Staffords...een modeverschijnsel?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ja precies, daar gaat het hier ook over. Om de baasjes die een staff vals maken.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Staffords...een modeverschijnsel?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Probleem is dus eigenlijk gewoon dat sommige typen slechte baasjes Staffords nemen voor de hype en om cool te zijn, dus voor de verkeerde redenen een hond nemen. ;-) En andere honden en mensen van die mensen én hun honden het slachtoffer van kunnen worden.

Da's jammer.

honden page profiel SkySky

honden foto van Sky

ja dat is echt vervelnd.
laatst zat ik op marktplaats te kijken en tot mijn ontdekkening zag ik dat in 2010 een nieuwe soort pitbull verwcht wordt exstra groot pff mensen weten niet van ophouden en zijn genoeg andere honden die een huis zoeken :'( :'( :'(

honden page profiel SkySky

honden foto van Sky

maar nee een hond moet als een rage gezien worden pff

honden page profiel ......

honden foto van ...

Ach de grote maakt niet uit....

Bones is ook "te" groot...
Zijn opa (met stamboom) was erg groot en dat is een generatie overgeslagen...

maar al krijgt hij een schofthoogte van 1 meter (bijwijze van spreken), maakt me niets uit.. als hij maar lief is en luistert!!!

Vind trouwens dat er ook erg veel jr zijn opeens...!!

honden page profiel /    //// ///

Ik zie ze ook steeds vaker en heb ook sterk mijn twijfels over al die baasjes die niet weten hoe er mee om te gaan.
Heb er toevallig net een stukje over geschreven bij opvoeden, topic belonen.

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Ik moest ook even reageren.

Ik heb zelf 2 staffords moeder en dochter 2 schatten.
Iedereen ging ook met een boog om ons heen als we met ze gingen wandelen dat moet je dan ook zo zien mijn man ik zoon van 12 dochter van 10 zoon van 7 dochter van 5 en een dochter van 3 en dan nog twee staffords Manlief heeft een kale kop bomberjack volgens de meeste type macho voor mijn is hij type zachtaardige man.
Alle mensen met een boog om ons heen want ja staffords (gevaarlijk) en maar kijken naar de kinderen op de manier van dat doe je toch niet staffords met kinderen.

Een aantal dagen later kom je ze tegen bij een losloop gebied (mijne lopen dan ook los) en spelen ze met hun honden en dan komen ze in ene van had niet verwacht dat ze zo sociaal konden zijn ze staan als agressief te boek.
Wij maar uit leggen dat het aan de opvoeding ligt en ook aan de voorouders van je hond want ze kunnen een stukje van hun agressief (mits dat er in zit) bij krijgen.

Nu gaat et ook op zón manier komen we elkaar tegen kunnen we amper de honden houden omdat ze met elkaar willen spelen.
Maar bij manlief gaan ze nog steeds met een boog om hem heen want ja uiterlijk hond en mens zijn best veel vooroordelen

Ik vind wel dat het ras stafford behorlijk ver***** word door al die kruisingen en dat ze in verkeerde handen vallen (jong en oud )

Moest dit even kwijt

honden page profiel Helga & ZoëyHelga & Zoëy

honden foto van Helga & Zoëy

Hallo,

Poeh hee, wat een reacties op mijn topic!

Laat ik even voorop stellen dat ik niemand wil kwetsen met staffords. De staffordeigenaren die hier komen op de hondenpage zijn allemaal lieve baasjes die verantwoord met hun stafford omgaan.

Ik heb het inderdaad over die stoere jochies, die van hun eerste centjes een stafford kopen en helemaaaaaal geen kaas gegeten hebben van opvoeding of socialisatie van hun stafford of wat dan ook..
En dat maakt me bang.

Het maakt me bang dat zulke honden in de handen komen van die onwetende types (jong of oud even daargelaten)..
Vroeg of laat grijpt de hond een andere hond of erger nog, een kind. En dan zit er weer 1 in het asiel of wordt er afgemaakt. En het baasje haalt gewoon ergens anders weer een nieuwe stafford om er een vechtmachine van te maken.

Ik zeg dit uit ervaring. Heb het zien gebeuren hier bij mij in de buurt. De stafford werd opgehitst, greep een hond, werd weggehaald bij het baasje (een jochie van 18) en een week later had ie gewoon weer een nieuwe stafford.. :'( :'(

honden page profiel Rhianne + Falkor & JoyRhianne + Falkor & Joy

honden foto van Rhianne + Falkor & Joy

het gaat echt puur om het baasje en de eerste 13 weken er lopen hier genoeg oude dames met jack russels en van die ceasar hondjes die happen en grommen naar mijn rottweiler terwijl die al lang en breed op de der rug ligt

Wij zijn jong en hebben een rottweiler, dat is omdat ik mijn korte leven lang al een rottweiler wil als mensen een staff willen waarom niet... leuke honden hoor. ik vind dat mensen die honden die boven de 25 kilo worden en middel tot middel groot is eerst moeten voldoen aan een landelijk standaart voordat ze er eentje mee krijgen en een verplichte cursus

en hier in lelystad het is maar net in welke wijk je woont hier in haven heeft 1 vrouw 4 staff hele aardige honden maar ja dan heb je de boswijk en waterwijk daar woont dat tuig met vals gemaakte honden waarschijnlijk wel nodig in deze criminele wijken....

gr erik

honden page profiel Kaya en KodaKaya en Koda

honden foto van Kaya en Koda

Ik had ook iets vreemds ,liep lekker met Kaya buiten tijdje geleden kwam er 2 gasten aangelopen met een jack russeltje ,hij liep gewoon lekker los ook.Maar die gasten lieten hem expres naar een Rottweiler lopen dus die hond sloeg aan maar zat aan de riem ,die gasten lachen.Loop langs met Kaya en het hondje loop nog steeds los en Kaya gaat ook grommen en ze haren gaan omhoog.Die gasten weer lachen met zo'n duivelsblik zeg die ene tegen die andere kom Kiara gaan we een pitbull voor je opzoeken.Dan ga ik echt denken van wat een weirdo's heb je toch.Het was niet grappig bedoelt.Ze hadden echt slechte bedoelingen gewoon.Die mensen zouden geen honden mogen hebben het is niet de hond het is de mens.

honden page profiel KimberlyKimberly

honden foto van Kimberly

Een tijd terug sprak ik iemand die ook een stafford pup aanschafte, die was aan het vertellen dat hij die hond aan autobanden zou gaan binden, en dan niet gewoon aan de halsband maar met een speciaal tuigje en dat daaraan laten trekken. Als een soort fitness voor de hond, zodat hij lekker breed zou worden.
Heb hem duidelijk gemaakt dat ik dat niet echt vond kunnen, en dat dat voor een hond toch niet leuk moet zijn. Maar hij vond dat hetzelfde als hondensport doen met je hond, dan weet je ook niet of je hond het wel echt leuk vind. Tja wat doe je daar dan tegen.

Maar buiten dat moet ik zeggen dat ik ook genoeg mensen zie met stafford die er wel normaal mee om gaan, maar onder de jongeren is dit nu gewoon een populaire hond geworden. Maar uiteindelijk kun je meerdere rassen hond gevaarlijk maken, dus als die jongeren nu een golden retriever neemt en die vals maken dan krijg je ook een gevaarlijke hond, misschien nog wel gevaarlijker, want een Golden staat niet bekend als aggressief ofzo, dus daar loop je niet met een bochtje omheen

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik vind het ook heel spijtig dat sommige "macho's" een stafford nemen om stoer te doen en dan de hond gewoon verknoeien !!

Ik merk het bij ons in het asiel immers dat de meeste Staffords gewoon heel graag spelen en knuffelen !
Zo was er eentje die bij ons terechtkwam omdat zijn baasje naar de gevangenis moest, de mensen van het asiel hoopte dat hij snel zou worden geplaatst, maar dat lukte spijtig genoeg niet wegen baknijd.

Na een tijdje kwam zijn baasje terug uit de gevangenis en wilde zijn hond terug ophalen, toen hij hoorde dat deze ondertussen was gecastreerd moest hij hem niet meer...

Dit soort mensen kan een hond echt agressief maken en al die andere goedmenende eigenaars en brave staffords worden hierdoor dan onterecht scheef bekeken.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

@ Kimberley, op zich is het trekken niet erg hoor. En veel bewegen ook niet. Denk dat een staff die zijn energie kwijt kan, beter luistert. Natuurlijk niet als pup zoveel kracht leveren, dat is heel slecht. Maar wel als hij ouder is. Is een soort 'hondensport' voor krachtige dieren. Maar je moet dat wel met beleid doen, niet alleen om 'stoer' te doen... :'(

Ciara (Gast)

Hallo, ik heb ook 1 staffordshire terrier en een rednose pitbull. Het is zo'n geweldig ras als je er mee om weet te gaan. en zoveel moeite hoef je daar niet voor te doen . wees gewoon een baasje die veel van zijn hond houdt. dan houdt je hond onvoorwaardelijk van jou. zeker met dit ras

honden page profiel moniquemonique

honden foto van monique

hallo

ik heb ook een amerikaanse stafford dame
toen ze eenpaar maanden oud was is ze zomaar door een boxer aangevallen
gelukkig is het allemaal goed afgelopen
maar ze is zeer sociaal loop elke dag in het park ze speelt met iedereen en vind ook iedereen leuk en aardig
hier in Haarlem zie ik er ook niet zoveel en in het park eigenlijk ook niet
maar de kleintjes die hier lopen zijn een stuk venijniger

monique en lisa

honden page profiel GuusGuus

honden foto van Guus

Het zou goed zijn dat er eerst gekeken word of iemand wel geschikt is om een dier op te voeden/te houden voordat tot aanschaf over gegaan kan worden. Het zijn ook altijd van die losers die jij beschrijft die aan me vragen of mijn hond gevaarlijk is, oh wat kan ik me daar kwaad om maken. Die van ons laat juist zien dat hij heel lief en sociaal is en ik hoop dat de omgeving dat nou ook eens op pikt.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Hoi allemaal,

Ik zie hier(den haag) ook lekker veel Staffordjes.En allemaal lief,ik moet nu in dik 1 jaar nog de eerste valse/boze tegen komen,en voor ik Mila had heb ik ook nog nooit een valse Stafford gezien.En dan wil ik nog wat kwijt over de zogenaamde bevooroordeelde "jongeren".Tot nu toe zie ik Stafford waarvan toch echt 90% een jonge baas heeft ,EN ze zijn allemaal lief!!! :-D En de jongeren hebben zelfs stoere kleding aan,petjes op enz enz(zo kun je nog wel wat bevooroordeelde onderdelen bedenken voor de jongeren).Ookal zijn de mensen jong ,dat wil niet zeggen dat ze niet kunnen lezen(een honden boek),of dat ze lief zijn,en hoe je erbij loopt of uitziet zegt natuurlijk ook niet alles.

Ik kreeg Mila op mijn 29e en was zeker niet al wetend,en heb mij gaander weg nog wel wat moeten inlezen.Maar met liefde en consquent bereik je zo wie zo al een hoop.En dat is iets wat jongeren ook kunnen.

groetjes Soraya&Mila.

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Ik wil ook ff reageren op deze topic O-)

Zelf vind ik het vreselijk om zelf al een besluit te moeten nemen, dat ik er met een boog omheen loop en al helemaal als die stafford lost loopt, wat dus ook vaak genoeg gebeurd. Simpelweg omdat ik niet kan zien aan de buitenkant of de hond oke is of niet en graag de dingen toch voor wil zijn, net zoals ieder ander.

Ik zie ze hierzo inderdaad veel meer de laatste tijd, maar dacht dat dit te maken had met mijn verhuis en dat er hier in de omgeving gewoon meer van die honden waren en verder er niet op doorgedacht. Dus daarom vond ik het wel apart om deze topic te lezen.

Ik wil het liefst geen vooroordelen maken met sommige honden, maar soms is dat helaas noodzakelijk. Spijtig, maar het is niet anders! En dat geldt niet per definitie alleen voor een stafford hoor!

Arjen Hamerling (Gast)

De Stafford wordt steeds groter gefokt en ik lees dat dat sommige mensen niet uitmaakt. Ik moet toegeven dat ik de grote 'bully' types erg mooi vind. Maar wat te denken van HD? De grotere honden hebben er enorm last van. Dus het is erg mooi om een grote hond te hebben, maar de hond zelf zit met de heup en gewrichtsklachten. Met andere woorden, je hebt een prachtige Ferrari, alleen de schokbrekers zijn wat rot. Daar kom je dus niet ver mee!

honden page profiel sally sally

honden foto van sally

je ziet ze heel vaak bij jongeren is zogezegd een stoere hond he
in verkerde handen kan het dus echt wel verkeerd aflopen

mn nonkel had een pitbull heeeel braaf beest was zelfs bang van mn chihuahua's ;-)
onlangs is ze ingeslapen ze was 11 had al hele tijd erg afgezien :(

ik hoor soms van de verhalen ana de poort aaah dat em nie luisterd mep ik met een stok erop die voelt dat niet eens
dan zeg ik vandaag of morgen loopt je zoontje in de tuin met een takje en dan denkt die hond
mmmm deze is pak kleiner die kan ik wel af....

schande vind ik zeker met kinderen
elke hond kan bijten maar als nu mn chi mn kinderen bijt of stafford de gevolgen zijn wel pak erger

onlangs vrien van ons stafford heeeel braaf beest
was aan het kwikkelen en spelen en al grommend en blaffend spelen met zn baasje zn baasje zit zoals altijd mee te doen op zn knieen en te grommen en blaffen.....ineens HAP.....zn neus hing nog met een velletje vast....heeft nu plastiche chirurgie gehad en zn hond laten inslapen wou hij niet.de band is gebroken de hond voelt het ook maar nu zijn ze smane in therapie en beetje bij beetje beginnen ze elkaar weer te vertrouwen
het is snel gebeurt natuurlijk
en in verkeerde handen gebeuren er wel ongelukken

honden page profiel williamwilliam

honden foto van william

Goeden dag allemaal

Ik las vandaag dit onderwerp en moest gewoon reageren
zal me zelf ff voorstellen ben een 25 jarige jongen
die nu een aantal jaartjes voor een amerikaanse stafford zorgt

en ja ik zie op straat dingen gebeuren die niet kunnen
meestal zie je de jongere jongens alleen met de pup lopen en nadat ze 2.5 jaar oud zijn zie je de hond niet meer

sorry voor dergelijke mensen heb ik idd geen goed wordt over
laatstaan als ze de honden opvokken

ik ken het stafford ras als een druk en spontaan type erg onderzoekend en speels
zo als op m`n foto mijn stafford knuffel :-D

beesie speelt regelmatig met kleinere honden zonder problemen

nog maals het is de eigenaar die de hond zo maakt
en we zouden het als wel goed bedoelde stafford eigenaren graag ook van andere horen als ze is wat positiefs zien ;-)
niet alleen de negative zaken

honden page profiel HILLHILL

honden foto van HILL

HMMMMMMMMM JAMMER DAT JE GELIJK DENKT DAT STAF,,JOUW HONDJE ZOUDEN PAKKEN? OPVOEDING BEGINT MET DE BAAS,,EN IS VOOR GROTE EN KLEINE HONDJES GEWENST..DE LABRADOR/GOLDEN RETRIEVER TECKEL ETC STAAN BOVEN AAN DE LIJST VAN BIJT INCIDENTEN? HOOR JE NIKS OVER,BEETJE JAMMER DAT DE PITT EN STAFF ZO WORDENB BENADEELT,,ZIJN SUPER HONDEN,,ALLEEN VALLEN INDERDAAD STEEDS MEER IN DE VERKEERDE HANDEN,,MOESTEN ALLE LUI SCANNEN OP GOED GEDRAG ETC,,.CONTROLEREN OM DE zO VEEL MAAND....HOE DAN OOK MIJN HONDEN KUNNEN MET ALLERLEI HONDEN KIJK MAAR EENS OP DE SITE HOEVEEL HONDEN VRIENDJES ZE HEBBEN..VAN CHIWAWAF TOT AAN DOG..ONWETENHEID IS ZO JAMMER..OVER DIT GEWELDIGE RAS........WAT ZO WORD VEROORDEELD :'(

honden page profiel ......

honden foto van ...

Hill
Hoe oud zijn jouw honden?? heb je ook een reu?

Hoorde nl van de week dat een Stafford Reu... vanaf 3 jaar eigenlijk sowieso niet met andere honden overweg kan...

vond dit moeilijk te geloven, want ik was van mening dat als je maar goed van begin af aan socialiseerd dit wel kan.....
of heb ik naief gedacht?

honden page profiel HILLHILL

honden foto van HILL

beau is nu ander half puber zo nu en dan,,elke wilde spelletjes?(ook niet met stokjes etc omdat ie daar zo gek op is..doeik met andere honden erbij,,beau is al vaak gebeten door herders,labradors/en wat andere inteeld honden echt dikke lithekens etcmmdoet niks terug,,maar dat wil ik ook niet,,heb altijd sleutels of riemen de hand,,gaat het me te ruig ze zijn toch sterk,,gooi ik het naar ze toe en roep foei..gelijk afkappen,,ook al gaat de andere hond door,,die van mij zal luisteren,,bij mij is ook neeeeeee is neeeeeeeeee en ja is ja..HOE DAN OOK ZE KUNNEN MET ALLE HONDEN ZELFS SCHIWAFWAFS ,,OP DE HONDEN SCHOOL SHG HOOGKERK..DOEN ZE HET GEWELDIG,,OPVOEDING IS BELANGRIJK EN OOK AL ZOU JE CURCUS DOEN,,DAT ZE ALLEEN AL MET ANDERE HONDJES KUNNEN OMGAAN

honden page profiel alfred,.alfred,.

honden foto van alfred,.

een al wat oude topic maar lees het net,

ja denk dat amerikaanse stafford juist in zijn.
net zo als paar jaar geleden een jack russel een hype was,
heb zelf geen amerikaanse staford maar een amerikaanse bulldog die nog groter wordt dan een stafford, heb zelf voor dit ras gekozen omdat ik het al jaren super mooie beesten vind ,, en omdat ik eerder geen hond kon nemen ivm werk ,kon ik nu mijn kans pakken vanwege mijn gezondheid en niet meer mag werken voorlopig,,
ik socialiceer hem op en top en zit er mee op traning en ben daar ook nog wel ff een tijdje mee bezig want wil alles halen, en stimuleer hem dan ook op geen ebkel gebied zodat hij vals wordt,,
heb hem goed onder controle en het is een echte lieverd,

trouwens de foto bij mijn profiel kan je zien dat mijn hond met zn vaste maatje op de foto staat,
deze amerikaanse stafford werd laatst gegrepen bij zn strot door een jack russel , deze heeft daardoor geluk gehad dat de stafford goed gesocialiceerd was
en zich zelf alleen maar verweerde , anders was de jack russel ik denk op een triest eigen begonnen gevecht afgerekend,,

en ja mensen die zulke honden op fokken zijn in mijn ogen geen hond waard, maar wees wel bewust dat ook jongere mensen mischien wel een cursus volgen met deze honden ,, (wat ik zelf eigenlijk verplicht vind met deze honden, )

honden page profiel Jacko1Jacko1

honden foto van Jacko1

Ik heb me redelijk verdiept in de aard van de Staff. en Pit. Het zijn fijne honden voor de bazen en ook betrouwbaar bij andere mensen en kinderen, maar kunnen nogal onverdraagzaam zijn ten opzichte van andere honden.Er zijn meer honden die onverdraagzaam zijn maar bij de Staff. is het gevolg van zo'n confrontatie ernstiger omdat ze niet snel ophouden en zich al helemaal niet gewonnen geven.(uitzonderingen daargelaten)
De reden en oorzaak moeten we zoeken in hun verleden.Ik wil het niet hebben waarvoor ze oorspronkelijk gefokt zijn, maar de laatste decennia is geselecteerd op karakter en uithoudingsvermogen.
En wat de karakterselectie betreft daarin schuilt het gevaar.
Deze honden werden doorgefokt om in de pit te vechten en dat gedurende enkele rondes. Net als bij boxwedstrijden moeten de partijen na elke ronde gescheiden worden.
Bij boxen scheidt de scheidsrechter de boxers, maar bij hondengevechten moeten de eigenaren ze uit elkaar halen.
Op iedere ronde wordt gegokt,dus ze laten ze niet meteen doorvechten tot het einde.
Het was natuurlijk niet de bedoeling dat de honden hun eigen bazen grepen.(ieder die eens vechtende honden probeert te scheiden, weet dat die zelf de kans loopt gebeten te worden)
Zodoende dat bij de fok geselecteerd wordt(werd) op honden die NOOIT mensen bijten maar zeer fel op honden zijn gefixeerd.
Vandaar dat dit hondenras zo verschrikkelijk lief is voor mensen.Zolang de hond nog pup is is er niets aan de hand. De meeste problemen ontstaan als ze volwassen worden.
Het is dus niet altijd dat agressieve Staff's of Pit's in verkeerde handen zijn gekomen.Wat er jarenlang ingefokt zit krijg je er echt niet zomaar uit.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik vond deze tekst van www.minderhondenbeten.nl wel heel typerend. Het is precies waar sommige van ons binnenstadse mensen het over hebben wat betreft sommige types mensen, met 'vechthonden'.

Om inzicht te krijgen in details van bijtincidenten en de achtergrond van in beslag genomen honden van het type pitbull terriër zijn de strafdossiers van het Openbaar Ministerie van het arrondissementsparket Rotterdam bestudeerd. Deze regio is gekozen omdat bijna 30% van het totaal aantal in beslag genomen honden van vermoedelijk het type pitbull terriër in Rotterdam in beslag is genomen. Daarnaast is inzage verstrekt in processen verbaal en mutatieverslagen over hond bijt mens incidenten die zijn geregistreerd in Blueview, de landelijke databank van de politiekorpsen.

Uit deze inzage bleek dat de “pitbulls” vooral worden aangetroffen in stadswijken met veel overlastproblematiek en bij eigenaren die om diverse redenen eerder met justitie in aanraking zijn geweest. “Pitbulls” zijn in de politiedossiers oververtegenwoordigd in de registratie van bijtincidenten. Het kan echter niet worden uitgesloten dat slachtoffers eerder aangifte doen als zij door een hond van dit verboden type zijn aangevallen. Ook moet rekening worden gehouden met een grotere kans dat de eigenaren van “pitbulls”eerder verzuimen om de agressiviteit van hun dier aan banden te leggen of het dier bewust africhten om de aangeboren agressiviteit er van te versterken.

Ondanks de opvallende betrokkenheid van pitbull terriërs bij bijtincidenten lijkt toch slechts een beperkt deel van deze honden zich hieraan schuldig te maken. Er zijn geen aanwijzingen dat de verwondingen die worden toegebracht door deze honden ernstiger zijn dan letsels die worden veroorzaakt door andere rassen.

honden page profiel Jacko1Jacko1

honden foto van Jacko1

Ondanks de opvallende betrokkenheid van pitbull terriërs bij bijtincidenten lijkt toch slechts een beperkt deel van deze honden zich hieraan schuldig te maken. Er zijn geen aanwijzingen dat de verwondingen die worden toegebracht door deze honden ernstiger zijn dan letsels die worden veroorzaakt door andere rassen.

Dit kan ik niet met elkaar rijmen:opvallende betrokkenheid en ...een beperkt deel van deze honden zich hieraan schuldig maken.

honden page profiel Jacko1Jacko1

honden foto van Jacko1

Dit was een quote van Wilma

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Tja, ik lees dat als "een klein aantal van de Staffs bijten veel". Maar ja, je zal het niet van te voren weten, in zo'n wijk lopen etc. etc.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Staffords...een modeverschijnsel?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 5 12 34 5
Volgende forumvraag: geteste langhaar chi
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^