zou je op zo'n moment voorzichtig heel eventjes de neusgaatjes kunnen afdekken met je vingers. Oefen dit anders eerst als er niets aan de hand is, zodat je er niet een negatieve ervaring van maakt en ze er aan went. (Want een honden neus is erg gevoelig en daar moet je met veel beleid mee omgaan :-) )
Gr. Alexandra

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

alexandra , een nest pups hoeft geen vlooien te hebben als de omgeving goed vlovrij word gehouden en ook de moederhond en andere huisdieren. er is genoeg spul wat niet schadelijk is voor pups dus dat puppy,s altijd vlooien hebben is de schuld van de fokker .groeten Hein. ps vlooien zijn voor pups wel degelijk schadelijk.

honden page profiel ••*Shaan & Raya*••••*Shaan & Raya*••

honden foto van ••*Shaan & Raya*••

Van vlooien zijn ze zo af.
Hmmmm die hoest, ik kan ervan meespreken.
Kan misschien wijzen op een longonsteking? 
Het is goed van je naar de DA te gaan, hebben wij ook gedaan.

honden page profiel PriscillaPriscilla

honden foto van Priscilla

Bedankt voor alle reacties,

ik had om 15:00 een afspraak bij de dierenarts.
Ze heeft Marley helemaal onderzocht en is kerngezond !
Dat niezen is dat snauzen wat chihuahuas doen ... En dat borrelen wat ik hoorde waren gewoon der darmpjes die aan t werk zijn gezet deze weken door de brokjes. Der longen zijn helemaal schoon .


nogmaals wil ik jullie bedanken voor de reacties x

Nu lekker van  Angel EN Marley genieten :-D

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Gelukkig,zorgen om niets en nu hopen dat ze snel van haar vlooien af is.Ik neem aan dat daar ook naar gekeken is en dat haar paspoort is bekeken.
Veel plezier met je hondje en goed dat je naar de dierenarts bent gegaan.

vr gr

honden page profiel ••*Shaan & Raya*••••*Shaan & Raya*••

honden foto van ••*Shaan & Raya*••

Goed om dat te horen :-)

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Gelukkig dat alles goed is :-)
Ik ben het wel met eerder genoemde punt eens dat je pupje misschien wel erg vroeg weg is gegaan. Dat hoeft natuurlijk niet per definitie voor een probleem te zorgen, maar het kan wel inhouden dat jullie je pupje goed (lees meer) moeten begeleiden omdat het nog een klein stukje socialisatie mist. Maar gelukkig is ze gezond en kun je lekker genieten van je nieuwe pup :-) 

@Hein, nee hoeft ook niet, maar ikzelf zie niet zo heel veel gevaar in een vlo. Ik heb het niet over een plaag natuurlijk, maar gewoon een keer een vlo kan altijd gebeuren. Teveel vlooienmiddelen zijn slechter dan die enkele vlo. (Of idd een onschadelijk middel gebruiken)
Natuurlijk zou het veel beter zijn als het niet zo zou zijn, maar aan het verhaal van het oeps nestje, niet goed verzorgd, te vroeg weg enz.. lijkt het me niet dat dit nu een 'goede' fokker te noemen is.

Gr. Alexandra

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

gelukkig !

honden page profiel JolandamarietteJolandamariette

honden foto van Jolandamariette

Fijn! Dan kan het grote genieten nu echt beginnen!! ;-)

honden page profiel PriscillaPriscilla

honden foto van Priscilla

@ Eurasier jongen   ja alles is helemaal nagekeken en ze is inderdaad behandeld voor vlooien (natuurlijk iets wat voor haar geschikt was) alleen stond het in een term in haar paspoortje waar ik nog nooit van had gehoort (slordigheid van de andere dierenarts , volgens mijn dierenarts) .  :-D

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Fijn om te horen heel veel plezier met je pup.






En ik hoop dat je je nooit zult schromen om een vraag te stellen op Hp.



vr gr

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat 'toestanden' van mijn nieuwe pup. Iemand raad?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^