aanvallend, of gewoon andere interpretatie van onrecht?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KK

honden foto van K

ik lag vannacht te denken over de problemen die sommige mensen hebben op hp, omdat ze zich aangevallen voelen door sommige reacties. weet je wat ik denk?
elk mens reageert fel tegen onrecht, maar iedereen heeft een andere interpretatie van onrecht.
de meeste vaste leden van hp zijn veel met hun honden bezig, en hebben zich er ook in verdiept, maar veel mensen zijn op een andere manier met hun hond bezig, zoals de meeste gasten die hier komen.
zo vinden wij een pup kopen bij een br##dfokker onrecht, omdat zij zich, volgens ons, beter hadden moeten verdiepen in de fokker voor ze een hond kochten.
maar zij vinden onze aanvallende reacties weer onrecht.
toen diego dood was, kwam ik een aantal dagen later toevallig bij een vage kennis. hij had een mops-pupje in een plastic bak zitten.
ik pakte het op, en het kroop meteen in mijn nek. op dat moment nam mijn gevoel het over, en ik kocht het,wetende dat het uit hongarije kwam.
was dat verstandig? nee. had ik beter moeten weten? ja.
als dat pupje toevallig ziek was geworden, en ik was uit ongerustheid via google hier terecht gekomen, had ik waarschijnlijk een hoop verwijten naar mijn hoofd gekregen, wat ik dan een groot onrecht had gevonden, waardoor ik ook heel fel gereageerd zou hebben.
dat bedoel ik een beetje. iedereen wordt fel door onrecht, maar iedereen vind iets anders onrecht.
het pupje van mij is uiteindelijk met 14 maanden gestorven aan een hersentumor, en ik heb daar zeker mijn les van geleerd.
maar wij kunnen niet aannemen dat iedereen alles weet, en iedereen maakt fouten. dat is ook niet erg, als je er iets van leert.
zo vind de ene het onrecht als een hond buiten moet slapen, en wordt daar kwaad over, terwijl dat voor veel mensen heel normaal is, en zij het weer onrecht vinden dat zij hierop aangevallen worden.
zo zijn er veel meer voorbeelden te bedenken.
hou er gewoon rekening mee dat iedereen anders is, en ook anders reageert. en voel je ook niet te snel aangevallen, want iedereen heeft immers een andere mening, en is ervan overtuigd dat die mening de enige juiste is.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "aanvallend, of gewoon andere interpretatie van onrecht?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 3 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Enkele jaren geleden wist ik niets van broodfok en gingen we regelmatig naar de pups kijken in de dierenwinkel bij ons in de stad. Als ik toen het geld ervoor had en de toestemming had ik sowieso een broodfok pupje gekocht.  En als ik dan hier was terecht gekomen om hulp te vragen en al die verwijten had gekregen had ik me héél aangevallen gevoeld en was hier waarschijnlijk meteen weggegaan. En dat vind ik erg jammer, je ziet hier vaak mensen terecht komen in zo een situatie en die krijgen dan allerlei verwijten naar hun hoofd geslingerd en die mensen zie je vaak niet meer terug.

Ook ik denk telkens weer bij zo een topic, weer iemand die een broodfok hondje heeft gekocht enz... Maar ik denk dat je dat ook op een andere manier kan zeggen. Als je vaak op HP zit zie je deze topics ook erg veel voorbij komen en dan wordt het na een tijdje wel van: oké eigen schuld, hoe kan je nu zo een hondje gekocht hebben! Maar voor die mensen is het wel de 1ste keer dat ze hier komen en zij hebben totaal geen idee dat ze de zoveelste zijn.

Ik vind dat sommige HP-leden best wel wat rustiger zouden mogen reageren op gasten. En ik heb ook al wel eens het gevoel gehad als iemand op mij reageerde van: dat kon wel wat vriendelijker of rustiger, maar ik ga daar dan niet verder op in. Ik ben het dus helemaal eens met wat je schrijft! :-)

honden page profiel KK

honden foto van K

het gaat ook niet alleen om de kopers van br##dfokpups, maar met alles. de meest uiteenlopende topics lopen uit de hand, omdat iedereen zijn eigen mening als waarheid verkondigt.

niet iedereen verdiept zich zo in honden als wij, en dat is niet perse verkeerd.
iemand die zijn hond brokken voert van de lidl houdt niet perse minder van zijn hond als iemand die kvv,barf of een topmerk brokken geeft.
iemand die zijn hond buiten laat slapen, houdt ook net zo goed van zijn hond als iemand die de hond meeneemt naar bed, en ga zo maar door.

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

Hoi karin. Begrijpelijk, maar als je het forum ziet als iets om van te kunnen leren, zou het fijner zijn, wanneer er rekening wordt gehouden met het feit dat mensen waarschijnlijk sneller willen leren, wanneer de toon wat vriendelijker is. ook ik heb een mening, maar zeker wel bereid deze bij te stellen, maar wanneer ik me aangevallen voel, ga ik in eerste instantie daarop in en zal ik minder snel iets aannemen of 'toegeven'... Uiteindelijk wil ik leren, dat staat bovenaan, maar kan me voorstellen dat anderen dat niet doen. Een gemiste kans, in die gevallen toch?

honden page profiel KK

honden foto van K

die mensen zullen ook wel leren, maar dat hier nooit toe gaan geven.

het is soms moeilijk om niet fel te reageren, als je iets ziet als mishandeling, omdat die persoon anders tegen dingen aankijkt.

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

Dat snap ik Karin, maar bij een meer prettige sfeer zal iemand verder naar de opvatting of mening van een ander geneigd zijn te kijken, denk ik ;-). Termen als niet willen toegeven maar wel leren, jammer. Het is toch fijner iets toe te kunnen geven, zonder het idee te krijgen dat je ' door het stof moet'? Natuurlijk snap ik dat het meoilijk kan zijn niet fel te reageren, maar daar zijn we nu net mensen voor toch? Dat we kunnen beredeneren en tot tien kunnen tellen?

honden page profiel NacNac 3 doggies

honden foto van Nac

Hoi, ben het helemaal met je eens.
Wij hebben ons best wel goed voorbereid voordat we een Ridgeback pup aanschaften, maar doordat we nu bevangen zijn door het Ridgeback-virus ;-) zijn we steeds meer gaan lezen over en informatie zoeken naar dit ras, gewoon omdat we dat geweldig vinden.
Hierdoor krijgen we steeds meer kennis en zullen we mogelijk, als er ooit nog eens een andere Ridgeback bij ons komt (dat willen we pas als onze Maltezer er niet meer is, dus hopelijk duurt dat nog heeeeeeeel lang) een keuze voor een pup maken op totaal andere gronden, wie weet ...
Ik probeer er (nog steeds) van uit te gaan dat mensen leren van de keuzes die ze maken ...

honden page profiel KK

honden foto van K

ja, maar je kunt niet zien hoe iemand die reageert op dat moment in zijn vel zit.

als alles al tegen zit die dag zal iemand sneller geneigd zijn om fel te reageren. het gaat 2 kanten op:enerzijds zouden mensen minder fel moeten reageren, maar anderzijds moeten mensen zich ook niet alles teveel aantrekken, en zich te snel aangevallen voelen.
je kunt ook proberen te begrijpen waarom iemand zo fel reageert.

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

Hoi Karin. Maar dat is nu net het gevaar van mail en andere geschreven media. Ik denk dat wij daar rekening mee moeten houden door voorzichtiger iets op te schrijven, juist omdat je niet weet wat voor lading achter een boodschap staat. Omdat we geen face-to-face contact hebben, en niet kunnen zien hoe iemand wat zegt, non-verbale communicatie.

honden page profiel KK

honden foto van K

dat is voor mij dus heel lastig, en ik denk voor meer mensen.

kijk, ik wil mijn add niet gebruiken als excuus, maar vaak schrijf ik het net iets anders dan ik het bedoel, en komt het feller over.
als ik die dingen face-to-face zou zeggen, zou niemand kwaad of gekwetst zijn.

honden page profiel KK

honden foto van K

meer emoticons zou ook wel helpen. op andere foums gebruik ik vaak de "grijns" zodat mensen snappen dat ik het niet zo fel bedoel.

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

Begrijp je standpunt helemaal.

Maar het blijft toch moeilijk het geschreven woord.
Wat de typer als niet aanvallend en opbouwende kritiek of goed bedoeld advies schrijft kan voor een ander als zeer aanvallend en soms zelfs beledigend overkomen.

Met het verhaal broodfok heb ik een duidelijk standpunt, 10 jaar geleden wist bijna niemand van dit bestaan af maar door internet en de aandacht op tv de laatste 2 jaar moet je echt uit een ei (uitdrukking die we hier gebruiken) komen als je daar niet van afweet.

Over het voeren vind ik wel dat het hier vaak overtrokken wordt en dat mensen snel met hun oordeel klaar staan alsof je je hond aan het vermoorden bent met de aldi brok.
Alle brok voldoet aan bepaalde waarde dit is verplicht dus je hond gaat er zeker niet van dood.
Ben je hier tevreden over top lekker blijven voeren.
Na mijn idee bestaat de beste voeding niet, de beste voeding is waar jou hond het goed op doet.
Toen ik KVV ging voeren was Lotgering het merk om te voeren hier op HP hele topics gingen erover, nu ben je fout bezig als je het geeft tenminste zo wordt het gesuggereed prima maar mijn honden doen het er goed op dus klaar.

We kunnen mensen hier op wijzen en info geven maar sommige trekken weleens heel stevig van leer zoals laatst in het kippenpoottopic.

Ik zeg altijd maar leven en laten leven iedereen heeft het beste voor maar probeer elkaar met respect te benaderen en lees ook eens je eigen tekst terug en schroom niet er voor uit te komen als je iets te fel hebt gereageerd.

Daarnaast heb je hondenmensen zoals een groot deel hier op HP die zich overal in verdiepen die van veel dingen wat af weten en je hebt mensen met een hond waar het grootste gedeelte van Nederland mee gevuld is en die verklaren ons hondenmensen denk wel eens voor gek omdat we zoveel tijd en energie in onze viervoeters steken.
En dat wij weer vinden dat hun dat ook eens zouden moeten doen, het zijn 2 werelden die elkaar denk niet erg begrijpen.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Sommige mensen leven zo in hun eigen wereld dat dat de enige echte waarheid is. Maar zo zit de mens in elkaar. Denk aan godsdienst. Bijna iedere godsdienst is toevállig de énige échte.

Mensen bij wie kaasjes, snoepjes of clickeren goed werkte, zullen dat prediken als de enige waarheid. Maar Bob's waarheid hoeft de mijne niet te zijn. Gewoon erkennen dat er meerdere wegen naar Rome leiden zou al een eind helpen. En sommige mensen houden van een kustweg, en anderen van een bergweg.

honden page profiel Nouri Nouri 3 doggies

honden foto van Nouri

ja helemaal mee eens.

in mijn zoektocht naar de juiste hond voor mij ben ik ook hier terecht gekomen, voordat ik een profiel aanmaakte heb ik vooral veel gelezen. ik ben ontzettend veel te weten gekomen en dat is zo mooi van dit forum! als dat er niet was geweest zullen veel mensen de fout in zijn gegaan. en dat is het nou juist, de gasten die hier komen WILLEN hulp, anders hadden ze niet eens moeite gedaan om hier terecht te komen. er zullen zat mensen zijn die er geen tijd/moeite in stoppen hun hond te begrijpen en dat doen deze mensen wel. soms onhandig, gebrekkig, onnozel en ronduit vervelend maar we moeten niet vergeten dat de meeste mensen heel weinig van honden weten! zo kwam ik hier pas te weten wat broodfok was, terwijl ik me toch echt wel goed verdiept had (dacht ik, tot ik hier kwam) we moeten er dus met zn alle het beste van maken en als er mensen zijn die echt niet willen luisteren, zou ik er ook geen moeite in steken. sommige mensen willen gewoon niet

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

Klopt, doe ik ook vaak :-D! En idd er is een groot  verschil tussen face-to-face en hier. Wanneer je ziet dat iemand gekwetst raakt, zul je daarop inspelen. Herkenbaar, en daarom wel iets om op te letten. Multimedia zorgt ervoor dat mensen toch anoniem de ergste dingen kunnen en gaan zeggen. Het is een groot probleem, waar we allemaal van moeten leren, denk ik tenminste. Je wilt immers dat iemand jou benadert zoals je zelf benaderd wilt worden worden.;-)

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

Ach, zolang je de intentie hebt om het in de IK vorm te schrijven..
Ik denk.
Ik zou.
Volgens mij.
Ik heb gelezen, ik heb gehoord.

Dan is er volgens mij niet zoveel aan de hand.
Dat houdt de boel wat luchtger..

honden page profiel teresa en beauteresa en beau 3 doggies

en weer bespeur ik in dit topic positieve energie...dikke pluim ! ;-)
( maar als ik mijn kussen ruik ben ik weg ;-) )

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

Herkenbaar, korte nachtjes zo! Nog een weekje, dan mag ik weer gaan werken ;-). Maar een positieve ontwikkeling!

honden page profiel Maris & Bodhi Maris & Bodhi 3 doggies

honden foto van Maris & Bodhi

Sommigen zijn misschien net iets te veel bezig met het overtuigen van een ander, terwijl je eigen mening geven en het daarbij respecteren en accepteren van andermans mening ook een goede optie kan zijn :-). Meestal word je mening gevormd door je eigen ervaringen. Daarbij vind ik dat er wel wat meer rekening mag worden gehouden dat het schrijven (ofja, impliceren) dat iemand z'n hond onrecht (!) aandoet erg pijnlijk kan zijn.

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

Mariska, klopt! Maar dan nog is beleefd blijven en bij jezelf blijven met de intentie je in een ander te willen proberen te plaatsen een voorwaarde, denk ik.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "aanvallend, of gewoon andere interpretatie van onrecht?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: leukste foto met hond!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^