wel of niet inenten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel desiree jansendesiree jansen

honden foto van desiree jansen

ik las dit stukje.... wat is jullie mening hierover? wel of niet inenten?

Dieren Vaccinaties
Dieren en vaccinaties "What Vets don't tell you about vaccines" is een boek met diverse onderzoeksresultaten van het Canine Health Centre in Schotland naar de schadelijke gevolgen van vaccinaties. In 1997 is er een grootschalig onderzoek gehouden bij honden. Veel dieren lijden aan de nadelige gevolgen van inentingen, het zgn. post vaccinatie syndroom (PVS). Maar de meeste diereneigenaren en dierenartsen leggen de relatie niet. Ook in Nederland is men bezig om de gevolgen van vaccinaties in kaart te brengen. Hiervoor is een speciaal onderzoeksformulier samengesteld. 

Het is vreemd dat er in de vaccines naast de ziekteverwekkers veelal kankerverwekkende stoffen (zoals formaline of formaldehyde en  thymeral: kwikderivaat en aluminium) gebruikt wordt. Formaline wordt gebruikt om virussen te verzwakken. De gemodificeerd-levend verzwakte virus (MLV) vaccines zijn dan ook het meest gevaarlijk. 
De meeste dieren worden al vanaf jongs af aan gevaccineerd en vervolgens met een zeer grote regelmaat om een zgn. booster te bewerkstelligen. Door de herhaling van de enting wil men bewerkstelligen dat het lichaam de ziekteverwekker al herkent en dus sneller afweerstoffen hiervoor kan aanmaken. Oppervlakkig gezien een goede methode.
Er wordt doorgaans aanbevolen de dieren jaarlijks te enten met een herhaal prik. Deze aanbeveling is gebaseerd op het aannemen van de gedachte dat de immuniteit van sommige dieren niet optimaal zou zijn. Het is niet praktisch om elk afzonderlijk dier te testen op de aanwezigheid van antilichamen. 
Studies tonen aan dat immuniteit op entingen van de meeste hondenziektes langer dan een jaar zijn:
-       Hondenziekte            5 jaar
-       Adenovirus            7-9 jaar
-       Parvovirus            2-7 jaar
-       Para-influenza          3 jaar
-       Bordetella             9 maanden
-       Coronavirus    levenslang ongeacht wel of niet ingeënt (ziekte van Weil) 
Veelal zie je dat de jonge dieren voor de enting nog vrolijk zijn, maar daarna een triest hoopje ellende worden. Voorheen keek men enkel de fokker aan. Tegenwoordig is er na de diverse onderzoeken reden om aan te nemen dat veel aan de vaccinaties te wijten is. 
Bijwerkingen kunnen zich direct, maar ook pas na 5 jaar uiten.
Acute klachten uiten zich in de volgende symptomen: koorts, gezwollen plaats van de enting, heel veel slapen, loomheid, diarree, verlammingsverschijnselen. 
Dieren die jaar in jaar uit worden gevaccineerd, leiden vaak aan een chronische vorm van PVS. Soms is het moeilijk te herkennen dat klachten nog een gevolg zijn van een enting.
De reden dat vaccines veelal problemen veroorzaken is omdat het 
-       Niet via de natuurlijke weg binnen komt:In de meeste gevallen gesproken komt een ziekteverwekker via de mond of neus binnen. Hierdoor wordt het humorale immuunsysteem in werking gezet. Dit produceert krachtige immunoglobulinen (1gA, 1gC, 1gM) die het eerste optreden als defensie. Vaccinaties worden veelal ingespoten  in de nek, onder de huid (subcutaan) of in een spier (intramusculair). Hierdoor wordt de eerste defensie van het humorale afweersysteem overgeslagen en ben je meteen afhankelijk van het cellulaire immuunsysteem dat de antilichamen produceert. Dit geeft een extra belasting op het systeem.
-       
In de natuur nooit meer dan één ziekte zich tegelijk manifesteert:Steeds vaker worden vaccines met meerdere ziektekiemen tegelijk ingespoten. In werkelijkheid zal het nooit voorkomen dat er meerdere ziektes tegelijk optreden. Alles in de natuur heeft een ritme, ook ziektes.
-       Het immuunsysteem wordt zelden meer geconfronteerd met een echte ziekte, hoewel het daar toch voor bedoeld is. Het gaat derhalve overdreven reageren of valt het eigen lichaamsweefsel aan. Allergische reacties en auto-immuun ziektes komen steeds meer voor sinds de vaccinaties. Het afweer mechanisme weet niet meer hoe het adequaat moet reageren op acute infecties (oorontstekingen honden en blaasontstekingen katten of zelfs kanker).
-       Het heeft weinig tot geen zin te enten als een dier symptomen heeft van een acute of chronische aandoening. In de praktijk gebeurt dit echter wel. Ook is het niet verstandig te enten vlak voor of vlak na een operatie of tijdens elke andere fysieke of emotionele stress (hoeveel dieren zijn er niet gestresst alleen al als zij naar de dierenarts voor een enting gaan???) Om toch bescherming te bieden tegen de diverse ziektes, is homeopathie een goed alternatief. Door een homeopathische nosode (gemaakt van de ziektekiem) wordt het lichaam op een natuurlijke en niet belastende wijze aangezet tot bescherming. Door de jarenlange entingen wordt het lichaam enorm vervuild met o.a. zware metalen die er niet uit komen. Na het toedienen van een nosode kan er een verbetering optreden, maar kan het ook zijn dat juist dan de rotzooi eruit komt.  Dit is afhankelijk van hoeveel schade het dier al heeft opgelopen. 
http://www.canine-health-concern.org.uk/
http://www.dogsadversereactions.com/scienceVaccineDamage.html 
http://www.altvetmed.org/articles/vaccinations.html

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wel of niet inenten?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel HuHuHuHu 2 doggies

honden foto van HuHu

Mijn mening is dat vaccinaties in de meeste gevallen grote onzin is. Inderdaad, vaak werken ze veel langer, en het risico is vaak erg laag (uitzonderingen daar gelaten).
Helaas is het zo dat honden gevaccineerd moeten zijn bij bepaalde gebeurtenissen of plekken, zoals pension. Voor mij is dat dus de enige reden..

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 1 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Inenten doe ik in de puptijd en daarna alleen na een titerbepaling.

honden page profiel SjalotSjalot 1 doggies

honden foto van Sjalot

De katten die naar show gaan ent ik jaarlijks. De andere katten om de 2-3 jaar.
Mohan ent ik niet meer want die reageert niet goed op enten. Heeft als pup een auto-immuunziekte gehad.
Mijn vorige dierenarts zei jaren geleden al dat jaarlijks enten overbodig is.
Helaas eisen de meeste hondenscholen het nog steeds.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 2 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik laat Romeo titeren. Binnenkort wordt hij weer getiterd en eigenlijk ben ik ervan overtuigd, dat hij ook dit jaar geen entingen nodig heeft. Om het zeker te weten, titer ik. Al die zogenaamde schema's van dierenartsen, die precies bijhouden, wat de hond nodig heeft, zijn een slechte graadmeter. Mijn dierenkliniek stuurde de uitnodiging voor de grote cocktail, ik liet hem elders titeren en Romeo bleek nog genoeg antistoffen te hebben. Had niets nodig, dus zou een grote enting overbodig en zeer belastend zijn geweest. Kinderen worden toch ook niet levenslang ge-ent. Ikzelf heb een tetanusinjectie gehad en die is 10 jaar werkzaam, misschien wel langer. Het heeft volgens mij gewoon met geld te maken, dat dierenartsen zo enten. Hondenscholen en asiels eisen bijna allemaal entingen. Ik ga dan niet naar zo'n hondenschool, omdat het gewoon eens tijd wordt, dat ze hun oude ideeen overboord zetten en hierin meegaan. Ik ken een hondenschool die al een aantal jaren titerbepalingen accepteert. Waarom moet ik mijn hond enten voor bv. rabbies, alleen omdat ze het niet gewend zijn, een paspoort te zien, waarin de titerbepalingen netjes vermeld staan, met data, handtekeningen en stempels. Het zou zo moeten zijn, dat de dierenarts vraagt of er getiterd moet worden ipv standaard een kaart sturen met de uitnodiging voor de grote of kleine cocktail. Ik ben ervan overtuigd dat mijn Luca gestorven is, door al die vreselijke chemie. En dan heb ik het niet eens over door dierenartsen aanbevolen pipetjes zoals Advantix of ontwormingen. Allemaal chemie, die de dierenartsen bijna standaard aanbevelen of enten. Dat vind ik schokkend. Voor mijn ventje geen chemie !

honden page profiel desiree jansendesiree jansen

honden foto van desiree jansen

heb via google gekeken naar adressen van DA die titeren, maar dat zijn er maar bar weinig. zou toch tijd worden dat dat standaard aangeboden wordt en je een keuze hebt.

honden page profiel Anja, Lizzie†  en LunaAnja, Lizzie† en Luna 1 doggies

honden foto van Anja, Lizzie†  en Luna

Ik heb onze Lizzie altijd laten enten, Luna wordt ook ieder jaar ingeent.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 2 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wees bewust met enten, een pup gaarne enten, ook al wordt er beweerd...ik ent nimmer en mijn pup is gezond, ent bij 6 9 en 12 weken en dan na een jaar, dan is je pup voldoende geent.

er is nog te veel ziektes hier in europa waar honden vatbaar voor zijn, en dood gaan, zoals hondenziekte en parvo, vandaar ent bewust.

kijk naar de entingsvloeistof voor hoelang de hond geent is, er zijn entingen die reeds voor drie jaar geldig zijn. overenten is altijd schadelijk.

ook onze kinderen enten we tot een bepaalde leeftijd, waarom zouden we honden helemaal niet enten. ent bewust.

honden page profiel KitaKita 3 doggies

honden foto van Kita

Ik ent niet meer na puppy tijd. Ik vind het onnodig en de schade kan vele male groter zijn dan de ziekte. Titeren is inderdaad ideaal als je wilt weten hoeveel antistoffen je hond nog heeft, ook jammer dat het niet overal kan. De kennis van de dierenartsen vind ik matig. Misschien hebben ze kennis wel maar ze lichten niet goed in over enten, zo zijn er ook nog zat dierenartsen die jaarlijks enten terwijl een 3 jarige enting ook voldoet als je hond dit moet hebben voor bijv buitenland, cursus pension etc. Moeten ze trouwens ook afschaffen maar goed. Als je een titerverklaring hebt met daarop dat je hond genoeg antistoffen heeft dan zou dat voldoende moeten zijn voor cursussen, buitenland etc. Maar dat gebeurt niet want dan valt er een hele grote geldstroom weg uit de industrie van dierenartsen. Iets anders dan industrie kan ik het niet noemen.
En zorgen dat je hond goede voeding krijgt zodat hij zijn weerstand optimaal kan maken.

honden page profiel IljaIlja 3 doggies

honden foto van Ilja

Desiree ik heb je een persoonlijk berichtje gestuurd..  Ik hoop dat je er wat aan hebt..

honden page profiel Lisah en WodanLisah en Wodan 3 doggies

honden foto van Lisah en Wodan

" Desiree ik heb je een persoonlijk berichtje gestuurd..  Ik hoop dat je er wat aan hebt.. "


Hoi Ilja, ik zie deze reactie van jou zó vaak voorbij komen in topics. Vanwaar is dat? Waarom reageer je niet in het topic zelf?

honden page profiel MBXMBX 1 doggies

honden foto van MBX

Ik ben nog in de twijfel modus of ik ga enten ja of nee O-)

honden page profiel desiree jansendesiree jansen

honden foto van desiree jansen

ilja is net als een eerdere reacties hierboven voor titeren en geeft aan hoe goed haar dieren het doen. 

helaas is de jongste van ons afhankelijk van inentingen ivm jachttraining en shows, maar de andere 2 slaan een andere weg in met ons.

honden page profiel desiree jansendesiree jansen

honden foto van desiree jansen

heel kort voor de lezers die niet (zo) bekend zijn met titeren:


Een goede manier om er achter te komen of uw hond nog genoeg antistoffen in zijn lichaam heeft, is door een titerbepaling uit te laten voeren. Dit kan al vanaf een leeftijd van 8-12 weken. Door middel van een klein beetje bloed wordt gekeken of de hond nog genoeg antistoffen heeft tegen de bekende ziektes. Indien de titers nog (ruim) voldoende zijn is het niet nodig om te enten, en is dit zelfs schadelijk. Wanneer u namelijk ent terwijl er nog genoeg antistoffen zijn, dan zal dit elkaar tegen gaan werken en in sommige gevallen schade aanrichten.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Natuurlijk moet een pup ge/ent worden. Daarna bouwt hij zelf antistoffen op. Maar het klakkeloos enten, zoals heel veel dierenartsen doen, vind ik absurd. Honden die al oud zijn, long, hart, vochtproblemen hebben, worden ook nog ge/ent. Dat vind ik heel erg. Als toch door een titerbepaling bekend wordt, hoe het zit met de antistoffen, is dit toch een mooie manier om overbodig en te veel enten te voorkomen. Ik ben er nu al van overtuigd, dat ook dit jaar, Romeo niets nodig heeft, maar ik titer dus wel, om dat zeker te weten. Al de dierenartsen in mijn woonplaats probeerden me het titeren uit mijn hoofd te praten, het zou heel duur worden, ik moest nog 9 andere baasjes zoeken, die zouden laten titeren, omdat de testen met 10 afgenomen moesten worden, het bloed moest opgestuurd worden, noem het maar op, alles om het enten gewoon door te laten gaan. Ik heb een hele zoektocht gedaan en heb die zoektocht ook gedeeld met de hondenbaasjes hier op hondenpage. Romeo wordt getiterd in Meijel, onder medisch-alternatief. Hij werd om 3 uur onderzocht, er werd bloed afgenomen en om half 5 werd ik thuis gebeld, dat hij geen entingen nodig had. Deze testen werden in eigen huis gedaan en zijn echt niet zo overdreven duur. De week erna kon ik met het paspoort langkomen en werd alles netjes in het paspoort vermeld met omschrijvingen, data, stempels, stickers en handtekeningen. Het zal moeilijk zijn, een dierenkliniek te vinden, die het standaard doet en het ook adviseert. Ik heb er eentje gevonden, het heeft lang geduurd, maar het is wel gelukt.

Joop (Gast)

Hoe minder er ge-ent wordt, hoe groter de kans op het terugkeren van ziektes zoals Parvo, Distemper, etc. In principe reizen de mensen die hun hond (of kind - in streng gelovige gebieden) niet willen enten mee op de immuniteit van de honden (- kinderen) die WEL zijn ge-ent (latente immuniteit).

Dus inderdaad, jullie honden worden niet ziek als je ze niet ent. Omdat de meeste honden nog altijd WEL gevaccineerd zijn. Doen echter steeds minder mensen dit, komen allerlei ziektes weer terug. En de behandeling van dat soort ziektes leveren dierenartsen nog altijd veel meer geld op dan de entingen.

Uiteraard - voor sommige vaccinaties is de immuniteit die opgebouwd wordt langer, bijvoorbeeld tetanus.
Maar de reden "kinderen worden toch ook niet elk jaar ge-ent" gaat niet op, aangezien er voor mensen ook vaccinaties bestaan die elk jaar moeten (bv. influenza).

Titeren is wel een goede optie, je kijkt dan naar de antilichamen van je hond. MAAR de enting voor de ziekte van Weil blijft TOCH altijd nodig,

en LET OP: de testen om te titeren zijn niet altijd even betrouwbaar (sensitiviteit en specificiteit nooit 100%!). Dus dan denk jij dat je hond voldoende antilichamen heeft, is de test onbetrouwbaar.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 2 doggies

honden foto van Goldendelerious

" Hoe minder er ge-ent wordt, hoe groter de kans op het terugkeren van ziektes zoals Parvo, Distemper, etc. In principe reizen de mensen die hun hond (of kind - in streng gelovige gebieden) niet willen enten mee op de immuniteit van de honden (- kinderen) die WEL zijn ge-ent (latente immuniteit).

Dus inderdaad, jullie honden worden niet ziek als je ze niet ent. Omdat de meeste honden nog altijd WEL gevaccineerd zijn. Doen echter steeds minder mensen dit, komen allerlei ziektes weer terug. En de behandeling van dat soort ziektes leveren dierenartsen nog altijd veel meer geld op dan de entingen.

Uiteraard - voor sommige vaccinaties is de immuniteit die opgebouwd wordt langer, bijvoorbeeld tetanus.
Maar de reden "kinderen worden toch ook niet elk jaar ge-ent" gaat niet op, aangezien er voor mensen ook vaccinaties bestaan die elk jaar moeten (bv. influenza).

Titeren is wel een goede optie, je kijkt dan naar de antilichamen van je hond. MAAR de enting voor de ziekte van Weil blijft TOCH altijd nodig,

en LET OP: de testen om te titeren zijn niet altijd even betrouwbaar (sensitiviteit en specificiteit nooit 100%!). Dus dan denk jij dat je hond voldoende antilichamen heeft, is de test onbetrouwbaar. "


Titerbepaling is op dit moment betrouwbaarder dan een vaccinatie, zo stellen de vaccinatieexperts die zich bezighouden met langdurige titerbepalingsonderzoeken en vaccinatieschade onder grote groepen honden.
Klakkeloos vaccineren heeft geen enkel nut en een uitspraak als meeliften met de gevaccineerde honden is sterk achterhaald.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Wat de titerbepaling betreft, ook dat verhaal hebben bijna alle dierenartsen mij verteld, dat de titerbepalingen niet altijd betrouwbaar zijn. Dierenartsen enten bijna allemaal klakkeloos. Ze houden de gegevens bij, maar gokken er dan op, dat de enting weer nodig is,dat vind ik dus niet betrouwbaar. Mijn dierenarts gaf Luca elke keer een spuit als hij overgaf, het overgeven werd dan minder, maar de kwaal, levernecrose werd niet ontdekt, toch werd hij telkens ge/ent, want het kon allemaal geen kwaad. Chemie in een kapotgaande lever is de doodsteek. Dat deden de dierenartsen ook gewoon, klakkeloos. En wat de vaccinaties voor mensen betreft, kan ik je melden, dat mijn broer vorig jaar doodziek is geworden van de spuit en met hem heel veel mensen. Dan zeg je natuurlijk, het kan altijd wel, dat iemand ziek wordt. Mijn broer heeft zes jaar geleden een streptokokkeninfektie gehad, waarbij hij bijna zijn leven verloor. Toen hij uit het ziekenhuis kwam, had hij 14 pillen, voor de bloeddruk, voor de cholestorel, voor de maag, voor weet ik wat allemaal en hij voelde zich niet goed.
Hij is bij een natuurarts terechtgekomen en deze heeft zijn pillen, die hij zes jaar innam, teruggebracht tot 1 klein pilletje. Ik vraag me dan af hoe het kan dat hij er nu veel beter aan is, zijn bloeddruk, zijn nieren en lever nu goed zijn, terwijl het met zoveel pillen steeds niet goed ging. Diezelfde natuurarts gaat elk jaar naar Indonesie en laat zichzelf titeren en hij heeft de laatste jaren nog geen
enkele injectie nodig gehad. Als arts is hij tegen entingen en hij heeft ook ernstige bedenkingen bij de griepspuit en dat is nog zacht uitgedrukt. Mijn broer zou het heel graag eens tegen zijn internist vertellen, die hem telkens een pil extra gaf, als er andere klachten waren, klachten die door de andere pillen werden veroorzaakt. De internist had in die zes jaar tijd ook kunnen ontdekken, dat zijn lever en nieren slecht werden door al die pillen en toch werd hij volgestopt met pillen. Mensen kunnen zich ook laten titeren, dat weten
heel veel mensen niet. Als je een tetanusspuit moet krijgen,
kun je je laten titeren of dat wel nodig is. Dat wordt niet
gedaan en ook stilgezwegen, omdat dan iedereen zich laat
titeren en dat natuurlijk te duur wordt.

honden page profiel KathKath 1 doggies

honden foto van Kath

" Maar de reden "kinderen worden toch ook niet elk jaar ge-ent" gaat niet op, aangezien er voor mensen ook vaccinaties bestaan die elk jaar moeten (bv. influenza). "


Gelukkig is die moeten nog niet echt "moeten" (in België toch niet), breng ze niet op gedachten. Ik "moet" mijn eerste griepvaccin nog krijgen. Mooi niet hoor.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 1 doggies

honden foto van Goldendelerious

Uit zeer betrouwbare bron kan ik je melden dat ook het griepvaccin om diverse redenen niet deugt. Ik moet in die zin dus helemaal niets en bepaal zelf of iets 'moet' of niet. Dat wordt me niet bij wet opgelegd, zo ook niet wat de honden betreft, want het enige 'moetje' in die zin volgens het HKB, show of sport zijn Parvo en Distemper. Voor de rest dus volgens de regels niets extra.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 2 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Het probleem is natuurlijk dat elk baasje er vanuit zou moeten gaan,dat de dierenarts het wel zal weten, wat het beste is, ook als hij of zij zegt, dat de entingen nodig zijn, zullen van de 10 baasjes er 8 of 9 laten enten. Dat deed ik ook in het verleden. Diezelfde dierenartsen adviseren ook Advantix tegen de vlooien en teken, waarvan honden doodziek kunnen worden en katten sterven.De dierenarts adviseert, verdient aan het spul, dieren worden ziek en vervolgens gaat diezelfde dierenarts de dieren behandelen om beter te worden. En dat is niet alleen bij mijn oude dierenkliniek, maar bijna overal het geval. Net zoals dierenartsen voer verkopen waar veel aandoeningen mee in stand worden gehouden,huid-problemen,anaalklierproblemen,darmaandoeningen,oor-ontstekingen. De dierenarts verdient gigantisch aan het voer en houdt zo de problemen in stand, waar hij ook weer aan verdient. Dierenartsen studeren 6 jaar, waarvan een 1/2 dagdeel aan voeding wordt besteed.
Ik denk dat veel baasjes hier op hondenpage veel meer
verstand van voer hebben, dan menige dierenarts of
dierenwinkelmedewerker.

Gerrit (Gast)

Dat van het Titeren, wist ik niet eens, en heb dan nog wel een opleiding dierverzorging gedaan, Foei school, hadden ze ons wel eens mogen vertellen tijden de opleiding.

ik heb mijn hond dus wel geent, maar dat doe ik ook omdat die en jong was, en nog al in contact komt met honden uit het buitenland, die in opvang komen enzo, en ja die zijn ook getest op allerlei dingen maar toch, men weet het niet.

ik denk dat titeren wel iets is om over na te denken,  deed bij het paard tenslotte op laatst ook mestonderzoek naar wormen, en dan een specifiek middel tegen die wormbesmetting er in, of als het niet nodig was dus helemaal niks,  ik geloof wel in medicatie maar dan alleen specifieke medicatie tegen het echt aanwezige probleem, en niet klakkeloos er maar wat in gooien omdat het zo "hoort"

honden page profiel teresa en beauteresa en beau 1 doggies

nu ik dit weer lees, vraag ik me af of ik beau aankomende april ( dan is hij 15 maanden ) ook weer WIL laten inenten....

honden page profiel SandySandy 2 doggies

honden foto van Sandy

http://www.youtube.com/watch?v=OUYfuEEzgK4

Bekijk dit filmpje eens. Onze Sandy hoort bij de 2 tot 5 procent die niet tegen vacinaties kan. Ik kan je vertellen dat het verschrikkelijk is om te moeten afwachten of je hond de volgende dag nog wel leeft. :'(

Joop (Gast)

Ik vraag me werkelijk af waar jullie al deze zogenaamde feiten vandaan halen?
Ik zie in al jullie stukjes alleen maar dingen staan als "ik weet uit betrouwbare bron" en "vaccinatie-experts stellen dat ..."

Hebben jullie ook een bron? En dan niet een of andere website waar een of andere malloot zegt "vaccineren is onzin" maar een ECHTE bron, een wetenschappelijk gepubliceerd artikel met een double-blind onderzoek waarin bovenstaande meningen bewezen worden?

Want argumenten als "de experts zeggen" zijn natuurlijk wel leuk, maar zijn in feite meningen en geen gefundeerde argumenten!

honden page profiel teresa en beauteresa en beau 1 doggies

" Ik vraag me werkelijk af waar jullie al deze zogenaamde feiten vandaan halen?
Ik zie in al jullie stukjes alleen maar dingen staan als "ik weet uit betrouwbare bron" en "vaccinatie-experts stellen dat ..."

Hebben jullie ook een bron? En dan niet een of andere website waar een of andere malloot zegt "vaccineren is onzin" maar een ECHTE bron, een wetenschappelijk gepubliceerd artikel met een double-blind onderzoek waarin bovenstaande meningen bewezen worden?

Want argumenten als "de experts zeggen" zijn natuurlijk wel leuk, maar zijn in feite meningen en geen gefundeerde argumenten! "
weet jij die te vinden dan, ben benieuwd. Is overigens eens vraag..;-)

honden page profiel SandySandy 1 doggies

honden foto van Sandy

Joop, wat maak je je toch druk. Mag ik vragen waar jij al je kennis vandaan hebt?

honden page profiel kikikiki 1 doggies

honden foto van kiki

hoi , wij laten onze kiki ook ieder jaar zijn spuitje geven want hier lopen veel straat katten en honden in de wijk en de dieren asiel doet er niets aan .

gr kiki

honden page profiel SiberienneSiberienne 3 doggies

honden foto van Siberienne

Valt mij wel op dat er in het stuk van de eerste post een paar foutjes staan? Coronavirus is toch niet ziekte van Weil?

Ook bij een infectie via de natuurlijke weg wordt de cellulaire afweer gebruikt, anders zou je geen immuun geheugen ontwikkelen en ook bij een vaccinatie wordt de humorale afweer wel gebruikt. Anders zou je ook niet kunnen titeren want dan was er niks te meten ;-).

Doe verder geen uitspraken over nut en noodzaak van vaccineren, die van mij moeten wegens buitenlandse reizen, ben wel blij dat de rabies nu nog maar 1x per 3 jaar hoeft !

Groet,Mireille

Nog een kleine aanvulling; sterkte voor alle baasjes met negatieve reacties op vaccinaties bij hun honden, erg vervelend maar laten we niet vergeten dat vaccinaties ook veel levens redden ;-)

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Het inenten zelf vind ik geen onzin. Het klakkeloos elk jaar maar inenten vind ik daarentegen wél onzin. Er zijn nog zo ontzettend veel dierenartsen die de hond elk jaar terug laten komen voor 'de grote cocktail', terwijl deze in de meeste gevallen toch echt vaak 3 jaar geldig is (wat overigens ook in de bijsluiter terug te vinden is).

Aan dit jaarlijkse inenten doe ik dus ook niet mee. Hier wordt er om de 3 jaar ingeent, en dan alleen de DHP en het rabiës-vaccin (rabiës-vaccin is hier verplicht), en absoluut niet tegelijkertijd!
Tegen kennelhoest en Weil wordt niet geent; kennelhoest omdat dit gewoon niet nodig is bij een gezonde hond, en Weil brengt mijns inziens veel te veel risico met zich mee, terwijl de werking ervan en dus bescherming eigenlijk maar minimaal is.

Inenten: ja, maar met beleid! Er mag best een stil gestaan worden bij de risico's die het met zich meebrengt, zodat je zélf een afweging kunt maken. Te vaak gebeurt het nog klakkeloos, 'omdat de dierenarts dit zegt', en dat vind ik jammer.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wel of niet inenten?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Jeuk van Smuldier
^