accupunctuur en homeopathie? pro of contra?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

accupunctuur en homeopathie? pro of contra? Poll

Pro (14)
 
contra (3)
 
nog geen ervaring mee (4)
 
geen interesse hiervoor (1)
 

Pro of contra alternatieve methoden?

Pro
contra
nog geen ervaring mee
geen interesse hiervoor

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Sjoerd, ik denk dat er geen 1 groot dubbel blind onderzoek opgezet kan worden, zoals dat binnen de reguliere wetenschap wel gebeurt. Ten eerste ontbreken de grote zakken geld van bedrijven die dergelijk onderzoek op universitair niveau ondersteunen. En de uitkomst levert dit soort 'sponsors' niets op, dus kan het nooit onafhankelijk worden opgezet.

En toch blijkt het wetenschappelijk genoeg onderbouwd dat bijv. lepto nosodes uiterst effectief blijken om mensen in Cuba tegen Leptospirosis (Weil) te beschermen.
http://homeopathyresource.wordpress.com/2009/01/01/successful-use-of-homeopathy-in-over-5-million-people-reported-from-cuba/
En zijn er ook een aantal studies op Pubmed te vinden die aardig geloofwaardig van opzet zijn.
http://www.vhan.nl/informatie-professionals/klinisch-onderzoek/28-klinisch-onderzoek
http://www.henw.org/archief/volledig/id676-acupunctuur-bij-migraine.html
http://www.acupunctuur-lieveld.nl/onderzoekwetenschappelijk.html

Het belangrijkste vind ik het effect dat ik zie bij mijn eigen zieke dieren (en mezelf). Je ziet verbetering of je ziet het niet, daar zit niets tussen en met name dieren kunnen herstel niet faken. In zoverre geloof ik dus absoluut niet in placebo-effect. Ook geloof ik niet dat 'genezen' dmv homeopathie of een andere natuurgeneeswijze effect zal hebben als je niet je gehele leef- en voedingswijze aanpast. Die aanpassing zou ook voor dieren in het algemeen moeten gelden. Datzelfde vind ik ook wat de reguliere medicatie aangaat. Vaak maakt het meer kapot dan je lief is, maar in de naam van de 'wetenschap' is dat geoorloofd. Gezondheid begint met name in de basis van dit al.

Gelukkig maar dat steeds meer reguliere dierenartspraktijken een bewuste keuze maken om mensen door te verwijzen of zelfs dergelijke holistische specialismes praktijk te bieden. Er is meer dan regulier alleen. :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "accupunctuur en homeopathie? pro of contra?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

ik geloof er niet in. Homeopathie middelen zijn vaak gewoon flesjes met water met een miniscule toevoeging erin. hier hebben wij zelfs les over gekregen op school.
het werkt zoals een placebo. Wanneer je maar graag genoeg wilt geloven werkt het. anders niet.
Accupunctuur kan ik nog wel wat in meekomen.
maar homeopathie.. nee daar geloof ik niet in.
(de dierenarts had zelfs een verhaal dat hij per ongeluk een verkeerd potje had meegegeven aan een eigenaar.. inplaats van een homeopatisch middel een potje met gewoon water. een week later kwam de eigenaar vertellen dat het zoo goed werkte. ze was er helemaal blij mee.. )

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Goldendelicious, waarom zouden er geen dubbelblind studies kunnen worden gedaan?(gaat mijns inziens genoeg geld om in deze branche)

Die zijn er wel, maar hebben nooit significante verschillen aangetoond en hebben de 'vereniging tegen de kwakzalverij' bestaansrecht gegeven.
'Bekocht of behandeld' door Simon Singh en Edzard Ernst, uitgeverij Arbeiderspers, 2008

Neemt niet weg, dat wanneer je echt vertrouwen hebt in zo'n behandeling, dat die meestal ook aanslaat.
Ook het gebruik van homeopathie bij paarden is positief aangetoond, al kunnen paarden niet weten wat er in de flesjes zit.

Het is moeilijke materie...ik begin altijd regulier, kom ik er daarmee niet, dan zoek ik verder in het 'alternatieve circuit', want het is ook een beetje zoals Landseer zegt; het is niet omdat we het niet kunnen zien, dat iets er niet is...

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

" Goldendelicious, waarom zouden er geen dubbelblind studies kunnen worden gedaan?(gaat mijns inziens genoeg geld om in deze branche) "


Er zijn zeker wel dubbelblind studies gedaan, maar volgens mij niet met zoveel personen:
http://www.holistic-online.com/homeopathy/homeo_clinical.htm
Dat zegt niets over het 'waarheidsgehalte' van de uitkomsten van die onderzoeken, want heel veel reguliere onderzoeken zijn ook erg kleinschalig van opzet.
Ik stuitte op een recent onderzoek:
http://homeopathyresource.wordpress.com/2012/09/20/french-researchers-report-randomized-double-blind-placebo-controlled-trial-of-homeopathy-in-menopausal-hot-flushes-successful/
Meer van die linken, ga ik niet neerzetten, aangezien ik me ooit eerder in een discussie heb gemengd en daarvan al genoeg neergezet is. Het is voor mij nl. geen bindende geneeswijze en ik heb niet de stellige overtuiging dat homeopathie in alle gevallen werkt. Binnen de kruidengeneeskunde is wetenschappelijk veel meer bekend wat dat betreft.

" Die zijn er wel, maar hebben nooit significante verschillen aangetoond en hebben de 'vereniging tegen de kwakzalverij' bestaansrecht gegeven.
'Bekocht of behandeld' door Simon Singh en Edzard Ernst, uitgeverij Arbeiderspers, 2008 "


Dat zal ongetwijfeld.

" Neemt niet weg, dat wanneer je echt vertrouwen hebt in zo'n behandeling, dat die meestal ook aanslaat.
Ook het gebruik van homeopathie bij paarden is positief aangetoond, al kunnen paarden niet weten wat er in de flesjes zit. "


Precies, dat is nu net wat ik bedoel. In heel veel opzetten van onderzoek waarin dieren betrokken zijn, zijn significante verbeteringen aangetoond. Dieren kunnen beslist niet faken, omwille van het placebo-effect van een eigenaar. Dan ben je als eigenaar wel knap gestoord, om op die manier 'genezing' te zien.

"
Het is moeilijke materie...ik begin altijd regulier, kom ik er daarmee niet, dan zoek ik verder in het 'alternatieve circuit', want het is ook een beetje zoals Landseer zegt; het is niet omdat we het niet kunnen zien, dat iets er niet is... "


De diagnostiek van regulier is ook niet 100% betrouwbaar en sluitend......en ik ben dus wel van vooraf diagnostiek regulier indien nodig. Dan kun je maar weer beter 'vertrouwen' op de 'diagnostiek' van een bekwaam holistisch dierenarts met doormeettechniek bijv.

honden page profiel IljaIlja 3 doggies

honden foto van Ilja

@ Saskia, ik draai het juist om. Ik bel eerst mijn homeopaat. In de homeopathie stimuleer je via het geven van het juiste homeopathische geneesmiddel het zelf herstellende vermogen van het dier.
Net als de snee in je vinger die van zelf geneest..

Gezondheid is een kwestie van balans, van evenwicht.
Het evenwicht is afhankelijk van het afweersysteem, van het herstelvermogen.
Functioneert het afweersysteem niet goed: dan word je ziek/ het dier.
Het vermogen jezelf te genezen wordt verklaard door de meest fundamentele natuurwet die we kennen: actie is reactie.
Het juiste middel is dat homeopathische middel dat wat beeld betreft het beste past bij het beeld van het dier. Je geneest dus met een gelijkend geneesmiddel of wel het simillimum.

* De wetten van Hering,   schrijft over het verloop van de genezing.  Legt uit hoe een ziekte door homeopathie wordt genezen.
Er zijn drie basisprincipes: genezing verloopt van binnen naar buiten; van boven naar beneden; en in de tijd terug. Pas als het zelf herstellende vermogen niet meer aanwezig is ga ik naar een dierenarts, om te kijken of het dan met allopathische medicatie wel zou kunnen.. . ?
Gelukkig is dit bij mijn dieren nog nooit voorgekomen sinds ik mijn dieren laat behandelen door een klass. homeopaat. 
En ik kan zelf kan behandelen als er een huis, tuin en keuken klacht is, denk hierbij aan een verstuiking, diarree, braken. borrelende buikjes, verdriet, een plotselinge schrik, angst, wond, insecten beten,

Mijn hond Sterre is 'schoon'. Zij heeft nog nooit  bijvoorbeeld een kuur ab gehad, nog nooit een klacht onderdrukt. Als er iets is waardoor zij behandeld moet worden dan is de klacht ook heel puur, niet verdoezeld door allopathie medicatie. 
Soms zijn honden jarenlang door reguliere middelen behandeld. Steeds weer antibiotica of soms zelfs prednison. Dan lijkt de klacht weg..  Door onderdrukken van de verstoring kan de verstoring dieper in lichaam in gaan. ]

Is een klacht vele jaren onderdrukt geweest kan het even duren voor er zichtbare dingen veranderen. Er is dan wel beweging maar soms niet opvallend waarneembaar. Of alleen het gedrag kan veranderen. Maar nog niet fysiek een verandering. Iets wat lang onderdrukt is kan met homeopathie niet weggetoverd worden. Processen hebben tijd nodig. En zo'n proces laat zich niet dwingen. Ieder dier of mens heeft een eigen tempo.
 
Mijn hond is steriel gemaakt door de dierenarts, dit op mijn verzoek omdat zij steeds weer terugkerende hormoonklachten had. Zij is vóór de operatie eerst in een stabiele hormoonperiode gebracht en erna geopereerd.
Dit omdat de na de operatie het niet goed meer te sturen is.
De homeopaat heeft haar daarbij ook behandeld met voorbereiding met middelen voor de narcose en uiteraard ook na de operatie met wondmiddelen voor huid. Maar ook voor wat er IN het lijfje van de hond gebeurd is.

Ik had expliciet gevraagd aan de dierenarts - die Sterre opereerde - of hij geen antibio. wilde gebruiken/spuiten. Dit omdat ook dat deel door mijn homeopaat begeleid werd met middelen.

Ik ben 25 jaar geleden tot vier /vijf keer toe - met mijn honden hopeloos verdwaald geraakt in de wereld van dierenartsen.  Niet één dierenarts bezocht maar steeds weer op zoek naar die 'ene' dierenarts die luisterde en mijn hond kon helpen - geen een die een oplossingen had voor de klachten van mijn hond.
Tot in Utrecht toe.
Ben zelfs bijna mijn hond verloren door de narcose in Utrecht.
Twee studenten hebben een half uur staan werken aan het wakker laten worden van mijn collie teefje.
En de blaas en de blaaswand,  waar ik voor ging, was prima in orde.
Alhoewel de klacht, urine laten lopen, na het plassen of tijdens het slapen, niet opgelost was en kon worden.

Zo had ik een aantal klachten bij verschillende honden in mijn leven waar de dierenartsen geen oplossingen hadden.. Ik ben ooit mijn eerste hond verloren doordat de huidige dierenarts mij niet geloofde dat de hond ziek was. Toen zij wilde gaan behandelen stierf mijn hond ter plekke..
Zij zag uiteindelijk in dat ik gelijk had gehad al die tijd.
Nooit laat ik mezelf ooit nog van de wijs brengen door iemand die het beter lijkt te weten als ik iets zie bij mijn honden wat niet klopt.
Ik ken mijn hond door en door ik wist precies te vertellen wat er mis was met mijn eerste hondje..

Nu weet ik waar ik terecht kan, een homeopaat luistert aandachtig, vraagt de juiste vragen en filtert de juiste informatie uit het verhaal van de baasjes.

Ik liet mijn honden toen altijd regulier behandelen. Homeopathie was de ver van mijn bed show. Ik wist niet eens dat het bestond. Behalve de flesjes in de winkel die ik zag staan.

Ik kwam op een dag tijdens een wandeling een vrouw tegen die net afgestudeerd was als klassiek homeopaat als humaan maar ook oor het veterinaire deel.
Het blaasprobleem van de collie was door deze  klass. homeopaat met een week opgelost.
De klacht is nooit meer terug gekomen.
Prettige bijkomstigheid was, de hond werd binnen een week een heerlijk vrij en blij hondje. Ik herkend haar niet meer. En de blaas functioneerde weer prima. Niet meer nadruppelen, geen natte plek meer op de slaapplaats.
Ook mijn andere collie krreeg een blaasprobleem. Zij ging na de sterilisatie urine verliezen. Ook dit was binnen een paar dagen opgelost. Heb haar ook na moeten behandelen met een constitutie middel een periode.

Zo had ooit één van de honden steeds een terug kerende klacht van kennelhoest. Toe drie keer toe als zij loops was, kreeg zij kennelhoest. Tot drie keer toe de dierenarts laten behandelen. En steeds weer kwam de klacht terug. En steeds weer kreeg de collie diarre van de antibiotica..

Het idee dit door de homeopaat laten behandelen kwam niet op in mijn hoofd. Tot ik haar per ongeluk tegenkwam op een wandeling en haar het verhaal vertelde.
Na een uitgebreid consult - net als bij de andere collie - kreeg ik een middel voor de kennelhoest thuis gestuurd. En met twee dagen was de hoest beduidend minder en met 4 dagen was het weg.
De hond is na behandeld met een constitutie middel en er is nooit meer kennelhoest terug gekomen.

Zo kan ik wel meer voorvallen optekenen van ervaringen bij mijn eigen dieren maar inmiddels ook heel veel ervaringen van de dieren honden/katten/paarden van anderen.

Zo had ik ooit beide honden aan de diarree. Dierenarts gebeld voor medicijnen. Na twee dagen waren de hond nog niet van de diarree af. Sterker nog,  het leek erger te worden de honden werden allebei  slapper en slomer. Het  knipvlies bij een van de honden begon over het oog te trekken vanuit de ooghoek. Een duidelijk signaal dat er iets aan de gang was in het lijfje..!!!
Uit wanhoop belde ik de homeopaat of zij daar misschien óók iets mee kon. ...

Na een zeer uitvoering telefonisch consult waarin ik moest vertellen over de diarree hoe  de ontlasting er precies uit zag, wat de geur was, de kleur, de consistentie. Hoe vaak de honden er uit moesten, of de diarree er uit spoot, of er slap uit de anus viel. Maar ook hoe de honden zich gedroegen of er koorts was enz.  enz.
Na al die informatie kwam de homeopaat tot een middel wat precies paste bij de klachten.
Ik had toevallig het middel Arsenicum   in huis. De kat was al eens door haar met succes - voor een vergiftiging - behandeld.

Ik gaf allebei de honden slechts een inname, de aandrang hield op, die dag geen diarree meer. Een dag later was er weer een normaal drolletje.

Een van de collie dames trof ik ooit 's - toen zij al bejaard was - morgens totaal van de wereld aan op haar bedje. Ze kon niet meer opstaan, haar ogen gingen als pingpongballen door de kassen. Ze was totaal de weg kwijt.
Ik belde direct mijn homeopaat en ik moest direct beginnen met een aantal middelen die ik gelukkg al in huis had. Ik had toen al mijn EHBO kit in huis en gelukkig zaten daar de middelen in waar ik direct al mee kan beginnen met geven. De andere middelen kon ik direct komen ophalen.
Binnen een uurtje stonden de ogen stil. Kon zij weer zelf de ogen sturen en contact maken. De hond kon weer rechtop liggen zonder om te vallen.
Van lopen of staan was geen sprake.

In de middag liep de hond weer door de tuin. Hetzij scheef en wankel en met een schuin /scheef hoofdje.  Maar ze liep en had zelf niets in de gaten, was heerlijk opgewekt zoals altijd.
Met een week waren alle verschijnselen weg en de hond kon weer normaal lopen en zelfs weer renen.  Beide collies zijn ruim 14 en 15 jaar geworden. Zonder ziekt te zijn. Ze waren gewoon versleten.

Mensen mogen en moeten kritisch zijn. Dat ben je ook als je naar je dierenarts gaat.. ?? Ik wel in elk geval. Ik geloof dat veel mensen het eigen herstellende vermogen van dieren onderschatten.  Men zou ook eens even kunnen afwachten of de klacht door de hond zelf opgelost kan worden, in plaats van direct naar de dierenarts te gaan.  We leggen graag e verantwoording bij de dierenarts, en zijn snel gerust met een pilletje ...
Een gezonde hond kan heel vaak zelf de klacht oplossen. Zo kan de hond  zelf de weerstand opbouwen.  In plaats er een kasplantje van te maken.  Uiteraard wel de vinger aan de pols houden. Zie je de hond er écht ziek uit. Gaat het dier zich sloom gedragen ,echt achteruit gaan dan zal je stappen moeten ondernemen natuurlijk.

Ik lees zo vaak dat je 'er in moet geloven' eer homeopathie kan werken.
Moet je ook in allopathische medicijnen geloven eer je er baad bij hebt. ?

Mensen die zelf geen enkel inzicht hebben in de materie spreken graag uit dat ze het kwakzalverij vinden. Zij hebben zelf geen enkele ervaring op dit gebied.
Of hebben helaas een ervaring door bij een niet goed opgeleid iemand terecht gekomen te zijn. Mensen die niet het juiste inzcht hebben in de materie. werken met potenties die je ook zelf kan kopen.
Zij zijn zelf nooit behandeld geweest, of hebben nooit een dier laten behandelen door een klassiek vet. homeopaat.
Hoe kan je daar dan over oordelen..??
Hoe weet je dat de appeltaart lekker is als je geen stuk geproefd heb..?? Omdat mensen zeggen dat de taart vies of lekker is ..??

Homeopathie is een zéér oude behandelwijze, Er zijn heel veel proeven gedaan op mensen met middelen . 
Alles staat  tot in de puntjes vastgelegd in de Materica medica.   Men zou  - voor de grap - eens een dagje in moeten lezen over de meer dan 6000 middelen - die daar in beschreven staan - als je dit boek ooit eens tegenkomt..] Ook de filosofie achter de behandelwijze is boeiend om te lezen.

Als je door een klass. homeopaat wilt laten behandelen is het niet uitgesloten dat je ook regulier kan of mag behandelen. Je blijft ten alle tijden vrij om te gaan en te doen.
Het een sluit het ander niet uit.
Als mijn hond een poot zou  breken laat ik het door de dierenarts opereren/zetten.  Maar mijn homeopaat begeleid het genezingsproces met ondersteunende middelen.

Ik laatst een baasje met een Cane Torso pup verwezen omdat het dier niet meer kon lopen van de groei verstoring/pijnen.  De poten zijn helaas al te krom gegroeid om weer in de juiste positie te komen maar het dier kan wel weer lopen. Nu is het dier weer actief. Het baasje heeft goede voedingsinstructies gekregen. De vacht van de pup glimt en de hond speelt nu met de andere hond van het gezin.

Dus een behandeling van een dierenarts kan heel goed plaatsvinden terwijl de homeopaat een ander  proces ondersteund. Als je het maar wel laat weten aan allebei de behandelaars. Zo nodig wordt de hulp ingeroepen van nog meer andere specialisme als dit nodig mocht zijn.

Bij het steeds weer onderdrukken met allopathie van klachten kan het zijn als je eenmaal door een homeopaat de hond laat behandelen dat er dan eerst het lijf dan eerst opgeschoond moet. Als zit zo is dan zal de homeopaat je daarover vertellen.

Ik volg uit pure interesse en om meer verdieping en inzicht in de materie te krijgen,  een aantal verdiepingsjaren aan de opleiding.
Als je meer wilt weten over de filosofie achter de klassieke homeopathie dan is dit een echte aanrader.
Dan zal zelf kunnen zien, lezen, ervaren hoe middelen werkenop zowel fysieke verstoringen als op mentaal niveau. En hoe een homeopaat  uiteindelijk tot het juiste, passende middel/middelen komt.

Ik was laatst bij een live casus in de klas. Een Berner S. met een vreselijke angst om alleen te zijn.
De mensen hadden al vele gedragth. over de vloer gehad. Het dier was gewoon niet te bereiken in de angst.
Het dier is behandeld voor de angst en ligt nu heerlijk relaxt te slapen vals de baasjes weg zijn.
Hier heeft de homeopaat samen gewerkt met een gedragstherapeut.
De homeopaat repertoriseert de klachten, komt zo tot de juiste middelen, de gedragsdeskundige begeleid de baasjes en de hond.

Op onze website staan een aantal artikelen en div. casussen van klassiek homeopaten. Waaronder een casus van een hond die o.a. de ziekte van Lyme had. Een casus van een hondje met vaccinatie schade.  En er komen nog meer casussen /artikelen van onze gastschrijvers aan.

De biologische boerenbedrijven werken ook met klass. homeopathie. en met groot succes steeds weer. http://www.varkens.nl/nieuws/geboortediarree-bestrijden-met-homeopathie
Zo zijn er vele artikelen te vinden op internet over de succes die behaald zijn met homeopathie.
En steeds meer mensen leren de klass, homeopathie kennen als een eerlijke behandelwijze.

Meer lezen over hoe een klassiek homeopaat naar een verstoring kijkt en deze behandeld..
http://iljasterre.come2me.nl/klasshomeopathie/

Ik hoop dat men iets aan deze info. heeft.
Vriendelijke groet, Ilja

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "accupunctuur en homeopathie? pro of contra?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Blaasontsteking medicijn tip!!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^