Eerste keus, wat zegt dat nu precies?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wit wondertjeWit wondertje

honden foto van Wit wondertje

Wij gaan binnenkort ons pupje ophalen. We stonden al een hele poos op de wachtlijst voor dit nest, en we waren dan ook de eerste kopers. Wij natuurlijk blij dat we eerste keus zouden hebben :-). Mijn idee van eerste keus was dat wij dus zelf zouden beslissen welke pup het zou worden, en dat als een andere koper ook graag 'onze' pup zou willen, deze helaas pech had omdat wij de eerste keus hebben. Het advies van de fokker neem je in je keuze natuurlijk mee, maar is niet bindend. Zo dacht ik er altijd over.

Maar wat zegt zo'n 'eerste keus positie' nou precies als de fokker gedragstesten laat doen door een puppydeskundige en er mede op basis daarvan pups worden toegewezen aan kopers? Dat is nu bij ons het geval. Er zijn meerdere reutjes en we vinden ze allemaal even leuk, het is ons dus gelukkig om het even welke pup het uiteindelijk voor ons zou worden. Maar als de fokker op basis van een test + de eigen observaties pups gaat toewijzen, wat is een eerste keus positie dan waard? Ze gaf ook duidelijk aan dat als wij een voorkeur hadden voor een pup maar zij vond deze absoluut niet bij ons passen, we hem dan ook echt niet meekregen.


Gelukkig vinden wij alle pups even mooi en leuk, en we wachten dus wel af welke van ons gaat worden, ik laat het maar aan de fokker over (kan ook echt niet kiezen!;-)). 

Misschien kan iemand mij meer uitleg geven over het eerste keus gebeuren? ':-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Eerste keus, wat zegt dat nu precies?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Ten eerste.. Ik vind het een beetje apart dat je geen inspraak hebt in die zou ik graag willen, zou deze qua gedrag ook bij ons passen..
Maar nu "regelen" ze het zo stel dat er twee baasjes zijn die voor hetzelfde karakter geschikt zijn, gaat de pup toch naar jullie;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Eerste keus, wat zegt dat nu precies?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Chrystal
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^