Dog Whisperer??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Dog Whisperer?? Poll

Ja (96)
 
Nee (26)
 
Anders zet in de reacties (11)
 

vind je Cecar Millan een goede hondenfluisteraar?

Ja
Nee
Anders zet in de reacties

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

"
Honden hebben 1 regel waar ze heel erg aan gehecht zijn, wat je vind mag je houden "


Ik begrijp niet zo goed waar deze regel vandaan komt, maar het is absoluut geen hondse regel ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dog Whisperer??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

" Er zijn meerdere dingen "mis" met CM:

. Doordat men alleen probleemgevallen ziet, denkt men dat die aanpak de standaard aanpak is voor de gemiddelde hond. Maar ga je zelf extreem dominant lopen doen bij een angstige hond, dan kun je het probleem verergeren.

. "


Maar met alle respect Wilma...., dit ligt dan toch niet aan Cesar ?
Ik denk zelf dat 'denken dat dit de standaard aanpak is' sowieso al fout is......
Voor geen enkele hond, geen enkel baasje is er een standaard aanpak ( was het maar zo, dan was een hond opvoeden een eitje, maar als ik eerlijk ben ook stukken minder uitdagend...)

Mijn punt is en blijft dat er heel vaak word afgegeven op CM, al of niet ondersteund met beeldmateriaal ( veelal oude filmpjes)..., maar dat de goede dingen, die hij ook zeker heeft , niet "gezien" worden....

Dat vind ik persoonlijk jammer....
Je hoeft hem geen wonderboy te vinden , maar dat afkraken is nou ook weer niet nodig.....

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

"

Maar met alle respect Wilma...., dit ligt dan toch niet aan Cesar ? "


Nee hoor, iemand dwingt hem alleen probleemgevallen te laten zien... ;-) Natuurlijk maakt hij die keuze. Hij zou ook ieder seizoen een aflevering met basic tips kunnen geven, of zeggen dat een pup die niet luistert niet hetzelfde behandelt moet worden als een willekeurig probleemgeval.

Een pup zo aanpakken als bij sommige probleemgevallen is als het schieten op een mug met een kanonskogel. Totale overkill en je brengt er mee schade mee dan dat het voor een oplossing zorgt.

honden page profiel JJ

honden foto van J

"  Hij zou ook ieder seizoen een aflevering met basic tips kunnen geven, of zeggen dat een pup die niet luistert niet hetzelfde behandelt moet worden als een willekeurig probleemgeval.

Een pup zo aanpakken als bij sommige probleemgevallen is als het schieten op een mug met een kanonskogel. "
Kijk en daar gaan mensen de fout in meestal...ze interpreteren het hele verhaal op hun eigen manier en voeren ook CM zijn methodes op hun EIGEN manier uit...daar gaat het fout.
Menig hondenbezitter bezit niet de doortastendheid en consequentie om zo met zijn of haar hond om te gaan...de gemiddelde mens staat niet zo stevig in zn schoenen als die een rij tanden ziet.
Wel moet ik zeggen dat de strijd om dominantie NOOIT mag eindigen met een trap of rare onverwachtse tik, dit zal de angst op onverwachte bewegingen alleen maar aanwakkeren bij de hond.
Jammer dat ik CM dit toch vaak zie doen.
Zelf heb ik de afgelopen 8 jaar mogen genieten van een hond waar de rest van de wereld niet van genieten kon.
Zat in de opvang, door verschillende bijtincidenten.
Meestal gecreeerd door baasjes die allemaal de dominante aanpak geprobeerd hadden.
DAT was als je het mij vraagt de reden dat ik zijn vierde baas in 2 jaar werd.
Het enige waar het hem aan ontbrak was opvoeding en structuur, en die dingen zijn ook aan te leren zonder de eerder genoemde dominantie.
Verdiep je eens in je hond als die raar gedrag vertoond...al eens geprobeerd?
Waarom is ie boos?...of bang?...
Corrigerende tikken werken dan meestal averechts weet ik uit ervaring.
VERTROUWEN en Respect...dat waren de 2 dingen die mij een heerlijke hond hebben opgeleverd.
Vanaf het moment dat hij mij begon te vertrouwen begon meneer in de grootste teddybeer ooit te veranderen...begon zelf toenadering te zoeken, kwam op den duur zelf lekker bij me liggen...
Ik mis mn ventje nog elke dag, 14jl moest hij deze wereld helaas verlaten.
Ik ben TROTS dat ik het baasje heb MOGEN ZIJN van zo`n mooi beest...en dat ik al die jaren van hem heb mogen genieten.
Nogmaals...probeer eerst te zorgen dat je hond je vertrouwd...zou jij iemand vertrouwen die je onverwacht een schop geeft?...terwijl je al bang bent?

honden page profiel JJ

honden foto van J

ruim de helft van de bijtincidenten komt voort uit angst....niet uit dominantie.

honden page profiel ..

honden foto van .

"

Ik begrijp niet zo goed waar deze regel vandaan komt, maar het is absoluut geen hondse regel ;-) "

je mag t Gaya komen vragen hoor als ze er buiten weer eens vandoor gaat met een dode muis en weigert om los te laten ;-) O-)...

honden page profiel Tim † Yoran RixtTim † Yoran Rixt

honden foto van Tim † Yoran Rixt

Hij heeft goede adviesen en wat minder goede adviesen. Je moet er voor je zelf uithalen wat je nodig vind.

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

"
je mag t Gaya komen vragen hoor als ze er buiten weer eens vandoor gaat met een dode muis en weigert om los te laten ;-) O-)... "


Ja dat snap ik wel, alleen mag jou hond de dooie muis toch ook niet houden van jou?

In het natuurlijke gedrag van dieren, en ook honden, moet je alles af geven wanneer een ranghogere dat wil, er zijn geen rechten om iets wat je vind dat je dat automatisch mag houden. In de natuur geldt het recht van de sterkste ook in roedels. Vanaf de geboorte van een pup wordt hem gelijk duidelijk gemaakt dat de moeder bepaald wanneer er gegeten mag worden, en later bepaald de Fokker, zelfs gewoon onbewust, wanneer het tijd voor eten is. En dit blijft doorgaan voor de rest van hun leven in roedels honden, de ranghoogste hond bepaald of er gegeten mag worden, zelfs wanneer de mens hun eten geeft, en wanneer de ranghogere hond meent dat hij dat eten op wil eten dan gaat de ander aan de kant. En hier gaat het vaak fout tussen mens en hond, elke hond die eten af moet staan aan een ander zal protesteren, grommen, tanden laten zien enz. Want dat mag in de hondenwereld, je mag duidelijk maken wat je er van vind. Een ranghogere hond zal zich niets aan trekken van dit dreigende gedrag en pakt het eten gewoon, voor mensen is dit dreigende gedrag ineens een zwaar probleem en dat moet afgeleerd worden.

Eten opeisen van een andere, en dat kunnen ook speeltjes zijn of wat dan ook, is voor honden een heel normaal iets, en dat gebeurt ook regelmatig.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

"
Heb je zelf dan wel eens gestaan voor de honden die bij hem langs komen? Honden die zo ver**** zijn door omstandigheden of eigenaar dat ze voor geen meter meer te vertrouwen zijn? Honden die je bij t minste of geringste aanvallen? En dan moet je staan zwaaien met koekjes en hopen dat hij je dan leuk vind voor de hond in je arm of been hangt? Eerlijk is eerlijk ik heb nog niet eerder zo'n hond mee gemaakt dus wie zegt dat je op zo'n moment niet eerst domineert zodat de hond je aanvalt voor je opnieuw begint met heropvoeding? feit blijft snelle oplossing of niet dat deze honden die gevaarlijk waren voor hun omgeving wel weer normaal kunnen functioneren in de maatschappij, en anders bij een dierenarts belanden omdat ze onhandelbaar zijn en worden ingeslapen. Dan kies ik persoonlijk liever voor een begin dominerende houding naar de hond waarna je wel er mee aan het werk kan, Ik vraag me dan af wat zou iemand dan doen die nu hard roept dat dit niet de manieren zijn, hoe die dat zouden aanpakken

hij is inderdaad moet ik zeggen de laatste serie's stukken milder geworden in veel gevallen, misschien alle kritiek die hij de afgelopen jaren gekregen heeft toch gezorgd dat hij is gaan nadenken over zijn technieken en deze gaan aanpassen. Dit zal hij uiteindelijk ook wel gemoeten hebben om zijn status te houden ;-) "

ja dit heb ik zelf meegemaakt, Lola viel ook aan, had al mensen gebeten en de eerste keer dat ik haar wilde aaien thuis had ik ook een grauwende wolf voor me. En iemand die denkt dat je dan een koekje voor haar neus zou moeten houden en dan het vertrouwen van de hond hebt, is echt niet goed bij zijn hoofd dan heb je het positief omgaan met je hond niet goed begrepen, dat is niet met koekjes voor een hond zijn neus gaan zwaaien. Dat is kijken naar wat de hond aangeeft en dat te respecteren, de hond zal dan merken dat hij begrepen wordt en door de goede ervaringen steeds meer zijn wantrouwen loslaten.

Domineren is precies het foute wat je kan doen. Ja van sommige mensen zal hij misschien even onder de indruk zijn, maar is dat vertrouwen? Vertrouwen is iets wat je moet verdienen, en dat kost tijd, geduld en inzicht. Je moet in het tempo gaan wat de hond aankan, pas dan krijg je een hond die werkelijk vertrouwen heeft. En ik spreek nu dus ook uit eigen ervaring. Ik ben ervan overtuigd dat je elke hond met wat geduld en inzicht weer op de rails krijgt. Maar dat is iets wat moet groeien, een spectaculaire tv show kan je daar natuurlijk niet van maken.

Maar laten we inderdaad hopen dat CM wat leert van wat zijn tegenstanders proberen duidelijk te maken.

honden page profiel Yvonne en cyraYvonne en cyra

honden foto van Yvonne en cyra

"
Heb je zelf dan wel eens gestaan voor de honden die bij hem langs komen? Honden die zo ver**** zijn door omstandigheden of eigenaar dat ze voor geen meter meer te vertrouwen zijn? Honden die je bij t minste of geringste aanvallen? En dan moet je staan zwaaien met koekjes en hopen dat hij je dan leuk vind voor de hond in je arm of been hangt? Eerlijk is eerlijk ik heb nog niet eerder zo'n hond mee gemaakt dus wie zegt dat je op zo'n moment niet eerst domineert zodat de hond je aanvalt voor je opnieuw begint met heropvoeding? feit blijft snelle oplossing of niet dat deze honden die gevaarlijk waren voor hun omgeving wel weer normaal kunnen functioneren in de maatschappij, en anders bij een dierenarts belanden omdat ze onhandelbaar zijn en worden ingeslapen. Dan kies ik persoonlijk liever voor een begin dominerende houding naar de hond waarna je wel er mee aan het werk kan, Ik vraag me dan af wat zou iemand dan doen die nu hard roept dat dit niet de manieren zijn, hoe die dat zouden aanpakken




hij is inderdaad moet ik zeggen de laatste serie's stukken milder geworden in veel gevallen, misschien alle kritiek die hij de afgelopen jaren gekregen heeft toch gezorgd dat hij is gaan nadenken over zijn technieken en deze gaan aanpassen. Dit zal hij uiteindelijk ook wel gemoeten hebben om zijn status te houden ;-) "



Zou hij de enige in de wereld zij die deze honden kan helpen nee allen hij komt op t.v.
Ik ben gewoon niet eens met zijn manier heus heel veel manieren van werken helpt dat zeg ik niet.
Maar er zijn dingen die ik al d
Noem waar ik niet achter sta vandaar.....

honden page profiel Chre & Djago & Anisa & ElvisChre & Djago & Anisa & Elvis

honden foto van Chre & Djago & Anisa & Elvis

CM heeft wereldwijd heel veel mensen geholpen dankzij zijn show. Hij heeft niet voor niks een succesvolle show en miljoenen fans over de hele wereld. Hij reist zelfs de wereld rond om probleemgevallen te rehabiliteren. Zonder kijkcijfers zou hij nooit zo goed aangeschreven staan. Met andere woorden, hij doet (in de ogen van de normale mens die hondenliefhebbers zijn) iets wat de mensen graag willen zien. De hond met "problemen" en de baasjes ervan weer op orde te helpen.



honden page profiel jessica,Tobi en Cindyjessica,Tobi en Cindy

honden foto van jessica,Tobi en Cindy

Leuk deze vraag.
Ik kijk regelmatig naar hem
Ik haal de dingen eruit die ik goed vindt.
alhoewel ik ook vindt dat hij soms wat ver gaat.
Bij een prijsvraag heb ik zijn boek over het opvoeden van puppy's gekregen.
En dat heb ik met heel veel intresse gelezen.
Ik moet zeggen dat dat toch een goede aan pak is.
Maar goed we spreken dan ook niet over het "probleem gedrag"wat je op de Tv ziet.
Ik denk dat als je je verdiept in alle andere GT en opvoed boeken dat je overal iets lesst waarvan je zegt dat gebruik ik en dat stukje past niet zo bij mijn.
Kortom ik blijf lekker kijken naar deze man.

honden page profiel mijn (honden) mannen.mijn (honden) mannen.

honden foto van mijn (honden) mannen.

Hij heeft mij wel zekerder gemaakt in mijn hondenopvoeding. In het moment leven, de juiste energie en houding uitstralen en visualiseren wat je wilt bereiken. Dus ik heb dingen geleerd, maar ik wil wel bij mezelf blijven. Ik ik kan mij niet in alles vinden wat hij doet.
Het wordt te mooi gemaakt allemaal op tv denk ik. Zou zijn energie wel eens in het echt willen voelen,zodat ik hem kan inschatten als mens.
Die afl. van Gavin vond ik wel heel mooi! En als je hem ziet lopen met zijn roedel dan vind ik dat indrukwekkend. Maar het blijft een mens en mensen doen nou eenmaal niet alles goed.

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

"
Die afl. van Gavin vond ik wel heel mooi! En als je hem ziet lopen met zijn roedel dan vind ik dat indrukwekkend. Maar het blijft een mens en mensen doen nou eenmaal niet alles goed. "


Dat is de aflevering waar ik het over had... :-)
Die vind ik niet mooi, maar die vind ik prachtig...

Cesar Milan is niet alleen maar van de tikjes en de hakjes.....

De wereld is gelukkig niet zwart/wit, daar tussenin zit een heel groot gebied wat wij zelf kunnen inkleuren.... :-)

honden page profiel teresa en beauteresa en beau

" Ik haal lekkere grof volkoren brood bij bakker bart, mijn biefstukje bij de slager, hagelslag bij de aldi, en voor een puntzak snoep ga ik naar de trekpleister ( of kruidvat )....;-) "


 dit was een voorbeeld voor het aangeven dat elke gedragtherapeut, opvoedingsdeskundige ect.ect. allemaal wel wat hebben waar we niet achter staan en toepassingen waar we wel wat aan kunnen hebben....zo heeft martin gaus bepaalde dingen waar ik wel en/of niet achter sta, en zo is dat met CM net zo...

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Volledig los van zijn methodes, vind ik het vreemd dat zoveel mensen denken dat CM werkelijk een roedel van tientallen honden thuis heeft zitten. Deze honden zijn niet van hem maar verblijven in het centrum dat door hem is opgericht, ze worden niet verzorgd en getraind door CM, maar door zijn personeel. Er gaan honden weer weg (herplaatst) en er komen er nieuwe bij. 't Is dus een soort opvang- en opvoedcentrum. Niet zijn persoonlijke 'roedel'.

Waar zou de arme man ook de tijd vandaan halen om met die honden bezig te zijn? Hij heeft de opnamen van zijn tv-programma in alle staten van de VS, hij reist van land naar land (VS, Canada, Europa, Australie, enz, enz) om overal zaalshows te geven, signeersessies, en schrijft ondertussen nog vlot wat boeken. Z'n agenda zit jaren op voorhand propvol geboekt en zijn vermogen wordt ondertussen geschat op 100.000.000 dollar.
De 'Hondenfluisteraar' is een tv-programma dat het moet hebben van de spectaculaire beelden, anders blijft er geen kat kijken. Uiteraard wordt er duchtig gemonteerd en in scene gezet, dat is met alle tv-shows zo. En zeker met programma's als dit, waar inkomsten voor de tv-zenders volledig afhangen van kijkcijfers. 
Dus moet je wat je op tv ziet ook met een serieuze korrel zout nemen, en een beetje kritisch blijven is hier wel op z'n plaats... 

Om het even wel over z'n methodes te hebben: ik keur zijn dominantie-aanpak en -inzicht af, maar vind het op zich wel goed dat ie werkt aan gedrag van een hond en niet zozeer met commando's, en dat ie mensen wijst op hun verantwoordelijkheid.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Volgens mij wordt er vergeten dat " de dogwhisperer " een tv programma is.

Hij is vast niet begonnen met de naam, die is bedacht door een afdeling marketing. Cesar millan is een gewone jongen, die goed was met honden, en het geluk had een keer een rijke hollywood-klant kreeg. Mond op mond reclame deed de rest.
Dan komt er ongetwijfeld een slimme tv-producent die denkt, da's voer voor een programma.
Ze bleken Millans tanden, meten hem het imago aan van een " fluisteraar" en tadaaaa...een dogwhisperer is geboren.

CM ziet nu veel meer honden, zijn klantenkring breidt zich uit, en hij zal best een keer een fout maken, of denken, mmm, bij de volgende hond met dat probleem pak ik het anders aan. Ook hij leert steeds weer bij.
Maar dat zie je niet op tv, want een programma dat "dogwhisperer" heet, kan natuurlijk niet laten zien dat ze een fluisteraar hebben die ook wel eens een fout maakt.
En CM zal dat best toe durven geven, hij is tenslotte geen supermens, maar de televisiemakers laten het zo lijken.

Je kijkt 10 min. Op tv, in werkelijkheid is hij al 15 min. verder.
Je ziet de meest "indrukwekkende" beelden. En indrukwekkend is, als hij een schopje geeft en de hond luistert direct.
Dan denk je, wauw, effectief zeg!
Terwijl dat misschien alleen effectief is, als je al langer aan het werk bent geweest met de hond.

Tv makers creeëren een bepaald beeld van iemand, wat goed is voor de kijkcijfers. Nu denkt de hele wereld dat dit de ultieme manier van hondentrainen is. Dat is niet zo, want er zullen vast ook andere manieren zijn. Maar dat is de kracht van een goed tv programma! :-)

Overigens vind ik het programma leuk om naar te kijken, en is het best leerzaam.
Hij kent geen angst, ik denk dat dat zijn geheime wapen is.

honden page profiel teresa en beauteresa en beau

en ik denk overigens zelf ook dat de verantwoording die mensen moeten nemen erg belangrijk is !

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

wat mij altijd verbaasd is dat mensen het goed vinden dat een wildvreemde aan hun honden zit
en dan ook nog de manier waarop

en het voegt niks toe

CM heeft namelijjk geen relatie met deze honden, en zal die ook nooit gaan krijgen.
De hond zal dus vermijdend gedrag gaan laten zien, of, als zijn karakter anders is, heel angstig of juist agressief worden, maar meestal zal het conflictvermijding zijn.

er zal toch een relatie moeten zijn voor enige training door een 3e maar iets zin zal hebben

wat mij betreft zou hij al veel winnen als hij met zn tengels van al die honden afbleef en de mensen alleen aanstuurde en het werk liet doen, nu imponeert hij de honden, gaat vaak dwars door alle signalen heen dat de hond zich zeer ongemakkelijk voelt en ja hoor....... hij scoort

het gaat er mij niet om, zoals wel bij meer mensen die hier schrijven, dat hij geen heel goed punten heeft, maar zijn uitvoering, zeker wat we mooi geregiseerd in beeld krijgen, geeft mij altijd een afkerig gevoel.

en dat gedoe over redzone honden..... wie bepaald dat?
zijn die honden dat, of zijn het de bazen die iets gecreerd hebben?

ik heb zelf een herplaatser met wel 3 rugzakken, maar wat ik heel zeker weet is dat die rugzakjes mooi dichtbleven totdat er een relatie begon te ontstaan, en toen konden we gaan "praten".
enige vorm van geweld leidt tot niets, geweld lokt geweld uit, vroeg of laat komt dat altijd bij je terug.

nogmaals: er is zat in zijn algehele theorie waar ik me best in vinden kan, en het hameren op beweging en aandacht, en de hond weer zn neus leren gebruiken, allemaal prima, maar die uitvoering, correctie's, negeren van signalen van onbehagen van honden, angstige honden dominant noemen, en het fysiek aanraken van andersmans hond......... niet mijn ding, en dus vol op NEE, gestemd.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

tja..ik kijk zn series wel graag, al een paar jaar..
en je ziet wel dat hij al wat leuker bezig is dan paar jaar geleden..

betekent niet dat ik een cesar aanhanger ofzo ben, maar ook geen tegenstander...
ik ben zwitserland :-D

ik heb hele mooie dingen gezien van hem, waarbij hij zo mooi en geduldig met honden om ging..k heb ook genoeg minder fijne dingen gezien, waarbij hij een beetje verkeerde tactiek kiest..

ik vind vaak die baasjes veel erger om naar te kijken dan cesar..honden die nooit buiten komen, nooit beweging krijgen en die gasten vinden het gek dat e rongewens tgedrag ontstaat ;-)

honden page profiel Chre & Djago & Anisa & ElvisChre & Djago & Anisa & Elvis

honden foto van Chre & Djago & Anisa & Elvis

Mensen denken vaak dat er maar 1 methode is om een hond iets duidelijk te maken. CM laat juist zien dat er talloze manieren zijn om een hond iets duidelijk te maken! Juist die verschillende manieren laat mensen zien dat het wel degelijk mogelijk is om een hond naar de manier die het beste bij hun past op te voeden/rehabiliteren.

Sommige mensen hebben ook een mening over het loslopen en voeden van honden bijvoorbeeld. In Mexico ( en heel Zuid-Amerika, Afrika, Azie etc) lopen honden los en krijgen ze te eten wat de pot op dat moment schaft. Is dat verkeerd? Volgens sommige experts wel en volgens sommige weer niet. Dat is het mooie van de cultuurverschillen op deze aarde. CM laat dit ook zien.

Daarnaast vind ik dat CM de natuur zo dicht mogelijk benaderd. Hij is de alpha en alle honden staan onder hem. Een hond is namelijk nog steeds een dier en niet iemands gelijke of kind oid.

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

Hahaha Jeroen.... :-D ik ben Zwitserland... ;-)

Het zal altijd een eindeloze discussie blijven...
en voor mijzelf pik ik overal de goede dingen uit.
Ik ben met Casper, mijn herplaatser met een hele dikke rugzak, op een gegeven moment gestopt met met "werken aan vanalles en nog wat..."
Ik heb hem zo nog een heel aantal fijne jaren kunnen bezorgen....
ook dat kan soms de sleutel zijn....

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

wat ik trouwens nog wel eens zie, en toch een beetje jammer vind..al vind een ander dat fantastich,

is zo'n hond die geholpen is, helemaal "calm en submissive".. cesar blij, die mensen blij.
en dan ligt er zo'n gedrilde, zeer rustig ehond die niets meer doet...bijna sneu..

dan liever iets minder calm en submissive en nog mijn gekke clownige hond die lekker op de bank bij me knuffelt en dolt

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Ik dacht altijd dat het merendeel op dit forum 'anti' C.M is. Echter is de stand 78 voorstanders tegen 23 tegenstanders.
Zelf adoreer ik niet een specifieke opvoed methode of een persoon daar achter, eigenlijk ben ik gewoon een beetje neutraal, dus ook geen vervend tegenstander.
Waar C.M mijn respect mee verdiend heeft, is dat hij van de pitt-bull zijn paradepaardje gemaakt heeft, ''voorbeeldhonden'' als het ware.
Laten we niet vergeten dat in Amerika dit ras het nog altijd zeer zwaar te verduren heeft, alsof ze al vanaf hun geboorte niks waard zijn! gevaarlijk ongedierte, uitschot! (de liefhebbende en verstandige Amerikanen uiteraard los hier van) maar daar is Nederland of Belgie een paradijsje bij vergeleken! Ik kan toch echt niet anders dan hem daar mijn grote waardering voor te geven.

honden page profiel Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*Shauni *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*goedgekeurde fokker

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

over die hakjes en die tikjes:

Bij gevallen waar dit echt niet nodig is gebruikt hij dat ook niet. Dan knipt hij gewoon in zijn vingers. Maar als een hond een hele waas over zich krijgt en geluid helemaal geen effect niet meer hebben, dan moet je die hond daar uit halen. 
En het is natuurlijk niet echt een perfecte methode maar liever zoiets dan dat er echt erge dingen met de hond gebeuren en hij bestempeld word als agressief terwijl het gewoon een angst is. Dat zegt hij ook vaak. Dat het geen agressieve hond is, maar gewoon een hond die bang heeft. 
Maar zoals de meeste van jullie vind ik zijn methode goed en niet goed. Ik kijk heel vaak naar zijn shows en er zijn dingen die ik anders zou aanpakken als hem. 
Ik moet zeggen, als je dezelfde energie uitstraalt als dat hij doet, dan zie je echt het verschil bij je honden. Je hoeft daarvoor nog niets te zeggen.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Het adviseren, promoten en-of rechtvaardigen van fysieke aanpak en correcties is niet toegestaan op de HondenPage.

honden page profiel teresa en beauteresa en beau

dan blijft er weinig over om met medeforummers te bespreken wat een ieder bezig houdt en waarom...

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Is het doel van discussieren dichter tot elkaar te brengen en elkaar inzicht te verschaffen? Ik hoop het wel!

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik heb ook niet echt het idee dat de hakjes, om maar een voorbeeld te noemen, de hemel in worden geprezen eigenlijk.

Vind dit best een net gesprek zo, voor- en tegenstanders, maar het is geen clubje van 'kiftende wijven' (let even op de aanhalingstekens he ;-)) die koste wat kost hun gelijk willen halen.

Naar mijn idee gaat het er netjes en respectvol aan toe nu, er wordt niemand op de man/vrouw af aangevallen omdat de meningen verschillen :-)

honden page profiel Desiree & SennaDesiree & Senna

honden foto van Desiree & Senna

Je hebt fysieke aanpak en fysieke aanpak. Vraag me af welke aanpak het moderatortean afkeurd. Alle fysieke aanpak?

Zoals iemand al eerder schreef, als een geluid niet meer werkt om een hond uit een flow te halen wil een duwtje tegen de flank weleens helpen.
DAn heeft vrolijk roepen en lekkertjes voor de neus houden echt geen zijn.
Als Senna in zo'n flow zit, krijg ik haar er alleen uit door een duw in de flank te geven.
Is dit volgens het moderatorteam fysieke aanpak/correctie, of verkeerd fysieke aanpak/correctie?

Wens u allen een fijne zonnige dag :-)


W

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dog Whisperer??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 6 van 8 12 3 4 5 67 8
Volgende forumvraag: Ik weet het even niet meer
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^