Fennah's broer gratis op 2dehands.be gevonden!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Ff zeuren hoor: jullie waren in eerste instantie helemaal,niet van plan om (nu) aan een derde hond te beginnen. Verhaaltje en foto gezien op internet. En ineens moet deze hond er komen. 
Impulsaankoop. Niet de beste reden om ergens aan te beginnen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Fennah's broer gratis op 2dehands.be gevonden!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

sorry maar dit vind ik zelfs onbeleefd! We DENKEN er over na, wegen alle voor- en nadelen over, kijken hoe het onze situatie zou veranderen,...

dit is géén impuls! Ik studeer dierenzorg, ben inspecteur bij een diereninspectie en mijn hart gaat naar de dieren. Zo'n opmerking ga ik dan echt niet laten zeggen over mij! Ik ben misschien wel maar 20 maar ik heb nog altijd gezond verstand!

Wat een onzin.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Als het geen impulsaankoop is, zie ik geen reden om zo te reageren.

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

Omdat ik mij beledigd voel, daarom reageer ik zo en ik denk dat dat wel normaal is met zo een reactie hoor...

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Ik denk dat het met een reden zo gevoelig ligt. En die reden ligt niet bij mij.

honden page profiel Carine en haar meisjesCarine en haar meisjes 3 doggies

honden foto van Carine en haar meisjes

ik denk niet dat het echt een impuls is

ik denk hier ook na over een 3 de hond, daarom ben ik niet actief op zoek of zet ik mij op een lijst,
maar moest ik nu net die lieve hond tegen komen, ik zou geen moment twijfelen om het een kans te geven

dus ik zou zeggen, ga ervoor, toeval bestaat niet

honden page profiel MarindaMarinda 3 doggies

honden foto van Marinda

De aankoop zou geen impuls moeten zijn nee, daar moet je goed over nadenken. Zowel voor de herplaatser, voor je eigen honden en voor jezelf. Maar het kan wel gebeuren dat je nog niet nadenkt over een derde hond maar dat er plots een kans op je weg komt. Dat gebeurt gewoon, heeft niet zoveel met impuls te maken, mits je er goed over nadenkt!

honden page profiel SiberienneSiberienne 3 doggies

honden foto van Siberienne

Ik zou er wel heel goed over nadenken, Fennah is volgens mij nog niet helemaal stabiel. Drie honden wandelen is te doen maar drie honden die tegelijk achter een kat aanwillen is een heel ander verhaal. En het 'fokt elkaar op'. Als ik met een hond loop, is die veel rustiger bij prikkels als katten, andere honden ed, als met twee loop zijn ze drie keer zo druk. Houdt daar wel rekening mee!

Overigens doe ik dat 1x per week wel: eerst met de ene, dan met de andere gaan hardlopen, ik loop dan een soort achtje met het huis in het midden. Interval training ;-).
Voor de step zou met twee honden ook leuk zijn, wel een enorm 'geweld', zeker als ze groot en sterk zijn.

Ik zou het alleen overwegen als je de tijd hebt om twee keer zo veel met je honden te gaan wandelen en doen. Want reken er maar niet op dat je vanaf het begin met drie honden tegelijk kunt gaan wandelen. Daarnaast hoor ik wel een dat met drie honden in huis er meer rangorde en roedelperikelen spelen dan met twee. Aangezien wij maar 8 maanden 3 honden hebben gehad, kan ik daar niet echt over meepraten. Het heeft ons wel altijd een beetje tegengehouden om een derde erbij te nemen omdat we een stabiele situatie hadden en die ga je dan toch weer verstoren (en ik mocht niet van mijn man O-) )

Mireille

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

Dat is ook mijn probleem, Fennah is nog niet 100% stabiel. Ze is wel een pak stabieler dan enkele maanden geleden en begint de pubertijd uit te geraken, maar we zijn nog niet aan de 100%, heb je zeker gelijk in!

Aan dat "opfokken" dacht ik ook al, en zo drie springerige joekels aan mijn arm kan ik niet aan :S

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

Mijn vriend en ik hebben nog eens samen gezeten en gepraat over Lex. Hoe graag mijn vriend ook wilt, NU past hij niet in onze situatie.
Misschien volgend jaar als we groter wonen wel, maar ik wil dat iedereen NU ook gelukkig is.

Ook heb ik nu door mijn eindwerk en examens geen tijd om thuis te blijven en hen te begeleiden. Want Fennah gaat in het begin moeilijk doen ivm rangorde, ben ik zeker van.

Er zijn nog veel andere geweldige herplaatsters en ik mag mijn grote witte kees-droom ook niet vergeten.

Dus, we gaan de unieke kans toch laten liggen... Wel met spijt in het hart :(

honden page profiel MarindaMarinda 3 doggies

honden foto van Marinda

Dan maak je weloverwogen besluit! Knap hoor! Je kunt beter een unieke kans laten liggen als de kans klein is dat het een succes voor iedereen wordt, dan het wel doen en later spijt hebben!

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 3 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

ja ik zou het wel doen !
mijn tante heeft er 3 bij haar lopen ze mestal los en woont ook in een appartement en als het lukt zoals je het hier zet zou ik het doen

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 3 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

" Maar gaan de meiden wel nog gelukkig zijn als er nóg een kanjer in ons stulpje rond loopt? "


dit heb ik met een 2e hond er bij heel lang gehad zelfs toen Diva er net was maar als ze het nu al leuk met ze 2e hebben hebben ze dat ook met ze 3e !

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya 3 doggies

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

ik vind het een verstandig besluit en dapper

ik heb net ook een moeilijke keuze gemaakt...ik zou een tshjech overnemen van een fokker, maar heb haar net gemaild dat ik b egin te twijfelen en er waarschijnlijk vanaf zie. Hoe graag ik ook een wolfhond wil, het is voor mij nu niet de tijd om er een te nemen, misschien over een paar jaar....
Het is een grote hond die veel beweging nodig heeft en gewend is in een tuin rond te renen, ik heb geen tuin, maar wel een klein appartement. Ik ben bang dat ze hier niet gelukkig zal zijn.

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

Dat is wat ik wil, dat IEDEREEN gelukkig is!
Kan Larah in een kleine ruimte wel twee Fennah's aan? Kunnen wij drie grote honden wel aan, zonder tuin?

MAAR vrienden van ons zijn héél goed met honden en zijn al lang gek van Fennah. Ze wouden graag Lex adopteren maar zijn nog hun tuin aan het verbouwen (hondenhokken om pleeggezin van spaanse honden die heropgevoed moeten worden). Dus zij zeiden ook uiteindelijk nee.
Nu hebben ze een voorstel gedaan. Ze willen hem in huis nemen (als hij in hun roedel past en met het kindje van 1,5 jaar kan) tot wij groter wonen. Zij kan hem ook heropvoeden en vanalles aanleren als er toch wat probleempjes zijn. Wij zien elkaar zowiezo veel want we wandelen bijna wekelijks samen met de honden in het bos. Ook vieren wij er nieuwjaar etc. Zo kan hij rustig aan ons roedeltje wennen en is de overgang voor Fennah ook gemakkelijker, want ze kent hem dan al goed als hij naar ons zou komen.
Dus wie weet komt hij toch, maar dan met wat uitstel :-)
Normaal gezien zou ik nee zeggen tegen zo een voorstel, maar die vriendin is écht héél goed met honden en kan deze situatie ook aan. Als hij naar ons komt kunnen zowel zij als wij hem goed begeleiden, dus niet zomaar een gedump.

Dus wie weet :-)

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Is dat wel slim? De hond begrijpt echt niet dat hij over een jaar weer uit een roedel verstoten wordt.. En ik ken een bouvier die dit meegemaakt heeft (min 2x een nieuwe roedel). Die hond was helemaal in de war! Hij wist van voor niet dat hij van achteren leefde.. Hij keek dwars door je heen, gaf geen kik, at niet, dronk niet etc. Zelfs zijn ogen bewogen niet! Hij leek echt een levenloos tapijt..

Inmiddels zit die bouvier al jaren op zijn huidige plek. Helaas is hij nogsteeds bang om zijn baas kwijt te raken.. Het is een bouvier van 12 jaar oud..

Dus mijn advies: laat hem in 1x naar een goed huis gaan.. Of dat nu bij jullie is, bij een onbekende of bij je vriendin maakt dan niet uit.. Het is het beste voor de bouvier in hem (eigenlijk voor elk hondenras, maar echt speciaal voor de bouvier)..

honden page profiel KK 3 doggies

honden foto van K

ik vind dat hij er angstig uitziet, onzeker.kijk eerst of jullie beiden wel een klik hebben, want je moet hem niet alleen in huis halen omdat het de broer is van fennah.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Nu ik erop let.. Idd.. Oren naar achter en staart omlaag..

Het lijkt ook wel alsof ik zijn ribben zie..

Ben bang dat het niet helemaal pluis is.. Straks is hij 'onderdanig' omdat hij bang is en daar heb je echt niets aan in jouw roedel..

Kun je de fokker niet op de hoogte brengen? Sommige fokkers halen de hond dan terug..

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

Ik heb al gemaild maar die antwoorden maar niet terug ...

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

Daar heb je helemaal gelijk in, zeker en vast! Het is daarnaast nu wel een heel groot toeval, terwijl ik niet in toeval geloof.

Even update voor iedereen. Het gaat door dat hij naar die vrienden van ons gaat. Dan ziet hij onze meiden regelmatig en is hij in zéér goede handen als er toch wat gedragsproblemen boven water komen. Naast Fennah's broer is en blijft het een herplaatser en zoals je zegt lijkt hij op die buitenfoto's angstig, dat houd ik zeker in mijn achterhoofd :-)

Ik snap dat het misschien raar is hoe het nu allemaal verloopt maar die vrienden van ons gaan hem als eerste opvanghond nemen. Ze kennen ons goed, weten dat wij een derde hond aankunnen als we groter wonen en willen ons deze kans geven. Ze worden zelf binnenkort opvanggezin voor honden met gedragsproblemen van ACE. Om deze honden toch een eerlijke kans te geven.
Fennah, Larah en Lex gaan elkaar regelmatig zien. Eind deze maand gaan ze zelfs een nachtje samen slapen.

Maar eerst beginnen bij het begin, we gaan morgen namiddag naar hen met onze honden, onze vrienden en hun honden (en kindje) om te zien hoe hij is en reageert. Als dat goed gaat geven onze vrienden mij de mooiste verjaardagscadeau ooit (ik word morgen 20 jaar) en als het niet gaat met de hondjes gaan we het niet doen. Het is dus niet dat we hem zowiezo nemen, omdat het Fennah's broer is. We gaan hem pas nemen als hij bij ons past, als de klik er is.

Ook als hij naar ons komt gaan zowel die vrienden als wij hem goed begeleiden. Het is en blijft een hond, een levend wezen, en geen vaas.
Maar k denk, dat als hij goed overeen komt met onze meiden, dat die hem wel zullen "steunen" :-) Zowiezo ziet hij zijn vorige roedel dan nog heel veel :-)

honden page profiel KK 3 doggies

honden foto van K

ik heb nog eens heel goed naar de foto's gekeken, en ik ben er vrij zeker van dat dat geen stabiele hond is.dat is er wel van te maken, maar weet waar je aan begint, want dat gaat geen makkie worden.
ik begrijp je heel goed, maar denk er heel goed over na.

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

je moet hem niet willen nemen omdat hij een broer is van .....
das een verkeerde (hele menselijke) emotie die je dan laat sturen in dit geval

dit ziet eruit als een hond waar heel wat werk aan is
en dan 2x herplaatsen zelfs, om hem maar te krijgen??

ik begrijp jouw emotie er wel bij, maar vergeet niet dat de hond die totaal NIET heeft
zegt hem niks, broer/zus kan zelfs uitermate negatief en contra productief werken in een roedel

bouviers (oa) staan bekend om hun moeilijke herplaatsing, ze hechten zich enorm, ook aan slechte bazen, dan opzettelijk er zelfs 2 van maken om de hond maar te krijgen.......

dit is een halfwas reu van een kruising die heel wat beloofd
(je hebt er zelf 1 van in huis), en eerlijk gezegd....... denk ik dat je je beter kan inzetten voor in 1x een heel goed thuis voor deze prachtige hond

ik begrijp het echt wel, en bovendien, ik vind het ook een geweldige hond om te zien (net als zijn zus trouwens) ik hou wel van dat type, maar ik denk dat deze hond beter af is bij ervaren mensen die hem voorgoed in huis nemen (en ik heb ook wel wat ervaring met herplaatsers)

ik wens je veel wijsheid !

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 3 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

knap dat je deze keus gemaakt hebt

honden page profiel KK

honden foto van K

"
Kan Larah in een kleine ruimte wel twee Fennah's aan? Kunnen wij drie grote honden wel aan, zonder tuin?
"

dit vind ik een beetje een kwalijke opmerking.
er zijn geen 2 fennah's! dit is een compleet andere hond, ook al zijn het broer en zus.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Daar heb je helemaal gelijk in, zeker en vast! Het is daarnaast nu wel een heel groot toeval, terwijl ik niet in toeval geloof.

Even update voor iedereen. Het gaat door dat hij naar die vrienden van ons gaat. Dan ziet hij onze meiden regelmatig en is hij in zéér goede handen als er toch wat gedragsproblemen boven water komen. Naast Fennah's broer is en blijft het een herplaatser en zoals je zegt lijkt hij op die buitenfoto's angstig, dat houd ik zeker in mijn achterhoofd :-)

Ik snap dat het misschien raar is hoe het nu allemaal verloopt maar die vrienden van ons gaan hem als eerste opvanghond nemen. Ze kennen ons goed, weten dat wij een derde hond aankunnen als we groter wonen en willen ons deze kans geven. Ze worden zelf binnenkort opvanggezin voor honden met gedragsproblemen van ACE. Om deze honden toch een eerlijke kans te geven.
Fennah, Larah en Lex gaan elkaar regelmatig zien. Eind deze maand gaan ze zelfs een nachtje samen slapen.

Maar eerst beginnen bij het begin, we gaan morgen namiddag naar hen met onze honden, onze vrienden en hun honden (en kindje) om te zien hoe hij is en reageert. Als dat goed gaat geven onze vrienden mij de mooiste verjaardagscadeau ooit (ik word morgen 20 jaar) en als het niet gaat met de hondjes gaan we het niet doen. Het is dus niet dat we hem zowiezo nemen, omdat het Fennah's broer is. We gaan hem pas nemen als hij bij ons past, als de klik er is.

Ook als hij naar ons komt gaan zowel die vrienden als wij hem goed begeleiden. Het is en blijft een hond, een levend wezen, en geen vaas.
Maar k denk, dat als hij goed overeen komt met onze meiden, dat die hem wel zullen "steunen" :-) Zowiezo ziet hij zijn vorige roedel dan nog heel veel :-) "

Raar, deze tekst komt nu pas in mijn beeld.

Bedenk heel goed dat er voor de bouvier echt maar 1 baas is.. Nogsteeds als de vorige eigenaar van de eerder genoemde bouvier komt, is hij wild enthausiast. Hij herkende haar zelfs na 2 jaar nog heel duidelijk!! Het verschil met een bouvier is dat hij dingen zo enorm goed onthoud en echt niet meer vergeet.. Alles wat hem aangedaan is of wat hem staat te gebeuren, zal zijn weerslag hebben op de rest van zijn leven en dan overdrijf ik echt niet..

Ga je die hond ontmoeten bij hem thuis of op onbekend terrein? Je neemt immers wel een hele club onbekende honden mee en zelfs nog een klein kindje..

En... eenmaal de hond gezien, kun je dan nog nee zeggen? Ik zou het wel heel moeilijk vinden, denk ik ;-)

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

kijk, voor de duidelijk: we gaan hem niet nemen puur en alleen omdat het Fennah's broer is.
We spreken al lang over een derde hond, alleen onze huidige woonsituatie laat dit niet toe.

Nu Fennah's broer zo op ons pad kwam dachten we er over na, maar onze woonsituatie verandert niet deze maand nog dus het kon niet. We hebben dan toch nee gezegd.

Toen kregen we het voorstel van onze vrienden. Moest iemand anders dit voorstellen hadden we nog nee gezegd, want het is inderdaad een pittige kruising waarmee wat gedaan moet worden. Die vrienden van ons kennen Fennah héél goed, en dus ook hoe pittig ze is. Ze hebben ervaring met zeer bange, zelfs agressieve honden. Al die honden zijn nu stabiel en sociaal. Hij is dus zeker in goede handen.

Hoe hij volgend jaar naar ons komt hebben we ook al besproken, en dat gaat met goede begeleiding zijn.

Ik snap heeeel goed als buitenstaander dat dit een heel raar verhaal is, en dat dit niet goed klinkt. Ook mede omdat het over een bouvier des ardennes-kruising gaat. Maar als je ons en onze vrienden kent zou je het snappen, hij komt écht goed terecht ;-)

Dus doen we het omdat het Fennah's broer is? Nee, wij niet. We doen het omdat we de mooie kans krijgen waar zowel Lex als wij mee winnen. Want Lex kan een echte hond zijn, wordt goed begeleid en als hij helemaal stabiel is, en onze omgeving ook stabiel is komt hij geleidelijk naar ons.

Moesten we die kans niet hebben gekregen hadden we gewoon "nee" gezegd, want het gaat nu niet. Maar dit is een kans die ik niet laat schieten.

Maar aller eerst morgen kijken of het wel gaat tussen Fennah en Lex (Larah vertrouwen we wel in maar die gaat natuurlijk ook mee). Wij weten even goed dat zij niet meer weten dat ze broer / zus zijn en dat het ook kan botsen. Als dat zo is laat ik ook deze kans liggen en wordt het een nee.

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

deze kruising is voor mij trouwens helemaal niet zo uniek
ik weet zo 2 nesten in de afgelopen 5 jaar van deze kruising
en dat gaf in alle gevallen vrij scherpe werkhonden
daar werden de nesten ook heel bewust voor gefokt trouwens.
geen van die pups waren makkelijk en zijn ook wel erg onderschat
met alle (herplaatsings)gevolgen van dien


weet je zeker dat dit niet te veel "toeval" is?
maar goed, ik hoop dat de hond in 1x !!! bij de juiste baas terecht komt
broer/zus zegt deze hond niks, hij heeft stabiliteit nodig en ik denk ook, als het net zo'n hond is/wordt als de honden die ik van deze kruising heb gekend, een hond die moet werken.

dus voor de hond zelf: ik hoop dat het goed komt, en hij een definitieve warme mand vindt

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

De kruising kunnen wij aan, want Fennah was de energiekste en nieuwsgierigste van alle pups. Ook staan wij er nooit alleen voor, we krijgen altijd heel veel hulp en steun als we toch op een probleempje botsen. Zo zijn we met Fennah heel ver geraakt. Zij was een erg dominante hond die als 6 maanden oude pup zelfs andere honden aanviel. Ze was heel beschermend op Larah en ons, wat typisch haar kruising is. Nu loopt Fennah zonder problemen tussen andere honden met agility en heeft ze veel vrienden. Ook heeft ze veel energie, die ze bij ons kwijt geraakt.

Het zijn zeker en vast werkhonden, en wij werken er ook mee. Het zijn geen gezinshonden die met een wandeling in de week content zijn. Zoals met Fennah gaan we met Lex ook hardlopen, gehoorzaamheid + agility, bikejöring etc mee doen.

Ik snap jullie mening, en ik luister graag naar opbouwende kritiek en jullie mening. Maar jullie moeten ook snappen dat mijn vriend, ik en onze vrienden uiteindelijk zelf beslissen. Alles wordt goed besproken en er wordt eerst gekeken of wij en onze meiden een klik met hem hebben. Is dat niet, dan gaat niets van al dit door.
Persoonlijk vind ik deze manier zelfs beter dan gewoon hem morgen bij ons zetten. Dat is te snel voor Fennah, dat weet ik nu al. Als het zo had moeten gaan hadden we nee gezegd, heel zeker. Maar die vrienden, die perfect voor hem zijn, stellen dit voor en zo kunnen Fennah en Lex (als ze al met elkaar overweg kunnen en alles dus door gaat) rustig aan elkaar wennen. Dit is in mijn ogen gezonden dan een hond gewoon in een roedel droppen. Hij komt zeker in goede handen, zonder twijfel.

Als alles goed gaat BELOOF ik jullie dat alles goed gaat. Want we hebben zelfs gezegd dat als hij toch niet bij ons kan omdat hij dan mijn vrienden zou missen, dat hij terug mag om daar eeuwig te blijven.
Het welzijn van de honden gaat voor, en niet onze emotie.

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

en de kruising is redelijk uniek, 2 kruisingen in 5 jaar is echt niet veel tegenover de boomers en labradoodle-achtige kruising (of chihuahua-jack enzo).
Bouvier des ardennes is lange tijd bedreigd met uitsterven en nu nog steeds in een kritisch punt. Fokmogelijkheiden zonder inteelt bestaan bijna niet meer in dit ras, spijtig genoeg. Dit ras staat inderdaad recent bekend om gekruist te worden met boxer, omdat het een gezinsvriendelijke doch actieve werkhond is. Pups verschillen erg. De ene is meer bouvier (zoals Fennah) en dus meer werkhond, de andere meer boxer (zoals Lex), en meer energieke gezinshond.

We zijn er van op de hoogte, al anderhalf jaar ;-)

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino 3 doggies

honden foto van Eline & Vino

Ik ben echt echt echt benieuwd hoe het gaat morgen maar ik zal het wel lezen op facebook :p

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Fennah's broer gratis op 2dehands.be gevonden!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 4 123 4
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^