In shock na 3e vaccinatie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RobinRobin

honden foto van Robin

Hallo allemaal !

Vandaag was het tijd voor mojo's 3e prikje de 'cocktail prik'.
Zijn diarree was nu na een week ook over na 1 dag even goed vuile pens te eten en het was dan wel weer leuk om wat goed nieuws te vertellen aan de DA aangezien we steeds wat kleine probleempjes hadden met oa. niet indalende ballen.
Alleen een minuut of 2 nadat hij ze shot had gehad begon hij in te zakken en te piepen en liet ineens al zijn urine los en scheten laten en ging in shock , helemaal slap op de behandtafel!
We hadden even een dejavu met 10 jaar terug toen een andere DA een hamster van mij omzeep had geholpen door een prikje tegen schurft in de hersenen te spuiten inplaats van de nek (takke wijf) en vervolgens hem kon begraven na een week daarvoor een andere te hebben laten inslapen!
We hadden dus even een flashback en dachten dus nou dit was het dan , dag hondje :'(
Meteen aan het zuurstof en gewacht tot hij wat minder bleek was ( tandvlees en tong waren helemaal wit ) en wat koekjes/water gegeven tot hij weer wat levendiger gedrag vertoonde en kwispelde.
Nu moet ik ook erbij zeggen , de behandelkamer was erg drug , 2 assistenten + DA , ik en mijn moeder en dan ook nog eens 2-3 mensen die geen geduld hadden om iets voor hun kat op te halen en er maar met hun lekbek bij bleven staan wat waarschijnlijk ook voor te veel stres zorgde.

Dus mijn vraag , iemand eens eerder van dit gehoord of mee gemaakt ?
De DA zelf zei dat dit wel eens vaker voorkwam maar dan ook vooral bij maltezers en shitsu's enzo bij hun prik.
Was wel echt schrikken , maar een uur nadat we thuis waren was hij al weer de levendigheid zelf alsof er niks meer aan de hand was :P ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "In shock na 3e vaccinatie " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Oefffffffffffff jeetje zeg.... Ik weet wel dat er hier mensen tegen enten zijn vanwege dit soort complicaties en ziekten die optreden daarna. Gelukkig gaat het weer goed met Mojo... Ik krijg binnenkort ook een pup, als ik dit allemaal lees, brrrr.....

honden page profiel RobinRobin

honden foto van Robin

Ja het ergste is ook nog dat dit mijn eerste hondje is dus je schrikt van alles.
Maar daarom zei ik al tegen iederen vanaf het begin , ik neem een pup omdat ik dan zelf de opvoeding kan bepalen maar dat was het dan ook wel , al die ellende eromheen en zindelijk maken etc vind ik echt 10x niks , maar je moet het grotere plaatje bekijken en voor je houden wat je er later voor terug krijgt natuurlijk !

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ja inderdaad, dat is ook zo. Wat je er nu instopt qua opvoeding, daar heb je later profijt van. En die borders zijn slim hoor, weten heel gauw hoe het moet!

honden page profiel elianne elianne

honden foto van elianne

@robin ja das niet mis met je hondje, Gaat het al wat beter ? Heb wel een opmerking; en dat slaat op je taalgebruik! vind wel dat het een beetje minder heftig kan, dit komt nogal negatief over.

honden page profiel HessieHessie

honden foto van Hessie

Dat zal wel schikken zijn geweest ja, fijn dat het weer goed gaat...! Moet er niet aan denken...!!

@Robin, het is niet zo makkelijk als je in de eerste instantie denkt, een pupje opvoeden..(vooral niet bij de eerste). Maar wat je zegt, voor je het weet is ie groot, en dan heb je profijt van de dingen die je nu doet...! En vergeet niet van de puppy-tijd te genieten want voor je het weet is het voorbij....! :-)

honden page profiel RobinRobin

honden foto van Robin

Ja was inderdaad ook negatief maar ik kon me vandaag echt aan die mensen bijvoorbeeld ergeren :P
Gewoon even van me afschrijven haha.
Maar met mojo gaat het al gewoon weer als vanouds.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

robin, dat is zeker schrikken, kan me er wat bij voorstellen.

lees zo tussen de regels door dat je een pup 10 x niks vind, het ridderen en zinderlijk maken enz.

een ding, Robin, het pup zijn komt never meer terug, het onbeholpen zijn van zo,n pup. met grote aanbidding naar je op kijken, het alles leren wat een pup moet leren, ieder opstapje van de pup. tuurlijk zoveel stappen weer terug, jee robin, dat is toch genieten, en als ik zo naar zijn foto kijk, robin, probeer toch te genieten van het pup zijn met je hond. zo voorbij,
zo volwassen, tuurlijk heeft dat zijn charmes, een volwassen hond, maar je kan het dan nooit meer terug draaien naar het pup zijn.

geniet ervan, zo voorbij.

willemijn.

honden page profiel RobinRobin

honden foto van Robin

Het is echt niet dat ik het 10x niks vind maar in mijn situatie ( ik ben darm patient wat nogsteeds veel pijn klachten etc geeft ) is het gewoon erg zwaar om een pup op te voeden aangezien ik het grootste gedeelte alleen moet doen.
Heb er ook echt wel plezier van hoor zitten hier ook vaak te lachen op zijn reacties als hij bv buiten een hond hoort en dan ineens zichzelf helemaal de bodyguard voelt en gaat "blaffen" haha, inbrekers kunnen inpakken later :-D
Ook leuk om te zien hoe hij op onze logerende schapendoes kruising reageert, die nu na een half jaar morgen weer eindelijk terug gaat naar ze eigen gezin :'( , waneer hij hem iets ziet doen en dat ook echt nadoet.

Maar om even weer ontopic te komen , iemand vaker zo'n "shock" meegemaakt of wat dan ook?
En was zoiets nou eenmalig of gaat mojo dat krijgen bij iedere jaarlijks prikje ?

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Dat blaffen zou ik maar afleren hoor... Is heel vervelend als hij later groot is en naar elke hond blaft..

Maar ik heb het met onze honden nooit meegemaakt dat ze in shock raakten, dus ik denk niet dat dit elke keer gaat gebeuren met Mojo. Hopelijk blijft het bij deze ene keer!

honden page profiel Danielle, Djano, Mika & JessyDanielle, Djano, Mika & Jessy

honden foto van Danielle, Djano, Mika & Jessy

Ik heb gisteravond hetzelfde gehad met Jessy, Ook haar 3e inenting en nog geen minuut later zakte ze in elkaar... haar tandvlees en tong waren wit. Ze heeft een tegen injectie gehad en na een minuut of 2 was ze weer bij en kwam haar kleur weer terug... Ik vraag me nog steeds af hoe het in vredesnaam kon gebeuren. De DA had er ook geen verklaring voor...

Groetjes Daan en een poot van Djano, Mika en Jessy

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

vreselijk :'(
hoop dat het immiddels met julie hondjes allemaal weer goed gaat sterkte er mee

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "In shock na 3e vaccinatie " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Wat is er met Pip?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^