Jaloezie en angst?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Juul & WhisperJuul & Whisper

honden foto van Juul & Whisper

Oke, mijn moeder zit hier nu al heel lang mee.

Onze Border Collie van nu bijna 2 is echt ontzettend jaloers, als een andere hond komt snuffelen vliegt ze er boven op. Gewoon elke keer straffen, kan, maar het liefst voorkomen, of terwijl, afleren. Bij mensen heeft ze dit niet.

Daarnaast als ze een tak of een bal heeft moet er geen andere hond in de buurt komen.
En waar mijn moeder heeeeeel afentoe last van heeft is dat ze schrikt en dan gewoon terug naar huis rent.

Dus bij deze plaats ik dit even hier.

Verder is het een schat van een hond, wil graag geknuffeld worden en graag voor je werken. Ze gaat gewoon op d'r rug liggen uit onderdanigheid of schuifelt als een dwijl met een kwispelende staart over de grond naar je toe.

Het is ook echt alleen bij honden, is het dan toch niet een soort machtsspel ofzo? Ze hapt meer naar honden toe, ze valt ze niet echt aan.
Het is ook heel wisselend, want bij sommige honden gaat ze meteen liggen, dus ik snap er niks meer van!
Wel weet ik ook dat ze meer haar neus moet gebruiken, want het is voor het snuffelen elke keer al raak. Ik probeer dit te stimuleren door snoepjes en speeltjes te verstoppen, en mezelf in het bos te verstoppen als ze niet oplet.

Iemand nog meer tips?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Jaloezie en angst?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Het is vrij normaal dat een hond zijn speeltje verdedigd.
Wij zien een speeltje,zij zien een 'prooitje'.Dat wil ook zeggen (in de honden wereld) wat ik heb mag ik houden én verdedigen.
Zorg dat deze hond lekker alleen is op het veld of blijf in beweging terwijl jullie met haar apporteren.

Straffen jullie haar als ze uitvalt naar een andere hond die bij jullie in de buurt komt?(ik word niet helemaal wijs uit dat stukje)
Het is ook niet gek dat ze dat doet.Ze wordt onzeker van dat er zomaar een nieuweling jullie 'roedeltje' in komt gewandeld.
Vaak als een hond op een mens af komt lopen en ze vinden het heel leuk,dan zijn ze heel enthousiast en vaak komt de hond recht op jou af lopen,dat gaat (vaak)zonder goede hondentaal.
Als honden elkaar niet kennen en moeten leren kennen(en je hebt zelfverzekerde stabiele honden) dan gaan ze langzaam lopen,of/en snuffelen aan de grond,of/en weg kijken,of/en meer in een bocht naar elkaar toelopen.
Hondentaal en hoe mensen honden laten reageren (geleerd vanaf pup zijnde)kan te druk zijn,onbeleefd of dreigend in de ogen van jouw eigen hond,die dat dan direct voorkomt en afstraft.
Kijk er zijn honden die zich er niks van aantrekken dat het baasje een andere hond aait,dit zijn dan zelfverzekerde honden,die weten al waar ze aan toe zijn en zitten lekker in hun vel.
Julie hond voelt zich niet prettig als er een wildvreemde hond komt kijken,of niet te juiste hondentaal vertoont of gewoon als indringer overkomt.
Het is beter voor jullie hondje als je voorlopig(komende jaar( geen andere honden aanhaalt,maar juist negeert ,daar leert jullie hond ook weer van,en leert zij ook negeren.En groeit nog een stukje in haar volwassen worden.

Mijn eigen ervaring is dat ik ook weleens dacht;waarom doet mijn hond nu zo direct grommen/aanvallend tegen die andere hond,die ik ook zelf riep,uiteindelijk kwam de hond dan toch bij mij,maar vloog gelijk recht tegen mijn mond(keihard)en vervolgens viel ik half om....dat maakt je een paar keer mee en dan besef je je,dat je hond dit gedrag niet voor niks toonde!

RVS (Gast)

Ik denk dat weinig van ons het leuk vinden als onze vriendin of vriend, in bijvoorbeeld de kroeg, een te innige begroeting met een vriend of kennis hebben.
Ik vermijd daarom uitgebreide begroetingen met andere honden als Vito er bij is. Even met m'n ogen knijpen, een geluidje of m'n hand langs de flank als ze langs lopen/rennen, that's it.
Ik grijp wel in als Vito zo reageert tegen een andere hond wanneer ze door het baasje daarvan wordt aangehaald want dat gaat me toch te ver.

honden page profiel Juul & WhisperJuul & Whisper

honden foto van Juul & Whisper

Ze valt uit voordat ze gesnuffeld heeft, ze is als pup niet gesocialiseerd, de baasjes hebben er de eerste 8 weken (de belangrijkste) niet veel naar omgekeken.. En ze schrikt dus snel van andere honden.

Ik besteed ook geen aandacht aan andere honden als ze erbij is, maar de hond hoeft maar op 5 meter afstand van mij te zitten en de andere kant op kijkend nogwel, en ze vliegt 'm al aan. Gewoon heel lelijk gedrag, niet agressief, meer onzeker, maar ik wil graag dat ze zich wat zekerder voelt, want honden die ze langer kent daar gaat het gewoon echt super mee en die kan ik ook aaien, een snoepje geven en daar deelt ze 'haar tak' ook gewoon mee.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Neem eens kontakt op met Greet Abbink.

http://www.schapenhoeve.nl/

Zij heeft veel ervaring met borders. Denk ook dat de afstand (dacht doetinchem gelezen te hebben op je profiel?) niet te ver is.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Waar komt die vreemde hond dan snuffelen? Aan jullie hond of aan jullie? 
Als het aan jullie is lijkt het, in combinatie met het verdedigen van voorwerpen, op resource guarding. Met voorwerpen op te lossen door de hond geen voorwerpen te geven waar hij andere honden tegen kan komen. Voor een hond die jullie als bezit ziet heb ik ff geen oplossing. Is alleen niet echt een gezonde situatie.

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Greet Abbink werkt met CM Methode.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Ze valt uit voordat ze gesnuffeld heeft, ze is als pup niet gesocialiseerd, de baasjes hebben er de eerste 8 weken (de belangrijkste) niet veel naar omgekeken.. En ze schrikt dus snel van andere honden.

Ik besteed ook geen aandacht aan andere honden als ze erbij is, maar de hond hoeft maar op 5 meter afstand van mij te zitten en de andere kant op kijkend nogwel, en ze vliegt 'm al aan. Gewoon heel lelijk gedrag, niet agressief, meer onzeker, maar ik wil graag dat ze zich wat zekerder voelt, want honden die ze langer kent daar gaat het gewoon echt super mee en die kan ik ook aaien, een snoepje geven en daar deelt ze 'haar tak' ook gewoon mee. "


Ik denk dat het beter is om je voorlopig te beperken tot die honden die zelf kent en verdraagt en daar mee af te spreken en samen te wandelen.

Verder als je toch andere honden tegenkomt ,dan heel veel gaan oefenen aan de lijn.
Niet aan de lijn laten kennismaken,maar je hond gaan leren het normaal maken dat er niks gebeurt als er een andere hond iets dichterbij komt(5 meter)

Ga ook thuis al oefenen met haar aandacht vragen,maak een bepaald geluidje met je mond en ga dit koppelen aan iets lekkers:Geluidje=lekkers.
Dit ga je elke dag 2 keer een minuutje oefenen,en neem iets wat echt super lekker is(kaasje,rodi worst stukjes,viskoekjes).Doe dit een week.

Dan ga je je dat geluidje maken en wachten tot ze jou aankijkt in de ogen,en dan belonen met datzelfde lekkers.Dit ga je ook weer 2 keer per dag 1 minuutje oefenen.
Na weken te leren wat er van haar wordt verwacht op het moment dat jij het geluidje maakt(de aandacht naar het vrouwtje en even oogcontact maken)kun je dat ook gaan gebruiken buiten.
Als jij dan een hond in de verte ziet,neem je nog wat meer afstand door juist meer opzij te gaan als de hond op jullie pad gaat passeren.Door voldoende afstand is het voor die andere hond ook minder aantrekkelijk om te komen kijken,en als jij dan haar aandacht vraagt,zal zij jou aankijken,en dat is nog wat minder aantrekkelijk voor andere honden,jouw hond zoekt geen contact.
Zo leert ze beetje bij beetje dat een passerende hond niet erg is en er niks gebeurd.

Ik zou dus meer afstand houden als je lekker met haar bezig bent.En als je toch langs een hond moet,lijn haar dan aan,zodat je haar helpt,ze kan het blijkbaar zelf niet goed aan om met zo'n situatie handelen,dan jaagt ze ze liever weg,de aanval is de beste verdediging.Als ze aan de lijn is,dan hoeft ze niet te reageren,ze ondervindt dat zij het niet hoeft op te lossen.
Zorg wel dat jij zelf dan voldoende afstand houdt.
Mocht die andere hond toch komen kijken,loop dan of rustig door of wacht even en vraag haar aandacht,hurk even om jezelf extra uitnodigend te maken.

Doe niet gespannen,houdt je lijn áltijd slap.
En maak je ook niet druk als ze toch uitvalt,dat geeft niet,dat is dan gebeurd,op naar het volgende succes.
Lekker los laten.
Hoe meer ontspannen jullie zijn op zo'n moment,hoe beter het wordt,zij voelt dat en neemt dat over.

Houdt rekening met dat alles tijd kost en soms kosten dingen maanden voor er verbetering optreed en zelfs al gaat het weken goed dan kunnen er nog momenten tussen zitten dat je hond minder prettig in haar vel zit en het toch doet,dat geeft ook niet,niet in dat moment blijven hangen met haar.
En als ze echt zo slecht is gesocialiseerd zal er altijd wel iets overblijven van dat stukje gemis,maar het kan zeker verbeteren en daar moet je heel hard voor werken.
Ze is ook nog niet helemaal volwassen dus onzeker gedrag kan nog vaak voorkomen,vind ik.Ze hebben ook dan nog veel te leren en kalmer te worden,meer zelfbeheersing te krijgen als ze dat nog niet goed hebben geleerd.

Succes.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Greet Abbink werkt met CM Methode. "


Oei,die moet je dan niet hebben in ieder geval met deze hond!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Jaloezie en angst?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: jack russel los lopen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^