Welke hond past bij mijn gezin?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marc SchoenmakersMarc Schoenmakers

Hallo hondenvrienden,

Nu mijn kinderen 11 en 9 jaar oud zijn en ruim vier jaar over een hond zeuren mag er ook in mijn gezin een hond komen. Ik ben zelf opgegroeid met airedale terriers, en wil mijn kinderen ook de kans geven om met een hond op te groeien. Kleine kinderen en een hond vond ik nooit zo'n goed idee. Vandaar dat ik nog even heb gewacht. Nu zijn de kinderen oud genoeg om verantwoord met een puppie om te gaan.

Helaas vind mijn vrouw airedale terriers lelijke honden. Anders was de keuze snel gemaakt. In onze zoektocht naar een geschikte hond komen we nu een aantal honden tegen die mischien wel een bij ons als gezin zouden kunnen passen. Met een airedale terrier kon ik alles; Stoeien, zwemmen en zelfs samen verdwalen in de Ardennen. En dan met behulp van zijn neus weer bij de camping uitkomen. Geweldige honden.

Hoe leven wij als gezin en wat verwachten we van een hond:

Wij wonen aan een woonerf waar de poort de hele dag open staat. Met een hond natuurlijk niet meer. Maar er zullen straks wel heel veel buurtgenoten, familieleden en ook kinderen door de poort de tuin in komen lopen. Onze toekomstige hond moet dat zonder angste en agressie gadeslaan. Wat mij betreft hoeft hij alleen maar aan te slaan als er echt iets aan de hand is.

Mijn vrouw en ik houden van lange wandelingen in de bossen. We hebben allebei veel vrije tijd. Mijn vrouw is zelfs elke dag thuis. De hond hoeft dus bijna nooit alleen te zijn. Ik ben zelf een sportfanaat. Ik heb kano's voor mooie tochten door de natuur en mountainbike ook graag. Onze toekomstige hond zal dus mee moeten kunnen in een canadese kano. Ook verwacht ik dat hij buiten natuurgebieden op lange eenzame zandpaden langs de mountainbike kan meerennen. En dit dus onaangelijnd zonder dat hij het bos in schiet achter een fazant aan. Absoluut geen jachthond dus!

Onze toekomstige hond moet dus soms rustig kunnen zitten, hard kunnen lopen, nooit weglopen en nooit agressief zijn naar mens en dier. Ik zoek in intiligente hond die opgroeid in een gezin waar veel ruimte is voor sport en spel. Maar het mag niet zo zijn dat deze hond een onvermoeibaar karakter heeft zoals ik dat van bijvoorbeeld een Border Collie las in de karakteromschrijvingen.

Ik zoek het in een hond van een gemiddeld formaat. (schouderhoogte 50 tot 60 cm.) Niet te goot en niet te klein. Een beetje het formaat wat ik van de Airedale terriers ken.

Welke hond zou in mijn gezin passen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welke hond past bij mijn gezin?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Ik denk dat een herder wel geschikt zou zijn, maar bv de Toller (nova scotia duck tolling retriever) ook erg goed bij jullie zou passen. Die zijn ook goed met kinderen, vriendelijk, maar die ik ken slaan wel aan.
En ze zijn gek op beweging en water.
Het is een retriever dus er zit wel iets jachtlust in, maar dat is makkelijk in te dammen, mijn Mexx gaat bv eerder achter een konijn aan dan Toller Bing van mijn tante.

Een Toller is ook ong zo groot als een border. En komt in veel overeen, maar is wel een keer vermoeid en heeft wel geestelijke stimulatie nodig, maar veel minder als de border of aussie.

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx



honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah

honden foto van Amber & Lootah

Hallo, je kunt ook de hondenwijzer hier uit het linkerkolom proberen ;-) Er zijn heel veel rassen die daaraan kunnen voldoen. Herders bijvoorbeeld indd, alleen zullen die misschien iets waakzamer zijn. En het niet weglopen en gedrag tegen over andere mensen/dieren ligt ook een heel groot deel aan de opvoeding. Terriers zijn doorgaans wat minder verdraagzaam naar soortgenoten toe. En bij de jacht honden ligt het net aan het ras en doel van het ras. retrievers kun je indd heel goed leren niet weg te lopen.

Als ik zo even de hondenwijzer invulde kwam er een Curly Coated Retriever uit :-) En tollers zoals mexx zegt zijn ook heel leuk ;-)

Groetjes amber

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dr is al veel gezegd wat voor hond er is geschikt voor jullie gezin, ruimte en aandacht en tijd krijgt de nieuwkomer volop lees ik, kan niet mooier.

wat een aanrader is, ga eens naar honden shows, die komen er de komende tijd volop aan. daar zijn alle honden verenigd, dus keuze genoeg, ook honden eigenaren kan je aan de hand van een lijstje vragen stellen, fokkers zijn er natuurlijk ook volop aanwezig, ga daar eens heen met heel je gezin, zodat jullie bewust een keuze kunnen maken.

veel succes, en laat het nog eens weten.

gr. willemijn.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Hoi Marc,

Je verwacht veel van een hond. Veel van deze zaken hebben met opvoeding te maken. Een hond wordt niet angstig of agressief of blafferig geboren, maar gemaakt. Toen ik je bericht las, dacht ik in eerste instantie aan een jachthond: houdt van natuur, lange wandelingen. Maar toen las ik: geen jachthond, want die gaat achter een fazant aan. Dit is een misvatting. Een goed opgevoede jachthond gaat pas achter wild aan als JIJ dat toelaat. Dus nogmaals: sluit een jachthond niet uit.
Toen er stond 'geen jachthond' en je schreef over sportief, dacht ik aan een border collie. Maar ook die wil je niet, omdat je denkt dat die onvermoeibaar zijn. Dit is ook een misvatting. Met een goede opvoeding leer je een border collie om rustig te zijn wanneer jij dat wilt en actief te zijn wanneer jij dat wilt. Geen hond is onvermoeibaar, ook geen border collie. Wel moet je ze dus leren dat er een tijd is om te stoppen en dat het tijd is om rustig aan te doen.
Sluit een border collie dus niet uit, want die kan best wel bij jullie gezin: ze zijn slim, actief, makkelijk trainbaar, middelgroot van formaat...

Het rustig kunnen zitten, hardlopen, niet weglopen, niet agressief zijn etc. heeft met opvoeding te maken. Kies dus een pup uit van een goede fokker, die in huis worden gesocialiseerd. Als je naast al het sporten tijd vrijmaakt om de hond goed te socialiseren en op te voeden, dan krijg je een hond die rustig is in huis, kindvriendelijk is, niet agressief of angstig, niet blafferig, rent niet achter fazanten aan en alles wat je nog meer wenst bij een hond.

De honden waar ik aan zit te denken: actieve jachthond, border collie, australian shepherd, golden retriever, labrador, herdershonden, jack russels (iets kleiner van formaat) of Berner Sennen.

Veel succes met je keuze!

honden page profiel  . .

honden foto van  .

Onze jachthond zou een hier prima kunnen aarde..
En ben zelfs een beetje teleurgesteld in het feit dat een jachthond een wegloper zou zijn.
Die van ons niet.
Raakt juist in paniek als hij te ver weg loopt en ons niet meer ziet.
Hij houd van lange wandelingen en is absoluut in zijn sas als er bezoek komt..

Nee jammer, maar een jachthond is wel degelijk geschikt...sorrie maar dat wilde ik even kwijt.

Je moet hem wel opvoeden..en dat moet met elk ras..

Ben het volledig met Angela eens..

Anoniem (Gast)

Inderdaad, ze onderschatten een jachthond teveel. 'Jachthonden zijn weglopers, eens dat ze een spoor hebben, luisteren ze niet meer, en bablaba...' Sommigen misschien wel, maar als je ze goed het commando 'hier' leert, komen ze rustig naar je toe. En je moet sowieso een goede band hebben met de hond. Onze Beagle kan heel goed loslopen, gisteren mocht hij nog in het bos los lopen, en dan mocht hij lekker speuren. Maar als ik 'hier' roep, dan moet hij wel komen, en dat doet hij ook. Soms verstop ik me wel eens achter een boom, en dan raakt hij een beetje in paniek, en rent hij overal naartoe om me te vinden. En een beagle gaat ook héél graag met mensen om, vreemde of bekenden, maakt niet uit.

En ik denk dat een border collie zéér geschikt is voor jullie! :-) Of een schotse collie.

honden page profiel J.J.

honden foto van J.

Deze reactie was van mij... sorry ;-)

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

heb een tijdje geleden een topic gehad wat is de leukste hond voor kinderen staan hele leuke tips bij
neem even een kijkje .
groetjes cocoflanel wens je er veel sterkte mee en hopelijk vind je een leuke hond. ;-)

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

heb een tijdje geleden een topic gehad wat is de leukste hond voor kinderen staan hele leuke tips bij
neem even een kijkje .
groetjes cocoflanel wens je er veel sterkte mee en hopelijk vind je een leuke hond. ;-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Die kun je wel doen, maar daar worden niet alle rassen in meegenomen... Maar heb je wel een beetje een beeld van wat voor groep honden bij je zou kunnen horen.

honden page profiel -Iris & Tommy--Iris & Tommy-

honden foto van -Iris & Tommy-

toller of bordercillie is wel een geschikt ras zoor jullie !

Anoniem (Gast)

Hallo,

Ik ben een meisje van 13 en wil heel graag een hond hebben. Maar er zijn wel een paar problemen:
1: we hebben niet zo veel plaats binnen en buiten.
2: ik weet niet waar ik een hond kan kopen voor een goedkope prijs.
3: mijn ouders zijn bijna elke dag gaan werken.

Welke hond zou ik kopen of zou ik dat best niet doen?

Alvast bedankt :-)

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

@Anonien.. Nee, koop GEEN HOND!
een hond moet je zowiezo niet Goedkoop willen krijgen... Honden zijn nou eenmaal best dure huisdieren om te houden.
Je ouders zijn bijna de hele dag weg. Vind je dat dan niet zielig voor de hond?? :'(
GEEN hond halen.

honden page profiel NaomiiNaomii

honden foto van Naomii

heei marc,

toen ik jou verhaal las kwam ik ook uit op de border collie.. maar een curly coated retriever lijkt me ook wel een hond voor jullie ;-)

Groetjes,

honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi ••

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

oud topic

honden page profiel Aafke & ChicaAafke & Chica

honden foto van Aafke & Chica

Ik zie het inderdaad Ellun, omhoog gehaald door Anoniem die een goedkope hond wil O-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Geen hond kopen ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welke hond past bij mijn gezin?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Zijn wij geschikt voor een puppy?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^