pup eet bijna niet...!!!!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Vivian   <3    SemVivian <3 Sem

honden foto van Vivian   <3    Sem

Onze Sky word morgen 9 weken,, hij is sinds zaterdag in huis maar eet heel erg slecht, hij eet heel weinig ik heb de brokken van de Fokker geprobeerd ik heb kvv van darf eko en duck geprobeerd. Maar er gaat bijna niks in... Ik geef hem in de bench eten en de bench staat op een rustige plaats. Dus ook geen afleiding... En nu weet ik niet wat ik moet doen.. hij moet toch eten maar hij vertikt het :(

Als mensen tips hebben heel erg graag..!!!!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pup eet bijna niet...!!!!!! " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Wat ik hier vaak merk met cavaliers is dat te weinig rust krijgen en dan bedoel ik niet dat ze tijdens het eten te weinig rust krijgen maar gedurende de dag . Wat is je dagindeling? Hoeveel wandel je? en hoeveel speelt je pup? Hoeveel geestelijke prikkels krijgt je pup?

honden page profiel Vivian   <3    SemVivian <3 Sem

honden foto van Vivian   <3    Sem

's morgen om 07.00 loop ik 5 min... en doet die meestal een poepje en plasje,, dan zet ik hem in de bench om te laten eten.. hij draait zich om en gaat gewoon liggen.. dan laat ik hem om 09.00 uit de bench en doen we even spelen in de tuin(2min), en dan gaan we daarna een plasje doen(veld is hier 1min vandaan heen til ik hem en terug loopt die) dan mag die daarna even in de woonkamer doen wat die wilt( meestal is dat zelf even spelen of kauwen op zijn speelgoed. dan om 10.00 doe ik hem in de bench en dan slaapt die daar 2 uurtjes in... dan eruit en natuurlijk gelijk een plasje doen het rondje wat we lopen is dan 5 min en dan geef ik hem eten in de puppyren in de woonkamer.. ook dan neem die 1 hapje en dan is het klaar. en gaat dei of liggen of spelen met het speelgoed in de puppyren.. dan kan die weer even een half uurtje wat voor zich zelf doen en dan doe ik 2 min even wat aandachtsoefeningen(die willen neit echt lukken, hij heeft niet echt aandacht en als je hem heel anthausiast roept kijkt die je aan en gaat die zitten) dan nog even een plasje op het veldje doen dan til ik hem heen en terug.. en dan slaapt die weer in de bench.. en zo gaat eht beetje de gehele dag.. ik probeer zo veel mogelijk rust te geven...

honden page profiel Vivian   <3    SemVivian <3 Sem

honden foto van Vivian   <3    Sem

up... want heb echt tips nodig...

honden page profiel peggypeggygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van peggy

vraag de fokker eens hoe hij was in het nest?????
of hij daar wel goed at.
verder zou ik igg het speelgoed weg halen want dat vind hij misschien leuker als eten ;-)

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

Ik zou h'm nu nog maar alleen de brokken aanbieden die hij heeft gekregen bij de fokker.
Hij is nu 4 dagen bij je en je hebt al 3 verschillende dingen geprobeerd.
Hou het gewoon 4x daags op een klein portie brokken en giet deze wat over met warm water zo komt er meer geur vrij en worden ze wat zachter.
Zodra hij dan goed gaat eten kun je altijd nog overstappen op KVV of andere brok.

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Ik denk dat er nu teveel rust is en dat je pup geen honger heeft. je schrijft dat je 's morgens 5 min. loopt en dat je je pup meteen daarna in de bench doet en eten geeft. Dit is te kort en volgens mij heeft je pup echt geen honger. Dit gaat zo de dag door en volgens krijgt hij nu te weinig prikkels

Ik zag deze week ook een topic voorbij komen van een worm in de ontlasting. Hoe lang is dit geleden en hoe is dit verder gegaan?

Enn ik zou idd maar voor 1 soort voer gaan. In eerst instantie wat hij bij de fokker kreeg zodat het niet teveel verschil is.

honden page profiel Vivian   <3    SemVivian <3 Sem

honden foto van Vivian   <3    Sem

in het nest at die goed met zijn broertjes,, dan probeer ik vandaag en morgen alleen het voer van de fokker te geven met warm water.. maar hij moet natuurlijk wel gaan eten, anders komt he tniet goed denk ik..

een pup mag toch niet teveel wandelen als ik die 5 min heb gewandelt gaat die het laatste stuk in de riem bijten en krabben omdat die dan moe is,, dus denk dat als ik meer dan 5 min wandelt het dan teveel is.. 5min is voor hem echt het maximale op dit moment..

hij had gister wormen in zijn poep en heb hem gelijk ontwormd,, vandaag had die ook nog wormen in zijn poep zag ik net maar wel dood zeg maar..

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers 3 doggies

honden foto van Patricia & de Musketiers

misschien is het gewoon gewenning en mist hij zijn nestje. Vreemde omgeving, vreemde speeltjes.
Bied het aan, en als ze niet eten kan je er weinig aan doen. Mijn DA heeft me jaren geleden vertelt dat een pup wel 5 dagen zonder eten kan. Daarna moet het echt eten. En als ze echt honger hebben eten ze wel

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Hij is dus echt moe begrijp ik uit je woorden. Dan denk ik  dat je pup niet fit is en dat hij daarom niet eet. Heb je ook gecontroleerd of hij verhoging heeft? En wanneer heeft hij een inenting gehad?

honden page profiel Vivian   <3    SemVivian <3 Sem

honden foto van Vivian   <3    Sem

oke dus ik hoef me nog geen echte zorgen te maken,, en als ik het voer in de bench zet en hij wilt niet eten na hoelang haal ik het weg en bied ik het weer aan??

en na hoelang kan ik wissellen van voer want vind eukanuba geen goed voer om aan Sky te geven.. vol met graan en zout en al die dingen... :'(

honden page profiel MYRIAMMYRIAM 3 doggies

honden foto van MYRIAM

je pup wil misschien zijn eigen ff utleven van al dat slapen , een pup is na 5 minuten echt nog niet over prikkeld hoor sorry. jou pup slaapt veel te veel, gek dat hij dan geen zin heeft in eten hoor. de hele dag verplicht slapen is ook niet leuk toch , voor zo een kleintje. hij word wakker je gaat 5 minuten lopen en hij moet weer in de bench. jee gek dat je pupje niet eet. zit bijna heel de dag opgesloten. die is straks nog depri ook. .probeer je pup iets meer eruit te laten. die moet ook iets meer zij energie kwijt kunnen raken toch .

honden page profiel Vivian   <3    SemVivian <3 Sem

honden foto van Vivian   <3    Sem

hij heeft op 27-09-2012 zijn enting gehad...

hoe kan je bij een hond voelen of die verhoging heeft? aan de oren toch??

ik dacht na 5 min doorlopen dat het normaal is dat ie moe en overprikkeld word en dan gaat bijten in je kleding en veel doet krabben.. dan til ik hem meestal veder naar huis.. tijdens het wandelen gaat die ook vaak zitten en als ik hem dan heel anthausiast roept dan komt die niet.. dan moet ik een klein trekje aan de riem geven en dan komt die wel...

honden page profiel Vivian   <3    SemVivian <3 Sem

honden foto van Vivian   <3    Sem

ik dacht altijd een half uurtje of uurtje uit de bench er 2 uur in.. dat lees je heel veel op internet..

maar hoe kan dat al dat krabben en bijten in je broek en steeds gaan zitten tijdens het wandelen dat betekend toch overprikkeld..??

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Zou het kunnen dat hij gewoon niet lekker is van de wormenkuur?
(Onze Mikey was met het ontwormen 2 dagen ziek)

Verder sluit ik me aan bij 1 soort voedsel aanbieden en misschien iets lekkerder maken door er een beetje warm water over te doen. Als hij niet eet kun je het weghalen en dan bijv. een uurtje later weer opnieuw aanbieden. Zo niet dan niet en dan is er bij de volgende maaltijd weer een kans.
Ik zou er niet een te groot gedoe van maken, want misschien voelt hij dan de spanning wel en werkt dat averechts.
Is de bench wel open met het voeren? Heel misschien is de bench zelf nog een beetje indrukwekkend zodat hij hierdoor minder interesse heeft in het eten?

Kan me voorstellen dat je je zorgen maakt hoor! Gewoon goed in de gaten blijven houden en probeer er niet teveel druk op te leggen.
Veel succes.

Gr. Alexandra

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ik denk dat je eerst moet uitsluiten hoe fit je pup is. Je kan de temperatuur checken d.m.v. een termometer in de anus te doen en dan te meten.

Mocht hij fit zijn nu dan ga je meer doen met je pup zodat hij meer honger krijgt. En even overschakelen naar de eukenba kan voor je pup even goed zijn.

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

" ik dacht altijd een half uurtje of uurtje uit de bench er 2 uur in.. dat lees je heel veel op internet..

maar hoe kan dat al dat krabben en bijten in je broek en steeds gaan zitten tijdens het wandelen dat betekend toch overprikkeld..?? "


ja dat zeggen ze, maar ieder ras is verschillend he, de een heeft iets meer uitdaging nodig en rust als een andere pup. je pup moet zeker rusten, maar niet na 5 minuten al weer vast met eten. ja kan ook zijn dat hij wil spelen en zijn eigen wil uitleven, omdat te veel vast zit , kan je pup ook vervelend worden. en dat steeds zitten is pup eigen. je hem hem pas en je kan ook nog niet verwachten dat hij al constant meeloopt hoor.

honden page profiel peggypeggygoedgekeurde fokker

honden foto van peggy

"

maar hoe kan dat al dat krabben en bijten in je broek en steeds gaan zitten tijdens het wandelen dat betekend toch overprikkeld..?? "



je hebt hem pas een paar dagen.
hij moet wennen aan het riempje en zijn nieuwe omgeving.
als hij gaat zitten tijdens het wandelen dan zit hij zeker om zich heen te kijken??
dit is een teken dat hij alles in zich opneemt.

ik zou zelf even zijn temperatuur opnemen met een thermometer dan weet je zeker of hij geen verhoging heeft (gewoon thermometer in zijn poepgat doen evt met een beetje olie eraan)

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

" ik dacht altijd een half uurtje of uurtje uit de bench er 2 uur in.. dat lees je heel veel op internet..

maar hoe kan dat al dat krabben en bijten in je broek en steeds gaan zitten tijdens het wandelen dat betekend toch overprikkeld..?? "


Ik zeg zelf altijd 1 uur uit de bench = 2 uren rust. Het kan idd overprikkeling zijn op de wandeling maar dit geld niet voor de gehele dag want je wandeld niet de gehele dag. het is per keer bekijken. De ene keer kan de pup meer aan als de andere keer. De ene keer kan de pup bv. een uur uit de bench en de andere keer maar bv. 10 min. Het hangt eraf hoe intensief de pup bv de wandeling vind.

honden page profiel Vivian   <3    SemVivian <3 Sem

honden foto van Vivian   <3    Sem

ik zal dalijk eens even meten wat zijn temp is... dus ookal gaat die veel zitten en doen gewoon doorblijven lopen?? hoelang kan ik dan het beste lopen?

ja de bench is dicht als ik hem eten geef anders loopt die eruit..


wat die wel heel graag doet is botjes kluiven,,

dus dan maar gewoon even het slechte voer geven??

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

" je pup wil misschien zijn eigen ff utleven van al dat slapen , een pup is na 5 minuten echt nog niet over prikkeld hoor sorry. jou pup slaapt veel te veel, gek dat hij dan geen zin heeft in eten hoor.  de hele dag verplicht slapen is ook niet leuk toch , voor zo een kleintje.  hij word wakker je gaat 5 minuten lopen en hij moet weer in de bench. jee  gek dat je pupje niet eet. zit bijna heel de dag opgesloten. die is straks nog depri ook. .probeer je pup iets meer eruit te laten. die moet ook iets meer zij energie kwijt kunnen raken  toch . "

Misschien heb je gelijk, maar dit hangt wel af van de pup. Mikey van ons was wel degelijk overprikkeld na 5 minuten lopen en in de eerste 1 tot 2 weken kwam ik ook letterlijk niet verder dan de laatste boom in de straat.

Gr. Alexandra

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ik zat te twijfelen of ik wat neer zou zetten, maar doe het toch maar..

Ik hoop wel dat je er wat mee doet.

Je pupje laten slapen is heel goed.
Vooral als je het wormenverhaal meeneemt.
Dat is een aanslag op zo'n jong lijfje.

Dit is wat ik zou doen.

Eerst temperaturen...
Dan nogmaals contact opnemen met de DA.
Even info vragen bij de fokker hoe hij daar was...
Zakjes ORS halen zodat hij toch mineralen binnenkrijgt, maar dan via het drinken.
Beperken tot 1 merk voer.
Misschien een beetje vlees erdoor voor het lekkere...

Dan nu een paar vragen..
Hoe is hij verder?
Is ie loom ofzo?
Voelt ie warm?
Merk je dat ie niet lekker in zijn vel zit?
Hoe is ie met je andere honden?
Zoekt ie toenadering enzo?
Of trekt hij zich vaak terug?

Ik denk dat de temperatuur veel vertelt..
Doe dat eerst even en laat dat even weten als je wilt..

Ik denk dat ie verhoging heeft namelijk...

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Sterker nog, de 1ste week laat ik hier een pup gewoon thuis en in de tuin. Wennen aan de nieuwe situatie zodat de pup niet overprikkeld wordt.

alles is nieuw hé? Nieuwe omgeving, nieuw ritme, nieuwe honden, nieuwe geuren etc.etc. Na een week ga ik langzaam de prikkels opvoeren.

honden page profiel peggypeggygoedgekeurde fokker

honden foto van peggy

ik zal dalijk eens even meten wat zijn temp is... dus ookal gaat die veel zitten en doen gewoon doorblijven lopen??

nee niet doorlopen, mee lokken met iets lekkers.
het is niet de bedoeling dat je hem moet gaan mee sleuren O-)
en als hij in de riem of je benen hangt een ferme NEE en als hij dan stopt hem lokken met een voertje en dan doorlopen

maar neem eerst nu maar de temperatuur op

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

"
Misschien heb je gelijk, maar dit hangt wel af van de pup. Mikey van ons was wel degelijk overprikkeld na 5 minuten lopen en in de eerste 1 tot 2 weken kwam ik ook letterlijk niet verder dan de laatste boom in de straat.

Gr. Alexandra "


ja dat zei ik al, is per pup verschillend hoor, maar ka begrijpen dat als de pup net los is en 5 minuten buiten is geweest en daarna weer vast moet, geen zin heeft in eten, kan ik best begrijpen. is altijd aftasten met een pupje.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Met z'on jonge pup zou ik niet gaan adviseren om een ferme Nee te zeggen.

honden page profiel peggypeggygoedgekeurde fokker

honden foto van peggy

" Met z'on jonge pup zou ik niet gaan adviseren om een ferme Nee te zeggen. "


of gewoon NEE (mag ook) je hoeft natuurlijk niet te schreeuwen O-)

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Doe eerst de temp. maar, want ik denk dat er een darmontsteking rommelt..

Dat verklaar het niet willen lopen en niet willen eten enzo..

Dat zou veroorzaakt kunnen worden door die enorme wormeninfectie..

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ik denk dat je gelijk hebt Esther. Niet fit en daardoor de klachten.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hoe is de temp?

Ik ben erg benieuwd... O-) O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pup eet bijna niet...!!!!!! " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 4 12 3 4
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^