kapsel achillespees gescheurd..en nu?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JorienJorien

honden foto van Jorien

Onze mini aus van bijna 9 maanden heeft 3,5 week geleden haar kapsel van haar achillespees gescheurd, tijdens het wandelen/spelen in het bos kwam ze gillend naar ons toe gerend en hebben we haar verder moeten tillen omdat ze niet meer wilde lopen.
Als ze liep leek het alsof ze een schok kreeg in haar achterpoot en dan sprong ze op en gilde het uit.
Direct de dierenarts gebeld en een afspraak gemaakt, thuis aangekomen leek het over te zijn en hebben we de dierenarts afgebeld met de sfpraak smorgens weer te bellen.
Zodoende ging het verder goed tot de volgende middag, ze kreeg weer die scok in haar achterpoot en gilde het uit en wilde niet meer lopen. Gelijk Joy in de auto en naar de dierenarts gereden. Wat bleek dat ze haar kapsel van haar achillespees had gescheurd en geopereerd moest worden.
De dierenarts gaf aan dat dit niet veel voorkwam maar hij toevallig 3 weken ervoor dezelde operatie had uitgevoerd, dit gaf ons wel vertrouwen en dat vertrouwen sprak hij ook naar ons uit. Ze zou na de operatie 6 weken in het gips moeten (soort spalk aan de voorkant van haar pootje zodat hij niet kan buigen). Operatie was goed verlopen en 2 weken liep ze ontzettend goed, hierna werd het minder, ze begon te hinken, piepen, veel slapen en later begon het gips te stinken. Dus gelijk weer naar de dierenarts, Joy had een flinke drukplek op haar voorkant van haar achterpoot en hierdoor moest het gips eraf. De dierenarts zei 2 weken rust te houden, geen gekke bewegingen en hierna te beginnen met opbouwen. Zodoende hielden we haar heel rustig, wandeling van 3 a5 min en weer naar binnen en alles wat haar enthousiast maakt vermijden en voorkomen. En toch tot overmaat van ramp zijn we waarschijnlijk terug bij af, gister avond wilde ze weer niet lopen en heeft ze weer een schok in haar pootje. vandaag spoedda gebeld en die gaf aan een pijnstiller te geven en morgen af te wachten om naar de dierenarts te gaan die haar heeft geopereerd.

We zijn zo bang dat we weer terug zijn bij af, terwijl we aan alles hebben gehouden wat ons in aagedragen. We hebben geen misstap gezien en bewaarde alle rust wat kon.
Heeft iemand enige ervaring hiermee?, op internet is verbazend weinig hierover te vinden namelijk.

Ik hoop dat iemand ons wat kan vertellen en dat de dierenarts morgen met een goed bericht komt, maar dit betwijfelen we.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "kapsel achillespees gescheurd..en nu?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Gea

Ach Jorien, wat verdrietig om te lezen dat het niet goed gaat met Joy.... Ik heb hier geen ervaring mee, maar wil jullie graag heel veel sterkte wensen!!

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik ben zelf aan mijn enkel geopereerd en de dag van en na een gips/verband wissel doet alles veel pijn. 
Er is dus een kans dat het daar aan ligt. Als de woperatiewond dicht zit is koelen erg prettig als je hond het toelaat. 10-20 minuten afspoelen met koud water, niet ijskoud want dan doet het zeer. Dat mag je best een aantal keer per dag doen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

achillespees gescheurd is een langdurende kwestie, houd daar rekening mee, mensen gaan ook een groot aantal weken in het gips, en daarna is het revaldieren, de spier wordt door het gips opgerekt, in het gips valt alles mee, zodra het gips er af is, zal de pijn nog terug keren, rustig aan, vertrouw je het niet, naar je dierenarts, maar echt een achillespees is een langdurige kwestie.

en jammer dat het gips een drukplek vertoonde, daar heeft de hond zeker last van gehad, zelfs een drukverband wat niet goed wordt aangebracht veroorzaakt ook een drukplek, precies waar de buiging zit van de enkel....... die zit dan ook in het gips. en kan daar de drukplek veroorzaken, de pees moet opgerekt worden, anders kan die straks niet goed buigen meer, vandaar in het gips. rustig aan, kleine rondjes, doe je al. en geef het de tijd, bij twijfel mooi terug gaan.

en heel veel beterschap.

honden page profiel JorienJorien

honden foto van Jorien

Vanmorgen langs geweest bij de da, het leek allemaal nog op zijn plek te zitten. vanmiddag gaan we weer heen om het te laten zien aan de dierenarts die het heeft geopereerd. We hebben het nu zelf even ingetaped, maar misschien gaan we kijken voor een brace om het nog wat rust te geven, even overleggen met de da.
Hopen dat het meevalt:-).

@ Gea: Als het allemaal over is willen we zeker nog een keer langskomen hoor:-)

honden page profiel JorienJorien

honden foto van Jorien

En...wel dus waar we zo bang voor waren terug bij af. Ze was zo bang om te lopen elke keer als we de riem pakten rende ze weg. Hadden we weer wat opgebouwd en kreeg ze het weer en waren we weer terug bij af. Vanmorgen bij de da geweest en het zit dus toch niet goed, daarbij wilde hij ons ook nog even de kosten geven van het gipsspalkje wat hij had gemaakt, dit heb ik er direct afgetrokken omdat het gewoon een martel werktuig was omdat precies op haar drukplek een knobbel zat en heel slap was. Dat had gewoon dierenmishandeling geweest.

Nou ik was laaiend en thuis ontzettend verdrietig. Thuis gelijk naar amsterdam gebeld, specialist orthopedie en daar kunnen we 6dec terecht. Pff die da ziet ons nooit meer terug dus op naar een nieuwe.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat jammer dat het zo moet gaan... 6 december, dat is nog een twee weken, jammer dat je niet eerder kon komen.

je hebt nu niets ? om even de twee weken door te komen ?

misschien een stukje schuimrubber op het drukplekje ? en dan het spalkje erom heen ?

honden page profiel JorienJorien

honden foto van Jorien

Gelukkig zijn we daar wel creatief mee en hebben van een brace voor mensen een brace gemaakt met klitteband voor de steun...maarja lopen wilt ze toch niet buiten maar het is iets..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

mooi, en misschien toch op het drukplekje een stukje schuimrubber zodat het daar geen pijn meer doet, een brace is goed, en even nodig, kom je ook de twee weken mee door voor je terug kan.

honden page profiel WendyWendy 2 doggies

honden foto van Wendy

Als het nodig is kan je dierenarts je hiernaar verwijzen.
http://dierenorthopedie.hodes.eu/nl/producten-en-diensten/orthesen-braces/stp-brace.html

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "kapsel achillespees gescheurd..en nu?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Hij wil niet in bad ...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^