Een hoop vraagjes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SaraSara

honden foto van Sara

Hai iedereen ,
Sinds een kleine week hebben wij een puppy Layka , (kruising pincher-chihuahua) en voor ons is het de eerste maal dat we een pup hebben . Ze is 2 maanden oud en ze wordt inieder geval lekker vertroeteld door ons allemaal maar ik heb wel een aantal vraagjes ivm het opvoeden .
Ten eerste is ze nog niet zindelijk en doet ze haar behoeften zowat overal . Ik ga regelmatig met haar naar buiten maar daar heeft ze het veel te druk met verkennen en snuffelen dat ze haast nooit een plasje doet (misschien tot nu toe één keertje ) . Ik kan er ook niet echt vat op maken wanneer ze nu telkens moet want de ene keer denk ik , nu is het tijd om naar buiten te gaan en doet ze net op voorhand een plasje . Ik heb ook een kattenbak binnenstaan (omdat ze zo klein is ) maar daar geeft ze helemaal niets om . Als ik haar erin zet , gaat ze er meteen weer terug uit . Als ik haar ergens zie plassen neem ik ze onmiddelijk op en zet ik haar in de kattenbak maar telkens komt ze eruit en doet ze haar plasje elders .
Het probleem is ook dat ik niet zo maar snel naar de tuin kan want wij wonen zelf op de eerste verdieping . Ik heb hier boven wel een groot terras maar dat is helemaal betegeld en ik wil haar daar niet leren te plassen , tenzij in de kattenbak .  Heeft er iemand raad hoe ik dit het best moet aanpakken ?

Dan hebben we natuurlijk ook nog het probleem dat ze niet graag alleen is . Overdag ben ik thuis en is ze de hele dag bij mij , ze volgt overal . S morgens als ik de kinderen naar de bus breng ben ik een kwartiertje weg en als ik dan terug kom staat ze te janken en wijkt ze niet meer van mijn zijde de eerste 15 minuten . (ze heeft dan meestal ook een plasje gedaan voor de deur) 
S nachts slaapt ze bij ons op bed (op een dekentje) dus ze is vrijwel nooit alleen . (s nachts hebben we ook altijd een ongelukje trouwens )
 Als ze slaapt overdag, ga ik gewoon overal naartoe in huis maar als ze het merkt dat ik weg ben dan begint ze al te janken .

Ook hebben we nog een andere hond (een grotere ) , hij is bij ons komen aanlopen en ik weet niet juist welk ras het is , er zit zeker iets van windhond en jachthond in . Hij is iets ouder dan een jaar en we hebben hem ongeveer 5 maanden nu . Hij is op zich erg lief maar heeeeeel speels !! We proberen hem een beetje op te voeden maar hij kan er nooit zijn aandacht bij houden . Als ik hem vb roep dan komt hij soms wel aangelopen , maar dan ziet hij onderweg weer iets en loopt hij daar weer naar toe . Als hij voor me staat en hij denkt een koekje te krijgen gaat hij zitten en geeft hij een pootje zonder dat ik al maar iets gevraagd heb . Ook is hij soms zo speels en weet jij niet van ophouden , hij begint dan te bijten (zachtjes ) in vb onze armen en als we dan stop zeggen begint hij nog speelser te worden . tot we hem een tikje geven . Ook loopt hij achter auto's aan en dat vinden we helemaal niet leuk . Hij loopt er achter er naast er voor en is er boos op !! Vooral op de kleintjes en de witte .. ( een twee maanden geleden is hij hierdoor aangereden door een kleine witte auto , ik dacht dat hij zijn lesje wel geleerd zou hebben maar helaas )

Nu ook met de pup , gaat het moeizaam , als we buiten komen met haar komt hij snuffelen en dat mag natuurlijk maar dan wil hij vaak spelen en de puppy is veel te klein voor hem natuurlijk en dan begint hij te "bijten" speels maar dat vind de puppy niet leuk en dan stopt hij niet tot ik hem een tik geef . Als de puppy loopt komt hij er vaak wild aangestormd en wil hij spelen , dus het is niet gemakkelijk . haha !! 

Nou een heleboel vraagjes , hopelijk kan er iemand wat raad geven  ?

Alvast bedankt ,

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Een hoop vraagjes " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*Shauni *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*goedgekeurde fokker

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

Voor het plasprobleem: elk uur naar buiten gaan, elke keer hij heeft geslapen naar buiten gaan en elke keer hij buiten plast heel goed belonen, het moet daar leuk zijnVoor op het bed slapen. Persoonlijk ben ik daar niet zo voor om ze elke dag op bed te laten slapen. Die van mij slapen 1 keer in de week op bed en alleen als ik ze uitnodig op bed. Ik denk ook dat het heel vervelend is om telkens je bed proper te maken na dat plasje. Wij hebben 's nachts nooit moeten opstaan maar elk hondje is anders. Ik zou misschien 's nachts een keertje opstaan om het hondje buiten te laten. Het komt er gewoon op neer dat hij weet van het is de bedoeling dat ik buiten mijn plasje doe en binnen niet. ELk uurtje naar buiten gaan en goed belonen als er iets uitkomt ;-)

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Gefeliciteerd met jullie pupje.
En er is niks met jullie pup dit is allemaal volkomen normaal.

Dat ze haar behoefte overal doet hoort erbij maar het betekend wel dat je altijd te laat bent.
Je hondje zal het vast wel aangeven dat ze moet maar jij hebt nog niet helemaal door hoe ze dat doet. Goed observeren en vaker naar buiten gaan. Uitbundig belonen wanneer er buiten een plasje gedaan word.
De kattenbak zou ik persoonlijk weg laten.
Een hondje hoort buiten te lopen en niet zijn behoefte te doen op een kattenbak.
De meningen zullen daar over verdeeld zijn maar ik vind het niet nodig.

Wij woonde ook op een flat toen we Djago kregen en toch hebben we in al die tijd maar 3 ongelukjes gehad in huis.
Om de 2 uur naar buiten en na het spelen, eten of slapen.
Houdt er dus rekening mee dat je wel 20x op een dag buiten kan gaan staan maar dat hoort erbij.
Je kan het langzaam aan gaan afbouwen naar minder natuurlijk maar dat verschilt per pupje.
Vol blijven houden en vooral blijven denken dat het pupje er niks aan kan doen.
Ze heeft immers maar een klein blaasje waar nog niet veel controle over is.

Dat ze niet graag alleen is ook normaal.
Ze is uit het veilige nest weggehaald en staat nu alleen op de wereld.
Alles is nieuw en jij bent op dat moment haar veilige haven.
Niks mis mee natuurlijk maar het overal achterna lopen moet een keer over zijn.
Ga gewoon regelmatig even naar de wc en doe de deur gewoon dicht, blijf een paar minuten zitten en kom er dan weer vanaf.
Hond negeren want het is immers heel normaal dat je weg gaat en weer terug komt.
Dat piepen zal ook vanzelf over gaan wanneer ze vertrouwen krijgt dat je weer terug komt.

Een cursus is zeker aan te raden voor de pup als de oudere hond.

Maar loopt die hond los dan dat ie auto's achterna kan en er door is aangereden?
Op straat is dat echt af te raden hoe goed de hond ook luistert.
Er zijn speciale losloopgebieden waar het veilig is voor je hond. Dan kan je beter daar heen gaan.

Als de honden aan het spelen zijn zou ik de oudere hond niet corrigeren door hem een tik te geven.
Spelen is namelijk niet negatief. Het is voor hun ook het opbouwen van een band en het is heel normaal. Je pup leert ook grenzen op die manier.
Als de oudere hond te ver gaat moet je hem afleiden en hem zo op andere gedachte brengen.

honden page profiel SaraSara

honden foto van Sara

Alvast bedankt voor jullie tips .
Onze oudere hond (Falco) is een mannetje en hij loopt los in de tuin maar hij kan eruit ontsnappen en hij heeft gevonden hoe . Ik weet dat we dit nog moeten oplossen maar we wonen nu wel in een vrij rustig straatje waarniet zo enorm veel auto's rijden maar telkens gaat hij erachter . Als hij aan het spelen is en hij overdrijft , krijg ik hem niet afgeleid . Dan is hij zo wilt en mag ik zeggen of roepen wat ik wil maar hij luistert niet !! Als hij dan met de kleine pup bezig is dan begint hij haar te bijten (wel om te spelen ) maar hij gaat op een bepaals moment zo hevig te keer dat de pup echt begint te janken . Hij heeft dan haar hoofdje soms in zijn bek en dat vind ik best eng om te zien . Andere momenten rent hij gewoon weg en heeft hij iets anders gezien waardoor hij geen aandacht aan de kleine pup schenkt .Ivm lessen heb ik inderdaad ook al aan gedacht maar wij wonen in Portugal (sinds 3,5j) en hier hebben ze niet zo veel keus in hondenscholen en de meeste zijn dan ook best ver weg . De meeste mensen hebben hier trouwens wel een hond maar die hangt de hele dag aan de ketting of in een klein hokje .. dus die van ons zijn hier in het paradijs beland bij wijze van spreken . er lopen hier ook heel veel straathonden rond en zoals vb de honden van de schapenherder daar word Falco ook altijd erg boos op !! Het zijn dan enorm grote beesten en hij als best kleine hond gaat er telkens naar toe !! Hij kan er helemaal niet tegenop en het is normaal dat die honden hun schaapjes verdedigen . Wat al wel een oplossing is , dat is om onze tuin goed af te sluiten , dat weet ik best maar het is een erg grote tuin en dat is niet zo simpel . Hij springt overal over en vind overal wel een gaatje .. maar we gaan er aan werken .

De kleinste pup slaapt bij ons omdat ze anders heel de tijd jankt en ik vind het ook best fijn .. ik wilde ook echt een gezelschapshondje !! maar natuurlijk vind ik t niet zo fijn om inderdaad altijd de lakens te verversen !! Ik heb idd nog niet door wanneer zij altijd haar plasje doet of het aangeeft en als ik naar buiten ga heeft ze het te druk en wilt ze ook vaak gewoon weer terug naarbinnen . Meestal als we dan terug binnen zijn doet ze een beetje later haar plasje .. maar we blijven proberen . Ik lees hier ook dat somige met een krant werken ? Is dat een goed oplossing voor mij misschien ? Die kattenbak heb ik maar gezet om zo misschien de mogelijkheid te creeren dat ze op den duur ook buiten op het terras naar de kattenbak kan gaan alsook beneden in de tuin .

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Een pup krijg je het snelste zindelijk door gewoon naar buiten te gaan.
En niet met een krant of een bak.
Je moet gewoon wandelen met je pupje en ze moet leren dat het buiten oke is om te plassen en niet binnen.

Wij hebben onze hond ook zindelijk gekregen op een flat en zo zijn er nog veel meer ons voor geweest ;-) Het is zeker niet onmogelijk het is alleen wat moeilijker omdat je eerst een stukje moet lopen. Pup op de arm en gaan :-)

Weet niet of ze anders bij jullie in de buurt werken met gedragsdeskundigen?
Dat is misschien een goede oplossing voor Falco.
Jullie krijgen tips mee om hem binnen de tuin de houden en hoe hij kan leren omgaan met het pupje.

Doen jullie wel genoeg met Falco?
Wandelen? Spelletjes? Dat hij wat uitdaging krijgt.

honden page profiel MelissaMelissa

honden foto van Melissa

Ik heb Hercule ook gekregen toen hij 8 weken oud was en het is inderdaad niet simpel om ze proper te krijgen. In het begin zelfde probleem, ook altijd af het puppytrainertje direct springen en dan snel naar het tapijt lopen om het daarop te doen.

Ik heb voorlopig het tapijt weg gedaan en ik leg verspreid in huis van die trainermatjes. Wanneer ik thuis ben ga ik er regelmatig mee naar buiten en soms lukt het en soms niet. Ik denk dat je vooral veeeeel geduld moet hebben. En ze negeren als het fout is en overdreven vrolijk doen als het goed is.

Nu is hij 12 weken dus al 4 weken verder en hij maakt vorderingen, hij snapt het concept buiten gaan al wel en als ik hem niet in het oog heb en hij moet gaan, gaat hij al 7 van de 10 keer op zijn matje, dus heb wel nog ongelukjes.

Ik persoonlijk heb niets tegen de kattenbak of matjes want 's nachts moet hij ook en bij -5 graden ga ik niet vers uit mijn bed in pyjama buiten gaan daveren, en hercule gaat dan ook niet buiten want te kou voor meneer en dan gaat hij direct weer aan de deur zitten :-).

Bij mij hielp het door keukenpapier waar ik zijn pipi mee opgenomen had op het matje te laten liggen en door als ik hem zie ronddraaien voor zijn kakje hem er onmiddellijk op te zetten en dan heeeel enthousiast: "Flinke jongen! Flinke Flinke Flinke... " en dan hem een snoepje te geven.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Sara, ik denk dat het heel waardevol zou zijn als je je goed zou inlezen over hondengedrag, en misschien een cursus gaat volgen (waar positief wordt gewerkt).Ik haal uit je reacties dat je vooral negatief gedrag probeert AF te leren, terwijl het net veel beter werkt positief gedrag AAN te leren. Bij je volwassen hond: je geeft een tik als ie niet doet wat je vraagt, maar heb je de hond eerst wel geleerd te doen wat jij wenst? Heb je hem eerst wel geleerd wat een 'hier' of een 'kom' betekent? 
Bij je kleine hond: hij jankt als je weg bent, maar heb je 'm eerst geleerd alleen te zijn, rustig te zijn voor je vertrekt? Heb je dit vanaf een paar seconden opgebouwd en elke keer duidelijk gemaakt dat rustig blijven goed is? 
Kijk hierboven in de menubalk eens onder 'encyclopedie'. Daar vind je teksten terug over zindelijkheidstraining, alleen laten vd hond, enz.
Veel succes!

honden page profiel SaraSara

honden foto van Sara

ik beloon onze "grote" hond zeker erg veel !! Als hij flink is , dus eigenlijk normaal doet dan beloon ik hem met mijn stem (overdreven) en geef ik hem knuffels enzv .. en als hij vb flink is bij de kleine pup Layka , dan geef ik hem een koekje en zeg ik dat hij erg braaf is enzv .. dus ja ik beloon hem erg veel maar ja idd ik straf hem ook omdat dit echt nodig is bij hem . Hij is soms zo wild !! dat hij nergens meer naar luister echt nergens !! en dan als ik hem gewoon wegduw of trek of negeer dan vind hij t nog eens zo leuk dus ik zie geen andere mogelijkheid dan hem een tikje te geven . Geloof me ik doe dat niet graag hoor , helemaal niet , dus daarom zijn alle tips welkom . Ik probeer hem ook te leren van kom en zit enz.. maar enkel af en toe als hij er zin in heeft doet hij het . en dat is helaas niet zo veel .

Wat betreft de kleine pup heb ik ze nog niet geleerd om alleen te zijn , we hebben ze nog maar een kleine week . Ik probeer wel af en toe weg te gaan uit de kamer enz maar dat vind ze helemaal niet leuk . Ik probeer dit vaak korte periode om te laten zien dat ik wel terugkom . Maar tot nu toe jankt ze nog steeds .. maar we geven het nog wat tijd uiteraard .

Ik las ook iets over een trainersmatje , dat lijkt me ook wel wat . Is dat iets speciaal of een gewoon matje want ik heb er nog nooit van gehoord ?
Idd is het bij ons ook hetzelfde probleem dat ze s avonds in de kou het maar niets vind om buiten te gaan .. dan wil ze meteen terug naar binnen .

Ik ben nu net met haar een half uur naar buiten geweest en ze heeft flink gesnuffelt en niets gedaan . We komen terug binnen en een minuutje later heeft ze gepoept natuurlijk !!

honden page profiel MelissaMelissa

honden foto van Melissa

Ja typisch :-) eerst heel de tijd buiten en dan direct binnen iets doen, dat deed / doet hij ook.

Dat zijn speciale matjes, een beetje zoals pampertjes maar dan doekjes voor op de grond die absorberen. Soms kan je er ook een soort van plastic bakje bij kopen waar je de matjes kan in vastklikken. Ze zijn denk ik in bijna alle dierenwinkels nu te verkrijgen.

Kattenbak durf ik niet want hij eet alles op dat hij tegen komt op de grond dus ben bang dat hij de kattenbakkorrels gaat opeten. Ik leer hem de twee, buiten en op de mat. Het is vooral het gemakkelijkst als ze wakker worden, dan ben je bijna 99 % zeker dat ze gaan gaan en dan zet ik hem op de mat en laat er hem niet afwandelen, en ondertussen zeg ik : Herculeke piske doen. En na een minuutje prostesteren snuffelt hij dan en zet hem neer om te plassen.

In het begin jankte hij ook verschrikkelijk. Ik ging dan even naar toilet zonder hem, en de moment dat hij niet jankte kwam ik terug binnen. ik ging nooit naar binnen op een moment dat hij piepte of jankte, en uiteindelijk lukt dat ook wel redelijk. Als hij in de bench moest als ik naar mijn werk ging huilde hij eerst verschrikkelijk hard voor 5 minuten. Nu niet meer, hij huilt zellf niet als ik hem in de bench steek maar wel als hij vrij rondloopt en ik verdwijn even in een andere kamer soms.

Hij weet als hij 'smorgens erin gaat hij enkele snoepjes erin gegooid krijgt en dan gaat hij druk opzoek en daarna gaat hij in zijn mandje liggen.

Ik heb ook geoefend met de bench door eens deurtje toe en direct weer open zodat hij er geen schrik van krijgt, en in de bench ligt zijn puppytrainer waar hij kan en mag opgaan als ik er niet ben.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Een hoop vraagjes " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Niezen van de schrik?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^