16jaar en op zoek naareen hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Hallo, ik ben op zoek naar een hondenras dat erg trouw is, ik ben zestien jaar en zoek echt een maatje waar ik sportieve activiteiten mee kan doen, die zijn baasje beschermd, ik heb nu een hond, maar dit is meer de 'gezinshond' hij is ook mij, dikke vriend maar ik ben op zoek naar een hond die meer aantrekt voor 1iemand in de familie( ik zelf natuurlijk) , welke rassen zijn aan te raden, ben grote fan van staffords , kortom een hond die sportief is, zich overdag (gemiddeld 6à 7uurtjes kan bezig houden met de andere hond in de tuin en in huis en die aanhankelijk is en me beschermt wanneer nodig, een beschermende sportieve knuffelbeer. In het asiel ga ik vaak kijken en met de honden wandelen, dus nu vraag ik wat raad het is vooral rasgericht.

PS : ik ben vrij consequent met mijn honden 

mvg

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "16jaar en op zoek naareen hond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino

honden foto van Eline & Vino

Ik denk dat je opzoek bent naar een herderhond.

honden page profiel Peter & DinosPeter & Dinos

honden foto van Peter & Dinos

wat denk je van een cane corso of dog argentino

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Beste, in het asiel zit nu ook een cane corso pup, teefje, vind het prachtige honden maar heb nog niet echt de kans gekregen om er mee te gaan wandelen, heeft er iemand ervaring met een cane corso?

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

En ik weet niet of ik het wel aan kan om een dogo op te voeden want ze zij. toch vrij dominant tegenover alles wat kleiner is, en niet gemakkelijk op te voeden, ben sowieso van plan hondenschool te doen

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

6 tot 7 uur alleen kan zijn.... Aan de ene kant vraag je om zeer sportieve baasgerichte hond aan de andere kant om een hond die toch wel veel alleen komt te zitten.. Weet niet of dit een goede combinatie is....

honden page profiel Peter & DinosPeter & Dinos

honden foto van Peter & Dinos

Super honden heb er nog geen gezien met slecht karakter maar kom uit zeeland loopt alles beetje achter hahaha. Dinos is super sociaal waaks lief zorgzaam.
dog argentino is nog meer eenmanshond

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Als je echt veel tijd hebt kun je ook kijken voor een husky, die zijn vaak gericht op 1 of 2 mensen in het gezin, maar die zijn vaak wel lastig en kunnen niet goed alleen zijn. En tja ik heb 2 staffords en die passen ook wel in jou plaatje, ik vind ze geweldig. Alleen niet erg gericht naar 1 persoon, nu denk ik dat je dat ook zelf in de hand hebt, indien jij het meest met de hond doet zal deze zich vaak ook het meest aan jou hechten. 

Mijn teefje is echt mijn meisje, ze vind anderen wel heel leuk maar zodra ik er ben bestaat de rest niet meer, terwijl mijn reu iedereen leuk vind.

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

waarom een hond die alleen op jou gefocust is een eenmans hond kan soms knap lastig zijn , mijn broer had ook zo,n hond was echt zijn hond en die twee waren een eenheid, tot mijn broer in het ziekenhuis moest voor vier weken de hond was zo van streek heeft de eerste tien dagen niet gegeten wou door niemand uitgelaten worden en deed niets anders dan zijn baasje zoeken steeds wist hij weg telopen en waar vonden wij hem dan voor zijn eigen huisdeur nee een eenmanshond zou het niemand aan raden .Hein.

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

" 6 tot 7 uur alleen kan zijn.... Aan de ene kant vraag je om zeer sportieve baasgerichte hond aan de andere kant om een hond die toch wel veel alleen komt te zitten.. Weet niet of dit een goede combinatie is....

"


Ja beste, ik weet het daarom vraag ik hier ook raad , wat jullie ervaringen zijn en de beste mogelijkheid is, ik studeer namelijk en ik kan mijn hond wel de beweging en aandacht geven maar hij moet wel overdag enkele uren zonder mensen spenderen, maar als ik terug thuis ben van de les kan ik gaan fietsen, lopen, wandelen,.. met mijn hond en in de zomer kan hij zwemmen in het zwembad!

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

" Als je echt veel tijd hebt kun je ook kijken voor een husky, die zijn vaak gericht op 1 of 2 mensen in het gezin, maar die zijn vaak wel lastig en kunnen niet goed alleen zijn. En tja ik heb 2 staffords en die passen ook wel in jou plaatje, ik vind ze geweldig. Alleen niet erg gericht naar 1 persoon, nu denk ik dat je dat ook zelf in de hand hebt, indien jij het meest met de hond doet zal deze zich vaak ook het meest aan jou hechten. 

Mijn teefje is echt mijn meisje, ze vind anderen wel heel leuk maar zodra ik er ben bestaat de rest niet meer, terwijl mijn reu iedereen leuk vind. "


Beste, dat zou ik ook heel fijn vinden, ik heb ook gehoord da teefjes tolernater/socialer naar andere honden toe zijn?

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

" Super honden heb er nog geen gezien met slecht karakter maar kom uit zeeland loopt alles beetje achter hahaha. Dinos is super sociaal waaks lief zorgzaam.
dog argentino is nog meer eenmanshond "



Dat ís ideaal, maar zijn er ook negatieve karaktertrekken want die zal ik er ook bij moeten nemen of rekening mee moeten houden

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

"

 Beste, dat zou ik ook heel fijn vinden, ik heb ook gehoord da teefjes tolernater/socialer naar andere honden toe zijn? "

Mijn teefje is meer naar mij gericht omdat ik toen alleen woonde met mijn ma en er nog geen andere hond in het spel waren, dus ik trok veel met haar op. Ze is erg sociaal en onderdanig naar andere honden toe maar ik denk dat dit bij elke hond (teef) anders is. Als je je hond gewoon sociaal opvoed denk ik dat het niet uitmaakt of het een reu of teef is of een labrador of een stafford.

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

" waarom een hond die alleen op jou gefocust is een eenmans hond kan soms knap lastig zijn , mijn broer had ook zo,n hond was echt zijn hond en die twee waren een eenheid, tot mijn broer in het ziekenhuis moest voor vier weken de hond was zo van streek heeft de eerste tien dagen niet gegeten wou door niemand uitgelaten worden en deed niets anders dan zijn baasje zoeken steeds wist hij weg telopen en waar vonden wij hem dan voor zijn eigen huisdeur nee een eenmanshond zou het niemand aan raden .Hein. "


Sorry als ik een beetje een sterke indruk geef van een 'eenmanshond' mijn hond mag natuurlijk sociaal zijn naar andere mensen, liefst zo sociaal mogelijk, maar hij moet gewoon liefst de eigenschap hebben van alleen trouw te zijn aan mij, niemand anders, ik zou iemand (hond ) die ik kan vertrouwen en die altijd aan mijn zijde zal staan en niet bij andere familieleden aandacht gaat zoeken

honden page profiel teresa en beauteresa en beau

mastino napolitano.....

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

"
Mijn teefje is meer naar mij gericht omdat ik toen alleen woonde met mijn ma en er nog geen andere hond in het spel waren, dus ik trok veel met haar op. Ze is erg sociaal en onderdanig naar andere honden toe maar ik denk dat dit bij elke hond (teef) anders is. Als je je hond gewoon sociaal opvoed denk ik dat het niet uitmaakt of het een reu of teef is of een labrador of een stafford. "


ja maar een hondenras heeft wel een bepaalde aanleg volgens mij om juist meer of minder sociaal te zijn, en een reu is toch over het algemeen dominanter?

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

"

 ja maar een hondenras heeft wel een bepaalde aanleg volgens mij om juist meer of minder sociaal te zijn, en een reu is toch over het algemeen dominanter? "
Klopt, staffords zouden minder sociaal zijn maar daar merk ik eigenlijk weinig van.. ik ken alleen maar sociale staffords in mijn omgeving, dus het ligt ook aan de opvoeding en houding van de eigenaar. En thuis is mijn teef de baas over de reu (en ik over hun natuurlijk) O-) mijn reu is een grote sul en mijn teef kan hem heel goed bespelen, een echte vrouw dus haha.

honden page profiel Peter & DinosPeter & Dinos

honden foto van Peter & Dinos

Zoals ik al zeg bij cane corso heb ik geen ervaring met negative dingen gelukkig.
Maar die van mij is dan ook wel een echte lobbes en goedzak.
Maar zijn natuurlijk ook negative verhalen van cc net zo als bij elk ras

honden page profiel Safi KengeeSafi Kengeegoedgekeurde fokker

honden foto van Safi Kengee

Is het niet een idee om te gaan trainen met de hond die jullie al hebben?

Als je met deze hond op een leuke cursus gaat en lekker actief bezig bent dan zul je ook een sterkere band op bouwen natuurlijk.
Misschien vind je dan al wat je zoekt in een hond.
Je woont nog thuis? Dan denk ik dat ook je ouders mee beslissen hierin?
Als jij studeert, wie zorgt er dan voor de hond?
Wie betaald de dierenarts enz, hoop dingen om aan te denken natuurlijk.
Hoe is de andere hond met andere honden?

De gezinshond is misschien nu niet helemaal jouw hond, máár heeft toch een hoop voordelen en je draagt niet de volledige verantwoordelijkheid in verzorging (dierenarts enz)
Wie weet vind die het ontzettend leuk als je hem/haar meeneemt op cursus.

Geen idee, maar misschien is het een idee om eens te proberen! :-D

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

" maar hij moet gewoon liefst de eigenschap hebben van alleen trouw te zijn aan mij, niemand anders, ik zou iemand (hond ) die ik kan vertrouwen en die altijd aan mijn zijde zal staan en niet bij andere familieleden aandacht gaat zoeken "
Ik heb er niet voor gestudeerd, maar naar mijn mening kun je dat bijna....vergeten...... als je niet die speciale baas voor hem/haar bent..
Ken wat oudere mensen die de luxe hebben om de hele dag bij de hond te zijn, zij geven eten, zij lopen met de hond, zij zijn diegene die de leuke dingen met de hond doen, zij knuffelen...
En welk ras het dan ook is...bijna allemaal zijn ze helemaal op hun baasje gericht...hun maatje...altijd ...waar ze ook zijn..
Hij zal best naar je gaan luisteren, zal best jouw hond worden..
Maar je kan niet verwachten dat hij vaak met de andere gezinsleden de dag doorbrengt, speelt, leert, wordt uitgelaten.
En dat hij/zij dit allemaal vergeet als jij binnen komt in dat zelfde huis..

honden page profiel --

honden foto van -

honden page profiel kimberlykimberly

honden foto van kimberly

Hoihoi,

Een vriendin van mij heeft een leonberger, het is een superlieve en grote hond.

Hoe ik zo zie wat jij graag wilt zien in een hond zou ik de leonberger absoluut aanraden. Deze leonberger van een vriendin trekt binnen het gezin heel erg naar haar toe en ze stelt zich heel beschermend op tegen haar.

Het os maar een advies maar het zou een ideale hond voor jou zijn :-)

Xx

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

" Is het niet een idee om te gaan trainen met de hond die jullie al hebben?

Als je met deze hond op een leuke cursus gaat en lekker actief bezig bent dan zul je ook een sterkere band op bouwen natuurlijk.
Misschien vind je dan al wat je zoekt in een hond.
Je woont nog thuis? Dan denk ik dat ook je ouders mee beslissen hierin?
Als jij studeert, wie zorgt er dan voor de hond?
Wie betaald de dierenarts enz, hoop dingen om aan te denken natuurlijk.
Hoe is de andere hond met andere honden?

De gezinshond is misschien nu niet helemaal jouw hond, máár heeft toch een hoop voordelen en je draagt niet de volledige verantwoordelijkheid in verzorging (dierenarts enz)
Wie weet vind die het ontzettend leuk als je hem/haar meeneemt op cursus.

Geen idee, maar misschien is het een idee om eens te proberen! :-D "


Beste, mijn hond is 10 jaar en is zoals ze dat bij ons in Gent zeggen, een echte 'sloef' hij is naar de hondenschool geweest kan allerlei kunstjes maar het interesseert hem gewoon niet en als ik 2km met hem ga joggen mag ik hem terug naar huis dragen..

en voor de kosten sta ik zelf in, ik werk in de weekends bij een dierenarts dus heb daar automatisch korting en kan zonder problemen instaan voor de kosten!

mvg
Jules

honden page profiel --

honden foto van -

maar even een vraagje...

mij lijkt het helemaal niet zo leuk als een hond echt op jou gericht is en niet met anderen omgaat

ik ken iemand die dat doet op agility
en toen mochten we eens met andermans honden proberen (ging vooral om de gebaren)
en hij wou dat niet.

het is zijn hond

over het beschermen: dat doet elke hond, ook al is hij ook met anderen bezig :-D
ze zijn er voor je. 

dus mijn vraag: wat vind je er zo fijn aan dat de hond alleen maar met jou bezig is en niet met anderen.
waarom niet gewoon zoals de hond die je nu hebt, gewoon sociaal met iedereen? :-D

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

" Is het niet een idee om te gaan trainen met de hond die jullie al hebben?

Als je met deze hond op een leuke cursus gaat en lekker actief bezig bent dan zul je ook een sterkere band op bouwen natuurlijk.
Misschien vind je dan al wat je zoekt in een hond.
Je woont nog thuis? Dan denk ik dat ook je ouders mee beslissen hierin?
Als jij studeert, wie zorgt er dan voor de hond?
Wie betaald de dierenarts enz, hoop dingen om aan te denken natuurlijk.
Hoe is de andere hond met andere honden?

De gezinshond is misschien nu niet helemaal jouw hond, máár heeft toch een hoop voordelen en je draagt niet de volledige verantwoordelijkheid in verzorging (dierenarts enz)
Wie weet vind die het ontzettend leuk als je hem/haar meeneemt op cursus.

Geen idee, maar misschien is het een idee om eens te proberen! :-D "


en ik heb ook een vrij goede band met mijn hond, maar hij is omkoopbaar, en ik zoek een hond diendeze eigenschap niet heeft, hij zou een inbreker verwelkomen en gaat eerst wat aandachtbgaan stelen bij bezoek en komt pas als hij dat verveeld is terug bij mij

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

" ja ik weet niet... een kooikertje? richt zich vooral een beetje op 1 persoon en is een actieve hond! :-D


/foto/foto/247895.jpg
 dit is mijn uitlaathondje (ivm school lukt het nu even niet helaas :'()
wel wat dominant enzo en agressief tegen reutjes, maar erg lief en aanhankelijk, hij kijkt me altijd onder het wandelen aan voor een knuffel;-)

ik zeg niet dat alle kooikers zo zijn hoor!
maar ik weet wel dat ze wat schichtig zijn? dat heb ik begrepen
dat ze wat angstig zijn in hun karaktertje...

maar ze zijn ontzettend leuk;-)

Ja heb er al eens wat over opgezocht, vind het mooie honden, maar ik ben echt een fan van de molossers, denk dat deze honden nochtans qua karakter wel goed zouden zitten

ze hoeven dus niet allemaal zo te zijn! deze hond heeft ook veel achter de rug hoor, veel stress ivm dood van zijn baasje
en ander baasje kan er nauwelijks voor zorgen
veel stress... :(


maar vind hte best passen:
1 persoon gericht
actief
en hij zal je vast dan ook beschermen :-D dat doet elke hond wel! :-D


maar geniet eerst maar van je knuffelbeer;-):-D 

maar samen met de andere hond? dat weet ik niet, zoveel ervaring heb  ik niet met kooikers
althans bas (mijn uitlaathondje) doet wel heel lief tegen olly, noujah, vermijd hem eerder, maarjah, beter dan dat hij tegen andere reutjes doet


zit nu hele preek voor te houden xD 
dus stop maar :P "


honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

" Zoals ik al zeg bij cane corso heb ik geen ervaring met negative dingen gelukkig.
Maar die van mij is dan ook wel een echte lobbes en goedzak.
Maar zijn natuurlijk ook negative verhalen van cc net zo als bij elk ras "


ja vandaar dat ik ook de vraag steld :p zal al eens beginnen met gewoon met de pup te gaan wandelen en zien of het klikt en of ik het een leuk karakter vind

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

" maar even een vraagje...

mij lijkt het helemaal niet zo leuk als een hond echt op jou gericht is en niet met anderen omgaat

ik ken iemand die dat doet op agility
en toen mochten we eens met andermans honden proberen (ging vooral om de gebaren)
en hij wou dat niet.

het is zijn hond

over het beschermen: dat doet elke hond, ook al is hij ook met anderen bezig :-D
ze zijn er voor je. 

dus mijn vraag: wat vind je er zo fijn aan dat de hond alleen maar met jou bezig is en niet met anderen.
waarom niet gewoon zoals de hond die je nu hebt, gewoon sociaal met iedereen? :-D "


nja ik snap je punt, maar de hond moet niet zo baasgericht zijn alhoewel ik het niet erg zou vinden, ik apprecieer sociaal gedrag, maar hij moet gewoon liefst altijd aantrekken voor mij en mij preferen boven al de rest, dat wil niet zeggen dat hij zich asociaal moet gedragen he!

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

" Hoihoi,

Een vriendin van mij heeft een leonberger, het is een superlieve en grote hond.

Hoe ik zo zie wat jij graag wilt zien in een hond zou ik de leonberger absoluut aanraden. Deze leonberger van een vriendin trekt binnen het gezin heel erg naar haar toe en ze stelt zich heel beschermend op tegen haar.

Het os maar een advies maar het zou een ideale hond voor jou zijn :-)

Xx "


Heb het ras al gezien, mooie honden en imposante verschijning, zoiets is het inderdaad dat ik zoek! maar dan onder de dogachtige vorm

mvg

honden page profiel Safi KengeeSafi Kengeegoedgekeurde fokker

honden foto van Safi Kengee

"

Beste, mijn hond is 10 jaar en is zoals ze dat bij ons in Gent zeggen, een echte 'sloef' hij is naar de hondenschool geweest kan allerlei kunstjes maar het interesseert hem gewoon niet en als ik 2km met hem ga joggen mag ik hem terug naar huis dragen..

en voor de kosten sta ik zelf in, ik werk in de weekends bij een dierenarts dus heb daar automatisch korting en kan zonder problemen instaan voor de kosten!

mvg
Jules

"


Hahaha sjah, dan is dat niet een geweldige match om mee te werken waarschijnlijk.. (maar vergeet hem niet hoor, die sloef... lekker verwennen en knuffelen ook als er een andere bij komt!)

Mij lijkt het ook niet leuk om een hond te hebben die "alleen" op mij gericht is.
Beter is gewoon een hele goede band opbouwen en qua karakter kijken wat bij je past.
Ik vind wel dat ze lang alleen zijn, zitten ze dan los in de tuin? Niet zo dat iedereen erbij kan toch?

Kijk bij een aantal fokkers van rassen die misschien je aandacht trekken zodat je kunt kennis maken met de karakters enz.
Nog een leuke bezigheid ook!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "16jaar en op zoek naareen hond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 17 van 7 12 3 4 5 6 7
Volgende forumvraag: te korte nagels achterpoot
^