Tips gevraagd: Hoe hou ik pup rustig in de trein?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KimberleyKimberley

honden foto van Kimberley

Hoi Allemaal,

Het is bijna kerst, mijn vriend moet alle kerstdagen werken, en ik mijn familie woont 220 km verderop. Ik ga de kerstdagen dan ook lekker naar mijn familie, maaaar.... ik heb geen rijbewijs, en Dana moet uiteraard lekker mee.

Mijn vader heeft al een bench staan voor haar, en het merk voer dat zij altijd krijgt ligt al in de vriezer daar, dus ik hoef enkel haar mandje, dekentje en wat speeltjes mee te nemen. Maar aangezien ik dus geen rijbewijs heb, moet ik 2 uur met de trein reizen, met Dana... ik ben hier best zenuwachtig voor. We pakken morgenochtend de trein om 9 uur, ik heb besloten om 6 uur op te staan, zodat we nog lekker kunnen wandelen, wat denkspelletjes kunnen doen etc. om haar geestelijk wat te vermoeien, in de hoop dat ze lekker zal slapen in de trein. We hebben al vaker lang gerezen, maar dan in de auto (vriend rijdt normaal gesproken), en dan sliep ze echt de volle 2 uur. Maar een trein is toch een stuk onrustiger... Thuis kan ze uren rustig zijn met een lekker bot, dus ik heb ook al een niet-stinkend-exemplaar gekocht, mocht ze niet willen slapen...

Hebben jullie verder nog tips en trics om de reis voor haar zo fijn mogelijk te maken?
Alle tips zijn welkom! Ervaringen ook overigens!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tips gevraagd: Hoe hou ik pup rustig in de trein?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel daisydaisy

honden foto van daisy

Hai hai,

Ik zou me er niet druk om maken gewoon doen zonder na te denken.
Een twee zitter zoeken jij de buitenste plaats nemen Mandje naast je op de bank Dana der in met der kluif ze zal heus in het begin naar buiten gaan kijken gewoon laten doen dan volgt vanzelf de rust als ze al niet direct gaat liggen want het is al een hele beleving het station drukte lawaai treinen.
Tenslotte ben jij erbij en zal ze zich als jij je op je gemak voelt dit vanzelf overnemen.

Succes morgen

honden page profiel KimberleyKimberley

honden foto van Kimberley

Ow bij die twee-zitter had ik nog niet eens stilgestaan! Bedankt voor de tip, dan heeft ze inderdaad een lekker rustig hoekje!

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

Ik heb Cloë vaak meegenomen in de trein naar mijn ouders. Valentijn minder vaak omdat de hond van mijn ouders er niet zo dol op is tegenwoordig (is nergens dol meer op btw). Valentijn vond het fijn om uit het raam te kunnen kijken. Wel zoek ik altijd een ruimte op met zo min mogelijk mensen zodat hij gewoon kan liggen. Cloe zeurt altijd wel een als we op stap gaan (vrouw hè). Ik heb in het begin water meegenomen of afleiding maar dat doet echt niets hoor. Ze vinden het zo spannend dat ze er geen zin in hebben.

honden page profiel KimberleyKimberley

honden foto van Kimberley

Wat ik me ook nog afvraag: Hebben jullie de reis zo snel mogelijk gemaakt, of juist bewust een tussenstop gemaakt (uitstappen, half uur later weer de volgende trein pakken) om bijvoorbeeld even de pootjes te strekken?

Gevoelsmatig neig ik naar het eerste: gewoon blijven zitten, zodat de reis zo snel mogelijk achter de rug is. Qua uitlaten hoef ik er ook niet uit, ze kan makkelijk 2 uurtjes ophouden.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

met twee uur reizen zal ik even goed kijken hoe lang je overstappen duren . als je een overstep hebt van 20 min zal ik even snel buiten het station een plasje en poepje doen , anders heb je kans dat je pupje het van spanning laat lopen op een gegeven moment. baylee haar eerste keer was toen ze 9 weken was toen ze naar me toe kwam . daarna zijn we vaak nog met zn alle met de trein weggeweest . gewoon lekker bij je voeten of op schoot of in het mandje naast je inderdaad. neit teveel aandacht aan schenken .

honden page profiel daisydaisy

honden foto van daisy

Oh ik Rij met de auto als ik op visite ga ook gewoon 2,5 uur achter elkaar door.

Zou proberen de snelste makkelijkste route aan te houden, mocht ze toch echt aangeven dat ze eruit moet kun je dat altijd nog doen en dan de volgende trein weer pakken.

Maar hoe minder stress vol en rustiger je het houd hoe fijner het denk is voor je hondje lijkt mij.

honden page profiel KimberleyKimberley

honden foto van Kimberley

Ik heb na 1 uur een overstap, welgeteld 2 min. de tijd, gelukkig perron ertegenover, dus hoef geen trappen enzo. te nemen, slechts uitstappen, en 10 m. verder weer instappen. Maar dit is op station eindhoven, en dat vind ik zelf toch een vrij druk station om eventueel een plas-pauze voor haar te houden.  Mocht ze onrustig zijn (vaak teken dat ze moet) kan ik denk ik beter een station eerder (Weert, vrij rustig) of 2 later (Breda) even eruit gaan.

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Zet je pup in een grote tas waar ze ongestoord kan slapen niet op schoot dan word ze constant aaangehaald door mensen en in een rustig hoekje gaan zitten . zo deed ik het met Lobke ook groeten Hein.

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

je moet je niet teveel zorgen maken ;-) je kunt het er nu beter aanleren dan over 3 jaar. Wees zelf rustig en relaxed, als ze voelt dat jij er oke mee bent, is zij dat ook eerder ;-)

Nyx vind de trein bijvoorbeeld geweldig, al die mensen en al die aandacht die die krijgt.
en het liefst ligt ie dan op een stoel of midden in het gang pad zodat ie alles kan overzien.

honden page profiel NeallyNeally

honden foto van Neally

Gezellig dat ze mee mag en kan.
Voordat je op reis gaat haar lekker lang uitlaten, rennen, flink moe laten worden,
de twee uur zullen voorbij vliegen. Languit onderuit (die tas vind ik een goed idee) 
aan je voeten liggen slapen.
Succes en plezier!

honden page profiel melosssmelosss

honden foto van melosss

De meeste adviezen zijn al gegeven, maar onderschat het van te voren plasje doen enz niet. Ik moest met mijn oppashondje ook de trein nemen, ik liet hem even plassen, en vergat dus even te laten poepen... Dat gebeurde niet dacht ik.... Ookal had hij niks gegeten, waarschijnlijk de zenuwen!

Op het station nam hij opeens die houding aan, ik dacht nog nee nee nee...!!! Nou ja, druk station, ik hem snel opgepakt en ergens bij een bruna een doekje gevraagd. Toen ik me omdraaide zag ik een vrouw die erover was uitgegleden, en daarna snel doorliep. Ik schaamde me dood, poep opgeruimd en heeeeel snel doorgelopen ook. Leer van mijn fouten, nu kan ik erom lachen, maar die vrouw had zich ernstig kunnen bezeren, plus de schaamte.. Ach 'shit happens' denk ik zo.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Fijn dat ze mee mag.

Het beste was geweest als je van te voren (bijvoorbeeld vanavond nog). Haar even had laten wennen aan het geluid van treinen, het open en dicht gaan van de deuren en de drukte op het perron.

Probeer zelf zo ontspannen mogelijk te zijn. Al jij gespannen bent, zal je hondje dat direct merken en daar op reageren. Dus inderdaad: niet na denken en gewoon doen.

Neem verder wat lekkers mee om haar af te leiden van al die drukte op het station, mocht dat voor je hondje noodzakelijk zijn.
Let ook op dat je hondje niet van angst onder de trein springt en dat de riem niet tussen de deuren komt of je hondje tussen de trein en het perron springt.

Ik heb mijn honden als pup laten wennen aan het ov, ookal heb ik een auto. Je weet namelijk nooit wanneer je ineens wel met het ov moet. Ik leerde ze eerst de geluiden bij een spoorweg overgang. Daarna de drukte op het station.
Dan ging ik mijn vriend ophalen bij het perron. Ze zag dus de trein aankomen en dan ineens stapt daar een bekende uit wat het weer leuk maakt voor ze.
Die keer erop ging ik dan zelf met ze de trein in en maakte ik een ritje. Vaak gingen ze dan tussen mijn benen, half onder de bank liggen (bescherming van het baasje en onder de stoel is een soort veilige hol idee).
Daarna wilde ze vaak op de stoel naast me zitten om naar buiten te kijken.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tips gevraagd: Hoe hou ik pup rustig in de trein?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Normaal gedrag?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^