Broodfok puppy gekocht, ervaringen kennel gezocht

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel snoopy, rikkie , lady en xanasnoopy, rikkie , lady en xana

honden foto van snoopy, rikkie , lady en xana

hopelijk kom alles goed met zinah heb het in begin van dit topic al gezegt dat ik het lovenswaardig vind wat je voor je hondje doet en dat ik hoop dat het goed komt met haar.
tja waarom mag het niet, het staat zo in het reglement, en wij zijn nogal volgzame mensen hier op hpO-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Broodfok puppy gekocht, ervaringen kennel gezocht" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jurgen, Veke, Zinah & MillyJurgen, Veke, Zinah & Milly

honden foto van Jurgen, Veke, Zinah & Milly

"

Onze reacties hebben elkaar gekruist.
Echter blijf ik bij mijn mening "

Ik ben akkoord met je idee dat ik wist dat er bakken kritiek gingen komen, maar ik neem mijn verantwoordelijkheid op en vind dit ondergeschikt aan het feit dat het mss tot iets kan leiden.  
Ik doe hier niet mee aan een populariteitswedstrijd, wel doe ik een poging om de aandacht niet van het onderwerp te laten afdwalen en er zelf wat meer realiteitszin uit op te doen.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Heb je radar geprobeerd?
En undercover in nederland? ;-)

honden page profiel kathykathy 2 doggies

honden foto van kathy

hey, ik heb 15 jaar geleden ook in merelbeke gewoond...en in hoogstwaarschijnlijk dezelfde kennel binnengestapt....zoveel zijn er daar niet... had me toen een teckeltje gekocht...(wat gelukkig wel een gezond hondje was.)...MAAR...(ik had al afgerekend...toen ik aan die vrouw vroeg...waarom doe je niet iets vd prijs af? (omdat ze echt klaagde dat ze haar puberpups niet verkocht kreeg.) snauwde ze me toe...ksteek ze liever in de grond dan dat!...zelf een spuit is me nog te duur...kgeef toe... ik was nog jong, maar was echt geshokkeerd!!...ben met de pup toen letterlijk buitengelopen hoor...thuisgekomen mijn verhaal gedaan aan de dierenbescherming, alsook hun eten dat ze aan de honden gaven... water met brood...ze hebben toen enkel een berisping gekregen. als ik me niet vergis...nu goed... gedane zaken nemen geen keer. ... maar sinds dat moment ben ik antikennel.....:(

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hoe zijn trouwens de vooruitzichten voor je puppeduppie?

honden page profiel Jurgen, Veke, Zinah & MillyJurgen, Veke, Zinah & Milly

honden foto van Jurgen, Veke, Zinah & Milly

" Hoe zijn trouwens de vooruitzichten voor je puppeduppie? "

Voorlopig is het nog koffiedik kijken, we duimen zo hard we kunnen, zodat we ze snel in een liefdevol nest kunnen opnemen.

honden page profiel LaurenceLaurence

honden foto van Laurence

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

" Heb je radar geprobeerd?
En undercover in nederland? ;-) "

Wat ik dan weer minder vind aan dit soort programma's is dat je niets of een beetje ziet van de mogelijk zieke honden (pups en moeder honden), maar wèl jankende pupkopers en hoe zielig het wel niet voor ze is, dat de pup kapitalen aan dierenarts behandelingen heeft gekost, pupje leeft nog of pupje heeft het niet gehaald. Snik snik. ( niet voor TS bedoeld hoor)

Ik vind dan dat ze de èchte gruwelijkheden moeten laten zien, alles, maar dan ook alles wat er aan vooraf gaat/ mee gemoeid is.

honden page profiel Jurgen, Veke, Zinah & MillyJurgen, Veke, Zinah & Milly

honden foto van Jurgen, Veke, Zinah & Milly

Hierbij een fotootje van Zinah als profielfoto geplaatst.

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z 1 doggies

honden foto van mary S&A&Z

" Hierbij een fotootje van Zinah als profielfoto geplaatst. "

Wàt een heerlijk ding.
Ik hoop dat het goed met haar komt.

honden page profiel lutlut 3 doggies

honden foto van lut

Ach wat een dotje, hopelijk wordt ze vlug beter, schrijnend dat die dutskes altijd het slachtoffer zijn van die ******** ;-)
Heb vanmiddag even naar hun franse bulletjes gekeken, dat lijken me pupjes van amper zes of zeven weken oud, mijn bulletje dat ik volgende week mag ontvangen is ruim zwaarder en groter, mag er niet aan denken hoe oud die prutskes waren als ze in vrachtwagen geladen werden :'( Ik hoop echt dat jullie mooie meid vlug bij jullie terug is....

honden page profiel Jurgen, Veke, Zinah & MillyJurgen, Veke, Zinah & Milly

honden foto van Jurgen, Veke, Zinah & Milly

Op haar paspoort staat dat ze op 09/09/2012 geboren, maar we twijfelen eerlijk gezegd ook aan die datum.Kan je dat anders laten vaststellen?

honden page profiel lutlut 1 doggies

honden foto van lut

Een juiste geboortedatum is heel moeilijk te bepalen, uit welk land komt ze ? Mijn intussen overleden cocker was een herplaatser die een pools paspoort had, de da twijfelde erg aan de geboortedatum, hij was bijna zes maand toen hij bij ons kwam maar de da schatte hem op vier maand.

honden page profiel Jurgen, Veke, Zinah & MillyJurgen, Veke, Zinah & Milly

honden foto van Jurgen, Veke, Zinah & Milly

" Een juiste geboortedatum is heel moeilijk te bepalen, uit welk land komt ze ? Mijn intussen overleden cocker was een herplaatser die een pools paspoort had, de da twijfelde erg aan de geboortedatum, hij was bijna zes maand toen hij bij ons kwam maar de da schatte hem op vier maand. "

CZ.... Tjechië. Dit was een van mijn pijnpunten: dat hier niets op voorhand van gezegd werd, zelfs niet toen we het voorschot betaalden, nog voor we haar konden gaan oppikken.

En hop.... de kennel heeft weer 21 Franse buldog pups te koop.  Ik hoop dat dit op zich geen open doel is voor zinloze reacties.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van het Moderatorteam

Beste Canis Lupus,

wij begrijpen je onbegrip dat wij de namen van de kennel hebben verwijderd. Wij begrijpen ook dat je niet snapt waarom dit niet mag. In programma's als Radar, Kassa, Undercover in NL en nog meer van die programma's zijn vaak broodfokkers opgezocht en die worden dan ook met naam en al kenbaar gemaakt. Wij weten niet of je daar van op de hoogte bent maar vaak krijgen die ook rechtszaken aan hun broek omdat dit niet mag in Nederland. Dit zijn programma's van zulke grote omvang, die kunnen zich dat veroorloven.

Hondenpage is opgericht om een informatieplatform te zijn voor mensen die van honden houden en alles willen weten over aanschaf/opvoeding/gedrag/voeding, enzovoorts. Wij werken allemaal vrijwillig om Hondenpage zo leuk en informatief mogelijk te maken. Als hier mensen namen gaan noemen van broodfokkers dan kunnen wij grote problemen krijgen als de desbetreffende broodfokker hier achter komt. Hondenpage is niet zoals boven genoemde programma's zodanig groot dat wij dat prima aan kunnen.

Het is inderdaad heel jammer dat dit niet mag, ook wij zouden het liefst alle broodfokkers openbaar maken, maar dat mag niet volgens de wet. Pas zelf ook op met het openbaar neerzetten van namen en je ervaring, je zal niet de eerste gedupeerde zijn die bedreigd word door ze.

Met vriendelijke groet,
het Moderatorteam.

honden page profiel moniquemonique 3 doggies

honden foto van monique

" Ik had nog nooit over het woord 'broodfok' gehoord en ging ervan uit dat ik een Belgische pup kocht.  Waarschijnlijk vinden jullie dat vreemd, dat we hierover nog niet gehoord hadden en het toeschreven aan wanpraktijken in het buitenland.  

Toegegeven: het was zwaar verkeerd ingeschat, naïviteit ten top en de ondoordachte mening dat, nadat we haar in onze armen hadden gehad, we haar zo snel mogelijk weg zouden halen uit deze kennel en haar een prinsessenleventje zouden geven.  Al mijn dieren krijgen àlle kansen.

Geld speelde geen rol, we betaalden 799 euro voor Zinah.  We wisten eigenlijk niet hoeveel ze kostte toen we ze eruit pikten bij de kennel die begint met een M en eindigt op een O. "
ik moet mijn verontschuldiging aan bieden denk ik, je doet er alles aan om je hondjes gezond terug te krijgen bij de da. deze fokker moet in ieder gebval gestopt worden.
bij deze sorry voor mijn eerdere opmerking.

honden page profiel Jurgen, Veke, Zinah & MillyJurgen, Veke, Zinah & Milly

honden foto van Jurgen, Veke, Zinah & Milly

Fijn om dat te horen, Monique.  We doen ons uiterste best om hen een mooi en waardig bestaan te gunnen.

honden page profiel Anna & Misha Anna & Misha

honden foto van Anna & Misha

amai wat zijn wij lief tegen elkaar seg! oke ze hebben wel een fout gemaakt maar dat wil niet zeggen dat wij hun zo moeten aanvallen! niemand is perfect en niemand heeft het recht om zo onbeleefd te reageren (ik spreek niet over iedereen). 
Blijf beleefd aub!!!!

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

De enige aflevering van een consumentenprogramma wat ik wel duidelijk vond wat betreft de risico's is die vrouw die een pup in huis haalde die ziek was waardoor haar oudere honden overleden.

Maar ja, een keer een programma zet geen zoden aan de dijk.

honden page profiel Jurgen, Veke, Zinah & MillyJurgen, Veke, Zinah & Milly

honden foto van Jurgen, Veke, Zinah & Milly

Dankje voor je tip. Weet je toevallig nog over welk programma het ging?  NL of VL televisie?

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Ik denk dat je de vrouw bedoelt die ook hier op HP haar verhaal gedaan heeft. In de conversatie's via de profielpagina's kon ik enige tijd later lezen dat ze fokplannen had met haar nieuwe hondjes.

honden page profiel Jessie en Eli Jessie en Eli 1 doggies

honden foto van Jessie en Eli

Jessie komt ook uit de broodfok, uit Tsjechië. De fokster deed alsof het haar eigen pups waren en de moeder was bij een vriendin. We hadden geen idee dat particulier ook pups van broodfok kochten en dan deden alsof ze van hunzelf waren.

Nu we een pup van een echte fokker hebben twijfelen we echt aan haar leeftijd. Zoveel verschillen qua gedrag, dus Jessie is zeker een aantal weken jonger maarja hoeveel??

Gelukkig is ze gezond maar als ik aan de moeder denk :'(

honden page profiel SaraSara 3 doggies

honden foto van Sara

Dat je twee maal in dezelfde val bent getrapt, is niet slim, maar dat weet je al. En ik begrijp de reacties best.
Maar in België weet het merendeel van de mensen niet beter dat je een pupje bij zo een kennel koopt. Tenzij je op sites als deze mee leest is hier echt niet veel bekend over broodfok en wat het inhoud. Het lijkt hier de normaalste zaak van de wereld dat als je een pupje wil, je naar zulke 'supermarkten' gaat. Bovendien is br**df*k dikwijls verkapt.
Vrienden hebben een Duitse herder teef van 6 jaar. Lief beest, maar oud zal ze niet worden, ze heeft zware epilepsie en ook minsten 3 nestgenoten hebben eveneens epilepsie. Een stamboom heeft ze niet. Ze komt van een 'gelegenheidsfokker'. (die wel al x maal dezelfde combinatie heeft gemaakt, 1 nestje per jaar is toch oké?) 'Een stamboom, die aanvragen gaat u véél geld kosten, en ge wilt er toch niet mee fokken? Of wel?'
Het is allemaal geslikt als zoete koek. Nog steeds is het besef niet gekomen dat ze wellicht slachtoffer zijn geworden van een br**df*k. Te meer omdat de f*kker een kennis is.
Dat maakt het zo moeilijk, denk ik. Hoe verander je een mentaliteit en een algemeen aanvaard idee over iets?

honden page profiel Jurgen, Veke, Zinah & MillyJurgen, Veke, Zinah & Milly

honden foto van Jurgen, Veke, Zinah & Milly

Bezoekje aan de dierenkliniek was even teleurstellend als gisteren.... haar pootjes zijn geschoren en kunnen ze niet meer gebruiken voor infuusjes, haar nekje geschoren om infusen te prikken, haar oortjes doorprikt voor telkens de bloedsuikerspiegel te meten.... Het voelt niet goed. Nauwelijks nog reactie op ons en vooral heel suf....

We missen onze kleine knuffel....

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z 3 doggies

honden foto van mary S&A&Z

" Bezoekje aan de dierenkliniek was even teleurstellend als gisteren.... haar pootjes zijn geschoren en kunnen ze niet meer gebruiken voor infuusjes, haar nekje geschoren om infusen te prikken, haar oortjes doorprikt voor telkens de bloedsuikerspiegel te meten.... Het voelt niet goed. Nauwelijks nog reactie op ons en vooral heel suf....

We missen onze kleine knuffel.... "


Ik blijf duimen.:'(
Of je er in geloofd of niet, hier de hondenbeschermengel.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

" Dankje voor je tip. Weet je toevallig nog over welk programma het ging?  NL of VL televisie? "

Volgens mij was het van SBS6..Kat in de zak of zo'n soort programma. Deze vrouw is inderdaad ook op HP geweest, het is een vreselijk verhaal. Puppy met Parvo en vervolgens bijna al hun honden overleden ook door Parvo.

honden page profiel RoosRoos 3 doggies

honden foto van Roos

O, wat afschuwelijk!!Wat een ellende moet die kleine hummel doorstaan!
Het enige wat ik kan doen is jullie veel sterkte wensen en hopen dat ze er toch nog bovenop mag komen!!

honden page profiel Jurgen, Veke, Zinah & MillyJurgen, Veke, Zinah & Milly

honden foto van Jurgen, Veke, Zinah & Milly

Deze namiddag, Intensive Care, universitaire dierenkliniek Merelbeke (Gent).

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

:'( :'( dit is zo triest, heb met jullie te doen, ze is nog zo klein en dan dit alles moeten doorstaan. Ik begrijp je woede zo goed, ga straks op Kapaza al hun advertenties boycotten door misbruik aan te melden, kan ik mijn onbegrip ook even kwijt ;-) ;-) Smeerlappen

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

" Dankje voor je tip. Weet je toevallig nog over welk programma het ging?  NL of VL televisie? "


Echt erg voor dit kleine hondenmeisje; ik hoop dat zij het redt. Aan jullie zal het niet liggen.

Misschien heb je iets aan deze link. De link naar de hele uitzending staat er niet bij. Wellicht dat je die zelf kunt vinden

Op TV VTM 18 september 2012: Telefacts Puppyleed. Gaat over import puppies uit de Oostblok.


http://www.hondenpage.com/hondenforum/125605/telefacts---puppyleed.php

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Broodfok puppy gekocht, ervaringen kennel gezocht" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 8 12 34 5 6 7 8
^