Wat vinden jullie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Iris + Shira! en Bibi!Iris + Shira! en Bibi!

honden foto van Iris + Shira! en Bibi!

Graag jullie mening over het volgende:

Als jouw hond aan de lijn word lastiggevallen (lees: zijn neus verdwijnt al lopend langdurig bijna in haar kont) door een andere hond die los loopt, wat kan/mag je dan doen om dit te beeindigen?

Wat ik vandaag 2 keer heb geprobeerd is tussen mijn hond en de andere hond stappen. Waarbij ik met mijn been de andere hond zijn neus wegdrukte. Immers kan ik er anders niet tussen komen. Probleem was opgelost maar wel kreeg ik prompt naar mijn hoofd: "zou u mijn hond niet willen schoppen" en "blijf met je poten van mijn hond af". Ik ben maar doorgelopen want op dat soort opmerkingen reageren heeft meestal geen zin, maar fijn voel ik me er niet onder. Ik wil mensen niet boos maken, ik wil alleen mijn hond helpen.
Waren het net de verkeerde mensen of kan het ook echt niet wat ik deed?

Shira heeft 4 jaar in een pension gewoont waar de honden in een groepje in een kennel leven. Ons is verteld dat in Shira haar groep vaak de "opdringerige" reuen werden geplaatst want Shira leerde ze dat gedrag wel af ;-) . Dat klopt ook wel want als ze los is en er komt een reu (te lang) aan haar snuffelen kan hij een snauw krijgen, als het dan nog niet stopt kan hij er nog een krijgen. Meestal is het dan wel duidelijk en druipt de reu in kwestie af. Op de een of andere manier moeten ze altijd haar hebben, ze is wel gestereliseerd.

Nu zijn er stukken in het losloopgebied waar haar jachtinstinct de overhand krijgt. Dus lijn ik haar aan. Echter als ze aan de lijn is bijt ze niet zo makkelijk van zich af, dan laat ze het gebeuren. Maar ze kijkt dan echt met van die ogen van "doe iets"... Ik kan het baasje natuurlijk vragen zijn hond bij zich te houden, maar dat duurt allemaal zo lang. En vaak luisterd de heer in kwestie niet. Daarbij is er bij Shira een grote angst voor mensen, dus als het baasje zijn hond bij haar zou gaan ophalen krijgt ze het dubbel te verduren.

Hoe kan ik dit nu op een mooie (en snelle) manier oplossen voor iedereen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat vinden jullie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MAxime - Guusje, Demi & Tommie MAxime - Guusje, Demi & Tommie 3 doggies

honden foto van MAxime - Guusje, Demi & Tommie

ik vind het heel normaal hoor, hoe jij de hond 'aan de kant hebt
geduwd'.. als ik in zo'n situatie zit met mijn hond, doe ik dat ook
vaak! gewoon met je been zijn hoofd zachtjes wegduwen door en door
heen te lopen eigenlijk.... groot gelijk!!

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Gewoon blijven doen zoals je deed ;-)


Je beschermt je eigen hond, die op dat moment niet voor zichzelf op komt (hier ook zo één) en als de reuen te opdringerig zijn...., of als jij dat vind..., mag je er rustig tussen gaan staan.

Ik doe het ook zo, al moet ik zeggen dat ik eigenlijk nog nooit commentaar heb gekregen, de meeste mensen kennen hun reu net zo goed als dat jij jou teef kent en weten dat reuen soms last hebben van ongewenst snuffelgedrag.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Als je met je hond aan de lijn bent en voor jou hond geen opdringerige hond wilt,dan probeer ik zelf:
Of..

- Gewoon door te lopen en je hond mee laten lopen,zodat die andere hond vanzelf weer omkeert omdat hij steeds verder verwijderd raakt van zijn baasje.Als ik zo'n situatie van te voren aan zie komen,dan pak ik ook nog een koekje,om mila extra goed te laten volgen en vooral die andere hond goed te kunnen negeren en dan flink doorlopen.Zelf kalm blijven.

-Ik haal mijn hond dichterbij,laat haar zitten en ga zelf gehurkt om haar kont zitten(mijn buik richting haar rug),en dan de andere hond met mijn hand tegenhouden/nee zeggen als ze te opdringerig als nog richting tut willen duwen.Dan wacht ik gewoon rustig en kalm tot het opdringerige typje weg gaat,of dat er eindelijk een baasje wakker wordt en zijn los lopende hond weg haalt/roept bij mijn aangelijnde hond.

honden page profiel miekemieke 3 doggies

honden foto van mieke

Lastig! Ik denk dat je het precies goed doet en je je maar niet te veel van het commentaar van de andere baas moet aantrekken. Mijn gecastreerde reu is ook nogal eens de sjaak, en hij doet ook niks terug, behalve wegkruipen en heel gedrukt kijken. Ik laat hem dan ook gaan zitten. Meestal tussen mijn voeten. De andere hond stuur ik weg, blokkeer ik door mijn been naar zijn borst te draaien of ik pak hem bij halsband of tuig en geef hem een zetje in de gewenste richting. Meestal loopt Kobus los en schudt hij zijn belager zelf af door snoeihard door de bosjes te gaan rennen.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Trouwens ik vind je been ergens tussen zetten/duwen niet hetzelfde als schoppen!!
Je zal toch iets moeten om idd je eigen hond te beschermen.
Dus als tegen antwoord kun je ook vragen of ze wel weten dat het heel sociaal/netjes/gepast zou zijn als zij een los lopende hond niet achter jouw aangelijnde hond aan laten lopen.En dat jij dat zelfs heel erg zou waarderen.

Wat sneu voor Shira dat zij juist bij groepjes opdringerige reuen werd neergezet!!Welke gek verzint het??!! ;-) Hoe bezorg je een teef een trauma??

honden page profiel GoldensGoldens 3 doggies

honden foto van Goldens

ja ik heb hier hetzelfde, nouja die irritante mensen dan. Dan loop ik met luna aan de riem en laat iedereen zijn hond maar op ons aflopen terwijl ze zelf nog aan de andere kant van het veld of wat dan ook lopen. heel vervelend. ik heb mijn hond niet voor niks aan de riem... niet dat ze ook maar iets doet hoor.. nouja niet meer meelopen das het enige;-) Maar als luna losloopt en er komt een andere hond aan de riem langs hou ik luna ook netjes bij maar ik zie het andersom niet vaak gebeuren.. heel vervelend! ik ga eens meelezen...

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wauw.....wat is er tegenwoordig aan de hand met eigenaren ?

je hebt netjes gehandeld hoor, en de verkeerde eigenaar aangetroffen, hij moet de hond bij zich houden als die opdringerig is of wordt.

zou precies het zelfde gedaan hebben, er tussen gestaan en de hond huiswaarts {naar de eigenaar getransporteerd} hoppa.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

ik zou zeggen gewoon blijven doen zoals je het al doet ;-) 


je hebt de taak om je hond te "beschermen" en dat heb je gedaan, op een gewone en normale manier. 
Ik doe precies t zelfde als ik zie aan me honden dat een andere hond ze begint lastig te vallen, door te opdringerig te blijven doen dan stap ik er tussen ga ik dus als ware tussen mijn honden die hond in staan.  meestal druipt na een poosje de andere hond wel af. 

Ik zeg gewoon doorgaan op deze manier en niks aantrekken van andere eigenaren die dat soort dingen roepen. Die moeten toch zelf eens gaan verdiepen in het "sociale" gedrag van hun hond O-)

honden page profiel Floortje FaunFloortje Faun 3 doggies

honden foto van Floortje Faun

Hoe vriendelijk en beleefd jij ook blijft, je zult toch altijd wel eens mensen tegen komen die dat niet zullen zijn. Het valt helaas niet te vermijden. Je kunt nooit voor iedereen goed doen, hoe graag we dat ook zouden willen.
Maar ik snap wel dat je ermee in je maag zit, ik loop daar ook altijd voor de rest van de dag mee rond.
Of misschien hebben ze het niet goed gezien, en zag het er voor hen uit alsof je hun hond een stamp gaf. Dat kan ook.

Aan de andere kant vind ik dat het de verantwoordelijkheid is van de baasjes: zij moeten hun honden leren dat dit gedrag niet gewenst is, en optreden wanneer hun hond het wel doet.
Doobsje mag van mij wel snuffelen, maar het mag niet opdringerig worden. Zijn hormonen zijn recent in gang getreden, dus we zitten hier volop in het aanleren van goede manieren.

Ik heb ook liever niet dat iemand anders mijn hond vastpakt of corrigeert, maar vind het uiteindelijk wel belangrijker dat mijn hond merkt dat zijn gedrag ongewenst is. En ik kan goed begrijpen dat je je hond helpt. Zolang het er niet te ruw aan toegaat, spreek ik er dus niemand op aan.
En uiteindelijk komt het de hond zelf ook ten goede. Want opdringerige honden zullen niet al teveel vriendjes hebben.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat vinden jullie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^