alleen thuis in de bench :-s

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LoreLore

honden foto van Lore

Hallo iedereen
sinds vorige zondag hebben wij Sammy in huis gehaald. Sammy werd als 5maanden oude puppy gered uit het  dodingsstation uit Spanje, verbleef 2 maanden in een asiel in België en kreeg nu een plaatsje in ons gezin.

Sammy is wantrouwig tegenover nieuwe mensen, maar erg aanhankelijk aan ons. Hij vraagt constant onze aandacht en heeft dan ook heel veel moeite om alleen thuis te zijn.
Wij willen hem leren om in zijn bench te zitten als we uit werken zijn of gaan slapen, maar we moeten hem er steeds zelf in zetten, hij wil er niet inkomen.
De eerste dagen hield hij het enkel bij blaffen en janken.
De voorbije 2 dagen merkte ik dat hij zijn snoet door de traliesen duwt als 'ontsnappingspoging' en hij slaagt er zo zelfs in om de tralies te plooien.

Wat moet ik hieraan doen? Ik heb al geprobeerd met lekkers ter afleiding, met speeltjes, een gevulde kong, maar dat helpt allemaal niet. Hij is al geen grote eter en eet ook niks van dit lekkers op tot we terug thuis zijn.

Help!!! Ik laat mijn beestje zo niet graag achter, maar de plicht roept.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "alleen thuis in de bench :-s" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Zulke dingen hebben echt tijd nodig en zeker bij een hondje met een verleden.

Misschien heeft hij in de eerste weken van zijn leven wel een in veel te klein hokje gezeten dan heeft hij daardoor een trauma opgelopen.
Logisch dat hij panisch word als hij dan in de bench moet.

Hier zul je echt veel tijd en geduld mee moeten hebben.
En probeer het de eerste tijd met het deurtje open. Hij moet leren dat het een veilige plek is waar hij kan liggen.

Al geprobeerd om hem gewoon los in de kamer te laten?
Niet iedere hond kan wennen aan een bench.
Het is ook geen verplichting natuurlijk.

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

ik zou beginnen met vakantie dagen op te nemen. Al is het voor 2 weken. Zorg dat je hond helemaal thuis is, want nu is alles nieuw.

Daarna ga je het stapje voor stapje opbouwen net als dat je met een pup zou doen. In de bench, belonen, deurtje open, deurtje dicht, jij de kamer uit 1 minuut, 2 minuten, 5 minuten, 10 minuten en zo alles op bouwen. Als dit geod gaat doe je een stap verder en doe je de voordeur dicht.

Let wel op, je mag pas weer bij m komen als hij stil is! rammel desnoods aan de brievenbus dat hij even stil is om te luisteren wat hij hoort. en ga dan naar binnen.

Maar geef eerst je hond de rust en de tijd om helemaal te wennen en stabiel te worden in zijn nieuwe omgeving.

Ik denk dat je op dit moment te snel wilt

honden page profiel wesley en jadewesley en jade

honden foto van wesley en jade

Misschien wat nachtjes mee naar boven nemen naast het bed en langzaam naar beneden doen ? dat hij weet dat het goed is , zo ging het bij onze pup prima en nu zeg ik het woord ''bench'' en meneer ligt al lekker in ze warm in ze bench hoor ! geen probleem meer mee.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Hoe lang moet hij dan alleen zijn? Je moet het langzaam opbouwen dat alleen zijn, net als bij een pup.

honden page profiel Annika & BinkyAnnika & Binky

honden foto van Annika & Binky

Eigenlijk zou je echt een benchtraining moeten doen.

Dan krijgt hij hier een vertrouwende plek waar hij graag gaat slapen.
De benchtraining steeds met wat minuten opbouwen.
Sammy in de bench zetten met iets lekkers bijv. Laat het deurtje open en ga voor de opening zitten, zodat je in zn buurt blijft. Als dit een paar minuutjes lukt doordat hij stil is, dan hem hiermee prijzen. Half uurtje later ga je dit nog eens doen. Bouw dit op, steeds een paar minuten langer. Houd in de gaten dat hij rustig wordt/blijft en complimenteer Sammy steeds weer.
Als dit lukt dan kan je het deurtje dichtgaan doen, blijf wel ff zitten bij zn bench.
Ook dit bouw je op met steeds een langere tijd. Geef Sammy op den duur geen aandacht, zodat hij weet, ik moet nu slapen. 
Mocht het nu zo zijn dat hij rustig blijft en lekker gaat liggen dan heb je goed getraind!
Het kan zijn dat Sammy onrustig wordt/is van geluiden en bewegingen in huis. Dan kan je besluiten een doek over de bench te gooien, zodat hij niet steeds zn koppie optilt..met wat is er aan de hand.

Benchtraining is niet moeilijk, wel vraagt het veel geduld van jou. Hiermee krijgt Sammy het vertrouwen in zijn veilige slaap/verblijfplaats als jullie niet thuis zijn.

Veel succes !

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik ben er niet echt voor om een hond paar uur in een bench op te sluiten. Heb eens op tv programma gezien ( heropvoeden van honden) dat dit enorm saai is voor uw hond ( zeker voor 3-4 uur). onze bench staat altijd open.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Waarom moet ie in een bench? Kan ie niet gewoon los thuis blijven?

honden page profiel LoreLore

honden foto van Lore

Hallo allemaal, dank u voor de vele reacties. Die benchtraining moet ik zeker gaan uitproberen.


Ons huis is een volledige open woning en hij kan dus overal aan als we hem loslaten en aangezien hij graag aan vanalles knabbelt door de tandenwissel is losblijven dus geen optie.
Al zou ik dat ook liever hebben hoor, maar daarvoor zullen we eerst wat moeten trainen denk ik en zal Sammy zich eerst helemaal veilig moeten voelen met het idee dat ik steeds terug kom.

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Bij ons is ook alles open, behalve de gang... die is afgesloten en daar staat niets in. ok, ze kan het behang van de muren krabben, maar dat is het risico als je een jonge hond hebt. Heb jij niet zo'n plek? of kan je zo'n plek niet leegmaken? een deel van het huis afzetten met een hondenhek?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "alleen thuis in de bench :-s" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Riem bijten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^