Help! Kan wel wat ideeen/advies gebruiken...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MarjolijntjuhMarjolijntjuh

honden foto van Marjolijntjuh

Dancer is een boxerpuppy van 14 weken oud, een heerlijk eigenwijs manneke met een mega "ik wind je in 1 seconde om mijn puppypootje heen" gehaalte.
Dancer is mijn eerste puppy die ikzelf uit het nest heb gehaald (heb namelijk altijd herplaatsers gehad)

Nu is het zo dat Dancer in huis plast, heel logisch want het is nog maar een pup die nog moet leren.
Maar soms krijg ik het idee dat hij het express doet.
Waarom?, omdat hij het altijd in de buurt van mij doet als ik met iets bezig ben...
Bijv. ben ik met de was bezig doet hij het in de badkamer achter mij, zit ik ff op de wc doe ik de deur open en ja hoor raak en zo met de meest dagelijkse dingen.(woon gelijkvloers)
Snachts is hij helemaal zindelijk, rond 12 uur laatste rondje en dan komt hij rond 8 uur zelf weer dat hij zijn bench uit wil en dat er genoeg geslapen is (bench staat naast het bed met nachtkassie ertussen zodat ik gelijk wakker ben).
Dan heeft hij geen hoge nood want eerst moet het baasje wakker gemaakt worden en word er met veel uitrekken, gekreun en gesteun mee naar buiten gegaan.
Na elk slaapje,speel kwartiertje en na het eten sta ik buiten en als een of andere gek uit mijn bol te gaan als hij plast buiten, en dan staat ie me aan te kijken of ik niet beter opgenomen kan worden want het gedrag wat ik vertoon kan echt niet hoor!
Elke 2 uur sta ik buiten, soms minder tijd ertussen soms meer als hij ligt te slapen.
Het vreemde is dat hij nog nooit binnen heeft gepoept, dat geeft hij ook netjes aan om bij de deur te gaan zitten.
Dus ik vraag me echt af wat ik verkeerd doe in deze?
Ow ook wel handig om te vertellen als die binnen plast negeer ik hem volkomen, ik ga naar buiten met Dancer (om het uit mijn bol verhaal te herhalen, jah ook ik ben koppig) en vriendlief ruimt de plas op.
Het zijn ook geen vaste plekken, zodat ik die kan blokkeren...

Is dit een typisch "heb geduld" verhaal? Of zijn er nog dingen die ik kan proberen te doen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help! Kan wel wat ideeen/advies gebruiken..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Kingsel!Kingsel! 3 doggies

honden foto van Kingsel!

Het is een beetje zoeken heb ik gemerkt. Mijn vorige hond was ook heel anders dan de pup die ik nu heb. Ik heb gemerkt dat alleen het Oh Wat Goed!! Dansje hier niet werkt haha! Dus ik heb nu een paar keer als ik zag dat hij binnen wilde gaan zitten Foei! op een straffe toon gezegd. Dus lief buiten en boze toon bij binnen plassen. Nu merk ik dat meneer ineens wel voor de deur gaat zitten ook voor zijn plas. Dus of het nu "tegen de regels" is, ik merk dat het hier dus wel degelijk invloed heeft om ook de tegenhanger van het vrolijke deuntje te laten horen.O-)

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Claire & Tess & Bonny

als je pup het vooral in jou buurt doet dan ben je naar mijn mening al behoorlijk goed bezig.... alleen mis je net "het" signaal.... en dus wil ik je adviseren om, als je pup naar je toekomt, iets beter op te letten....

kijk, als je boft, of als je pup iets ouder is, dan zal ie gaan piepen of blaffen bij een buitendeur... lekker makkelijk als je er op let... maar zo ver is jou pup nog niet... nu komt hij wel al naar jou toe als hij iets moet... hij doet ongetwijfeld een paar seconden (in zijn hoofd heeeel lang) iets wat aan jou duidelijk hoort te maken da hij moet plassen (geloof me... ik heb het meegemaakt... lekker handig als een pup net het "ik moet plassen" gedrag laat zien als jij met je hoofd in de was zit....)

kortom... ga goed kijken wat je pup doet net voordat hij moet plassen/poepen... en grijp meteen in (door je pup lief naar buiten te brengen) als je het eenmaal doorhebt....

Bij Bonny is het bijvoorbeeld eerst hyper en dan 2 seconden snuffelen... en dan volgt de plas... en eerst hyper en dan rondjes draaien bij een poepje.... gelukkig zijn wij inmiddels heel wat maandjes verder en ongelukjes zijn schaars... maar altijd ben ik de schuldige... ik was net met iets anders bezig....


veel sterkte... maar het komt vanzelf goed O-) en tot die tijd is biotex een super middel om ongelukjes mee op te lossen :-D

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno) 3 doggies

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

Ben jij uit het zicht op het moment dat hij plast? Ik kan me ook zo voorstellen dat het misschien een soort onzekerheids plasje is ofzo. Dat zijn blaas het allemaal wel aan kan maar dat hij toch een beetje onzeker is als hij je niet kan zien en daardoor wat plas laat lopen?! Tis maar een gedachte hoor.

honden page profiel Tante ToosTante Toos 3 doggies

honden foto van Tante Toos

Bij onze eerste boxer hadden we het ook zo precies net als jij.
Ik heb het genegeerd opgeruimt en na een tijdje was het over.
De pup die we nu hebben bromt netjes bij de deur dus daarmee heb ik geluk!

Maar wat heb ik veel plas en poep bij de eerste geruimd.
Mischien toch wat vaker naar buiten.
En bied je de hele dag water aan?
Kijk normaal is dat heel goed, maar aangezien mijn pup heel veel drinkt dus ook veel plast laat ik het water niet meer de hele dag staan.

honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes 3 doggies

honden foto van Monique & de zwart-witjes

Mss dat je net het signaal 'ik moet plassen' mist. Ik denk eerlijk gezegd niet dat een pup expres in huis gaat zitten plassen. En 14 weken is nog maar jong. Ga maar uit van het 'heb geduld' verhaal, komt helemaal goed.
Het advies om water weg te halen zou ik niet opvolgen. Pups (maar ik vind alle honden) moeten de hele dag over water kunnen beschikken.
Veel plezier!

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van chris

Honden van die leeftijd hebben geen volledige controle over hun sluitspier, dus dit is volkomen normaal en kan zelfs tot leeftijd van een half jaar oud duren.

Te denken dat een hond iets expres doet, is een heel onjuiste gedachtengang en illustreert dat je nog wat inzage kan gebruiken in hondengedrag; ga wat lezen mbt dit onderwerp, dat kan je zeker helpen ook met andere problemen.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

" Honden van die leeftijd hebben geen volledige controle over hun sluitspier, dus dit is volkomen normaal en kan zelfs tot leeftijd van een half jaar oud duren.

Te denken dat een hond iets expres doet, is een heel onjuiste gedachtengang en illustreert dat je nog wat inzage kan gebruiken in hondengedrag; ga wat lezen mbt dit onderwerp, dat kan je zeker helpen ook met andere problemen. "

x2.. een hond doet zulke dingen niet expres.. dat is vermenselijking van een hond om dat te denken ;-)..Hij is je heus niet aan het plagen ofzo hoor, haha.
Gewoon even volhouden, geef het wat tijd. En inderdaad op signalen letten waarmee de pup aangeeft dat hij moet plassen.
Succes!

honden page profiel MarjolijntjuhMarjolijntjuh

honden foto van Marjolijntjuh

thnxxx allemaal.

Ben me inderdaad meer aan het inlezen kwa puppengedrag, maar pfff wat kom ik daar toch verschillende verhalen tegen.
Denk dat ik inderdaad wat signalen mis, tot nu toe vandaag geen plas in huis gehad, maar ben gewoon elke 2 uur naar buiten gegaan ongeacht slapen of spelen.

t was ook meer omdat poepen heeft hij echt nog nooit binnen gedaan, waardoor ik dacht dat ik iets fots deed.

Maar het is gewoon het geduld verhaal, alles komt goed :P

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van chris

Plasssen gebeurt gewoon vaker dan poepen.

Vaste prik na ieder slaapje, na het spelen, na het eten enz.

De ene hond is gewoon sneller zindelijk dan de andere, maar vaak is het ook de alertheid van de baas. Maar schrik niet als het lang duurt, het kan maanden zijn.

Als je pup extreem veel gaat drinken en plassen, dan zou je hem even kunnen temperaturen om te weten of hij geen ontsteking heeft (en evt. een ochtendplasje naar de dierenarts brengen ter controle)

Veel succes, en idd lees alles, maar vorm zelf een mening en leer je eigen hond kennen. Maar onthoud dat een hond nooit iets doet om je te pesten (dat is echt iets typisch van mensen).

Anoniem (Gast)

Je kan je hem als je hem ziet plassen ook rustig oppakken en naar buiten dragen. Als je een pup vast hebt, houdt hij (meestal ;-) ) op met plassen. Buiten kan hij dan weer rustig verder gaan, waarna je hem, zoals je al doet, de hemel in prijst. het is trouwens ook zo dat het vak een flink aantal maanden duurt voor een pupje genoeg blaascontrole heeft om echt zindelijk te zijn. Op 14 weken is het al heel wat als ze het aangeven..

honden page profiel MarjolijntjuhMarjolijntjuh

honden foto van Marjolijntjuh

uhm die mazzel heb ik dus niet meer, de eerste weken werkte het oppakken van hem... Nu plast hij gewoon vrolijk door O-) .
Niet erg hoor weet in mijn achterhoofd dat ik al super veel mazzel heb dat hij het al aangeeft met het poepen.
Maar mijn menselijke kant denkt dat poepen en plassen bij een pup 1 zijn en ik echt dacht dat ik iets verkeerds deed.

Ik blijf geduld houden (ondanks dat hij net zijn nieuwe mand onder geplast heeft) :P

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Marjolijn, hoe vaak per dag poep jij en hoe vaak per dag plas jij?
Ook bij jou is dat niet hetzelfde (bij mij tenminste niet).

Als ze echt ineens extreem meer plas, is zoals ik schreef het raadzaam om een ochtendplasje naar de dierenarts te brengen ter controle.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help! Kan wel wat ideeen/advies gebruiken..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Al een paar keer aangevallen.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^