wat voor karakter heeft Gayuk nu eigenlijk?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ineke ineke

honden foto van ineke

Tja, nu weet ik het ook niet meer hoor!
Enkele weken geleden zijn Gayuk en Ianka op logement geweest,wat niet echt een succes was...De man heeft reeds 40 jaar honden in huis,maar ééntje als Gayuk had hij nog nooit meegemaakt... Volgens hem is Gayuk een super onzekere hond die er zeker van is dat iedere hond in zijn buurt wil aanvallen en hij dit dus maar als eerste doet. De man zei ook dat volgens hem Gayuk gewoon ziek is in zijn kop en dit gedrag alleen maar erger gaat worden met het ouder worden.
Hij raadde ons zelfs aan er zo weinig mogelijk mee te gaan wandelen,want hij vond hem een écht gevaar...
Erger nog,hij sprak zelfs over laten inslapen!

OK,wij hebben dit ernstig genomen en vandaar zijn Gayuk en Ianka het voorbije weekend op logement geweest in een hondenhotel dat uitgebaat wordt door een vrij bekende GT.
Toen ik de eerste dag een telefoontje kreeg van haar wist ik al genoeg en jawel,ze vroeg of ik de honden kon komen terughalen want "ZIJ GEDRAGEN ZICH HIER ALS EEN STEL WILDEN,waar niks mee aan te vangen is!"
Ik ben ze inderdaad gaan terughalen en kreeg van haar te horen dat Gayuk een véél te zekere en dominante hond is die"naast zijn schoenen loopt" en alleen maar zijn wil wil opdringen. Ik wil hier niet blijven,dus ik doe er gewoon alles aan om hier weg te kunnen!!! (volgens de GT,he!)
Niks onzeker,niks triest,alleen maar super dominant en totaal niet opgevoed! "Die hond heeft van zijn hele leven nog NOOIT een baas gehad",kreeg ik te horen...leuk is anders!
Toen ik voorzichtig zei dat hij toch wel met andere teefjes omkan,zei ze :"volgens die hond zijn teefjes alleen maar om op te kruipen...die hond wil alleen maar poepen (is platvlaams voor paren ),terwijl hij met sommige teefjes op de hondenwei zo mooi kan spelen!
Met andere woorden,niks mee aan te vangen!

Nu ben ik zo in de war: hoe kunnen twee specialisten een hond zo verschillend beoordelen? En vooral: wat moet ik er in hemelsnaam mee aanvangen met hun beoordeling? Want beide karakterschetsen vergen uiteraard een totaal andere aanpak en manier van werken om Gayuk zijn karakter wat te veranderen...

Ik weet het écht niet meer...
Maar wat ik wél weet is dat ik Gayuk toch anders ken dan dat zij hem beschrijven en dat ik hem vooral toch wel wilde verdedigen omdat ik hem met al zijn moeilijke kantjes toch wel héél graag zie!

16 oktober 2012 om 12:55

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wat voor karakter heeft Gayuk nu eigenlijk?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MBXMBX 3 doggies

honden foto van MBX

Uhhhh, dit is inderdaad een lastige.
Misschien is het een dominante onzekere hond?
Naar de ene hond dominant en naar de andere onzeker...?

honden page profiel ineke ineke

honden foto van ineke

Hmm,dominant EN onzeker...dat klinkt wel heel moeilijk :'(

honden page profiel MBXMBX 2 doggies

honden foto van MBX

" Hmm,dominant EN onzeker...dat klinkt wel heel moeilijk :'( "

Is ook moeilijk om mee om te gaan. Ik heb namelijk het levende bewijs thuis zitten.

honden page profiel SamojeedPolar&ArcticSamojeedPolar&Arctic 3 doggies

honden foto van SamojeedPolar&Arctic

Hoe oud is Gayuk??
Ik snap wel een beetje wat ze bedoelen. Mijn Samojeed is nu 1 jaar en 3 maanden en begint nu echt macho gedrag te vertonen. Alles wat jonger en onzeker is wil hij de baas over spelen veel gegrom en erboven staan( als je het laat gaan gebeurt er dus niks geen gehap alleen gegrom)
maar hij is aan de andere kant ook weel heel onzeker omdat hij zijn plek nog niet weet in de wereld.

honden page profiel ineke ineke

honden foto van ineke

Gayuk is 4.5 jaar nu,dus het puberen hebben we al wel gehad... :-) Maar het kan natuurlijk dat hij zijn plaats niet goed weet,is dan waarschijnlijk wel aan ons te wijten. Alhoewel hij zijn plekje hier in zijn kleine (thuis)wereld heel goed kent,hoor. Buiten op straat,vooral in eigen buurt,is het een ander verhaal spijtig genoeg...

honden page profiel ineke ineke

honden foto van ineke

"
Is ook moeilijk om mee om te gaan. Ik heb namelijk het levende bewijs thuis zitten. "


Aha, dan ben ik dus bij jou aan het juiste adres voor tips en goede raad! :-)

honden page profiel SamojeedPolar&ArcticSamojeedPolar&Arctic 3 doggies

honden foto van SamojeedPolar&Arctic

als het thuis wel goed gaat en in de buurt dan is je probleem al minder groot.
Maar dan zou ik wel zeggen ga het is wat vaker opzoeken naar vreemde omgevingen want misschien is dat wel hetgene wat hem onzeker maakt.

honden page profiel Dit account is niet meer in gebruik. Dit account is niet meer in gebruik. 3 doggies

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

tsjah weetje wat het ook deels is. malamutes zijn in tegestelling tot huskies. heel erg mens gericht he. ze zijn wel net als huskies zeer eigenzinnig en absoluut niet slaafs . maar de mensen roedel is in zijn ogen heeeeel belangrijk omdat het zijn thuis is. daarom denk ik dat er tijdens zijn socialisatie als pup toch ergens iets mis is gegaan . malamutes kunnen soms echt in krengen  naar andere honden toe veranderen terwijl ze naar de mensen toe de meest lieve honden ter wereld zijn vaak . ook kunnen ze zeer kieskeurig zijn met wie ze wel en niet willen spelen . ik geloof niet dat jou hond dominant nog dattie onzeker is. ik denk dat hij het gewoon meestal niet op andere honden heeft . en die uit zijn buurt wilt hebben . niet in zijn 'persoonlijke' ruimte.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Neem alsjeblieft iemand in de hand die bij jou thuis komt en bij jullie ziet hoe hij zich gedraagt en wat ook jouw eigen fouten zijn.

Nu is hij ergens in een vreemde omgeving zonder baas geweest. Wat valt er nog over te zeggen?

Die van mij is een mak lammetje in huis als ik er bij ben. Voorbeeld hond. Laat me weglopen en dat veranderd al, laat staan in een onbekende omgeving.

Ik zou hier totaal geen waardeoordeel aan hechten.

honden page profiel Dit account is niet meer in gebruik. Dit account is niet meer in gebruik. 3 doggies

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

sam dat is makkelijk gezegt maar dan moet je wel een gt hebben die bekend is met het ras en weet waar die mee bezig is. een malamute of husky of soortgelijke rassen die train en leer niet  je zomaar even alles af. daar moet je een creatief brein in hebben . en gezien gedragstherapeut geen beschermde titel is , lopen er nogal wat prutsers rond in ons kikkerlandje. vraag eens aan iemand bij de sledehonden club of iemand daar een gt weet die er wel ervaring mee heeft. als je er aan wilt gaan beginnen .

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Maar in de eerste plaats zijn het allemaal honden en heb ik het niet over afleren maar observeren.

Daarbij spreek ik ook niet over een gedragstherapeut. Ik zeg 'iemand'.

honden page profiel MBXMBX 3 doggies

honden foto van MBX

"

Aha, dan ben ik dus bij jou aan het juiste adres voor tips en goede raad! :-) "
Ja hoor, ik wil je met alle liefde helpen! :-) 
Je kunt per pb een hele vragenlijst sturen en ik zal hem antwoorden voor je :-)

Ik weet wel een goede GT maar weet niet of ze ervaring heeft met jou ras. Wel weet ik dat ze creatief is in het zoeken van oplossingen, een doorzetter is en super positief traint. Ze helpt mij ook met die van mij en die veranderd steeds meer in positieve zin!

honden page profiel Iris + Shira! en Bibi!Iris + Shira! en Bibi! 3 doggies

honden foto van Iris + Shira! en Bibi!

Wat ik het vreemdst aan het verhaal vind is dat beide "zeer gespecialiceerde hondendeskundigen" jouw hond blijkbaar niet onder de duim kunnen houden. Dat is toch slecht? Ook is het voor hem een nieuwe omgeving en is hij wellicht zijn opvoeding even vergeten en weet hij zich geen houding te geven.

Het is ook maar net hoe je gedrag interpreteerd. Honden kunnen uitstekend acteren om zichzelf niet bloot te hoeven geven, zich stoerder voordoen dan ze zijn. Hoge houding maar een teer zieltje van binnen.
Wat dat alles betreft zou ik niet al te veel waarde hechten een de meningen van de oppasadresjes, vervelend natuurlijk maar te veel onzekerheden om jezelf iets kwalijk te nemen. En dan het woord "dominant" dat heeft zoveel betekenissen als er opvoedmethodes zijn.

Van onze vorige hond Mambo is veel gezegt dat hij dominant zou zijn. Hij droeg zijn staart vaak hoog en kwam erg zelfverzekerd over, hij beet ook als het hem niet zinde. Met dat in ons achterhoofd zijn we ook met hem aan de slag gegaan. De grootste fout die ik in mijn leven heb gemaakt want hij bleek vreselijk onzeker wat te laat tot ons doordrong...wat ik dus wil zeggen: wees volledig zeker van je zaak voordat je wat voor aanpak dan ook gaat inzetten.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

"
Is ook moeilijk om mee om te gaan. Ik heb namelijk het levende bewijs thuis zitten. "

Hier ook eentje, onzeker en angstig, maar ook een tikkeltje dominant naar andere honden. 
Maar ik ga mee met Sam & AB's, een hond kan op een 'vreemde' plek heel ander gedrag vertonen dan thuis, er kan inderdaad beter iemand komen kijken in zijn eigen omgeving. Succes!

honden page profiel SiberienneSiberienne 3 doggies

honden foto van Siberienne

Ik kan me voorstellen dat dit heel verwarrend is. Hmm,las je hier op HP al eens de discussies ziet die werkelijk losbarsten als het gaat om wat nu eigenlijk dominant is ;-).... En tja, als twee GTs het al niet eens zijn, wat moeten wij arme HPers dan nog ... Even serieus, ik zou een GT inschakelendie wil gaan kijken naar hoe jullie het gedrag van Gayuk zo kunnen sturen zodat jullie een prettig leven hebben. Om na een paar dagen pension al te beginnen over inslapen vind ik toch wel merkwaardig. Ik weet dat Nelis Verhoeven van Calming signs zelf husky's heeft, weliswaar niet hetzelfde als malamuten maar ook 'oer'honden.

Groet,Mireille

honden page profiel ineke ineke

honden foto van ineke

" Ik kan me voorstellen dat dit heel verwarrend is. Hmm,las je hier op HP al eens de discussies ziet die werkelijk losbarsten als het gaat om wat nu eigenlijk dominant is ;-).... En tja, als twee GTs het al niet eens zijn, wat moeten wij arme HPers dan nog ... Even serieus, ik zou een GT inschakelendie wil gaan kijken naar hoe jullie het gedrag van Gayuk zo kunnen sturen zodat jullie een prettig leven hebben. Om na een paar dagen pension al te beginnen over inslapen vind ik toch wel merkwaardig. Ik weet dat Nelis Verhoeven van Calming signs zelf husky's heeft, weliswaar niet hetzelfde als malamuten maar ook 'oer'honden.

Groet,Mireille



"


Tja, over dat inslapen schrok ik ook écht toen hij dat zei! Zelfs herplaatsen was volgens hem geen optie,zo'n hond verplaats je niet,zei hij... :'(
Ik ga zeker eens kijken naar die "Calming signs",want dat lijkt me idd iets wat Gayuk meer nodig heeft dan een strenge baas die hem alleen maar corrigeert!

honden page profiel ineke ineke

honden foto van ineke

" Wat ik het vreemdst aan het verhaal vind is dat beide "zeer gespecialiceerde hondendeskundigen" jouw hond blijkbaar niet onder de duim kunnen houden. Dat is toch slecht? Ook is het voor hem een nieuwe omgeving en is hij wellicht zijn opvoeding even vergeten en weet hij zich geen houding te geven.

Het is ook maar net hoe je gedrag interpreteerd. Honden kunnen uitstekend acteren om zichzelf niet bloot te hoeven geven, zich stoerder voordoen dan ze zijn. houding maar een teer zieltje van binnenHoge .
Wat dat alles betreft zou ik niet al te veel waarde hechten een de meningen van de oppasadresjes, vervelend natuurlijk maar te veel onzekerheden om jezelf iets kwalijk te nemen. En dan het woord "dominant" dat heeft zoveel betekenissen als er opvoedmethodes zijn.

Van onze vorige hond Mambo is veel gezegt dat hij dominant zou zijn. Hij droeg zijn staart vaak hoog en kwam erg zelfverzekerd over, hij beet ook als het hem niet zinde. Met dat in ons achterhoofd zijn we ook met hem aan de slag gegaan. De grootste fout die ik in mijn leven heb gemaakt want hij bleek vreselijk onzeker wat te laat tot ons doordrong...wat ik dus wil zeggen: wees volledig zeker van je zaak voordat je wat voor aanpak dan ook gaat inzetten. "


Dat is wat die eerste man ook wel zei:-Door onzekerheid word je hond zo agressief...dus dat wil ik inderdaad ten alleen tijden vermijden dat ik hierop verkeerd in speel. Vandaar dat het zo verwarrend was dtat GT nr 2 een heel ander beeld van Gayuk ophing...

honden page profiel ineke ineke

honden foto van ineke

" Ja hoor, ik wil je met alle liefde helpen! :-) 
Je kunt per pb een hele vragenlijst sturen en ik zal hem antwoorden voor je :-)

Ik weet wel een goede GT maar weet niet of ze ervaring heeft met jou ras. Wel weet ik dat ze creatief is in het zoeken van oplossingen, een doorzetter is en super positief traint. Ze helpt mij ook met die van mij en die veranderd steeds meer in positieve zin! "



Alvast bedankt! Ik stuur je eerstdaags een PB!

honden page profiel ineke ineke

honden foto van ineke

" Neem alsjeblieft iemand in de hand die bij jou thuis komt en bij jullie ziet hoe hij zich gedraagt en wat ook jouw eigen fouten zijn.

Nu is hij ergens in een vreemde omgeving zonder baas geweest. Wat valt er nog over te zeggen?

Die van mij is een mak lammetje in huis als ik er bij ben. Voorbeeld hond. Laat me weglopen en dat veranderd al, laat staan in een onbekende omgeving.

Ik zou hier totaal geen waardeoordeel aan hechten. "


Dat is wat ik inderdaad van plan ben,een GT te vinden die Gayuk kan observeren in zijn vertrouwde omgeving.En iemand die hem een béétje begrip heeft voor Gayuk zijn gedrag en hem niet van het begin af aan helemaal afbreekt!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wat voor karakter heeft Gayuk nu eigenlijk?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Aaargghhh sommige mensen!
^