Amstaff en jagen/speuren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Mijn vader is op vakantie ik pas op zijn huis en zijn 2 honden, samen met me eigen Amstaff teef van 22 maanden.. Ik laat de honden uit in een soort privé bos hierachter, op het platteland zeg maar.. Ik eet sowieso altijd 1x per week bij me vader dus Chelsea heb al vaak genoeg in dit bos gelopen.. Nou liet ik 'r van de week uit de auto en toen dook er verderop een beestje weg, een kat of een vosje denk, of een konijn.. Chels werd helemaal gek, er achteraan razen.. Ik heb gewoon me rondje gelopen, pas na een kwartier ofzo kwam ze terug, helemaal opgefokt en briezen.. Nu gaat ze steeds als ik naar het bos rij al helemaal druk doen in de auto en zodra ik de klep open vliegt ze de auto uit en jaagt als een bezetene het bos door, alles wat beweegt, ook vogels, vliegt ze achteraan.. Ik heb 'r dastraks maar aan de flexi gehouden want als ze eenmaal gaat kan ik roepen wat ik wil, dan komt ze pas als ze het hele bos gescand heb en alles verjaagd heb.. Halverwege was ze helemaal rustig en beetje snuffelen en plassen, dus had ik 'r toch ff los gedaan, ze was meteen weg, vanaf het moment dat ik die klik maakte met de riem dat ze los was..

Zijn Staffords zulke jagers? Of heeft ze energie teveel? Ze is 's winters wel veel aktiever dan 's zomers, afgelopen zomer dacht ik dat ze misschien ziek was ofzo, zo sloom was ze.. Het zijn wel terriërs natuurlijk.. Ik wou misschien met 'r gaan speuren maar ze is nu al niet te houden, ik wil dat eigenlijk niet stimuleren.. Ik vind het beetje vervelend eigenlijk dat ze nu aan de flexi moet, maar ook bij me thuis op de buurt is ze heel fel op katten..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Amstaff en jagen/speuren" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Als je echt op les gaat dan ga je gecontroleerd speuren,dus eerst rust in je hond en dan op commando van de geur laten ruiken van wat ze moeten zoeken,gaan zoeken.Dus lijkt me wel goed om dit te oefenen voor jou en voor haar.

Als je wilt dat ze weer kalm door het bos loopt naar je vader.
Dan eerst kalm laten worden in de auto,zal een paar minuutjes duren.
Dan aanlijnen,waarschijnlijk weer wachten tot ze kalmeert en dan aangelijnd gaan wandelen.

Even 2 weken aan de lijn laten daar en met het uitstappen uit de auto steeds wachten tot ze echt weer kalmer is en op jou let i.p.v de omgeving.
Oh...als je maar 1x per week bij je vader komt daar,dan zou ik het dus langer dan 2 weken volhouden ,wat dan zou inhouden dat dat maar 2 keer is.
Of je gaat het nu elke dag oefenen daar :-D

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Ik ga het zeker nog oefenen tot me pa er weer is, maar ik vind het zo raar want van pup af aan loopt ze daar al 1 á 2x per week, dit heb ze nooit gehad, dit drukke gejaag.. Ik had 'r dastraks aan de riem, tot halverwege, toen was ze helemaal rustig en met gewoon behoefte doen bezig (snuffelen en dan plassen), en ik maak 'r los en die knop gaat om, sjoefff weg..

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ja ze heeft de succes ervaring nu 'geproefd',dat was voor haar gewoon een hele leuke en normale ervaring.

Is ze trouwens bij jou gek op een balletje/piepbeest/flosstouw??
Want dan kun je haar jaag instinct ombuigen richting het speeltje opjagen.

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

" Ja ze heeft de succes ervaring nu 'geproefd',dat was voor haar gewoon een hele leuke en normale ervaring.

Is ze trouwens bij jou gek op een balletje/piepbeest/flosstouw??
Want dan kun je haar jaag instinct ombuigen richting het speeltje opjagen. "


Ja ze is daar stapelgek op, vooral balletjes, blijer kan ik r niet maken, maar die geef ik zo min mogelijk want ze kauwt erop en daar schuren d'r hoektanden heel erg op af.. Piepbeestjes ook dol op maar dat maakt ze stuk..

honden page profiel DorrieDorrie

honden foto van Dorrie

Het zijn jagers ,in hart en nieren.
Alles waar ze mee vertrouwd zijn (in huis) is goed ,daarbuiten, zeker als ze er niet mee zijn opgegroeid is bijna alles een prooi.
Die van mij zijn van huis uit opgegroeid met vogels, die laten ze echt altijd met rust (ook eenden/zwanen reigers)kijken ze niet naar.Egels gaan ze naar toe , snuffelen eraan en lopen door, maar krijgen ze lucht van een rat, muis of een konijn. Moet ik ze echt aan de lijn doen, want ze zijn rustig een uur weg.
Rooie die loeit zelfs als ze een spoor vind. (een geval apart die hond)
Van oorsprong zijn het ook ongedierte verdelgers (niks geen vechthond), bij de een zal het er meer in zitten als bij de andere staff.
Moob doet t ook ,alleen wanneer ik hem roep komt hij gelijk terug, Rooie is echt foetsie, en die pluk ik echt weleens uit een groot hol vandaan ;-)

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Oke wauw.. Tot nu toe viel het wel mee.. Ja als ze een egeltjes vond werd ze helemaal gek, die prikt natuurlijk in die grote snoet die ze erin douwt.. En katten ja dat is altijd al spannend geweest.. Vogels heb ze nooit echt naar omgekeken maar me zusje d'r honden (herder kruisingen uit Bulgarije) rennen wèl achter vogels aan, eerst sluipen en dan sprinten als ze opvliegen, en nu doet Chels dit ook.. Maar in principe viel het altijd nog mee.. Nu heb ze 1x wat geroken in dat bos en nu vliegt ze als een dolle de auto uit en racet het hele bos door, en ja op elke hoek spring er wel een konijntje weg of een reiger, zelfs als we terug zijn op de woonboerderij vliegt ze de auto uit en rent als een bezetene een rondje om het huis.. Op zich vind ik het wel fijn dat ze zo kan rennen en dat ze d'r neus zo gebruikt, maar als ze eenmaal wat geroken heb kan ik roepen wat ik wil, en het bos stopt ook een keer en dan krijg je een weg..

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Iedere hond heeft een jachtinstinkt. En als ze er eenmaal van beproeft hebben is t vaak een hele klus ze weer onder app`el te zetten. Voorlopig even aan de lijn daar en vel aandachtsoefeningen doen...

Succes!

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

Ik heb ook zon jager. Als ie maar een konijntje ruikt hangt ie strak in de riem omdat ie er heen wil. Als ik hem corrigeer net voordat ie wil gaan (als ie los loopt) gaat ie niet maar als ik te laat ben en hij gaat is er geen houden meer aan. Dan ga ik altijd maar op een bankje zitten wachten haha.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

persoonlijk zou ik dit gedrag niet meer laten ontstaan, en dus... aan de lange lijn
dit lijkt mij persoonlijk zeer zeer ongewenst gedrag

jagen is geen speuren, jagen is jagen en van jagen komt heel vaak grijpen en doden
elke hond heeft een bepaalde mate van jachtinstinct, mensen vergeten vaak dat iedere hond van nature uiteindelijk een jager is, wat voor ras dan ook.
en het zal zich elke keer versterken, want ze vindt het zelf prachtig

en vergis je niet, het is streng verboden omdat honden zelf te laten jagen in nederland of belgie
als mensen er over klagen heb je een serieus probleem

zelfs onze pure waak- en verdediger zou de polder in scheuren om op hazen te jagen, en dat is dus never nooit niet toegestaan.

speuren is echt iets heel anders, wat onder appel gebeurd en dus onder commando staat

dusse........ werk aan de winkel ':-)

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Inderdaad, als ik 'r op tijd corrigeer (afleid) gaat ze niet maar als ze eenmaal weg is kan ik roepen wat ik wil.. En op zich denk ik veel plezier maar vorige keer was er een reiger die opsteeg en die bleef ze zo lang achterna rennen tot ze bij de weg was, ja dan schrik ik me dood natuurlijk.. Maar ja dat kan je allemaal niet voorblijven hoor dat ze een losloopgebied uitrennen ergens achteraan..

Wel een geruststelling dat meer Staffies dit doen.. Ik heb 'r nu steeds aangelijnd in het bos, nou ze loopt te dansen aan die riem.. Op zich wel een mooi gezicht maar ze maakt er echt een sport van, in de auto begint ze al te briezen..

Nou ben ik na het weekend weer thuis dus dat scheelt, maar ik woon gewoon in een woonwijk, wel met losloopgebieden in de buurt maar daar lopen ook wegen omheen..

Best frappant om te zien, van de zomer dacht ik nog dat ze wat mankeerde omdat ze zo sloom was, nu zou ik willen dat ze iets rustiger deed haha..

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

Hahah van de zomer maakte ik me ook dood ongerust hoor! Ik was in alle staten. Dacht dat ie ernstig ziek was ofzo O-)
Nu denk ik af en toe van doe is rustig zenuwelijer. Hij wil ma buiten spelen en rennen maar hij mag t nu niet omdat ie een blessure heeft dus ik loop ook met een dansende hond aan de lijn O-)

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

"

Ja ze is daar stapelgek op, vooral balletjes, blijer kan ik r niet maken, maar die geef ik zo min mogelijk want ze kauwt erop en daar schuren d'r hoektanden heel erg op af.. Piepbeestjes ook dol op maar dat maakt ze stuk.. "


Ze hoeft ook geen uren dat balletje in haar mond,zo lang het stuk lopen naar je vader is,daar laat je haar op jou letten door middel van het balletje,daar mag ze dan achterna jagen.
Kan ze al apporteren?Zo niet dan ga je dit thuis alvast oefenen,in kleine stapjes,een klein stukje weg rollen die bal ,op de grond gaan zitten en haar heel blij en uitnodigend bij je roepen,snoepjes pot naast je zo dat goed kunt leren af te ruilen.
Kun je ook meteen het 'los'commando in verwerken zodra ze de bal loslaat voor het lekkers,kun je 'los'zeggen.

Er zijn trouwens ook andere balletjes dan alleen tennisballen
:-D

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ballen met touwtjes zijn ook leuk ;-)
http://www.zooplus.nl/shop/honden/spel_sport/ballen

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Ze kan apporteren, maar ik denk dat zodra ze de bal heb en wat anders ziet, ze de bal laat vallen en weg is.. Maar het is een goeie optie.. Ik zal het es proberen..

Ik had laatst zo'n rubberen stekelbal net zo'n elastisch touwtje eraan maar die gooide zo moeilijk, die had ik meteen per ongeluk te water gegooid en die zonk dus was kort maar krachtig hihi..

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Net weer in het bos gewandeld.. Ik was beetje laat dus was van schrik de riem vergeten.. Dus ik had 'r in de auto al laten kalmeren, en toen ze uit de auto kwam zei ik meteen "NEE!" en toen bleef ze bij me, ze liep wel te dansen en ik moest er ook goed op letten, uiteindelijk zag ze 1x wat dat ik 'r kwijt was, daarna heb ik 'r teruggeroepen en naast me laten zitten, toen keek ze echt zo heel schuldig.. Verder ging de wandeling goed.. Ben benieuwd hoe vanavond gaat, dan neem ik wèl de riem mee voor het eerste stukje..

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

Dat is mooi!
Ben ook wel benieuwd hoe het vanavond gaat O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Amstaff en jagen/speuren" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: castereren of niet
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^