Termijn alleen kunnen blijven?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Hoi allemaal, ik vroeg me af hoe de termijn voor het alleen thuis kunnen blijven gemiddeld verloopt bij een pup? Stel, je haalt hem met 9 weken van de fokker, hoe lang zou het dan ongeveer duren voor de pup 2 uur alleen kan blijven? En hoe lang voor 4 uur? En 6 uur?

Ik realiseer me dat dat enorm per pup kan verschillen, dus misschien is het handiger als iedereen zijn eigen ervaringen post, zodat we dan tot een soort gemiddelde kunnen komen in het topic? ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Termijn alleen kunnen blijven?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

daisy (Gast)

Juicy is 5 mnd ik heb gewoon weg gegaan zonder poespas boodschappen doen vanaf begin max 30min. Toen ze 14 wk was heb ik der vrij in huis gelaten tijdens boodschappen doen. Daarna een x voor 1 uur in die week x voor 2 uur en vanaf dat moment maak ik me er niet meer druk om ze doet niets geks jankt niet blaft niet breekt niets af dus. Langste dat ze alleen is geweest tot nu toe is 7 uur huis heel en geen plas of iets en nu voor het eerst bij mijn ouders voor 4 uur in een grote gang alleen in huis geweest en dat is ook helemaal goed gegaan. Ik ben niet heel vaak van huis en als ik ga kan ze vaak we'll mee, maar ze moet we'll alleen kunnen zijn als het zo uitkomt.

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje 3 doggies

honden foto van Binky & baasje

Bij Binky duurde het niet lang voor we hem alleen konden laten. Met 10 weken bleef hij al een uurtje alleen, ondat wij zorgden dat hij sliep zodra mijn moeder moest werken. Vaak kwam na een uurtje een gezinslid thuis en die liet hem eruit als hij wakker was. Meestal sliep hij exhter nog en werd hij pas anderhalf uur later wakker.

Nu, 5,5 maand, kan hij gerust tweeënhalf uur alleen blijven, al komt dit maar zeer zelden voor.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Tja.. Tis meer echt "trainen"
Mara was de bench al vanaf de fokker gewend, dus ze vond het niet erg om er zo 2/3 uur in te slapen toen ze nog maar 9 weken was, dan waren we uiteraard wel thuis.
Alleen zat ze in het begin een half uurtje, maar als we dan thuis kwamen en deden het deurtje open, kwam ze ons even 'begroeten' en toen ging ze gewoon weer in de bench liggen slapen :-)
Dus wij hebben het al heel gauw uit kunnen bouwen naar ongeveer een uur op 12 weekjes ofzo, weet het niet precies meer ;-)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Nanu kon het nog geen 10 seconden, toen ze pas bij ons was. Hee langzaam moeten opbouwen. Ik schat dat het ongeveer een maand of anderhalve maand heeft geduurd voor ze een 2-tal uurtjes alleen kon zijn.4 uur alleen heeft wel een maand of 4 geduurd. En langer dan 4 uur alleen zijn kan niet.
't is een poolhond, die hebben heel erg sterk de neiging steeds bij hun 'roedel' te willen zijn. Dan gaan ze huilen als een wolf, niet uit angst, maar om hun roedel bijeen te roepen.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Daarom kunnen wij geen poolhond nemen helaas, een hond zal bij ons toch wel regelmatig een halve dag alleen moeten zijn (op z'n meest 6 uur dus). Vraag me af hoe lang dat duurt om te trainen ;-)

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Wij hebben ontzettende mazzel met Evy op dat punt, heeft nooit zo'n probleem gemaakt van het alleen zijn. Bench al gewend en ze kon na een week  twee - drie uur alleen zijn. Toen ze veertien weken was haalde ze al de zes uur. Was absoluut niet de bedoeling, we stonden namelijk in de file. Volgens de buurman heeft ze geen kick gegeven.

honden page profiel Dit account is niet meer in gebruik. Dit account is niet meer in gebruik. 3 doggies

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

goku en baylee kunnen mits ze samen zijn heeel lang alleen blijven . hebben ze moeten leren uit noodzaak . ik moest stage lopen . gelukkig als ik mn school heb afgemaakt hoeven ze nooit meer zo ontiegelijk lang alleen te zijn .

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Het is echt per hond verschillend. 

Wij hadden vroeger een buurhondje die niet eens een kwartier alleen kon blijven. 
Ik ging wel eens oppassen, maar zelfs dat vond ie niet fijn. 

Mellow was 4 maanden maar kon je vergelijken met een pup.  
Was dus ook geen bench of wat dan ook gewend. Al vrij snel kon ze een uurtje alleen zijn, dat hebben we in mijn vakantie (bijna 6 weken) uitgebreid tot ze 5 uur alleen kon zijn. 
Tussen de middag ging ik haar dan uitlaten. 
Later bleef ik héél sporadisch wel eens op mijn werk lunchen. Dan ging ik wel gelijk om 15:30 uur naar huis. Kon ze op zich prima, ze was alleen strontvervelend naderhand ;-) 

Nu kan ze ook wel een uur of 6, 7 alleen blijven, maar dat komt eigenlijk nooit voor. 
Als we eens naar Amsterdam gaan gaan we van tevoren lekker een eind lopen en dan zijn we max. 6 uur weg. En daarna weer een eind lopen. 

Op gewone werkdagen is ze max. 5 uur alleen, vaker maar 4,5. 

Eigenlijk vindt ze de bench ook helemaal niet erg. Ze gaat erin, krijgt wat lekkers, krult zich op en gaat slapen. 
Dat ze de bench fijn vindt bewijst wel het feit dat ze er gewoon in blijft liggen als het deurtje wijd open staat. 's Nachts gaat ie niet meer dicht namelijk, maar ze komt er niet uit.

honden page profiel sylsyl 3 doggies

honden foto van syl

Onze kenzi kan nu 2 uur 45 min alleen zijn, in de bench en dat kan hij als bowie erbij is (uiteraard is zij lo) en hij kan dat als bowie weg is. We denken dat hij het al wel langer kan, alleen kunnen wij dat nog niet ;~).
We breiden het gewoon rustig uit, bowie kon op een gegeven moment 6 uur alleen zijn, alleen willen we dat zo weinig mogelijk voor laten komen

honden page profiel sylsyl 3 doggies

honden foto van syl

Kenzi is trouwens 4,5 mnd.

honden page profiel Fleur en hondje BansheeFleur en hondje Banshee 3 doggies

honden foto van Fleur en hondje Banshee

Banshee is 14 weken en kan maximaal 3 uur alleen zijn overdag.

honden page profiel SiberienneSiberienne 3 doggies

honden foto van Siberienne

De mannen konden met een week of twaalf wel van 8:30 tot 15 uur alleen thuis zijn maar, ze waren niet alleen. Ze waren met z'n drien. Hebben nooit gehuild

Mireille

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

De meeste zullen het met onze aanpak niet eens zijn O-) maar....

Djago was 8 weken toen we hem ophaalden (zondag) en ik ben op maandag gewoon 3 uur gaan werken.Heb hem uitgelaten, eten gegeven en gespeeld en hij heeft lekker al die tijd liggen tukken.
Buren gevraagd, maar niemand had hem gehoord.
Dat is al gewoonte vanaf het moment dat we hem hebben.
Elke ochtend ben ik werken en gaat hij de bench in.

We hebben het de eerste tijd zo gelaten en later zijn we het gaan opbouwen naar 5 uur.
Dit doen we alleen als het echt niet anders kan maar liever max 4 uur.
Dit kon hij toen hij ongeveer een maand of 7 was volgens mij.

honden page profiel SuzetjeSuzetje 3 doggies

honden foto van Suzetje

Die van mij kan nog steeds niet goed alleen zijn. Zelfs naar de winkel ( hooguit 15 minw eg ) is een ramp en dan hoor ik hem alweer halverwege de straat...
Het is dus erg hond en situatie afhankelijk.

Ik heb die van mij sinds hij 3 maanden is maar hij heeft voor die tijd nogal wat te voorduren gehad dus in het begin heb ik hem ook bewust gelaten en altijd voor oppas gezorgd omdat hij eerst het vertrouwen moest krijgen dat niet iedereen hem weg wil en weg gaat. Nu hij echt thuis is hier kan ik echt beginnen met alleen laten...

honden page profiel Miranda en LaliqueMiranda en Lalique 3 doggies

honden foto van Miranda en Lalique

Wij hebben een puppy van 4 maanden en we zijn nu aan het leren om alleen te blijven. Ze is nu gemiddeld 2 uur per dag alleen en gaan dat langzaam opbouwen. Ze zit dan wel in de bench, dat vind ik een veilig gevoel en ze slaapt er rustig in.

honden page profiel Christel & DieksChristel & Dieks 3 doggies

honden foto van Christel & Dieks

Onze Dieks kan ook prima alleen zijn hoor!
Als ik hem alleen laat heb ik er voor dan ook echt veel met m gedaan. Flinke wandeling lekker gespeeld enz.
Vorige week zondag heeft hij 4 u vast gezeten de middag... Ik moest werken en mijn vriend onverwachts ook... (Strooien) nou ja dan heeft Dieks de hele ochtend wat gedaan van half 8 tot 1 niet geslapen en dan kan die smiddags prima liggen! Hij slaapt dan ook de hele middag! Al is voor ons de avond dan wat minder... Wij moe hij vreeeeselijk actief haha maar hij kan het dus wel.... Normaal als ik overdag heen werken moet en helemaal de ochtend komt mijn moeder om hem tussendoor uit te laten en te spelen... En Dieks is nu 4 maandjes... Knap hè!

honden page profiel Elien & Jerome & LascoElien & Jerome & Lasco 3 doggies

honden foto van Elien & Jerome & Lasco

Lasco is 6 maanden en kan gerust een4-tal uurtjes alleen blijven. Ik ben in het begin 3,5 weken thuis geweest bij hem en hem dit rustig aangeleerd.
Soms de zaterdagnamiddag kan het een 5 uurtjes zijn, maar das dan echt het maximum! Als ze zo lang alleen hebben gezeten ga ik daarna wel een hele grote wandeling doen, zodat ze hun toch eens helemaal kunnen uitleven.

honden page profiel DaisyDaisy 3 doggies

honden foto van Daisy

Bruce is nu 15 weken en kan makkelijk 6 a 7 uur alleen blijven in de bench. Ik ben begonnen met de bench aanleren aangezien bruce niet zindelijk is. Na een week kon hij al 1 a 1.5 uur alleen zijn. Gewoon langzaam opgebouwd. soms heb als ik in een andere kamer zit gaat hij ook even in de bench. Pups hebben gewoon veel slaap nodig. Zodra Bruce wat ouder is en zindelijk, dan mag hij ook loslopen. Als ik weg ben leg ik wel een warme fles water in de bench, kan hij mijn andere hond horen en heb ik een muziekje aan! Gaat echt supergoed!

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marit

Hier konden alle pupjes nadat ze 2 weken bij ons waren, 3 uur alleen zijn.

Zorgen voor een goede opbouw van de bench/ het alleen leren zijn.

Zorg dat ze gestructureerd moe worden. Dus niet 'ze maar laten gaan', maar ze gedoseerd, geestelijk vermoeien. Zorg dat ze niet too much prikkels krijgen, bewaar de rust in je hondje. Dan zal hij zich ook makkelijker bij rust neerleggen dan wanneer hij hyperdepiep is.

Voorkom dat je paniek-ervaringen creeert bij je hondje.

Bij Jip konden we dag 1 nog niet beginnen met bench-training. Hij was daar nog niet aan toe. Toen hij een weekje bij ons was, was hij er aan toe om overdag gescheiden te worden van ons.

Dace kan maximaal 2-3 uur allee thuis zijn. Langer, dat gaat niet, dat levert haar zo enorm veel stress op.. :'( Dus Dace gaat altijd mee, als enige van de 6 :-)

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno) 3 doggies

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

Juno hebben we gekregen met 10 weken. Met 12 weken zijn we begonnen met opbouwen van het alleen zijn. Toen hij 20 weken was kon hij 4,5 uur alleen zijn. Dit is hij nog steeds 4 dagen in de week. Hij heeft wel een periode gehad waarin hij ging 'slopen' (kussens aan gort), dus nu ligt hij op een deken. Dit gaat over het algemeen goed.

Overigens kan Juno veel beter in de ochtend alleen zijn (we hebben stom genoeg met opbouwen altijd de ochtend gebruikt) dan in de middag.

honden page profiel Christel & DieksChristel & Dieks 3 doggies

honden foto van Christel & Dieks

Wat grappig! Hier is het precies andersom! Als ik een ochtend moet werken moet ik altijd vragen of iemand hem even uit laat.... De middag maakt Dieks niks uit...

honden page profiel Christel & DieksChristel & Dieks 3 doggies

honden foto van Christel & Dieks

Nou idd! Hahaha

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers 3 doggies

honden foto van Patricia & de Musketiers

met skippa euhm.. ik moest gewoon werken... Dus hij ging mee, lekker in de tuin van mijn moeder en elk uur kwam ik langs, tot hij gewoon sliep als ik kwam, dan maakte ik er 2 uur van (het was 's zomers) en zo uit gebouwt. Tuurlijk jankte die wel eens, vooral als die mij hoorde of kinderen die uit school kwamen. En zo was die al na paar weken heel makkelijk om alleen te laten.

Ik denk dat hij echt wel na 1 maand alleen kon zijn een hele tijd.

honden page profiel Wit wondertjeWit wondertje 3 doggies

honden foto van Wit wondertje

Ons pupje hebben we met 8 weken oud opgehaald, in het weekend. Die week erna was ik vrij en dus bij hem thuis. De eerste paar nachten heeft hij bij ons op de kamer geslapen, het is een doorslaper (tot minimaal 7 uur 's ochtends) gelukkig. Toen naar beneden, de eerste nacht in de bench, heb op de bank erbij geslapen (hij kon me overigens niet zien). Ook dat ging perfect, dus die nacht daarop gewoon boven geslapen en onze pup beneden. Heeft geen kik gegeven.
Die eerste week ben ik gewoon boodschappen gaan doen, af en toe een half uurtje boven zitten etc. zodat hij vast wat kon wennen. Ging uitstekend. Wel de buren gevraagd op te letten of ze wat horen en dit direct tegen me te zeggen, maar ze hebben nog steeds niks gehoord.

De tweede week (nu) ben ik langzaam aan begonnen met werken, de ochtend 2 uurtjes. Met reizen erbij ben ik dan 2,5 uur van huis. Hij vindt het wel best, gaat gewoon in zijn bench liggen slapen. Als ik thuis kom blijf ik altijd even voor de deur staan luisteren maar heb nog nooit wat gehoord. Als ik binnen kom heeft ie ook echt zo'n slaapkop.

De derde week (volgende week) moet ik weer mijn normale uren werken (de hele ochtend). Dan is hij 4,5 uur alleen thuis. Maar heb er alle vertrouwen in dat dat goed gaat. Daarnaast is het volgende week alweer kerst dus dan ben ik ook alweer 2 dagen vrij.

Wat wel scheelt is dat onze pup vanuit de fokker de bench al gewend was, hij ging er vanaf het begin zonder problemen in liggen slapen. Denk dat dat wel een heleboel scheelt!! En elke hond is natuurlijk weer verschillend. Wij hebben het geluk dat onze pup prima alleen kan blijven. Het lijkt me erg lastig als je een pup hebt die alles bij elkaar jankt.

honden page profiel Lia met Shanti Lia met Shanti 3 doggies

honden foto van Lia met Shanti

Het is inderdaad heel erg verschillend.
Ik had de bench training gedaan en dat ging prima. De eerste tijd dan even weg en weer terug.
Ging allemaal prima. Shanti was 2 maanden en kon goed alleen zijn in de bench. Het langst was anderhalf uur.
Op een keer gingen wij boodschappen doen en meestal een uurtje weg, ook gewoon weer in de bench deurtje dicht en prima.
Wat er gebeurde was dat de auto het niet meer deed , bij mij brak er paniek uit want shanti zat al een anderhalf uur in de bench en langer als dat was ze nog niet alleen geweest.
Ik maakte mij zoveel zorgen, en we moesten nog een half uur lopen naar mijn dochter zodat die ons naar huis kon brengen. Ik heb echt doodangsten uitgestaan  :'(
Ze heeft al met al 3 uur in de bench gezeten opgesloten, en toen we thuis kwamen was er natuurlijk niks aan de hand maar vanaf die tijd blijft het deurtje open en sluit ik ze niet meer op, want ik kreeg er een hartverzakking van.;-)
Ze is nu inmiddels 9 maanden en slaapt in een lekkere grote mand. Niks geen bench meer en als we weggaan dan gaat ze uit zichzelf in de mand krijgt dan een kluifje en doet een lekker tukkie. Gaan we echt lang weg dan mag ze gewoon mee in de reis bench.
Boven op de slaapkamer in een grote bench, dat is haar bedstee lekker onder een dekentje en deurtje dicht ;-)

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno) 3 doggies

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

" Wat grappig! Hier is het precies andersom! Als ik een ochtend moet werken moet ik altijd vragen of iemand hem even uit laat.... De middag maakt Dieks niks uit... "


Grappig idd. Wij hadden altijd begrepen dat het een hond niks uit zou moeten maken of je er nu de ochtend of de middag niet bent. Maar van ons beiden blijkt wel dat dat niet het geval is.. hihi ;-)

honden page profiel Beau Beau 3 doggies

honden foto van Beau

Dasja is ruim een half jaar oud en laten we max 2 uurtjes alleen, zou misschien wel langer kunnen maar hebben we nooit geprobeerd. Laats zijn we een halve dag weg geweest en dan neemt de buurvrouw haar even mee voor een wandeling ;-)

honden page profiel ••*Shaan & Raya*••••*Shaan & Raya*•• 3 doggies

honden foto van ••*Shaan & Raya*••

Hier zit onze Raya die moeilijk alleen kan zitten :-D het langste dat ze alleen zit op 5maand is eigenlijk toch 4 uren maar dan wel buiten. Als ze binnen zit zet ze echt de boel op stelten. Haar in een bench doen zie ik niet zitten omdat ze toch zo groot word. Buiten heeft ze een grote ruimte, drinken, speeltjes en bescherming tegen de regen waar ze nooit onder gaat zitten. :-D 
Toch probeer ik het van langer te doen. Wat aardig lukt. 


In het begin was het heel moeilijk om haar alleen te laten, kreeg ik telefoon dat ze heel de tijd aan het blaffen was, ze kon niet alleen zitten. Ik heb het stilletjes aan opgebouwd, alsmaar langer en nu  nog langer :-D

honden page profiel KimberleyKimberley 3 doggies

honden foto van Kimberley

Dana kan met haar 13 weken nu 's morgens als prima 4 uurtjes alleen zijn. 's middags is 2 uur echter wel echt maximaal, want daarna gaat ze dus stressen, piepen etc. Ik denk zelf dat dit te maken heeft met dat ze op die tijd van de dag gewoon het actiefste is. 's morgens slaapt ze sowieso altijd bijna de hele morgen, ook als wij wel gewoon thuis zijn.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Termijn alleen kunnen blijven?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: schoon maken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^