Baldo high premium (Aldi) & Optidog high premium (Lidl)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

"

't Is zelfs nog erger, van die vermelde 20% blijft slechts 4% over, terwijl Orijen ook daadwerkelijk 80% vlees bevat.
Helemaal met je eens verder. "

4% kijk aan nog minder (ken de brok alleen van zien bij de lidl nog nooit op de verpakking verder gekeken) De rest is dus graan brr dat geef je toch aan je kippen en niet aan je hond lijkt mij?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Baldo high premium (Aldi) & Optidog high premium (Lidl)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Luna heeft ook een tijd orijen gehad en die had geen goede ontlasting en stinken dat ze erbij deed. Daarna heeft ook even meegegeten met de brokken van de lidl en haar ontlasting was gelijk een stuk beter. Zij staat momenteel op Kjen en onze andere hond die het heel erg goed deed qwa ontlasting op lidl brokken staat voortaan alleen op vers vlees omdat hij te veel gaat wegen van brokken. Volgens mij kan je beter brokken geven van de Lidl dan pedigree of Bonzo want daarvan gaan de ontlasting  licht geven in het donker. ( althans wat ik af en toe zie hier in het bos veel verschillende kleuren ontlasting)

honden page profiel ..

honden foto van .

tja het zinnetje mijn hond doet het er prima op en is er oud op geworden is voor mij maar een speculatief zinnetje,je ziet immers aan de buitenkant niet zo snel wat er mis is aan de binnenkant. 
Dus is je hond daar echt zo gezond op oud geworden of lijkt dat alleen maar zo? Dat is iets wat je je af moet vragen. Iemand kan ook heel oud worden op elke dag eten bij de Mac maar je doet dat niet iedere dag omdat je weet dat het niet goed voor je is.

de meeste supermarktbrokken blijven toch brokken waar voor 3/4 graan en bijproducten van graan en afvalstoffen die niet meer voor menselijke consumptie verkocht kunnen worden. Daarbij is het werkelijke aandeel vlees vaak nog minder dan dat op de verpakking weergegeven worden,
met de conserveringsmiddelen die nodig zijn om de brok langer houdbaar te maken.
Sommige van die conseveringsmiddelen mogen niet in menselijke voeding gebruikt worden omdat het kankerverwekkend is maar in hondenvoeding is dit wel toegestaan. Terwijl honden ook daar echt niet immuun voor zijn. De dierenlijke bijproducten ga ik vaak al van over me nek om dat dit echt van alles kan zijn, van staarten tot hersenen van dieren kunnen daarin verwerkt worden, denk aan echt alles wat maar overblijft aan afval. Daarna wordt alles in de oven geschoven en afgebakken en geperst. Daarna lekkers er over heen gespoten want geen hond wil als dit niet gebeurd het nog vrijwillig opeten. 

Nee voor mij nooit geen brok meer in huis. Mijn honden eten ook echt niet het beste van het beste aan vers vlees. ook ik moet op me geld letten. 

Er zijn overigens in mijn ogen echt wel goede hondenbrokken hoor. maar de brokken die ik vind in een super nee daar loop ik snel voorbij ;-) Maar das ieder zo zijn mening en besluit wat je je hond wilt voorzetten.

honden page profiel moniquemonique

honden foto van monique

Optidog of Baldo gaat hem niet worden.
Het kan toeval zijn maar Floris heeft 3x er wat van bij zijn andere voer gehad en begint plekken te bijten wat hij normaal nooit doet......conclusie....
of het is toeval of het komt door de granen en chemische middelen e.d. denk zelf het laatste

honden page profiel MojuanMojuan

honden foto van Mojuan

Dan zou ik het ook zéker niet gaan geven nee.
Hier hebben de honden daar geen last van, ik koop af en toe zo'n zakje Optidog en alledrie de honden hebben daar prima ontlasting van, en nergens klachten.

Maar als je hond dat wel heeft kan je beter iets anders geven.

honden page profiel moniquemonique

honden foto van monique

Milo kan er wel tegen,maar meerdere soorten vind ik ook niet handig.
Ik blijf maar gewoon bij de DLG :-D

honden page profiel MojuanMojuan

honden foto van Mojuan

Je hebt groot gelijk hoor, DLG is prima voeding.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik denk dat het niet uitmaakt hoe duur een brok is, maar of er goede ingredienten inzitten. Geen graan bv. geen zout, geen chemie en bovenal veel vlees.Bij mensenvoeding doen ze ook veel troep in het eten. Laatst had ik een heerlijke zak met Paella gekocht bij de Lidl. Veel vlees, veel vis, heerlijke rijst, ik vond het echt lekker. Totdat ik bij een of andere test en vergelijkend warenonderzoek op tv zag, dat ik voornamelijk chemie heb gegeten en ik maar denken dat ik gezonde ingredienten gegeten heb. Jaren geleden vertelden een Duitse vrouw en haar man, die allebei bij Bayer werkten,dat de fles Strohrum die ik op wintersport had gekocht, gemaakt was door Bayer, pure chemie. Dus je ruikt rum, maar het is chemie. Dus zal dat vaak met hondenvoer zeker zo zijn.

honden page profiel Kingsel!Kingsel!

honden foto van Kingsel!

Off topic: Goed dat ik die zak heb laten ligen zaterdag! je verwacht het niet he...;-)

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

http://www.diamond-fauna.nl/website/index.php?option=com_content&view=article&id=5:waar-zijn-brokken-van-gemaakt-&catid=25:nuttige-honden-informatie&Itemid=30
Mooie site,
Uiteraard zijn dit hele slechte brokken.
Ik geef nooit meer brokken aan me hond.
Hij kan het er lang goed op doen, maar als het een ouwe hond is en een tumor of een andere slechte ziekte heeft, ga ik niet gek kijken dat het door de brokken komt.
Na veel slechte voeding en die afvalstoffen en gemiche stoffen wat in brokken zit, kan het lichaam langzaam een tumor opbouwen van die rotzooi

honden page profiel MojuanMojuan 3 doggies

honden foto van Mojuan

Dan zou je dus alleen maar Barf kunnen gaan voeren, of enkelvoudige kvv's die je afwisselt.
Want van kvv waar een premix in zit, daarvan kan je hond ook kanker krijgen.
Die premixen bevatten ook chemische zooi, en soms zelfs dieren die ingeslapen zijn!
Weet je, voor elke soort voeding is wel weer iets te zeggen.
Zo zitten er in veel soorten vlees nog érg veel groeihormoon, omdat het van jonge dieren afkomstig is en die zitten nou eenmaal nog barstensvol met groeihormonen.
En zo zijn er nog wel honderdduizend dingen waarom het ene voer niet goed zou zijn, en het andere wel.

En ik geloof dat iedereen zijn best doet om goed voor de hond te zorgen op dit forum.
En dat iedereen een voeding uitkiest die past bij zijn inkomen en die past bij de hond.

De ene persoon kijkt tussen de goedkope brokken en kvv wat voor zijn hond het beste werkt, en de ander zoekt juist weer tussen alle dure voeding iets uit voor zijn hond.

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Als er groeihormonen in vers vlees zitten, zou dat ook in de brok moeten zitten,
Als er vlees in brok zit, dan zou er in dat vlees ook groeihormonen zitten(als het van een jong dier afkomt)
Bij brokken zie je ook weer snel dat honden groeipijnen krijgen, vooral bij het merk royal canin.
Ik geloof ook wel dat iedereen het beste voor hun hond wil op dit forum.
Ook vraag ik me af waar het vlees van de kvv vandaan komt, kan slacht afval zijn. Misschien ook wel stukjes hoef er doorheen. Weet ik ook niet.
Ik heb een beter gevoel bij kvv dan bij brok.
Maar deze discussie kan heel lang doorgaan, de echte waarheid over voer weer alleen de fabrikant zelf, en die geven daarover niet veel informatie weg

honden page profiel Kingsel!Kingsel!

honden foto van Kingsel!

Brokken vs brokken vs kvv vs kvv... Zo kan je het wel zien tegenwoordig!

Ik geef Lotgering, wordt hier niet als een van de betere kvv merken gezien, de prijs maakt voor mij wel wat uit en ik wilde liever geen brokken geven dus kwam ik hierop uit.
Ik ga het afwisselen met andere merken, maar de Lotgering blijft dus de basis.

Brokken ben ik erg van geschrokken :'(, wat een troep zit daar in! Als ik het zou geven zou ik voor Wolfsblut kiezen. Deze brok hoef je ook minder te geven, dus qua prijs zou je dan nog niet eens hoeven te twijfelen en het bevat geen graan etc.

Dus mijn conclusie: de ene brok is de andere niet en net zo bij de kvv's.

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Ik geef uitsluitend biologische KVV en Barf zonder chemische toevoegingen, zonder conserveermiddelen en zonder geur-, kleur- en smaakstoffen. Dit is zo'n beetje het enige wat ik nog 'durf' voor te schotelen aan de viervoeters en waar ik mij goed bij voel. En ze doen het er perfect op.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Baldo high premium (Aldi) & Optidog high premium (Lidl)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^