hoeveelheid glucosamine & chondroïtine in brok

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel San & 7San & 7

honden foto van San & 7

Excuus als mijn vraag elders al beantwoord is. Ik vroeg mij af of het zinvol is om bij het kiezen van een brok te letten op glucosamine & chondroïtine. Heb hier bijv. een tabel van een brok: glucosamine 1400mg/kg en chondroïtine 900 mg/kg. Zijn deze hoeveelheden in een brok voldoende om bijv. preventief tegen gewrichtsaandoeningen te werken?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hoeveelheid glucosamine & chondroïtine in brok" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel StippeltjeStippeltje 3 doggies

honden foto van Stippeltje

Volgens mijn informatie werkt het niet preventief. Als ik het bij klachten zou gaan geven dan liever een supplement dan dat het in de brokken zit verwerkt. Dan heb je geen idee van de kwaliteit. Zie hier voor meer uitleg over verschil in kwaliteit: http://www.glucosamine.com/nl/kwaliteit

honden page profiel NicoleNicole

honden foto van Nicole

Ik zou gaan zoeken naar een vers voer waar dit inzit. Bv visworsten

honden page profiel San & 7San & 7

honden foto van San & 7

Bedankt voor de tips. Heb met verbazing de glucosamine.com site bekeken. Er worden dus 'poedertjes' verkocht, waarbij je in feite slechts een klein % krijgt van wat je verwachtte!
Ik heb verschillende soorten brok gehad en een drietal naar tevredenheid. Bij de Acana zat de glucosamine en chondroïtine en ik wilde weten of ik dit mee moet laten tellen in de keuze, voor ik me verbind aan een leverancier waarbij ik 10 zakken tegelijk aan ga schaffen. Rauw vlees wordt door ons ook weer bijgevoerd. Zo'n visworst zou dan eens kunnen. Volledig rauw vlees hebben we gedaan, beviel super goed. Maar omdat we met de Husky's veel op pad moeten en we maar een kleine camper zonder vriezer hebben, is dat geen doen. Plus, met 7 honden in totaal, past het niet meer in de vriezer thuis. 2 van de 4 Hussen vreten erg veel, in het sportseizoen en in de kou nog veel meer. Ik had gelezen, dat de genoemde stofjes, goed zijn voor sledehonden. Dat ze sneller herstellen bij spierpijn e.d. en klachten helpen voorkomen. Maar ja, je kunt niet alles klakkeloos aannemen wat je leest.
Vraag me af, als er zoveel kwalitatief minderwaardigs op de markt is, qua supplement, of hetgeen wat in het voer zit, dan wel hoogwaardig is.

honden page profiel NicoleNicole 2 doggies

honden foto van Nicole

Wat dan misschien nog een ander idee zou kunnen zijn, de vakantie worsten van hetzelde merk, die zijn gekookt en houdbaar. Die kun je als extra op de brokken bijvoegen.
Als je dit niks vindt..dan misschien olie :-)
Om toch iets van vis te kunnen voeren kun je zalmolie door de brokken doen. Is ook nog eens super voor de vacht. Uit een pompfles.
Ik heb Amy in haar pup tijd Zalmopie gegeven als extra aanvulling ter bevordering van groei en als extra bouwstof. Ongeveer acht eurie en doe je best lang mee.

Of zelf bij de visboer de weggooi vis voor een prikkie opvragen en dat koken en verpakken :-).


Is er trouwens een bepaalde oorzaak of reden dat je op zoek bent naar voer met deze stof of is het een algemeen ingredient die je in het voer wilt zien?

honden page profiel GerdaGerdabijna goedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Gerda

Ik heb hier een teefje gehad met zware HD.
Ik gaf haar Glucosamine en Chrondiotine van de kruitvat (eigen merk) wat ze ook gewoon voor dieren gebruiken, op aanraden van mijn da.
Ze kreeg elke dag 1 pil.

honden page profiel San & 7San & 7

honden foto van San & 7

 "Is er trouwens een bepaalde oorzaak of reden dat je op zoek bent naar voer met deze stof of is het een algemeen ingredient die je in het voer wilt zien?"

Hoi Nicole, een tijdje heb ik me voor zover mogelijk willen verdiepen in brokken en vers voer. Bij Acana kwam ik deze ingrediënten wel tegen, maar bij bijv. DLG niet. Toen ging ik zoeken en kwam ik supplementen tegen, maar de doseringen liggen dan hoger dan wat de hond via brok binnenkrijgt. En ik las dat het goed zou zijn voor herstel na intensieve sledehondensport. Daarom bedacht ik me dat ik hier mijn licht kon opsteken. En als de doseringen in een brok zo laag zijn, dat het toch niets bijdraagt, hoef ik in mijn keuze deze ingrediënten niet mee te laten tellen.

Hoi Gerdy, wat bijzonder, van het kruidvat! Wat zijn je resultaten tot nu toe? Ben benieuwd.... Want de site die Stippeltje aanraadde, informeert over kwaliteitsverschil. Sterkte voor je hond....

honden page profiel MojuanMojuan 2 doggies

honden foto van Mojuan

Wij gebruiken al jaren naar volle tevredenheid een vloeibare glucosamine voor de honden.

Romeo kreeg last van zijn heupen, en toen zijn we Atroflex gewrichtensiroop gaan geven.
Dit werkte zo enorm goed, dat ik aan dit merk ben blijven hangen.

Nu krijgt Julia het ook, omdat zij héle slechte gewrichten heeft, en zij blijft erg soepel met dit supplement. Moos krijgt het ook, gewoon omdat hij oud is en ik graag wil dat hij soepel blijft.

honden page profiel HaketHaket 2 doggies

honden foto van Haket

Sluit me bij Gerda aan. Onze hond krijgt het nu meer dan een half jaar en het geeft een geweldig resultaat.
Het kreupelen is over en hij rent weer dat het een lieve lust is. Wij gebruiken Glucosamine, MSM en Chrondiotine van het kruidvat. 's morgens en 's avonds een pil. Het is een duitse herder en weegt 40 kilo.

honden page profiel GerdaGerdabijna goedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Gerda

" Sluit me bij Gerda aan. Onze hond krijgt het nu meer dan een half jaar en het geeft een geweldig resultaat.
Het kreupelen is over en hij rent weer dat het een lieve lust is. Wij gebruiken Glucosamine, MSM en Chrondiotine van het kruidvat. 's morgens en 's avonds een pil. Het is een duitse herder en weegt 40 kilo. "

Had bij Alpha ook absoluut resultaat want als heb een keer een periode gekeken of er verschil zou zijn als ik weer zou stoppen en dat verschil was er echt.

honden page profiel MojuanMojuan 1 doggies

honden foto van Mojuan

Ja hier ook duidelijk verschil als de hond het niet kreeg.

honden page profiel San & 7San & 7

honden foto van San & 7

Bedankt voor jullie adviezen! Als mijn honden klachten krijgen, ga ik een supplement voeren. En de keuze van brok zal ik niet meer hier vanaf laten hangen. Las ook dat ze minder snel last van gewrichten krijgen met barf/kvv. Ik zal hierover proberen nog meer te zoeken. Na het sportseizoen gaan we weer hoofdzakelijk barf voeren. Nu voeren we kvv als extra (we kunnen rauw voer niet in ons campertje meenemen, vandaar brok).

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hoeveelheid glucosamine & chondroïtine in brok" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Hondenkar kenteken nodig??
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^